magyarfutball.hu

2013.01.29 Gera: 6 hét térdrögzítő és mankó

Gera Zoltán a hétfői nap folyamán sikeres műtéten esett át, így, ha minden jól megy, várhatóan 6 hónap múlva már teljes értékű edzésmunkát végezhet.

A labdarúgót még Belgiumban értük el a műtétjét követően. Gera, aki kedden vissza is tér Angliába, a következőket mondta a beavatkozásról a csakfoci.hu-nak:

– Természetesen még elég fáradt vagyok, de ez ilyenkor természetes, mint ahogy az is, hogy megvannak a műtétet követő fájdalmaim is. Az orvosok elmondása szerint szerencsére minden rendben volt a beavatkozás során. Pótolták az elszakadt keresztszalagot a térdemben. Azt nem lehet megmondani, mi okozhatta a szakadást, az biztos, hogy már lazább volt a szalag a térdemben, de a futballban sajnos egyébként is benne vannak az ilyen sérülések. Ma a terveim szerint el is hagyom a kórházat, már vissza is utazok Angliába. A klubtól elkísért egy munkatárs Belgiumba, ő segít majd abban, hogy zökkenőmentes legyen az utazás. Egyelőre annyit tudok, hogy hat hétig térdrögzítőt kell majd viselnem. Mankóval közlekedhetek, de elsősorban pihennem kell sokat. Illetve arra kell figyelnem, hogy lehetőség szerint minél kevésbé gyengüljön le az izomzat, mert ez természetes velejárója a műtétnek és az utána következő időszaknak. Fontos, hogy ilyenkor is valamennyire mozgásban maradjon a lábam, így erre vonatkozóan biztosan kapok majd pontos kezelési instrukciókat – mondta a műtétjét követően honlapunknak a légiós.