magyarfutball.hu

2010.02.17 Az Újpest Olaszországban játszó vb-hőst hozott haza

A világbajnoki bronzérmet szerzett U20-as válogatott szélsőjével erősítette meg keretét az Újpest. A lilák az ujpestfc.hu beszámolója szerint a tavaszra kölcsönvették Bresciából Varga Rolandot. A Megyeri útiak Békéscsabáról is igazoltak, a szintén utánpótlás-válogatott Szokol Zsoltot.

Két tehetséges fiatal játékossal bővült az Újpest kerete: Varga Roland a szezon végéig, kölcsönben igazolt a Megyeri útra Bresciából, míg Szokol Zsolt a Békéscsabát hagyta el a lilák kedvéért, és három és fél éves szerződést kötött a lilákkal.
Varga Roland az MTK-ból szerződött ki Olaszországba 2008-ban, és már a Brescia felnőtt együttesében is szerephez jutott. Idehaza akkor vált igazán ismertté, amikor az U20-as válogatott tagjaként részt vett a bronzérmet hozó világbajnokságon.
Szokol Zsolt posztját tekintve jobb oldali védő, és januárban próbajátékon győzte meg az újpesti stábot, érdemes számolni vele. Korosztályos válogatott, az 1990-es születésűek között az egyik leggyorsabb játékosként tartják számon.