magyarfutball.hu

1. mérkőzések
  2. statisztika
  3. stadionok
  4. csapatok
  5. edzők, játékosok
  6. belépőjegyek
  7. címerek
  8. fórum
Pontos idő: 2025.06.24, 20:22

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 233 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Bajnoki tabellák
HozzászólásElküldve: 2011.05.30, 15:18 

gaborpapi-nak:

Kérdések a javításhoz:

1. Északi csoport

15. Fővárosi Testedzők Egyesülete [*5]

Ezt külted elsőre is, mit kell itt javítani?

2. 1920. tavaszi küzdelmek az MLSz-díjért

Váci alosztály

3. Esztergomi Testgyakorlók Köre [*1]
4. Nagytétényi Sport Egylet [*2]
[*1] volt MOVE Esztergomi Sport Egyesület

Esztergom történetében a következő szerepel: "1920. augusztus 8. Megalakult a MOVE Esztergomi Sport Egyesülete a Lőrinc utcai Kaszinóban.( ma Bajcsi Zsilinszki Endre út. )"
Újjáalakult?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.28, 22:05 
Site Admin

Az ilyen eseteknél mindenképp jelezzük akár forrásokhoz beadva, akár hozzászólásként hogy több eltérô eredményt találtunk!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.28, 21:39 

Láttam már olyan bajnoki végeredmény tabellát, hogy három különböző forrásban három különböző végeredmény volt.
Ezek közül azt használtam fel, amelyik közelebb volt időpontilag az adott bajnokság zárásához.
Ha viszont egy netes forrás egy rossz végeredményt használ fel és a többi lemásolja, az még nem jelenti azt, hogy az jó is.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.28, 17:10 

A hibák észrevételezést köszönjük neked, próbáljuk azokat kijavítani minden esetben! A többiek bizalmatlanságát okozhatja, hogy sok esetben eltérő adatsorokat találunk az egyes forrásokban. Próbáljuk a lehető legautentikusabbat mindig felhasználni. Ha forrást is megjelölsz, azzal segítesz bennünket!

Ja és ellenőrzésnél igazad van. De tudod, aki nem csinál semmit, az nem is hibázik. Itt mindenki saját szabadidejében próbálja ezt a Magyarországon szerintem egyedülálló oldalt szerkesztgetni!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.28, 16:25 

Mivel magam éppen az NB I-es örökranglista egészen pontos elkészítésével foglalkozom mostanában, így az utóbbi időben rendszeresen jelzem az első osztály egyes idényeinek tabelláinál, ha hiba van vagy a mérlegben vagy a gólkülönbségben.

Örvendetes, hogy a hibák néha javításra kerülnek, ugyanakkor érthetetlen, hogy bizonyos esetekben a kedves moderátorok mindenféle reakció nélkül egész egyszerűen törlik a hozzászólást, és a tabellán semmiféle javítást nem végeznek.

A "Statisztika" fül fejlécnél ezt olvashatjuk:
"Ha rendelkezel egy még be nem adott bajnokság tabellájával vagy egy beadott tabellában hibát fedeztél fel, írd be az adott táblázathoz hozzászólásként, küldj egy emailt az info@magyarfutball.hu címre vagy jelezd a fórumon!"

Akkor mi a probléma azzal, hogy jelzem, ha hiba van? Nem értem...

Például az egyik legutóbbi:
http://www.magyarfutball.hu/hu/bajnoki-vegeredmeny/57
itt a Székesfehérvári MÁV Előre gólkülönbsége nem stimmel, mert 31-54 kellene, hogy legyen. Ma jeleztem is hozzászólásként, erre mindenféle reakció nélkül törölték azt, de a tabella továbbra is hibás.

Talán az a baj, hogy nem tüntetek fel forrást? Könyörgöm, ilyen esetben mégis milyen forrást kellene feltüntetnem??? Azért nem jó a bajnokság végeredménye, mert nem jó, és kész. Ennyi az indok.
Ha forrás kell, ezek talán megteszik?
http://www.futball-adattar.hu/fordulok. ... lo_szam=34
http://www.rsssf.com/tablesh/honghist1970.html#79
http://www.nemzetisport.hu/lexikon/2004 ... 79?nocache

Vagy hogy akár egy aktuálisat mondjak, a legutolsó, mindössze pár napja véget ért NB I-es bajnokság tabellája sem stimmel azt oldalon...
(Ezt is jeleztem amúgy.)
http://www.magyarfutball.hu/hu/bajnoki-vegeredmeny/5385

