magyarfutball.hu

2005.06.13 Juhár Tamás Cipruson folytatja

A ciprusi Nea Szalamina csapatához igazol az Újpest védője, Juhár Tamás. A Vasas-nevelésű 20-szoros válogatott labdarúgó annak a Gellei Imrének a csapatához igazol, akinél annak idején bemutatkozott a Vasasban, s akinek szövetségi kapitánykodása alatt Juhár stabil csapattag volt.

Szinte bizonyos, hogy távozik Újpestről Juhár Tamás, a lila-fehérek 20-szoros válogatott középső védője. A futballista Gellei Imre és Komjáti András új együtteséhez, a Nea Salaminához szerződhet Ciprus- ra; Gellei Imre korábban a Vasasnál és a válogatottnál már dolgozott együtt a játékossal.

Juhár Tamás érdeklődésünkre tegnap elmondta, egy évre igazol a szigetországiakhoz. Azt is hozzátette, nagyon jól érezte magát Újpesten, de ezt az ajánlatot nem szalaszthatta el, 33 évesen ugyanis már arra is gondolnia kell, hogy a pályafutása végeztével miként alakul a sorsa.

Mivel Juhár Tamásnak 2007-ig szerződése van az Újpesttel, a következő bajnokságot kölcsönjátékosként tölti Cipruson. Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője elmondta, sajnálja Juhár Tamás kiválást, de a középső védőkből nincs hiány a keretben, hiszen Böjte Attila mellett bevethető e poszton Tamási Zoltán, sőt Vermes Krisztián is.

Ugyancsak az újpestiekkel kapcsolatos hír, hogy az egy évvel ezelőtt szerződtetett Grósz Róbertet szabadlistára tette a klub, így ő távozhat a Megyeri útról.

A lilák június 27-én kezdik meg a felkészülést, az első edzőmérkőzést pedig július 2-án játsszák majd.