magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Szeged SC 1 : 2 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.12.15, 17:36 (szerk.: 2017.05.20, 19:11)
  A végelszámolásnál hiányozhat...

  A szegediek meglehetősen tartalékos csapattal érkeztek a Viharsarokba, ugyanis Takács Z. és Publik 3-3 sárga lap miatt, Szécsényi és Árki pedig sérülés miatt nem léphetett pályára.
  Ugyanakkor a hazaiaknál Mracskó és Szenti felgyógyult, Horváth eltiltása letelt, így a legjobb összeállításban vehették fel a küzdelmet.

  3. p. : Már veszélyeztettek a csabaiak, amikor Csanálosi forgatta meg a védőket, Csató elé csúsztatott, ám a békéscsabai középpályás nagy lövése egy védőről levágódott.
  11. p. : Kovács J. jól ugratta ki Hegyeshalmit, aki az ötös sarkáról célozta meg Gulyás kapuját - itt pedig Szenti lépett a labda útjába.
  18. p. : 25 méterre a szegedi kaputól szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak: Szenti nagy erejű lövése Aprót leterítette, a csabai középpályás ismételhetett, ám a bal felső sarok felé zúgó lövését Leboniczky a levegőben úszva hárította.
  22. p. : Ottlakán elütötte a kitörő Hegyeshalmit, máris villant az első sárga lap.
  35. p. : Nagy gólszerzési lehetőség adódott a szegediek előtt. Kovács J. Aprót indította, a vendégek csatára jól látta meg, hogy Hegyeshalmi a jobbösszekötő helyén egyedül lopakodik föl, laposan odalőtte a labdát. Hegyeshalmi a kivetődő Gulyást is kicselezte, tovább futott a labdával, de jobbra kisodródva a kapu fölé emelt.
  49. p. : Szünet után gyorsan jött a békéscsabaiak gólja. Csató 18 méterről a jobbösszekötő helyéről nagy erővel meglőtte a labdát, ami az egyik védőről a 11-es ponton álló dr. Kovács elé pattant. A lila-fehérek csatára habozás nélkül laposan a kapu közepébe lőtt, 1-0.
  Még egy perc sem telt el s kiegyenlítettek a Tisza-partiak. Kovács J. balról átemelt a túloldalra, Cigan az ötös sarkán egyet még igazított a labdán, majd a visszafelé futó és vetődő Gulyás hóna alatt a bal alsó sarokba lőtt, 1-1.
  A 74. percben Ottlakán szánta el magát lövésre, ám a közepes erejű lövés Leboniczky zsákmánya lett.
  75. p. A folytatásban Cigan kapott sárga lapot, mivel sípszó után elrúgta a labdát.
  78. p. : Hurguly jutott hasonló sorsra, amikor Miklyát a felezővonal táján fölvágta.
  A 83. percben eldőlt a mérkőzés sorsa. Apró végigviharzott a bal oldalon, majd bekanyarodott a kapu felé, s alig lépett be a 16-os bal sarkánál, amikor az őt kísérő Belvon hátulról elkaszálta - 11-es! A büntetőt Kovács J. az ellenkező irányba vetődő Gulyás mellett a bal alsó sarokba vágta, 1-2.
  86. p. : Puskás is kiérdemelte a sárga lapot, ugyanis a szegediek középpályása sípszó után elrúgta a labdát.

  A mérkőzés előtt a legtöbb szegedi játékos döntetlennel is beérte volna. Ennek szellemében megszállták kapujuk előterét. A békéscsabaiak kezdetben igyekeztek sok keresztmozgással zavart kelteni a hátsó sorokban, más esetben pedig a szélekről ívelgették vagy lőtték be a labdákat. Nem sok sikerrel, mert Bogdán fejéről az a leggyakrabban visszapattant a mezőnybe.
  A fordulás után a gyorsan jött békéscsabai gólt követően mindenki azt várta, hogy kitámadnak a szegediek, ám erre nem volt szükségük, ugyanis a soron következő kontrából hamar bevették Gulyás kapuját. A hazaiak egymás után dolgozták ki a helyzeteket, de a kapuig ritkán jutottak el. Aztán jött egy újabb menetrend szerinti kontra, amelynek a végén 11-est ítélt a játékvezető.
  Lehet, hogy a látottak alapján igazságosabb lett volna a döntetlen, ám a rendkívül lelkes és nagyon szervezett szegedi csapat végül megérdemelten aratta az 1990-91. évi bajnokságban első idegenbeli győzelmét.

  Jó : Csató, Szenti illetve Bogdán, Takács, Sallai, Kovács J. , Cigan
  Szögletarány: 10:1 (3:1)

  Vígh Tibor: - Az ellenfél minden helyzetét mi készítettük elő, ők pedig éltek az adódó lehetőségekkel.
  Szalai István: - Gratulálok a csapat minden játékosának és köszönöm a kisszámú, de lelkes közönségünk buzdítását.

  8. Békéscsaba 18 7 2 9 21-24 16
  ...
  12. Szeged 18 5 5 8 12-21 15

  Békés Megyei Népújság 1991. március 25.
   
 2. avatar: bbsz
  2015.06.21, 23:10 (szerk.: 2017.05.20, 19:11)
  Békéscsaba:
  Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - Belvon Attila, Csató Sándor, Szenti Zoltán, Csanálosi Miklós, Horváth László (Árgyelán János 60. p.) - dr. Kovács Gábor, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
  Szeged:
  Leboniczky Imre - Hurguly János, Bogdán István, Mihalache Julian, Takács József - Hegyeshalmi Tibor, Puskás István, Sallai Tibor, Kovács József - Cigan Sorin, Apró István (Kemenes Zoltán 88. p.) Edző: Szalai István
  Gól: dr. Kovács 49. p. ; Cigan 50. p. ; Kovács J. 83. p. 11-es
  Sárga lap: Ottlakán 22. p. ; Cigan 75. p. ; Hurguly 78. p. ; Puskás 86. p.
  Vezette: Stamler Péter (Fazekas János, Tóth Vencel)

  futball 1989-1992