magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Békéscsabai Előre FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.07.10, 21:49
  Ott egy kapufa, itt két Nagy-helyzet

  Vác:
  Koszta János - Zirko Miroslav, Talapa Tibor, Csima György (Szalai Attila 38. p.) -Zombori András, Nagy Tibor, Gyimesi Attila, Víg Péter (Kerekes Csaba 74. p.), Romanek János - Füle Antal, Répási László Edző: Csank János
  Békéscsaba:
  Gulyás István - Mracskó Mihály, Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - dr. Kovács Gábor, Csató Sándor, Szenti Zoltán, Csanálosi Miklós, Horváth László - Nagy István (Major László 89. p.), Miklya Zoltán (Kurucz Ádám 65. p.) Edző: Vígh Tibor
  Sárga lap: Zahorán 71. p. ; Nagy I. 88. p.
  Szögletarány: 10:4 (5:4)
  Vezette: Márton Sándor (Varga Sándor, Szilágyi Sándor)

  A szomorkás, hideg tavaszi esőben nehezen gyülekeztek a nézők, nemigen lehetett felfedezni valamiféle felfokozott hangulatot. Pedig ekkor már sokan tudták: a Fradi kikapott a Hungária körúton, megint közelebb került tehát a váciak számára a bajnoki dobogó lehetősége.
  Amiért a kezdés előtt kicsit hosszabban faggattuk a két edzőt, annak oka bizonyára érthető. Csank János egy kicsit mindig csabai edzőnek számít - s ez kiderül az ő mondandójából is.

  Csank János: - Közel sem olyan gyenge csapat az Előre, mint azt sokan hiszik. A gond? Annak idején a bundabotrány felborította a légkört, bizonytalanság lett úrrá a Kórház utca környékén. Most pedig egy kicsit pánik is van. De - ahogy a múlt héten is láttam - a csapat sokat tud futni, helyzetei is vannak. Más kérdés, hogy egy-egy ember feltűnően gyengén játszik.
  Ami a mieinket illeti, nekünk a jelenlegi pozíciónkban mindenkit le kell győznünk, én azonban a várakozással ellentétben azt mondom, ez korántsem lesz olyan nyilvánvaló, mint sokan hiszik.Ha iksz lesz, netán \"sittelünk\", biztos azt hiszik az amatőrök, ezt megbeszéltük Vígh Tibivel! Főképp ezért lenne jó győzni, pontosabban ezért is.
  Nem tagadom, hangulatilag nekem mindig kedves volt Békéscsaba, s közelebb állt a szívemhez, mint most Vác, noha itt sem lehet panaszom semmire.
  Vígh Tibor: - Csak azt mondhatom, hogy a szerencse elpártolt tőlünk mostanában. Most az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, majd meglátjuk!

  A találkozó semmivel sem különbözött a tavasszal látott élvonalbeli mérkőzésektől. A felek javára szól, hogy a csúszós, vizes füvön is nagyon igyekeztek, és ezt díjazta is a közönség, még ha a végére egy kicsit el is fogyott a türelme a hazai tábornak. A békéscsabaiak meg azokat igazolták, akik úgy látják: leginkább az önbizalommal és a szerencsével állnak hadilábon. Mert jól játszottak és akár két ponttal is hazatérhettek volna. Ez ugye Vácott vendégként ma kifejezetten sikernek számít.

  Jó: Koszta, Talapa, Zombori, Gyimesi illetve Gulyás, Ottlakán, Csató, Szenti, Csanálosi

  Csank János: - Az az igazság, hogy hiába késztettük 85 percen át védekezésre ellenfelünket, inkább nekik voltak helyzeteik. Szervezőink fogtak ki gyengébb napot, a bátran kontrázó, védőinket végig bizonytalanságban tartó lilákkal szemben. Összegezve: a kispadon nem éreztem a győzelem lehetőségét.
  Vígh Tibor: - Nagyon örülünk, jól jött ez a siker. Viszonylag jól védekeztünk és az év meglepetéscsapata ellen csak örülhetünk egy 0-0-nak. Náluk egy kapufa, nálunk két Nagy lehetőség, mert ha Pista egy kicsit higgadtabb, illetve jobban összpontosít, akár felhőtlen boldogsággal vacsorázhatnánk Gödön. Persze így is biztosan jól fog esni.

  3. Vác 23 13 5 5 33-23 31
  ...
  11. Békéscsaba 23 7 5 11 21-28 19

  forrás: Békés Megyei Hírlap 1991. április 29. ; futball 1989-1992