magyarfutball.hu

2014.01.23 60 évesen elhunyt Várady Béla

Fájó szívvel tudatjuk a Vasas-családdal és a sportszerető közvéleménnyel, hogy ma reggel, életének 61. évében elhunyt labdarúgó legendánk, Várady Béla.
Ma reggel tragikus hirtelenséggel meghalt Várady Béla, a fájó hírről Dr. Genzwein Ferenc, a Vasas örökös tagja, az elhunyt egyik legközelebbi barátja tájékoztatta Markovits László elnököt.

Várady Béla neve egybeforrt a Vasas labdarúgásával, egy olyan legendát vesztettünk el, akinek az élete volt a klub, még ősszel is rendszeres látogatója volt az Illovszky Stadionnak, sosem hiányzott a bajnoki mérkőzésekről.
Több, mint egy évtizeden át volt a Vasas játékosa, 332 bajnoki mérkőzésen 174 gólt lőtt a magyar élvonalban. A géppuska lábú csatár az 1976-77-es idényben a Vasas bajnoki címe mellett az Európai ezüstcipőt is megkapta. Hétszer nyert Magyar Kupát, egyszer Közép-Európa kupát, 1972-ben pedig tagja volt az olimpiai ezüstérmes magyar labdarúgó válogatottnak.

Várady Bélát az egész Vasas-család gyászolja, a Vasas SC, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség is saját halottjának tekinti.