magyarfutball.hu

Vác FC-Samsung - Békéscsabai Előre FC 2 : 0 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.01.01, 22:40 (szerk.: 2022.01.01, 22:44)
    Itthon a Vác azért még profi
    Vác FC-Samsung - Békéscsabai Előre FC 2-0 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Vác, 1500 néző
    V.: Stamler (Puhl, Varga S.)
    Vác: Koszta 7 — Bánfi 7, Nagy 7, Aranyos 5 — Puglits 5, Kriska 5, Simon 6, Romanek 7 — Nyilas 5, Répási 5, Füle 5. Edző: Csank János
    Békéscsaba: Horváth B. 6 — Szenti 5, Usmajev 5, Ionut 5, Kasik 5 — Mracskó 5, Árgyelán 4, Csató 5, Kurucz 6 — Fodor 5, Kulcsár 5. Edző: Pásztor József
    Csere: Kurucz helyett Szarvas (-) a 63., Füle h. Schwarz (-) a 66., Kulcsár h. Gricajuk (-) a 73., Kriska h. Horváth L. (-) a 76. percben.
    Gólszerző: Romanek a 31., Bánfi az 57. percben.
    Sárga lap: Kurucz (Romanek felvágásáért) a 62., Mracskó (Simonnal szemben szabálytalanokodott) a 79. percben.
    Szögletarány: 8:3 (3:3) a Vác javára.

    Bemelegítés közben Csank János és Pásztor József hosszan beszélgettek: felidézték azokat a régi szép napokat, amikor a Vác mai mestere Csabán dolgozott, s a veterán Pásztor még kergette a labdát. Az utóbbi most edzőként is bizonyítja, hogy nagy futballista volt. Pásztor József ismét bizalmat szavazott Árgyelánnak, aki ebben a szezonban eddig nem sokat nyújtott, így Szarvas csak a kispadon foglalhatott helyett.

    Csaknem negyed órát kellett várni az első valamirevaló akcióra, amikor egy szöglet után Répási fejelt közelről, de Horváth B. hárított.
    Aztán ismét ő volt a főszereplő, de a békéscsabai kapuvédő a helyén volt.
    A 23. percben adódott a békéscsabaiak előtt az első nagy lehetőség, amikor Kriska elcsúszott, Kulcsár lecsapott a labdára, meg is indult a kapu felé, ám Koszta kifutott és nagy bravúrral megszerezte a labdát.
    (Szenti Zoltán: — Ha itt most találtunk volna valamit, s 1—0-ra mi vittünk volna, bizony kapaszkodhatott volna a Vác. Eddig nem játszottunk alárendelt szerepet.)
    Ennek ellenére a 31. percben előnyhöz jutott a házigazda: Simon-Répási adogatás után Romanek elé került a pettyes, a középpályás 14 méterről, a balösszekötő helyéről kilőtte a bal felső sarkot, 1-0.
    Ismét Romanek célzott, ám jobb alsó sarkos lövését Horváth B. mentette.
    A 38. percben Kasik-Kulcsár akció futott a bal oldalon, a csabaiak idegenlégiósa betört a 16-oson belülre, jól adott középre, s Kurucz 8 méteres fejesét Koszta bravúrral ütötte a léc fölé.
    A szünet után Simon lőtt 20 méterről, de Horváth B. ismét a helyén volt.
    Az 57. percben növelte előnyét a Vác. Simon a jobb oldalról középre ívelt egy szögletet, az egykori békéscsabai, Bánfi érkezett a rövid sarokra, és 4 méterről fejjel a bal sarokba bólintott, 2-0.
    Horváth Bélát tornáztatta meg a frissiben beállt Schwarz, amikor közelről fejelt.
    A túloldalon Fodor jól rajtolt egy előrevágott labdára, Koszta viszont időben kifutott kapujából és lábbal mentett, sőt utána csatár módjára két cselt is kellett csinálnia, mert két csabai játékos észbe kapva megpróbálta megkaparintani tőle a játékszert, de aztán jól passzolt a váci portás.
    Az utolsó feljegyezni való esemény a két Horváth nevéhez fűződik. A váciak Horváthja 10 méterről lőtt, a békéscsabai viszont nagy bravúrral hárított.

