magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Videoton-Waltham SC 2 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.09.14, 23:26 (szerk.: 2021.01.05, 19:53)
    A zöld gyepen is nyert Vidi

    3000 néző
    Vezette: Kurmai Zoltán (Bognár István, Fazekas János)

    Békéscsaba: Gulyás István - Mracskó Mihály (Kurucz Ádám 62. p.), Ottlakán Mihály, Zahorán Zoltán - dr. Kovács Gábor, Szenti Zoltán, Csató Sándor, Csanálosi Miklós, Horváth László (Takó Ferenc 46. p.) - Miklya Zoltán, Nagy István Edző: Vígh Tibor
    Videoton: Mitring István - Kuttor Attila, Németh Zoltán, Bekő Balázs, Horváth Gábor - Sallói István (Müller Csaba 46. p.), Muzsnay Zsolt (Takács Lajos 46. p.), Máriási Zsolt, Vadász Imre - Földes István, Halmai Gábor Edző: Burcsa Győző
    Gól: dr. Kovács 43. p. ; Csanálosi 71. p. illetve Földes 54. p. ; Takács 58. p. ; Vadász 69. p. 11-es ; Takács 83. p
    Sárga lap: Takó 67. p.
    Szögletarány: 5:1 (3:0)

    Az első lehetőség a békéscsabaiak előtt adódott a 7. percben, ám Csanálosi 28 méteres szabadrúgása messze fölé szállt.
    A túloldalon egy hosszú előreívelést az üresen álló Földes 15 méterről fejelte a bal alsó sarok felé, ám Gulyás vetődve hárított.
    A 12. percben Sallói tört be a 16-oson belülre, a kifutó Gulyás először fölszedte a labdát, majd kiejtette kezéből, végül Zahorán segítségével másodjára megkaparintotta. A 18. percben Csanálosi bal oldali szögletét Mitring kiöklözte Miklya elé, aki lövés helyett kissé kivárt, így a védők ellőtték előle a labdát.
    A 29. percben Mracskó jobb oldali éles jó belövéséről a berobbanó Miklya és Horváth L. is egy lehelettel lemaradt.
    A 42. percben Nagy I. bal oldali élesen belőtt szögletét Horváth L. csúsztatta kapura, de Mitring a helyén volt.
    43. p. : Megtört a békéscsabaiak 534 perce tartó gólnélkülisége. Miklya Horváth G. kíséretében végigviharzott az alapvonalig, majd balról visszalőtt a 16-oson álló Csatónak, aki kapásból a bal kapufát találta telibe. A visszapattanó labdát dr. Kovács 7 méterről az üres kapu közepébe gurította, 1-0.
    Bizony sokáig kellett várni arra, hogy a lila-fehérek újra eredményesek legyenek. Az utolsó gólt március 23-án lőtték a Szegednek, és akkor is dr. Kovács volt eredményes.
    A 45. percben Csató óriási helyzetben a jobbösszekötő helyéről keresztben ellőtt Mitring kapuja előtt.

    A szünetben a két edző három cserét hajtott végre. Sallóinak egy korábbi sérülése kiújult, amikor a vállára esett, Muzsnay pedig most kapott egy pakkot a lábára, ezért nem léphetett pályára a második félidőben. A Békéscsabában Horváth L.-t Takó váltotta föl.

    A 46. percben Miklya Máriásitól ellopta a labdát, majd egy hosszú vágta után 12 méterről a balösszekötő helyéről a kapus kezébe lőtt.
    54. p. : Kiegyenlítettek a vendégek: Müller bal oldalról belőtt egy labdát Gulyás kapujának előterébe, Kuttor azt visszafejelte, miközben nagy kavarodás támadt. Halmai elé került a labda, akinek fejese Gulyást és a kapufát érintve visszaperdült Földes elé, aki viszont két lépésről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-1.
    58. p. : Csupán négy perc telt el, amikor Takács viharzott el a bal oldalon, Mracskót is kicselezte, majd a kapu elé kanyarodott. Az eléje kifutó Gulyást is elfektette, majd éles szögből, 8 méterről higgadtan a kapuba gurított, 1-2.