(Egyébként - nem kötözködésként, csak jó tanácsként - mindössze annyi lenne az egész, hogy amikor egy tabellát beír valaki, akkor ugyan legyen kedves, és számolja már át excelben vagy máshogyan a mérleget és a gólkülönbséget, és akkor rögtön kibuknának ezek a problémák... Mert tényleg tök jó az oldal, nagyszerű a kezdeményezés, öröm olvasgatni, de jelentősen ront a hitelességből, ha a tabellák egy része egész egyszerűen azért nem jó, mert valaki rosszul másolta át, és aztán nem vette a fáradságot az ellenőrzésre...)

A hibákat ezután is jelzem majd - remélem, pozitív visszhangra találva. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.28, 12:13 

Ditrich Jenőről szeretnék valami adatokat. A Debreceni Bocskaiba játszott!!!
Ha varaki tud róla valamit megköszönöm.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.27, 22:04 

This is the third time because they relegated in 1981 and in 1994 too.
In addition, after relegation they promoted rapidly, in 1982 and in 1995.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.24, 08:53 

Two years ago we visited MTK. Now they relegated to the NBII. Is that the first time they relegated? It's one of the biggist clubs ever in Hungary as far as i can see. (lots of prices).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.22, 16:02 

gaborpapi-nak:

Kérdések:
1. II. osztály, Kárpáti csoport, Rákosszentmihályi TK. Ez ugyanaz az RTK, akikből később a Reszelőgyári Vasas lett? Pluhár 1907-et írt az alapításukra. A RAFC később újjáalakult?
2. Középmo. Monori alosztály. Helyezetlenül a Szentlőrinci NSE és a Vecsési FC, de megjegyzés sincs mellettük. Visszaléptek?
3. Középmo. Rákosvidéki alosztály. Helyezetlenül a Gyömrői SE és a Tápióbicske, de megjegyzés sincs mellettük. Visszaléptek?
4. Középmo., Pestkörnyéki alosztály, Budafoki Munkás Testedző Egylet. Pluhár könyvében Egylet helyett Egyesület szerepel.
5. Középmo., Pestkörnyéki alosztály, Cinkotai Testgyakorlók Köre. Van közük a Cinkotai Torna Clubhoz?
6. Keleti II. A osztály, Karcagi IKSE helyezés, pont és megjegyzés nélkül. Vagy ezek nem is kellenek?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.04, 19:10 

gaborpapi-nak

1. Helyesírás ügy és 33 FC. Pluhárnál 1941-ben „33” Football Clubja szerepel. Megnéztem a többi egyesület nevét és a kép elég vegyes: Gamma Football Club, Műegyetemi Athetikai és Footbal Club. Az 1922-ben kiadott szabályzatban nem tudom mi szerepel, de a következő a gyanúm: Azok a tulajdonnevek, amikben megváltozott földrajzi nevek szerepelnek, az új szabály szerint kell írni, Ferenczvárosi TC->Ferencvárosi TC. Az 1922 előtt alapított egyesületek (szerintem) választhattak, hogy megváltoztatják e, a nevüket vagy sem (Athletikai, Football). Az 1922 után alapított klubok pedig már az új helyesírás szerint lettek alapítva. Sok esetben nem lehet hivatalosnak mondani a változtatást, lehetséges, hogy egyszerűen egy iratban Atlétikait írtak és utána azt használták. Persze ezek csak az én elgondolásaim, bizonyíték nincs rá.

A következőt javaslom: Csak akkor írd a teljes megváltozott nevet, ha biztosan tudod. Ha nem tudod használjuk a rövidítéseket (FC).

A kérésed:
Nem gond szkennelés, meg tudnám oldani, de nem ez a probléma. Szerintem Te összekeverted, hogy nekem melyik Földessy könyv van meg. Nekem a A magyar labdarúgás 60 éve (1958) és a A magyar válogatott futballisták könyve (1926) van meg, egyik sem több kb. 100 oldaltól.
Neked ha jól értem a A magyar futball és az MLSz. 1897-1901-1925.-ból kellene. Van egy Tizennégyes nevű felhasználónk, aki rendszeresen idéz egy 1925-ös Földessy könyvből. Ha gondolod írj neki emailt, hátha tud segíteni. Az emailcíme: igazgatocece@gmail.com

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 233 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 24  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]