magyarfutball.hu

2023.07.18 Holman Dávid a Honvédhoz igazolt!

A rutinos karmester június 30-ig a szlovák rekordbajnok Slovan Bratislava kötelékeibe tartozott, de lejáró szerződése után Kispesten írt alá. Dávid, szeretettel köszöntünk a Honvédnál, sok sikert a kívánunk neked!
kép
NAGY LEHETŐSÉG
Holman Dávid az ötödik nyári érkezője klubunknak, Kun Gergely korábban elmondta, hogy a tengelybe szeretnénk minél tapasztaltabb játékosokat szerződtetni, ezért is érkezett Adorján Krisztián, Kálnoki-Kis Dávid és most Holman Dávid. „Ilyen kaliberű labdarúgók szerződtetése mindig nagy fegyvertény – emelte ki Kun Gergely ügyvezető. – Nagyot léphetünk előre a játék több aspektusában, hiszen sokoldalú labdarúgóról beszélünk, egyben úgy érzem, hogy a sérülései után ez nagy lehetőség Dávid számára is, hogy újra felépítse magát és meghatározó tagja lehessen a magyar futballközegnek, amelyre a képességei alapján érdemes.”

PÉLDAKÉP
„Úgy érzem, Dávidot nem kell külön bemutatni a magyar futball kedvelőinek. Technikás, több poszton is bevethető labdarúgó, hatalmas tudással. Olyan játékos csatlakozik hozzánk, aki rutint hozhat az öltözőbe. Válogatott, két országban is bajnoki címet szerzett, komolyan számolunk vele és segíthet a keret fiatal játékosainak, hogy ők is felérhessenek a szintjére” – jellemezte új érkezőnket Fehér Péter szakmai igazgató.

AHOL MEGBECSÜLNEK
Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy ilyen nagy múltú, patinás egyesülethez igazolhattam. Már az első egyeztetések után éreztem, hogy különleges helyre érkeztem. Fontos szempont volt a klubváltásom kapcsán, hogy olyan közegben folytassam, ahol igazán labdarúgónak érzi magát az ember, Kispest erre talán a legideálisabb terep. A fogadtatásom nagyon jó volt, Pinezits Máté szakvezetővel sokat beszélgettünk a futballfilozófiájáról és a terveiről, melyeket közel éreztem magamhoz. Most rajtam a sor, hogy bizonyítsak – mondta első benyomásairól Holman Dávid.

SIKERRE ÉHESEN
Holman Dávid térdsérülése miatt hosszabb időt volt kénytelen kihagyni a Slovannál, immáron viszont újult erővel, várja, hogy csapatunk segítségére lehessen. „Egy sérülés, főleg, ha az súlyos, mindig komolyan érint egy játékost, hiszen az kiesik a napi ritmusból, továbbá rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy ismét meghatározó tudjon lenni egy folyamatosan formálódó közegben – részletezte újdonsült karmesterünk. – Szerencsére már jó ideje úgy érzem, hogy a legjobb formámban vagyok, most azon leszek, hogy a Honvédnál jöjjön ki belőlem a lehető legtöbb!“

HIGGADTSÁG
Egy, a miénkhez hasonló, többnyire fiatalokkal tarkított csapatban fontos, hogy legyenek olyan labdarúgók pályán, akik a nyugodtságot képviselik a pályán, a nehéz szituációkban is. „Nem vagyok egy túlságosan forrófejű srác. Én is voltam fiatal, minden csapatomnál volt olyan, akitől el tudtam azt tanulni, hogyan kell egyes helyzeteket kezelni, most nekem kell pár hasonló felfogású társam mellett ezt az attitűdöt képviselnem, várom, hogy segíthessem a srácokat a mindennapokban” – jelentette ki Holman Dávid.

A NAGY GÓLOK SZERZŐJE
Sokan emlékezhetnek arra, hogy amikor Holman Dávid még a magyar első osztály erőssége volt, milyen találatokat is szerzett. Távoli bombái, illetve tekerései rendre a hétvégi összefoglalók részévé váltak, hasonlóan katartikus pillanatokkal szeretné boldogítani Holman Dávid a Kispest-tábort is. „Nagyon várom már, hogy játszhassak és örömet okozzak a szurkolóknak, de elsősorban nekem nem az a célom, hogy egyénként tűnjek ki, hanem egy jó csapat szerves részeként akarok eredményes lenni. Nem szeretek ígérgetni, majd a pályán dől el, hogy mit tudok majd hozzátenni a játékunkhoz.”

TAPASZTALT BAJNOK
Holman Dávidról elmondható, hogy hozzászokott már ahhoz, hogy bajnokságot ünnepelhet az idény végeztével, hiszen az elmúlt öt évben Szlovákiában rendre magasba emelhette a legjobbaknak járó trófeát. Természetesen most a Budapest Honvédnál sem más a célja, mint az idény végén aranyéremmel ünnepelni a feljutást. „Nehéz idény áll előttünk, mert egy megterhelő és hosszú periódus vár ránk. Ettől függetlenül én bizakodó vagyok, tudom, hogy abban az esetben, ha mindenki teszi a dolgát és profiként dolgozik végig, akkor nagy dolgokra vagyunk hivatottak, illetve a szurkolók is megérdemelnék, hogy bajnokként térjünk vissza!” – tekintett előre Holman Dávid.

CSALÁDI KÖTŐDÉS
"Közel tíz éve alkotunk egy pár a feleségemmel, akit erős kötelék fűz a Honvédhoz az édesapja által. Az apósom, Hamar István több évig szolgálta a klubot, mondhatjuk, hogy neki és a kedvesemnek nagy munkája van abban, hogy a klub játékosa lettem. Amikor megtudták, hogy nagy rá az esély, hogy itt folytassam a pályafutásomat, egy emberként erősítettek meg abban, hogy ez lenne a lehető legjobb döntés. Családias, befogadó közegről meséltek nekem, ahol megbecsülik azokat, akik tesznek a klubért. Ezért sem tehetek most mást, mint a legjobbamat adom a csapatomnak" – mondta határozottan Holman Dávid.

HOLMAN DÁVID
Született: 1993. március 17.
Poszt: támadó középpályás
Mezszám: 20
Magasság/súly: 188 cm/81 kg
Korábbi klubjai: Ferencvárosi TC, Lech Poznan (lengyel), Debreceni VSC, Slovan Bratislava (szlovák)
Kiemelkedő sikerei: 5x szlovák bajnok, 3x szlovák Kupa-győztes, 1x lengyel bajnok, 1x Magyar Kupa-győztes
NB I-es mérkőzések: 71 mérkőzés, 12 gól, 12 gólpassz
Első osztályú mérkőzések: 179/39/35