magyarfutball.hu

2012.11.25 Lencse szerződést bontott Izraelben: Ő maga kérte

Már nem az Európa Ligában is érdekelt Hapoel Ironi Kiryat Shmona játékosa Lencse László, aki maga kérte izraeli csapatát, hogy a közel-keleti országban uralkodó állapotok és a szerdán történt robbantásos merénylet miatt engedjék haza. A Videotontól kölcsönbe kapott csatár távozásáról hivatalos hírben számolt be az Ironi klubhonlapja.

"Lencse és a Hapoel Ironi Kiryat Shmona közös megegyezéssel úgy döntött, hogy felbontja a csatár kölcsönszerződését" - írja a klubhonlap, amely szerint a légiós az Izraelben tapasztalható "félelem és érzelmi nehézségek" miatt döntött úgy, hogy elhagyja csapatát, amelyet elmondása szerint nagyon megkedvelt.

Lencse László vasárnap, a Ben Gurion reptérről felszállva hagyja el a fegyveres összetűzésekkel sújtott Izraelt.

- Nagyon nehéz most itt lenni, talán nem is sokan értik meg, min megyek most keresztül. Szeretem az itteni embereket, nagyon jó viszonyba kerültem a menedzsmenttel és a játékosokkal is, úgyhogy nem könnyű a távozás, de az egészségem és a nyugalmam érdekében haza kell térnem. Mindenkinek köszönök mindent – mondta a magyar támadó.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön, a "biztonsági kockázatok" miatt elmaradt Lencséék és a spanyol (baszk) Athletic Bilbao Európa Liga-találkozója. Az UEFA azután hagyta jóvá a bilbaóiak kérését, hogy szerdán egy buszba rejtett pokolgép robbant fel Izrael fővárosában, Tel-Avivban.