magyarfutball.hu

2008.04.27 Elhunyt Orbán Árpád!

Súlyos veszteség érte a győri futballt. Életének 70. évében elhunyt Orbán Árpád, az ETO egykori legendás labdarúgója. A Jegenye becenévre hallgató kemény védő 285 NB I-es meccsen nyolc gólt szerzett zöld-fehér színekben, és tagja volt az 1964-ben Tokióban olimpiai aranyat szerző magyar válogatottnak is. Orbán Árpád a közelmúltban még kezdőrúgást végzett el a Győr–Siófok találkozón. Szombatra virradóra agyvérzés következtében hunyt el.

A Győrben született, életét a futballra és legkedvesebb egyesületére, az ETO-ra áldozó Orbán Árpád nemrég ünnepelte 70. születésnapját.

Az 1964-es tokiói ötkarikás játékokon szerzett aranyérmet az olimpiai labdarúgó válogatott tagjaként. A győri sportoló az ETO igazolt játékosa volt, pályafutása során 285 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Miután aktív sportolói pályája véget ért, a klubot segítette tovább, mint edző, és mint létesítményigazgató.

Játékos-pályafutását 1953-ban a Győri Postásban kezdte, majd 1959-től 1972-ig volt az ETO labdarúgója. Ez idő alatt olyan neves szakvezetők keze alatt dolgozott, mint többek között Orcifalvi István, Szusza Ferenc és Hidegkúti Nándor.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győri ETO FC vezetése részvétét és együttérzését fejezi ki Orbán Árpád családjának, s az egykori olimpiai bajnokot saját halottjának tekinti. A temetésről később intézkednek.