magyarfutball.hu

2006.07.17 Újra együtt az Eszenyi-Véber kettős

A két korábbi újpesti kedvenc ismét egy csapatba került.

Mi sem szemlélteti jobban az idõ múlását, mint hogy Eszenyi Dénes és Véber György ezentúl egymás mellett ülnek majd a kispadon. Az imént leírtakat ugyan értelmezhetnénk akár egy edzõi döntés eredményének is, ám mint tudjuk, a két korábbi újpesti játszótárs évekkel ezelõtt befejezte profi pályafutását.
Az idõ vasfoga õket sem kerülhette el, ezzel együtt mindketten maradtak a honi labdarúgás közvetlen közelében, a két jóbarát egy ideje ugyanis edzõként dolgozik - a negyvenes évek elején járó két szakember (még furcsa ezt a kifejezést használni a két korábbi kiváló játékossal kapcsolatban) ezen a pályán ifjoncnak számít. Az Eszenyi-Véber kettõs július elején vette át az NB III Mátra-csoportjában szereplõ Tura együttesét.
Véber György legutóbb az Újpest FC-Fót alakulatát irányította, korábban pedig Mészöly Géza segítõjeként dolgozott a Megyeri úton. Eszenyi Dénes régebben a BLASZ második vonalában szereplõ Hungaro '98 gárdáját edzette. Érdekesség, hogy a Tura csapatát az elmúlt három esztendõben Aczél Zoltán irányította, akinek a nevérõl ugyancsak az emlékezetes Megyeri úti évek juthatnak az eszünkbe.
A Tura a hírek szerint az újpesti gárdából csábítana át egy-két fiatal játékost a csapatba, a Mátra-csoportban legutóbb dobogós helyezést elért együttes tehát egyre markánsabban halad a lila-fehér vonalon.