magyarfutball.hu

2007.12.11 Hrepka Ádám visszatér az MTK-ba

Mint ismeretes, válogatott támadónkat Hrepka Ádámot klubunk augusztusban kölcsönadta a holland élvonalban szereplő NEC Nijmegen együtteséhez.
A két klub vezetői abban állapodtak meg, hogy a tervezett folyamatos partneri kapcsolat keretében a csatár legfeljebb egy évet tölt el a holland klubnál, de időközben folyamatosan figyelemmel követik fejlődését, és az aktuális helyzetet elemezve döntenek.

Nos a két klub a napokban egyetértésre jutott arra vonatkozóan, hogy december 31-i hatállyal szüneteltetik a kölcsönadási szerződést, és a fiatal támadó visszatér a Hungária kőrútra. A NEC és az MTK vezetése továbbra is hajlik az együttműködésre, így a holland klub szakemberei az idei őszhöz hasonlóan tavasszal is megtekintenek majd számos mérkőzést, ahol Hrepka Ádám mellett más játékosok szereplését is figyelemmel kísérik.

Az új fejlemények kapcsán Domonyai László klubigazgató a következőket mondta:

- Boldogok voltunk, amikor augusztusban Ádámnak egy új lehetősége adódott, de most ugyanolyan örömmel várjuk is vissza őt. Egészen biztos vagyok abban, hogy az elmúlt fél évben rengeteg új impulzus érte, mely hasznára vált. Mindannyian kíváncsiak vagyunk, hogy miként, és milyen mértékben változott a futballja. A mostani döntést a két klub közösen hozta meg, és ennek kapcsán a játékos fejlődését tartottuk szem előtt mindannyian. Ádám az elmúlt időszakban a vártnál kevesebb játéklehetőséget kapott az első csapatban, viszont sokat játszott a junior együttesben. Tekintettel arra, hogy a NEC nem szerepel igazán jól, és a rutinosabb csatárai is kevés gólt szereztek, így némileg érthető, hogy ők januártól kevésbé a fiatal tehetségektől, mint inkább jól bevált, Hollandiában már bizonyított csatároktól várják a létfontosságú gólokat. Ennek érdekében igazolni is terveznek, így komoly esély van arra, hogy Ádám tavasszal sem kapna sokkal több lehetőséget, mint ősszel, ez pedig az ő korában nem segíti a folyamatos fejlődését. Ezen tények mérlegelése után egyetértettünk abban a NEC vezetőivel, hogy szerencsésebb, ha Ádám most visszatér Magyarországra, ők pedig itt kísérik figyelemmel a fejlődését, miközben Ádám góljaival reményeink szerint ugyanúgy erősíti az MTK-t, mint tette azt az előző években.