magyarfutball.hu

MTK - Békéscsabai Előre FC 2 : 3 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.01.02, 20:41 (szerk.: 2022.05.16, 23:50)
    Kasik honvédnak tisztelegtek a kék-fehérek
    MTK - Békéscsabai Előre FC 2-3 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Hungária körút, 2000 néző
    V.: Szilágyi (Márton, Tóth V.)
    MTK: Zsiborás 4 — Turbék 5, Sztanó 4, Keresztúri 5 — Komódi 6, Vancsa 4, Horváth Cs. 4, Balog 4, Zsivótzky 6 — Jován 5, Szabó 5. Edző: Gellei Imre
    Békéscsaba: Horváth B. 6 — Fabulya 6, Ionut 7, Szenti 6 — Mracskó 6, Vancea 6, Csató 6, Kasik 8, Kurucz 6 — Fodor 7, Kulcsár 7. Edző: Pásztor József
    Csere: Vancsa helyett Talapa (5), Jován h. Morozov (4) mindkettő az 54., Fodor h. Szarvas (-) a 84., Kasik h. Usmajev (-) a 89. percben.
    Gólszerző': Kasik a 8., Vancea a 48., Zsivótzky az 53., Kasik a 60., Szabó a 89. percben.
    Sárga lap: Szenti a 34., Talapa a 69. percben.
    Szögletarány: 7:4 (4:3) a Békéscsaba javára.

    A 4. percben Komódi jó labdáját Jován félfordulattal, mintegy nyolc méterről küldte kapura, a labda centiméterekkel ment fölé.
    Aztán Balog átadását Szabó játszotta meg ügyesen, de mellé gurított.
    Aztán a 8. percben Kasik ívelt be szögletet a jobb oldalról. Jól csavarodott be a labda, Zsiborás későn kapcsolt, már csak érinteni tudta a pettyest, amely a kapu bal oldalában kötött ki, 0-1.
    Újra Kasik hívta fel magára a figyelmet, most a bal oldalon tűnt föl, s futtából tíz méterről lőtt, de Zsiborás szögletre ütötte a labdát.
    A 17. percben Zsiborás futott ki Kulcsár elé, s már csak lábbal tudott tisztázni.
    A 28. percben Komódi labdáját Horváth B. röviden ütötte ki, a berobbanó Jován három méterről csukafejessel a jobb sarok mellé küldte.
    A 41. percben Kasik beadását Sztanó próbálta menteni. Bal lábáról a vízszintes helyzetben lévő jobb kezére került a labda. Szilágyi nem adott 11-est! Nagy hiba volt!
    A félidő lefújása előtt Fodor remek cselek után kapura emelt, Zsiborás Mracskó elé ütötte, a csabai játékos megnézte a bal sarkot, de kivárt, a berobbanó Sztanó mentett.
    Szünet után a 48. percben Fodor nagy szólóját láthattuk, elhúzott a jobb oldalon, beadására hajszálpontosan érkezett Vancea és 14 méterről kilőtte a jobb sarkot, 0-2.
    Az 53. percben Horváth Cs. indítása gólt eredményezett. Pontosan adott a felfutó Zsivótzky elé, aki 14 méterről úgy rúgta meg a labdát, hogy az a bal kapufáról pattant a hálóba, 1-2.
    A 60. percben ezúttal Kurucz találta meg az örökmozgó Kasikot, aki megiramodott, majd 10 méterről megcélozta a jobb sarkot. A mérkőzés negatív főhőse, Zsiborás kétségbeesetten tapasztalta, hogy lábáról a hálóba került a labda, 1-3.
    A 89. percben Zsivótzky egy bal oldali akció során megtalálta Szabót, aki remek csellel tisztára játszotta magát és nyolc méterről a bal sarokba továbbított, 2-3.


