magyarfutball.hu

Mezőkövesd, Régi Mezőkövesdi Városi Stadion (lebontva)

Feltöltés alatt!

  1. 2009.06.04 | Mezőkövesdi Újság
    Ékszerdoboz Mezőkövesden
    Hivatalosan is felavatták a Mezőkövesdi Sportegyesület teljes egészében megújult sporttelepét. A nagyszabású, egész napos átadó ünnepségre május 17-én került sor.

    A mintegy 130 millió forintos projekt megvalósításáról a település képviselőtestülete tavaly az év második felében határozott. Az önkormányzat által kiírt pályázat elbírálását követően tavaly decemberben került sor a szerződés megkötésére, Mezőkövesd Önkormányzata, illetve a győztes dunavarsányi illetőségű Pharos 95’ Kft. között.

    A nagyszabású beruházás munkálatai március elején kezdődtek meg. A fejlesztésnek köszönhetően a Városi Sportpályán egy nagyméretű, világítással és 200 fős lelátóval ellátott műfüves pályát, a füves pályán a lakótelep felöli oldalon egy 600 férőhelyes fedett lelátót építettek. A kivitelező, dunavarsányi cég munkatársai a lelátó, valamint a műfüves pálya építését párhuzamosan végezték. A nagyszabású beruházás részeként a füves pályára labdafogó-hálót állítottak be, emellett egy digitális eredményjelző kihelyezésére is sor került. A komfortérzetet növeli, hogy férfiak és nők számára illemhelyet alakítottak ki, melyet mozgássérült látogatók is használhatnak, ugyanis az épületet akadálymentesítették.