    A 61. percben Földes alig lőtt mellé.
    A 67. percben Takó kapott sárga lapot Máriásival szembeni durvaságért.
    69. p. : Takó hátulról rosszul csúszott be Halmainak, a játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Vadász laposan a bal alsó sarokba lőtte, 1-3.
    71. p. : Csató lőtt volna kapura, 15 méterre szemben Mitringgel, ám taszítottak rajta, lyukat rúgott és a földre huppant. Méltatlankodni kezdett, de a játékvezető intett, hogy tovább. Csanálosi senkire sem várt és az eléje kerülő labdát 10 méterről a bal alsó sarokba lőtte laposan, 2-3.
    83. p. : Takács szinte a jobb oldali szögletzászlótól beadásszerű éles lövésre vállalkozott, Gulyás meg is fogta a labdát, ám az kiperdült kezéből és a bal felső sarokban kötött ki, 2-4.

    kép
    Főleg a második félidőben voltak elemükben a vendégek. Rendre vezették a támadásokat Gulyás kapujára és négyszer be is találtak. Felvételünkön a jól játszó Máriási (8) indul Gulyás kapuja felé. A fehér mezes békéscsabaiak csak követik az eseményeket (balról): Horváth, Ottlakán, Csató. (Fotó: Kovács Erzsébet)

    Igazi presztízscsatát ígért az összecsapás, hiszen az ősszel a zöld asztal mellett dőlt el a két pont sorsa. Mint emlékezetes, a békéscsabaiak nem vitték el igazolásaikat Székesfehérvárra, így a valóságban nem játszották le a mérkőzést, hanem a két pontot a Videoton kapta, 3-0-ás gólkülönbséggel.
    Nos, ilyen előzmények után mindenki azt várta, hogy a békéscsabaiak óriási elánnal fognak rohamozni, a Videoton pedig megilletődötten fog játszani, vagy legalább is szívósan és könyörtelenül védekezni. Az első negyedóra nem ezt hozta, néhány adok-kapok után enyhe csabai fölény rajzolódott ki, de igazi átütő erő nem volt a lila-fehérek támadásaiban. Ennek ellenére az első játékrész vége felé dr. Kovács révén bepréseltek egy gólt, ami után mindenki azt várta, hogy a hosszú csend után beindul Miklyáék gólgyártása.
    Nem így történt, mert a második félidőben a kényszerű cserék után egy teljesen új felfogású Videoton lépett a pályára. Ha a kapujuk előtt volt a labda és azt megszerezték, taktikusan húzták az időt, majd hátul játszadozva egyik pillanatról a másikra ritmust váltottak és életveszélyes kontrákkal lepték meg Ottlakánékat. Más esetben gyorsan átjátszva a hazai középpályásokat, szervezett akciókkal riogatták Gulyást. Taktikájuk bevált, annál is inkább, mert a csabaiak mindinkább az utóbbi hetek hibájába estek, körülményesen szervezték középen a játékot, Miklyáékat alig-alig hozták helyzetbe.
    Hiába lőttek két gólt a viharsarkiak, a sokkal lelkesebben és okosabban játszó Videoton alaposan meglepte az egyre inkább pislákoló lánggal égő lila-fehéreket.
    A vendégek rászolgáltak a győzelemre.

    Vígh Tibor: - Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Mindenesetre nyert állásból egy magára valamit is adó csapatnak nem szabad ilyen fegyelmezetlenül játszania. Így törvényszerűen következett be vereségünk.
    Burcsa Győző. - Amikor télen leszűkítettem a keretet, arra gondoltam, kevesen maradunk. A mai mérkőzés viszont azt bizonyította, hogy jól választottam, legalább is ezeknek a játékosoknak kellett bizalmat szavaznom. Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a csapatnak.
    (Jávor Péter)

    7. Videoton 24 9 7 8 33-31 25
    ...
    12. Békéscsaba 24 7 5 12 23-32 19

    Békés Megyei Hírlap 1991. május 6. ; futball 1989-1992