magyarfutball.hu

2005.08.19 Kerekes Zsombor a holland Willem II játékosa lett

Két évre szóló szerződést kötött a holland Willem II labdarúgócsapatával Kerekes Zsombor, a magyar bajnok Debreceni VSC játékosa - adta hírül az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos internetes oldala, az uefa.com. A hírt Szima Gábor, a DVSC-t működtető gazdasági társaság főtulajdonosa is megerősítette.

A nyurga csatár szeptember 1-jén csatlakozik új együtteséhez, e naptól datálódik a kétéves szerződése. Ha a papírmunkákat sikerül a tervek szerint elintézni Kerekes ügyében, akkor a 32. évében járó válogatott támadó szeptember 10-én az Ajax Amsterdam elleni hazai mérkőzésen mutatkozhat be a tilburgi csapatban.

Az biztos, hogy Kerekes Zsombor ebben a bajnoki idényben a nemzetközi porondon nem léphet pályára az UEFA-kupában érdekelt Willem II színeiben, mivel játszott a DVSC Bajnokok Ligája-selejtezőin.

Az üzletet a holland klubbal Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Rt. főtulajdonosa bonyolította le. Tőle megtudtuk: nincs semmi akadálya, hogy a távozó Kerekes Zsombor a Loki szombati, MTK elleni hazai bajnoki mérkőzésén, illetve jövő szerdán, a Manchester United elleni budapesti Bajnokok Ligája-összecsapáson pályára lépjen. Augusztus 28-án, a Győr elleni hazai bajnokin azonban valószínűleg már nem lesz ott a piros-fehér együttesben a népszerű játékos.

Kerekes átigazolási díját a felek egyelőre nem hozták nyilvánosságra, Szima Gábor azonban kérdésünkre kijelentette: a DVSC részéről ennek nincs akadálya.

"Természetesen még egyeztetnünk kell a Willem II képviselőivel, hiszen az ő jóváhagyásukra is szükség van. Ha ők beleegyeznek, elmondjuk" - mondta Szima Gábor.

Kerekes Zsombor a hatodik magyar játékos a holland első osztályban. Jelenleg Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Bodnár László, Bodor Boldizsár (Roda JC), Babos Gábor (NEC Nijmegen) és Pető Tamás (NAC Breda) légióskodik a németalföldi pontvadászatban.