magyarfutball.hu

2010.03.31 Korsós az osztrák harmadosztályban

A korábbi válogatott védõ Ausztriában telepedett le.

A korábbi magyar válogatott játékos, még mindig csak 33 éves Korsós György jelenleg az osztrák harmadosztályban szereplõ SV Stegersbach csapatában játszik.
- A télen, a két ünnep között kerestek meg a klub vezetõi - mondta a Duna Televíziónak a 10-es mezszámban futballozó Korsós. - Megnéztem a pályát, a létesítményt, és elfogadtam az ajánlatukat. A cél a feljutás, még annak ellenére is, hogy nem kezdtük jól a szezont. A csapat fiatalokból áll, két-három rutinosabb játékos próbálja meg összefogni a gárdát. Engem is azért igazoltak, hogy a védelmet irányítsam. Ez a szerzõdés egyébként már a futball utáni életünk elsõ lépése. A párommal úgy döntöttünk, hogy a gyerekek jövõje miatt is kint, Ausztriában telepedünk le.
A védõt a magyar futballról is kérdezte a Duna televízió.
- Bár nem látok sok mérkõzést, de úgy érzékelem, hogy a magyar bajnokság színvonala növekszik - vélekedett Korsós. - Van néhány befektetõ, akik áldoznak a klubokra és ez nagyon jó. Az Eb-selejtezõk nem lesznek könnyûek, nemzetközi szinten már nehéz kiemelkedõ teljesítményt nyújtani, de drukkolok a magyar csapatnak.