magyarfutball.hu

2012.07.31 Lencse BL-csapathoz igazolt a Videotontól

A pepsifoci.hu információi szerint hivatalossá vált, hogy Lencse László távozik a Videotontól és az NB I-ből is, miután 1+2 éves szerződést kötött az izraeli bajnok Ironi Kiryat Shmona csapatával. Az utánpótlás-válogatott támadó akár már a közel-keletiek Neftçi elleni BL-selejtezőjén is pályára léphet szerdán, miután az UEFA már regisztrálta is a tornára.

Mint ahogy korábban már átigazolási rovatunkban is beszámoltunk, az izraeli lapok ma nagy terjedelemben foglalkoztak és kész tényként kezelték azt, hogy Lencse László az Ironi Kiryat Shmonához igazol. Kedden orvosi vizsgálat és az utolsó tárgyalás várt a Videoton-csatárra és este már csatlakozhat is Haifában a BL-selejtetőre készülő csapathoz a támadó.

Merthogy értesüléseink szerint Lencse megállapodott a közel-keleti ország bajnokcsapatával, és a megegyezés értelmében 1+2 évre ír alá Izraelben a játékos. Új csapata az első évben kölcsönveszi a támadót, de opciós joga van a kölcsönadás végén kivásárolni a fehérvári szerződéséből.

Lencse László debütálására akár már szerdán sor kerülhet, annak ellenére is, hogy nem tud ma együtt edzeni új társaival. A játékost sikerült regisztrálni az UEFA-nál, így a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az azeri Neftçi ellen, holnap pályára is léphet, és ha játszik, élesben kell megismerkedni a társakkal.

A korábbi U-válogatott játékos nagy reményekkel érkezett anno Fehérvárra, hiszen az MTK-ban előtte termelte a gólokat, de a Videotonnál idővel teljesen perifériára került, a Kecskemét viszont az előző szezonban remekül járt a kölcsönvételével, és a nyár elején még arra is volt esély, hogy marad a magyar ezüstérmesnél.