magyarfutball.hu

MTK-VM SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.06.10, 13:20 (szerk.: 2021.01.14, 00:17)
    Az MTK-VM kékben, a vendégek lilában egy szürkére sikeredett mérkőzésen
    MTK-VM - Békéscsabai Előre Spartacus 1-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Hungária körút, 1000 néző
    Vezette: Vágner László (Molnár László, Komáromi Lajos)
    MTK-VM:
    Zsiborás Gábor - Talapa János, Híres Gábor, Hahn Árpád, Végh Tibor (Hámori Ferenc 65. p.) - Ivanics László (Szabó Tibor 29. p.), Hannich Péter, Horváth Csaba - Cservenkai Donát, Simon Ferenc, Balog Tibor Edző: Verebes József
    Békéscsaba:
    Gulyás István - Mracskó Mihály, Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Pápa Lajos - Csató Sándor, Csanálosi Miklós (Belvon Attila 30. p.), Horváth László - dr. Kovács Gábor (Baji Tamás 72. p.), Miklya Zoltán, Árgyelán János Edző: Vígh Tibor
    Gól: Miklya 22. p. ; Hannich 50. p.
    Sárga lap: Miklya 36. p. ; Szenti 45. p. ; Hahn 83. p. ; Árgyelán 88. p.
    Kiállítva: Gulyás 72. p.
    Szögletarány: 10:2 (5:1)

    A mérkőzés előtt Verebes József panaszkodott, hogy Pölöskeire nem számíthat sérülése miatt, de reménykedik abban, hogy a keddi kupamérkőzésig rendbe jön.
    A vendégek nyugodtan készülődtek, a megkérdezettek azt válaszolták: egy pontra mindenképpen jók.

    Az első dolga a békéscsabai kapuvédőnek volt: Hannich 17 méteres szabadrúgását a jobb sarok elől ütötte szögletre Gulyás.
    A 22. percben Ottlakán indította Kovács doktort, tőle Miklyához került a labda, aki gyors léptekkel megindult a kapu felé, Zsiborás kijött, de csak annyit ért el, hogy megzavarta a csatárt, aki végül nehéz szögből, nyolc méterről a kapu közepébe gurított. A befutó Híres már nem tudta elérni a gyors labdát, 0-1.
    A 26. percben megsérült a két 10-es, Ivanics és Csanálosi, de nem úgy, hogy ők csaptak össze, hanem egymástól jó 25 méter távolságra terítették le őket. Rövid ápolás után kiderült, egyikük sem tudja folytatni a játékot.
    Öt perccel később a csereként beállt Belvon lépett ki a védők között, de aztán ügyetlenül a bal sarok mellé gurított.
    A 36. percben Miklya kapta a mérkőzés első sárga lapját, a Hahnnal szembeni szabálytalanságért.
    A lefújás előtti másodpercekben jött a második sárga lap, tulajdonosa, Szenti azért érdemelte ki, mert megrúgta Balogot.

    A szünet után az 50. percben egy hazai támadás végén Balog a bal kapufát találta telibe, a labda kipattant, pontosan Hannich elé, aki 14 méterről kilőtte a jobb sarkot, 1-1.
    Tíz perccel később Miklya közeli lövését Zsiborás szögletre tenyerelte.
    A 66. percben Belvon ment el a bal oldalon, beadásáról azonban jó helyzetben lemaradtak társai.
    A 72. percben Talapa egyedül húzott kapura a jobbösszekötő helyén, Gulyás kifutott elé és leterítette. Vágner játékvezető habozás nélkül kiállította a békéscsabai kapust - teljes joggal. A szabadrúgást Hannich végezte el 18 méterről, de a labda a sorfalról szögletre pattant.
    A 83. percben 2-1-re alakult a sárga lapok aránya, ezúttal Hahn iratkozott föl Miklya fölvágásáért.
    A mérkőzés lefújása előtti percben ismét villant a sárga kártya. Tulajdonosa Árgyelán, ő sem volt éppen kíméletes, amikor Horváth Cs.-t felvágta.

    Az MTK-VM kékben, a vendégek lilában játszottak. A mérkőzés meg igencsak szürkére sikeredett.
    Úgy indult az egész, hogy az MTK-VM megembereli magát, és mindjárt az elején dűlőre viszi a dolgokat, de a kezdeti lendület lelohadt s mind bátrabbá vált a Békéscsaba. Az első igazán veszélyes kontratámadásból a vezetést is megszerezte. Egy ideig ideges volt a hangulat a játéktéren, de aztán lecsillapodtak a kedélyek, és szépen elcsordogált az első félidő.
    A szünet után megint úgy tűnt egy ideig, hogy a fővárosiak összeszedik magukat, miután egyenlítettek. Mezőnyfölénybe kerültek, de a további gyér helyzeteiket nem tudták értékesíteni. Ebben az időszakban is veszélyesek voltak a békéscsabaiak kontrái.
    A vendégek tíz emberrel is ki tudták húzni a döntetlent, s ez egyben figyelmeztetés is a kék-fehérek számára, hiszen kedden Luzernben UEFA Kupa visszavágót játszanak, és ez a teljesítmény oda édeskevés lesz. Persze lehet, hogy addigra történik valami...
    Erre nagy szüksége lenne a kék-fehéreknek. Annál is inkább, hiszen Hidegkúti Nándor, az aranycsapat és az MTK egykori középcsatára is így vélekedett a 90 perc után: — Ezen a mérkőzésen sok minden volt, csak egy nem. Futball...

    Jó: Híres, Hannich, ill. Szenti, Miklya.

    Nyilatkozatok
    Verebes József: - Ilyen a formánk. Kihagyunk egy óriási helyzetet, s az ellentámadásból mi kapunk gólt. De még így is nyerhettünk volna, ám újabb ziccereket hibáztunk el. Véleményem szerint egyébként nagyon gyenge, erélytelen volt a játékvezetés, a Békéscsaba ugyanazt megcsinálta, mint legutóbb: több mint 15 percet elrabolt a játékból - büntetlenül.
    Vígh Tibor: - Nehéz ilyen mérkőzés után nyilatkozni. Úgy vélem, akik kint voltak, érezték, hogy mi játszottunk idegenben. Egyébként csak magunkat okolhatjuk a pontvesztésért, 1-0 után ugyanis két hatalmas helyzetet is kihagytunk.
    (Varga Béla)

    7. Békéscsaba 7 3 1 3 10-8 7
    ...
    10. MTK-VM 7 2 1 4 9-10 5

    Békés megyei Népújság, 1990. szeptember 29.; futball 1989-1992
    kép
    Hálóban a Békéscsaba vezető gólja, az arcokon egyelőre meglepetés látszik ...
    kép
    Az MTK-VM - Békéscsaba találkozónak kétségkívül a vendégek kapusa, Gulyás volt a főszereplője. Jó néhány ügyes védését tarolás követte, amiért kijárt neki a piros lap. Képünk tanúsága szerint a magas beadásokkal kevesebb baja volt, mint a bíróval... (Záhonyi Iván felvétele)

    Nemzeti Sport, 1990. szeptember 29. (Arcanum DT)