magyarfutball.hu

2011.12.23 A legnagyobb magyar csatár klubot vált januárban

Kovács Péter feltehetően visszatér Norvégiába januárban, miután szóban már megállapodott a korábbi válogatott támadó a belga Liersével arról, hogy felbontják a szerződését, így szabadon igazolhatóvá válik a kétség kívül legnagyobb, nemzetközi szinten is ismert magyar csatár.

Alighanem utolsó találkozóját játszotta a belga Lierse színeiben Kovács Péter szerdán, a Standard ellen - számol be a sporza.be. A 33 éves, 2010-ben Belgiumba igazoló, hatalmas termetű magyar támadó a lap információi szerint szakít jelenlegi klubjával és újra legnagyobb sikerei helyszíne, Norvégia felé veszi az irányt.

Kovács 22 mérkőzést játszott az előző szezonban a Jupiler League-ben - ezeken négy találatig jutott -, ám ebben az idényben már kevesebb szerepet kapott, és klubjával együtt a távozása mellett döntött.

- A klub és Kovács szóbeli megállapodást kötött szerződésének felbontásáról, január 1-től már nem lesz a játékosunk a magyar futballista - nyilatkozta a portálnak Jesse De Preter, a Lierse elnöke.

Kovács Péter elmondása szerint ismerős közegben folytatja pályafutását.
- Előrehaladott tárgyalásokat folytatok a norvég Strømsgodsettel, ahol már futballoztam korábban - idézi a Het Laatste Nieuws a 198 centi magasra nőtt támadót.

A skandinávok most hivatalos honlapjukon megerősítették a támadó leigazolását, amihez már csak az kell, hogy a játékos megfeleljen a hamarosan sorra kerülő orvosi vizsgálaton.

A közlemény értelmében Kovács két évre szóló szerződést köt a norvég bajnokság előző idényének 8. helyezettjével, amelynek mezét a 2006-os és a 2007-es évadban már viselte.

Az északi országban tavaszi-őszi rendszerű a pontvadászat, így 2012-ben az 1. fordulóval indul egy új szezon.