magyarfutball.hu

2008.06.03 Elküldik az Újpest őskövületét: Kovács Zoltán távozhat!

Elválnak az útjai az Újpest FC-nek és Kovács Zoltánnak. Mint ismert, Újpesten hétfőn hét játékostól köszöntek el, úgy tudjuk, Kovács lehet a nyolcadik. A szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt, amit gólerős teljesítménye mellett csupaszív játékával érdemelt ki. Bár nem Újpesten kezdte élvonalbeli szereplését, a szurkolók közül sokan ős-újpestiként tartják számon.

Természetesen azonnal tárcsáztuk a játékost, aki röviden és udvariasan annyit közölt:
- Egyelőre nem szeretnék nyilatkozni ebben a témában, megértéseteket kérném.
A 35. életévét taposó játékos először az 1996-97-es idényben lépett pályára lila-fehérben, ezt követően három alkalommal is visszatért a Megyeri útra. A 20-szoros válogatott támadó 239 meccsen 100 gólt szerzett az Újpest színeiben.
Egyike azon kevés magyar játékosoknak, akik külön dalt kaptak a szurkolóktól, hiszen a lila-fehér drukkerek gyakran énekelték korábbi kedvencüknek: "Kovács Zoli lőj egy gólt!"
Az ujpestfc.hu-n nemrégiben az alábbi közlemény jelent meg:
"Az Újpest FC kedden folytatta a jövő évi játékoskeret kialakítását. Ennek eredményeként klubunk vezetése két további labdarúgóval is egyeztetett, és – tekintve, hogy az érintett játékosok a jövőben kevesebb játéklehetőséget kaphatnak – az alábbi döntéseket hozta:
Az Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bontott Kovács Zoltánnal, továbbá szabadlistára tette Böjte Attilát, aki az átigazolási időszakban távozhat klubunktól.
Klubunk ezúton is megköszöni a játékosoknak mindazt, amit az elmúlt években az Újpestért tettek, és további sok sikert kíván pályafutásuk folytatásához."