magyarfutball.hu

2007.07.24 Kenesei Krisztián külföldre igazolt, Olaszországban folytatja

Kenesei Krisztián újra külföldre igazolt, ezúttal Olaszországba. A korábban Kínában hosszú ideig szereplő támadó az olasz másodosztályban újonc, de korábban az élvonalban is megforduló Avellino játékosa lesz.

Nem tudta megtartani Kenesei Krisztiánt a Vasas. A gólerős támadó az első fordulóban, a Tatabánya elleni meccsen még játszott a piros-kékeknél, szerdán azonban külföldre utazik.

A télen Kínából hazatérő játékos célállomása Dél-Olaszország lesz, nevezetesen a Campania tartományban található Avellino, ahol a helyi másodosztályú együttessel ír alá szerződést.

„Kenő” a Vasas honlapjának elmondta, hogy ő már szóban mindenben megegyezett az olaszokkal, de amíg nincs aláírt szerződés, addig semmi nem biztos. A válogatottban is megfordult támadó hozzátette: nagy kihívásnak tartja, hogy kipróbálhatja magát a Serie B-ben, de ha nem jön össze a szerződés, akkor sem lesz szomorú, hiszen jól érzi magát Angyalföldön.

Az Avellino újonc a másodosztályban, a zöld-fehér klubot 1912-ben alapították. A klub korábban az élvonalban is szerepelt 1978 és 1988 között. Legjobb eredménye egy nyolcadik helyezés volt 1987-ből.

A keret legismertebb tagja talán Raffaele Ametrano, aki egy évtizeddel ezelőtt a Juventus együttesében is játszott az élvonalban.

A csapatban korábban több nevesebb játékos is szerepelt, az olaszok közül elég Fabrizio Ravanelli, Fernando De Napoli, Salvatore Bagni, vagy Stefano Tacconi nevét említeni, de a légiósok közül is olyan kiválóságok viselték a klub mezét, mint a brazil Dirceu és Juary, az argentin Ramon Diaz, az osztrák Walter Schachner, vagy a görög Nikosz Anasztopulosz.