magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Videoton-Waltham SC 2 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.09.14, 23:26 (szerk.: 2015.09.15, 08:45)
  A zöld gyepen is nyert Vidi

  3000 néző
  Vezette: Kurmai Zoltán (Bognár István, Fazekas János)

  Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály (Kurucz Ádám 62. p.), Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - dr. Kovács Gábor, Szenti Zoltán, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László (Takó Ferenc 46. p.) - Miklya Zoltán, Nagy István Edző: Vígh Tibor
  Videoton: Mitring István - Kuttor Attila, Németh Zoltán, Bekő Balázs, Horváth Gábor - Sallói István (Müller Csaba 46. p.), Muzsnay Zsolt (Takács Lajos 46. p.), Máriási Zsolt, Vadász Imre - Földes István, Halmai Gábor Edző: Burcsa Győző
  Gól: dr. Kovács 43. p. ; Csanálosi 71. p. illetve Földes 54. p. ; Takács 58. p. ; Vadász 69. p. 11-es ; Takács 83. p
  Sárga lap: Takó 67. p.
  Szögletarány: 5:1 (3:0)

  43. p. : Megtört a békéscsabaiak 534 perce tartó gólnélkülisége. Miklya Horváth G. kíséretében végigviharzott az alapvonalig, majd balról visszalőtt a 16-oson álló Csatónak, aki kapásból a bal kapufát találta telibe. A visszapattanó labdát dr. Kovács 7 méterről az üres kapu közepébe gurította, 1-0.
  54. p. : Kiegyenlítettek a vendégek: Müller bal oldalról belőtt egy labdát Gulyás kapujának előterébe, Kuttor azt visszafejelte, miközben nagy kavarodás támadt. Halmai elé került a labda, akinek fejese Gulyást és a kapufát érintve visszaperdült Földes elé, aki viszont két lépésről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-1.
  58. p. : Csupán négy perc telt el, amikor Takács viharzott el a bal oldalon, Mracskót is kicselezte, majd a kapu elé kanyarodott. Az eléje kifutó Gulyást is elfektette, majd éles szögből, 8 méterről higgadtan a kapuba gurított, 1-2.
  69. p. : Takó hátulról rosszul csúszott be Halmainak, a játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Vadász laposan a bal alsó sarokba lőtte, 1-3.
  71. p. : Csató lőtt volna kapura, 15 méterre szemben Mitringgel, ám taszítottak rajta, lyukat rúgott és a földre huppant. Méltatlankodni kezdett, de a játékvezető intett, hogy tovább. Csanálosi senkire sem várt és az eléje kerülő labdát 10 méterről a bal alsó sarokba lőtte laposan, 2-3.
  83. p. : Takács szinte a jobb oldali szögletzászlótól beadásszerű éles lövésre vállalkozott, Gulyás meg is fogta a labdát, ám az kiperdült kezéből és a bal felső sarokban kötött ki, 2-4.

  Igazi presztízscsatát ígért az összecsapás, hiszen az ősszel a zöld asztal mellett dőlt el a két pont sorsa. Mint emlékezetes, a békéscsabaiak nem vitték el igazolásaikat Székesfehérvárra, így a valóságban nem játszották le a mérkőzést, hanem a két pontot a Videoton kapta, 3-0-ás gólkülönbséggel.
  Nos, ilyen előzmények után mindenki azt várta, hogy a békéscsabaiak óriási elánnal fognak rohamozni, a Videoton pedig megilletődötten fog játszani, vagy legalább is szívósan és könyörtelenül védekezni. Az első negyedóra nem ezt hozta, néhány adok-kapok után enyhe csabai fölény rajzolódott ki, de igazi átütő erő nem volt a lila-fehérek támadásaiban. Ennek ellenére az első játékrész vége felé dr. Kovács révén bepréseltek egy gólt, ami után mindenki azt várta, hogy a hosszú csend után beindul Miklyáék gólgyártása.
  Nem így történt, mert a második félidőben a kényszerű cserék után egy teljesen új felfogású Videoton lépett a pályára. Ha a kapujuk előtt volt a labda és azt megszerezték, taktikusan húzták az időt, majd hátul játszadozva egyik pillanatról a másikra ritmust váltottak és életveszélyes kontrákkal lepték meg Ottlakánékat. Más esetben gyorsan átjátszva a hazai középpályásokat, szervezett akciókkal riogatták Gulyást. Taktikájuk bevált, annál is inkább, mert a csabaiak mindinkább az utóbbi hetek hibájába estek, körülményesen szervezték középen a játékot, Miklyáékat alig-alig hozták helyzetbe.
  Hiába lőttek két gólt a viharsarkiak, a sokkal lelkesebben és okosabban játszó Videoton alaposan meglepte az egyre inkább pislákoló lánggal égő lila-fehéreket.
  A vendégek rászolgáltak a győzelemre.

  Vígh Tibor: - Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Mindenesetre nyert állásból egy magára valamit is adó csapatnak nem szabad ilyen fegyelmezetlenül játszania. Így törvényszerűen következett be vereségünk.
  Burcsa Győző. - Amikor télen leszűkítettem a keretet, arra gondoltam, kevesen maradunk. A mai mérkőzés viszont azt bizonyította, hogy jól választottam, legalább is ezeknek a játékosoknak kellett bizalmat szavaznom. Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a csapatnak.

  7. Videoton 24 9 7 8 33-31 25
  ...
  12. Békéscsaba 24 7 5 12 23-32 19

  Békés Megyei Hírlap 1991. május 6. ; futball 1989-1992