magyarfutball.hu

2008.11.14 Csak a következő szezonban térhet vissza a „legkeletibb magyar”

Porcműtétje miatt az orosz labdarúgóidény második felét ki kellett hagynia Gaál Miklósnak, és a ZTE volt balhátvédje már biztos, hogy ebben az évben nem léphet pályára. A védő magyarországi rehabilitációja után visszatért Európa legkeletibb élvonalbeli labdarúgócsapatához, az Amkar Permhez, és a 2009-es szezonnyitón már szeretne ismét a pályán bizonyítani.

„Jól érzem magam, csak éppen nem játszhatok” – nyilatkozta az egyik orosz sportlapnak a Permbe visszatért Gaál Miklós. Az Amkar meghatározó emberének számító balhátvéd egy nyári edzésen sérült meg, és porcleválással Münchenben műtötték meg.

„A rehabilitációm jól halad, de ebben az idényben még biztos nem térhetek vissza. Sokáig csak mankóval közlekedhettem, és sokat segített, hogy hazamehettem Magyarországra a családomhoz és a barátaimhoz” – mondta Gaál.

„Nem ez az első súlyos sérülésem. Nyolc évvel korábban majdnem ugyanilyen műtétem volt a jobb térdemen. A csapattársaim rendszeresen kerestek telefonon, érdeklődtek, hogy érzem magam, felajánlották a segítségüket” – tette hozzá.

A „legkeletibb magyar” légiós beilleszkedéséről is ejtett néhány szót az Urál-parti városban, mely Oroszország hatodik legnagyobb (és 13. legnépesebb) települése, több mint egymillió lakossal.

„Jól érzem magam Permben, bár én vagyok az egyetlen magyar a csapatban. Angolul beszélek általában a csapattársaimmal, de már oroszul is egyre jobban megértetem magam. Ha nem tudok valamit oroszul, akkor a társak kisegítenek. Budapest után nagy váltás volt Perm, először teljesen ledöbbentett az utak állapota. Az érkezésem utáni első napokban majdnem sikerült egyből összetörnöm a klubtól kapott autót. Aztán hozzászoktam” – mondta.

Európa egyik legdinamikusabban fejlődő bajnokságából persze nem lehet más cél, mint bekerülni a válogatottba – a balhátvéd ugyanis még egyszer sem húzhatta magára a nemzeti csapat mezét.

„Júliusban felhívott Szekeres Tamás, a válogatott technikai igazgatója, és arról egyeztettünk, hogy a hét végén a Dinamo Moszkva ellen megnéznek. Nagy öröm volt ez számomra, de egyből megsérültem” – emlékezett vissza balszerencsés esetére a balhátvéd, aki 2009-ben ismét a pályán bizonyíthat. És talán már Erwin Koemannak is.