    A Békéscsaba már a korábban bizonyította: oda kell figyelni minden mérkőzésükre, annál is inkább, hiszen hat héten át veretlenek voltak. Technikásabb, képzettebb labdarúgóik többsége bravúrokra is képes.
    Nem véletlen, hogy a váciak tartottak is a lila-fehérektől, éppen ezért érdekes is volt az első félidő. A vendégek tetszetős kontrákkal riogatták Kosztát, akinek minden tudományára is szükség volt. Érdekes módon minden középpályásnak volt ellenfele, így a legnagyobb csata ott alakult ki, és éppen ezért a kapuk előtt kevés igazi nagy helyzet adódott. Talán csak azt furcsállhatjuk, hogy a két héttel ezelőtti sikerember, Kasik ezúttal meglehetősen hátravontan játszott, amivel szegényebb lett a békéscsabai középpálya.
    Az első váci gól megsebezte, a második pedig megrendítette a Békéscsabát. A Vác nem fokozta a tempót, arra ügyelt, hogy távol tartsa ellenfelét, ami részben sikerült is.
    Végül is a lila-fehéreknek fejet kellett hajtaniuk a kupaviadalokig eljutó Csank-legénység előtt, amely ha nemzetközi téren nem is, de a hazai mezőnyben kiemelkedő teljesítményre képes.

    Nyilatkozatok
    Csank János:
    — Az történt, amire számítottunk, a Békéscsaba megszállta a kapuja előterét és kevés passzal, de sok futással életveszélyesen kontráztak. Az első félidőben nálunk sok volt a pontatlan átadás. Ellenfelünkben benne volt a gól és ez hátsó alakzatunkat visszatartotta. A gól jókor jött, hiszen utána kénytelen volt kitámadni a Csaba. így több tér adódott a támadásvezetésre.
    — Mire hívta fel játékosai figyelmét a szünetben?
    — A két ék célirányosabb beindulásaira és a szélek aktívabb megjátszásaira.
    Pásztor József:
    — Megérdemelten szerezte meg a két bajnoki pontot a hazai csapat. Mi nem játszottunk olyan lendületesen, mint eddig. Talán, ha Kulcsár az elején...
    — Az első játékrészben még veszélyesek voltak a kontrák, a folytatásban azonban csak a védekezésre koncentráltak. Miért?
    — Sok volt a gyenge teljesítmény, idegenben így nem lehet pontot szerezni.
    — A taktikából mit sikerült megvalósítania a csapatnak?
    — Láttam korábban a Vácot, tudtuk, mit fognak csinálni, és azt is, hogy pontrúgásaik életveszélyesek. Sajnos egy ilyen után kaptuk a második gólt. Ezzel meg is adta magát a csapat.
    (Varga Béla)

    2. Vác 12 9 - 3 24-12 18
    ...
    7. Békéscsaba 12 4 4 4 16-15 12

    Békés Megyei Hírlap, 1992. november 2.
    kép„Ha szerdán, a Megyeri úton is eredményesen játszunk...” — mondhatja Koszta csapattársának, Nyilasnak a győztes csata utáni örömteli pilla­natokban. (Koppány György felvételei)képNem volt könnyű dió a Vácnak a Békéscsaba, de végül sikerült feltörnie. A csabai kapus, Horváth remekelt, itt éppen Füle elől szerzi meg a labdát.képA 11-es számú békéscsabai, Mracskó sokat dolgozott a közép­pályán. Felvételünkön éppen Simon mellett balettezik el a labdával.

    Nemzeti Sport, 1992. november 1. és 3. (Arcanum DT)