magyarfutball.hu

2015.02.02 Kenesei másfél évre kötelezte el magát a Vasashoz

Kenesei Krisztián és Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója hétfőn kora délután névjegyeikkel szentesítették azt a szerződést, ami szerint a rutinos, kiváló csatár 2016 június 30-ig a Vasas FC játékosa.

Erről Vancsa Miklós tájékoztatta honlapunkat. Az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy néhány napon belül pont kerül a Kenesei és korábbi csapata a Pápa közötti közös megegyezésre is, így akkor a ma aláírt kontraktus hivatalosan is életbe léphet.

Kenesei Krisztián csaknem 8 év után öltött Vasas mezt. Január19-én, két hete kapcsolódott be csapatuna felkészülésébe. Bízunk benne, hogy sok Vasas szurkoló kedvence hasznosan hozzájárulhat csapatunk remélt tavaszi sikereihez.

Kenő már letette névjegyét csapatunkban, mert a lipóti edzőtáborban betalált a Sopron és a Bős hálójába is.

2007. május 25-én az Illovszky stadionban (2.000 néző előtt) csapatunk NB I-es bajnoki mérkőzésen, 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát. Az első gólt az 5. percben Kenesei Krisztián szerezte (a harmadikat az akkor 20 éves Nagy Tamás, aki most is tagja keretünknek).
Hét év és nyolc hónap után Kenő aki a 2007 tavaszi idényben 10 mérkőzésen szerepelt a Vasas csapatában (6 gólt lőtt) ismét visszatért Angyalföldre.
A 38 esztendős rutinos csatár ezt megelőzően másfél idényt az elsőosztályú Pápa csapatában 34-szer lépett pályára és 5 gólt lőtt.
Sokak véleménye szerint a 2006/2007-es bajnokságban az előkelő 5. helyen végzett Mészöly Géza által vezetett csapatunk sikerében oroszlánrésze volt Kenőnek. Nemcsak a 6 lőtt gólja miatt, hanem gólpasszai miatt is. Másrészt kiváló harmóniában tudott együtt játszani Lázok Janival, aki ismét csapatunkat erősíti.

Kevés olyan játékos fordult meg csapatunknál, akit fél év alatti ittléte alatt oly mértékben megkedvelt volna a Vasas-Család, mint Kenőt.

Isten hozott a Vasas csapatába Kenő!