magyarfutball.hu

Siófoki Bányász SE - Békéscsabai Előre FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.12.18, 21:05 (szerk.: 2021.12.18, 21:13)
    Kétszer állt talpra a Csaba
    Siófoki Bányász - Békéscsabai Előre FC 2-2 (1-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Siófok, 2000 néző
    V.: Tóth V. (Vad, Kiss G.)
    Siófok: Bíró 5 — Olajos 5, Bimbó 6, Marozsán 6 — Elekes 7, Keszeg 6, Jenei 6, Barna 5, Meksz 5 — Kámán 7, Kovács 6. Edző: Pusztai László
    Békéscsaba: Horváth 5 — Szenti 5, Usmajev 5, Fabulya 5 — Mracskó 6, Fodor 6, Vancea 5, Szarvas 7, Kasik 5 — Gricajuk 6, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Meksz helyett Varsányi (-), Elekes h. Csák (-) mindkettő a 73., Kasik h. Dávid (-) a 76., Fabulya h. Nagy (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Kovács a 25., Kulcsár a 49., Kámán a 60., Mracskó a 85. percben.
    Sárga lap: Bimbó (Szarvas felvágásáért) a 40., Kámán (reklamálásért) a 44. percben.
    Szögletarány: 8:7 (3:3) a Békéscsaba javára.

    Az 5. percben Elekes bal oldali szöglete egy ívet írt a levegőben, Olajos homlokáról a kapu felé tartó labdát azonban Horváth kiöklözte.
    A túloldalon Szarvas iramodott meg, a 16-osról megcélozta a bal alsó sarkot, a vetődő Bíró szögletre tenyerelte a labdát.
    Két perccel később Gricajuk a 11-es tájékáról célzott, ám Bimbó belevetődött a labda útjába. A 21. percben Jenei szerelt a vendégek 16-osánál, majd két csel után 14 méterről célzott, ám a bal alsó sarok felé csavarodó labda „meggondolta magát” és elsuhant a kapu mellett.
    A 25. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Barna húzott el a csabai térfél bal oldalán, majd pontos átadást tálalt a túloldalon robogó Elekeshez, aki a 16-oson belül lekezelte a labdát, középre passzolt és Kovács nyolc méterről jobbal kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.
    Egy újabb Elekes-Kovács kombináció végén az utóbbi az ötösről csukafejessel a kapu fölé küldte a labdát.
    A szünet után négy perccel egyenlítettek a békéscsabaiak. Szenti a 16-os jobb oldaláról lőtt kapura, Bíró ezt még kiütötte, ám nem volt sok szerencséje, mert az ötösön álló Kulcsár elé tette a labdát. A csabai játékos tulajdonképpen nem is tehetett róla, hogy a csípőjéről az a kapu bal sarkába pattant, 1-1.
    Az 52. percben Kámán 13 méteres nagy erejű lövését Horváth üggyel-bajjal hárította.
    Nem sokkal később Elekes a pálya közepéről remekül indította Kámánt, aki két védő között átvette a labdát, csinált egy cselt s máris helyzetbe került. Horváth a vizes füvön kicsúszott elé, csakhogy a támadó egy laza mozdulattal átemelte felette a labdát, amely a kapu jobb oldalába hullott, 2-1.
    A gól után nem sokkal Szarvas 14 méterről emelt kapura, de Bíró szögletre hárított.
    Egy perc múlva ismét Szarvas előtt adódott lehetőség. Egy hosszú vágta után a 16-oson belülre ért, amikor Marozsán a földre teremtette. Vélhetően nem reklamáltak volna a házigazdák, ha a játékvezető büntetőt ítél.
    A 85. percben formás akció végén - miközben lábról lábra szállt a labda - gólt ért el a vendégcsapat. Az újonc Nagy a bal szélről keresztbe lőtt, a 16-os jobb oldalánál Mracskó jobbal, éles szögből, mintegy 14 méterről nagy erővel lőtte a labdát a kapu jobb oldalába, 2-2.

    Megfogyatkozott a szurkolósereg a lelátón, ami érthető, hiszen hétközben nem a szebbik arcát mutatta a magyar labdarúgás.
    Ennek megfelelően nem is volt magas színvonal, ám az iramra nem lehetett panasz, hajtott mindkét csapat megállás nélkül. Igaz, jó néhány hiba is közbecsúszott, amit viszont kárpótolt néhány szép gól.
    Az első játékrészben a Siófok játszott jobban, Elekes, Kovács és Kámán lendületes játéka sok zavart okozott a nehézkesen forduló, Usmajev dirigálta békéscsabai védelemben.
    Megérdemelten vonult pihenőre előnye birtokában a Siófok, de miként többször bizonyította harcosságát a Békéscsaba, a fordulás után sem adta föl, nagy elánnal rohamozott. Kitámadtak, de nem fejetlenül, aminek meg is lett az eredménye. A tudatos, széleken vezetett kombinációk jelezték: legvalószínűbb a döntetlen lesz.
    A látottak alapján igazságos is a pontosztozkodás.

    Nyilatkozatok
    Pusztai László:
    — Bosszantó! Hazai pályán kétszer vezetünk és mégsem tudunk nyerni. Mindez a nagyfokú fegyelmezetlenség számlájára írható. Igaz, mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a két együttes.
    — Régen játszott a Bányász ennyire harcosan...
    — Végre egyszer eljutottunk odáig, hogy néhányan görcsöt kaptak a sok futástól.
    — Az újabb iksz után eszébe jutnak-e olyan kellemetlen fogalmak, mint kiesés, edzőváltás?
    — Nem, egészen mással vagyok és vagyunk elfoglalva. Rá kell végre jönnünk, hogy milyen okok vezettek például ma is a pontvesztéshez.
    Pásztor József:
    — Nagy dolognak tartom, hogy kétszer is vert helyzetből tudtunk talpraállni. Ez eddig nem volt jellemző a Békéscsabára. Egy kissé nevetséges, hogy idegenben kontrából kaptunk gólokat, nagy védelmi hibák következtében.
    — Az első félidőben deffenzíven játszottak, a szünet után már bátrabban...
    — Ennek a csapatnak a legnagyobb erénye, hogy mozgékony játékosok alkotják. Ha merünk játszani, bárki ellen méltó partnerek vagyunk. A mai mérkőzésen az első félidőben csak ívelgettünk, s mivel nagyon sok kis emberünk van, ez nem vezetett eredményre.
    Én is úgy láttam, hogy a fordulás után jobban játszottunk, de ennek igazi okát én is szeretném tudni. Tavasszal ez egyébként mindig így volt. Amikor gólt kaptunk, akkor a görcs föloldódott és rögtön mertünk játszani.
    (Sinkovics Gábor)

    8. Békéscsaba 19 5 6 5 24-23 19
    ...
    13. Siófok 20 5 5 10 19-27 15

    Békés Megyei Hírlap, 1993. április 5.
    kép
    A Siófok első gólja. (Fotó: Gerendássy Tamás)

    Somogyi Hírlap, 1993. április 5.