magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Pécsi Munkás SC 0 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.10.11, 17:47
  Megszólal-e a vészcsengő?

  Mindkét csapatban egy-egy helyen történt változás: a Békéscsabában Belvon helyett Árgyelán lépett pályára, a pécsieknél a kisebb sérüléssel bajlódó Megyeri helyett Kónya kapott játéklehetőséget.

  A 6. percben a 16-os bal oldalvonalánál Palaczky váratlanul lövésre szánta el magát, a jobb felső sarok felé zúgó labdát Gulyás szögletre öklözte.
  Öt perccel később Szenti tért ölelő átívelését az ötös bal sarkán álló Miklya fejelte kapura, de a labda a kapufa mellett elsuhant.
  A túloldalon Medgyes másolta le az iménti jelenetet: Czéh fejére helyezett, ám Gulyás megfogta a kapu közepe felé tartó labdát.
  A 15. percben Kónya kapott sárga lapot reklamálás miatt. Aztán Bódog nagy erejű, 25 méteres szabadrúgását hárította Gulyás. Az ellentámadás során Zahorán lopakodott előre, egészen a 16-os vonaláig, majd a balösszekötő helyéről célzott, de Bodnár vetődve hárított.
  A 22. percben Medgyes jött le a pályáról, aki korábban megsérült, de csak most cserélte le Garami edző. (A játékost a kórházba szállították és begipszelték a lábát. Dr. Dányi József adjunktus a következőket mondta: - Külső bokaszalag-szakadást szenvedett a labdarúgó a bal lábán. Röntgenre küldtem és egy rögzítő gipszkötést kapott.)
  A 27. percben a harmadik bal oldali szögletet végezték el a hazaiak. Csanélosi beívelését Major L. a 11-es pontról fejelte kapura, de Bodnár a bal alsó sarok elől fölszedte a labdát.
  A 38. percben Csató 15 méterről eleresztett nagy erejű lövése fölé szállt.
  A félidő lefújása előtt egy perccel Kónya belépett a kitörő Csató elé, amiért sárga lapot kellett volna kapnia. A pécsiek védője korábban már kiérdemelt egyet, most pedig a bíró sípja néma maradt.
  A szünet után két perccel Csató bal oldali beadása átszállt Bodnár felett, Braun pedig életveszélyes fejessel szögletre küldte a labdát.
  Az 50. percben Csanálosi bal oldali szögletét dr. Kovács fejelte kapura, de Bodnár kiöklözte a labdát.
  Az 57. percben Zahorán bal oldali beadását dr. Kovács fejelte Bodnár kezébe.
  A 61. percben Balog kapott sárga lapot, mert a kitörő dr. Kovácsot a 16-os jobb sarka előtt lerántotta.
  A 68. percben született meg a mérkőzés egyetlen gólja:
  Árgyelán akart felszabadítani - rosszul. Belanskyhoz került a labda, Gulyás is rosszul futott ki, így a pécsi csatár átemelt a kapuson, az egyedül álló Czéh még igazított is egyet a labdán, majd 8 méterről nagy erővel a bal alsó sarokba vágta úgy, hogy Gulyás még nem ért vissza a gólvonalra, az ott álló Ottlakán viszont tehetetlennek bizonyult, 0-1.
  A 73. percben Árgyelán fejelt fölé, majd nem sokkal később Belvon labdájából Nagy lőtt fölé úgy, hogy közben kivetődött elé Bodnár kapus.

  Nyílt sisakkal rohamozott az első perctől kezdve mindkét csapat s gyakran forogtak veszélyben a kapuk, ám mindkét portás a helyén volt. A fordulás után a pécsiek átengedték a terepet a házigazdáknak, akik egyre gyakrabban rohamozták Bodnár kapuját, míg a vendégek inkább kontrákra építettek. Ennek ellenére egy nagy védelmi- és kapushibából szerezték a gólt a piros-feketék. A viharsarkiak hiába tettek föl mindent egy lapra a hátralévő időben, a kitűnő teljesítményt nyújtó Bodnár útját állta minden kísérletüknek.
  Szögletarány: 12:4 (4:3)

  Jó: Szenti, Csató illetve Bodnár, Kónya, Braun, Czéh, Palaczky

  Vígh Tibor: - Az utóbbi mérkőzéseken ellenfeleink helyzet nélkül lőttek gólt, míg mi a legjobb lehetőségeket is elpuskázzuk. Így nehéz jó eredményt elérni.
  Garami József: - Sikerült kifognunk a szelet a csabai vitorlából.

  4. Pécs 20 11 3 6 23-13 25
  ...
  9. Békéscsaba 20 7 3 10 21-25 17

  Békés Megyei Hírlap 1991. április 8.
   
 2. avatar: bbsz
  2015.06.21, 23:34
  4500 néző
  Békéscsaba:
  Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - Árgyelán János (Belvon Attila 75. p.), Major László, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László - dr. Kovács Gábor (Nagy István 71. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
  Pécs:
  Bodnár László - Kónya Mihály, Balog Zoltán, Braun Károly - Tomka János, Medgyes Péter (Czérna Sándor 22. p.), Bódog Tamás, Czéh László, Palaczky János - Lovász Ferenc, Belansky Attila Edző: Garami József
  Gól: Czéh 68. p.
  Sárga lap: Kónya 15. p. ; Balog 61. p.
  Vezette: Szilágyi Sándor (Márton Sándor, Csáki Béla)
  futball 1989-1992