magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Budapesti Honvéd SE 0 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.10, 13:06 (szerk.: 2021.01.14, 00:45)
    Bajusz nélkül nem megy
    Békéscsabai Előre Spartacus - Bp. Honvéd 0-2 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 8000 néző.
    Vezette: Márton Sándor (Vad István, Győr Zoltán)
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Pápa Lajos - dr. Kovács Gábor (Belvon Attila 60. p.), Szenti Zoltán, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László - Nagy István (Árgyelán János 56. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Bp. Honvéd:
    Petry Zsolt - Csepregi András - Csábi József, Kovács Ervin, Bognár Zoltán - Pisont István, Fodor Imre, Urbányi István, Csehi Tibor - Gregor József (Kámán Attila 82. p.), Vancea Viorel (Molnár Ferenc 75. p.) Edző: dr. Mezey György
    Gól: Fodor 20. p. ; Urbányi 69. p.
    Szögletarány: 7:2 (5:1)

    A 2. percben egy kisszöglet után Csanálosi az oldalhálóba talált.
    A túloldalt Pisont beadását Gregor az ötös sarkáról mellé durrantotta.
    A 20. percben született a fővárosiak első gólja. Mracskó elvesztette a labdát a békéscsabai térfél közepén, Pápa akart fölszabadítani, de Fodorba rúgta, akiről visszapattant a labda. A piros-fehérek középpályása megiramodott vele a békéscsabai védők díszkíséretében, majd a 11-es pont tájékáról az elfekvő Gulyás mellett laposan a kapu közepébe lőtt, 0-1.
    A 24. percben Vancea 14 méteres lövése lett Gulyás zsákmánya, a 41. percben pedig Csanálosi 28 méteres szabadrúgása halt el Petry ölében.
    A félidő lefújása előtt Fodor a balösszekötő helyéről Gregort szöktette, aki 14 méterről célzott, de a kifutó Gulyás lábbal mentett.

    A szünet után Fodor kísérletezett lövéssel, de Gulyásé lett a labda, majd három perccel később újra célzott, de ekkor a békéscsabai kapus szögletre tolta a pettyest.
    A 63. percben „11-est kiáltott” a publikum egy része, miután Kovács E. elé kivetődött Gulyás, még a 16-oson belül egy lépéssel, a fővárosiak védője pedig átesett a kapuson.
    A 69. percben növelte előnyét a piros-fehér együttes. Belvon rosszul adott haza, a kifutó Gulyás és a kapu előtt elgurult a labda. Fodor utánasprintelt, s még az alapvonal előtt elcsípte. Visszagurított, s Gregor tíz méterről lőtt, de a labda a védőkről Urbányi elé pattant, aki a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 0-2.
    A lefújás előtti percekben Molnár lövését Gulyás, a túloldalon Miklyáét Petry hárította.
    kép
    A középpályán olykor nagy volt a zsúfoltság, de a sötét mezes békéscsabaiak ritkán tudtak kibontakozni, inkább a fővárosiak veszélyeztettek. Így Békéscsaba — Bp. Honvéd 0-2 (Fotó: Gál Edit)

    Érthetően nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen egy jó formában levő Békéscsaba és egy egyre jobban belelendülő Bp. Honvéd csábította a nézőket a Kórház utcába. Mindkét edző a találkozó előtt arról beszélt, hogy vélhetően egyenlő erők küzdelmét láthatjuk, és már a döntetlennel is elégedettek lennének.
    Nos, ezt a békéscsabaiak megcáfolták, ugyanis a pécsi jó produkció után bizony meglehetősen halvány teljesítményt nyújtottak. Olykor ugyan mezőnyfölényt harcoltak ki, de ennek ellenére nem érvényesült akaratuk még a középpályán sem, minden esetben.
    A fővárosiak keményebben, gyorsabban, és ami fontos, határozottabban játszottak. A labdáért indult csaták zömmel a piros-fehérek javára dőltek el. Ez a határozottságuk a kapu előtt is érvényesült, s bizony fejet kellett hajtaniuk a házigazdáknak e szombat délután a nagyobb tudás előtt.
    S mindebből úgy tűnik: bajusz nélkül nem megy...

    Jó: Csanálosi, ill. Csepregi, Kovács E., Fodor, Urbányi.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: - A jobb játékerőt képviselő és jobban is játszó fővárosiak megérdemelten győztek.
    Mezey György: - Nagyon értékes győzelmet arattunk egy kitűnő Békéscsaba ellen
    (Jávor Péter)

    2. Bp. Honvéd 6 4 1 1 14-4 9
    ...
    9. Békéscsaba 6 3 - 3 9-7 6

    Békés Megyei Népújság, 1990. szeptember 24.; futball 1989-1992