    Mi a meglepetés, ha nem az, hogy a Békéscsaba nyer a Hungária körúton? A mérkőzés 90 percét magunk mögött hagyva bátran állíthatjuk, a vendégek teljes mértékben rászolgáltak a sikerre. Már az elején látni lehetett, hogy a lila-fehérek egyáltalán nincsenek megilletődve. Vették a lapot, s azonnal támadtak. Jöttek a szögletek, s az egyiket Kasik olyan mesterien csavarta, hogy még az öreg rókát, Zsiborást is becsapta.
    Már ekkor érezni lehetett, az MTK a kezdeti magabiztosság után elveszíti saját énjét, amely a harcosságra, a szervezett játékra épült az őszi idényben. Talán az időjárás tette, hogy ennyien ilyen tompának tűntek.
    Lehet, de a fő ok nem ez. A békéscsabaiak olyan kulturált, szervezett játékot mutattak, ami meglepett sokakat. Zártan és nagyon határozottan védekeztek, kitűnően hozták ki a labdát kapujuk előteréből. Végig bírták az iramot, s támadásaik két-három húzás után már gólveszélyt jelentettek. 2-0 után már egy nagykülönbségű vereség várt az MTK-ra, amikor sikerült a szépítés.
    És milyen a sors vagy éppen a jó taktika, a viharsarkiak nem álltak meg, nem óhajtották tartani az eredményt, hanem tovább daráltak. Persze ez a darálás nem afféle monoton játék volt. Olyan szellemes megoldásokat is láthattunk, amelyek után még az ellenfél is érezte: itt aligha lehet nyerni.
    Nyilván többen elmondják majd, az MTK olyan gólokat kapott, amelyek közül kettő a peches találatok kategóriájába tartozott. Ám ez nem döntő! A békéscsabai gárda most jobb volt. Méghozzá a játék szinte minden szeletében. A csúszós talajon nem dajkálták a labdát, így maradt erejük a játék kézben tartására.
    A kékek játéka viszont csalódás volt. A Gellei-legénység nem így szokott futballozni. Szinte rá sem lehetett ismerni a csapatra. Végig az eredmény után futottak — saját hibáik miatt. Gyenge volt a védelmük, s az első félidő első felét leszámítva a támadásuk is.
    Ha már korábban beszéltünk az időjárásról, nos kiderült az ég, kék is volt. Most azonban a vendégek egyértelműen lilának látták. Ők „festették” át.

    Nyilatkozatok
    Gellei Imre:
    — Játékosaim mindent elkövettek a siker érdekében, ám a korán bekapott gól meghatározta a mérkőzés alaphangulatát. Az első félidőben sokat bizonytalankodtunk, de az is tény, hogy a Békéscsaba nagyon jól játszott. Rajtunk a cserék sem segítettek.
    Pásztor József:
    — Nagy fegyvertény, hogy idegenben három gólt rúgtunk. Védelmünk jól zárt és ezúttal a szerencsével sem álltunk hadilábon. A gólokon kívül további lehetőségeink voltak.
    (Varga Béla)

    5. Békéscsaba 10 4 3 3 16-13 11
    ...
    9. MTK 10 3 3 4 20-17 9

    Békés Megyei Hírlap, 1992. október 19.
    képA csabai jálékosok a forduló legérdekesebb gólját ünneplik. Kasik szög­lete „érintés nélkül” csavarodott Zsiborás kapujábaképKomódi és Kasik bokázik. A békéscsabai játékosnak ezúttal jobban ment a tánc, s ezt az MTK bánta. A vendégek 3-2-re nyertek a Hungária körúton.képFabulya, Jován és Szenti a labda bűvöletében...

    Nemzeti Sport, 1992. október 19. és 20. (Arcanum DT)
    képMeglepetés a Hungária körúton. Az MTK kapuja előtt Zsivótzky, Balog, Mracskó (11), Zsiborás, Vancsa, Horváth Cs. és Keresztúri. A Békéscsaba győzött 3-2 arányban.

    Labdarúgás, 1993. január (Arcanum DT)
     
  2. avatar: zero
    2016.01.23, 18:29 (szerk.: 2016.01.28, 15:42)
    Kasik szögletből szerzett gólja szerepelt a Eurosporton is a hét góljai között. Ebben a szezonban Szarvas is lőtt egyet szögletből, de nem emlékszem, hogy ki ellen.