magyarfutball.hu

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya

 1. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 2. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 3. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 4. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 5. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 6.  
segítség felhasználók által beadott adatok
 1. 5 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen: 2.300
  ülőhely: 900 (fedett: 650)
  állóhely: 1.400
 6. lakosság
  Balmazújváros: 17.496 (2014)
 7. hazai csapatok
 8. nézőcsúcs
  3.500
  Balmazújvárosi Lenin TSZ SE - Vasas 0:3
  MNK negyeddöntő
  1974/75
 9. pálya mérete
  102m x 63m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus
 12. világítás
  nincs
 13. futópálya
  salakos
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. kapcsolódó mérkőzések
 17. segítség
 

Egyéb stadionok a megyében [ » Összes Hajdú-Bihar megyei stadion  » Hajdú-Bihar megyei stadiontérkép ]

 1. Debrecen, Oláh Gábor utcai Stadion
 2. Debrecen, Gyulai István Atlétikai Stadion
 3. Ebes, Rózsa utca
 4. Derecske, Sárostói Sportpálya
 5. Debrecen, Honvéd Sporttelep
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.10, 19:30
  A balmazújvárosi városi sportpályát tavaly teljesen lebontották és újjáépítették, megújult a gyepszőnyeg, amit alá is csöveztek, így fűthető lesz. Épült egy fedett lelátó is az egyik oldalon, akkor ennyire tellett. A kormány a stadionfejlesztési programban azonban 400 millió forintot szán a balmazújvárosi létesítmény kibővítésére és korszerűsítésére. A balmazújvárosi stadionfejlesztést januárban Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá is nyilvánították.

  Tiba István polgármester a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a pénzből a pálya mellett körbe fedett lelátót építenek 2500 ülőhellyel, így már igazán stadion formája lesz a balmazújvárosi focicsapat otthonának. Emmellett kiszolgáló helyiségeket, vizesblokkokat alakítanak ki, és lesz villanyvilágítás is. A beruházás része, hogy beszerzik és beépítik a pályafűtés gépészetét is, így termálvíz hőjével tudják majd fűteni a pályát.

  Most elkészültek az előzetes látványtervek, amit kérésünkre megküldtek nekünk, így bemutathatjuk olvasóinknak.

  A polgármestertől megtudtuk, hogy most általában 800-1000 néző megy ki egy-egy meccsre, de volt már olyan találkozó is, amin 1800-an szurkoltak egyszerre. Tiba István hozzátette, Újvároson gyakori, hogy a családtagok együtt járnak meccsre. Abban bízik azonban, hogy amikor befejezik a felújítást, még többen jönnek majd ki, és mind többeknek lesz családi program egy-egy mérkőzés.

  Tiba István elmondta, a beruházót közbeszerzési eljárásban választják ki. Reményeik szerint májusban megkezdődik a balmazújvárosi stadionfejlesztés, és szeptemberben már a megújult stadionban szurkolhatnak a csapatnak a drukkerek.

  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/ilyen-stadion-epul-debrecentol-25-kilometerre-latvanytervek/2014/03/10/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:41
  2014.01.28
  A klubelnökünkkel január közepén készített riportunkban már szó esett arról, hogy milyen beruházások is fognak megvalósulni a Sporttéren, s hogyan válik a mi sporttelepünkből egy igazi Stadion, még ha csak kisebb méretű is. Az elmúlt napokban történtek a tervezésben változtatások, melyekről ismét Dr. Tiba Istvánt kérdeztük.

  dr tiba istván_03- Mi indokolta a módosítást? Egyeztetések eredménye volt ez?

  - Nem, egyszerűen az MLSZ szabályzata változott, illetve alkalmazkodott az UEFA előírásaihoz, s ezért történt módosítás. Már csak kizárólag ülőhelyek lehetnek a stadionfejlesztési programban érintett létesítményekben.

  - Jelenlegi állás szerint mi lesz megvalósítva a Kormány által Balmazújvárosnak ítélt 400 millió Ft-ból?

  - A terveink szerint – mert az illetékeseknek ezt el kell még fogadniuk -, fedett, 2500 ülőhelyes lesz a stadionunk, ami körbe fog érni, vagyis nem csak a két hosszanti lelátón, hanem a két kapu mögött is székek lesznek, ráadásul olyanok, mint amilyenek most az új fedett lelátónkon is vannak. Ezen kívül megvalósításra kerül a korábbi terveinkben már szereplő villanyvilágítás, valamint az előírás szerinti vizes blokkok, mellékhelyiségek, VIP-, és sajtóterem is. Újdonság még, hogy ez a projekt megkapta a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt’ státuszt, ami még inkább biztosítja azt, hogy 2014 őszére ez el is készül.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/csak-ulohelyekkel/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:39
  2014.01.19
  - Már befejeződött az új hévízkút karbantartása a pálya mellett, a fürdő területén. A pályafűtés megvalósítása ennek befejeztével kaphat új lendületet?

  - Igen. A hőcserélőnek kell még helyet, egy „házat” építeni, ami majd az újonnan, a fürdő felőli kapu mögött megépülő lelátó alatt fog megvalósulni. A következő fűtési szezonban már működőképes lesz az is, hiszen maga a csővezeték már korábban le lett fektetve.

  - A szombati Nemzeti Sportban olvashattuk, hogy csak Győrben, Szolnokon és Balmazújvároson fűthető a játéktér Magyarországon.

  - A cikkben az is szerepel, hogy a mi pályánk mellett a pápai helyezkedik még el egy fürdő mellett, amely lehetővé teszi a termálvíz ilyen célú hasznosítását is. Ez nekünk egy komoly adottság, mellyel élni is kívánunk. Szolnokon például – tudomásom szerint – gázzal tudják fűteni a pályát, ami nem kis költség lehet.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/befektetot-de-nem-mindenaron/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:38
  2014.01.18
  Decemberi a hír, amely szerint huszonhat stadion fejlesztésére különített el pénzt a Parlament a jövő évi költségvetésben, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként. Ebből Balmazújváros 400 millióval részesülne. Ezt a klub vagy a város kapja?

  - A város. Ehhez a forráshoz alapfeltétel volt, hogy a fejlesztés tárgya, a sporttelep önkormányzati tulajdonban legyen.

  - Mire adná ezt az állam? Mit akarnánk ebből megvalósítani?

  - Az MLSZ, a sportlétesítményekkel szembeni előírásaihoz átvette az UEFA irányelveit. A szövetség az NB II-nél például két stadionkategóriát különböztet meg. B-t, amelyben maximum 3500, és A-t, ahol 3500 és 5000 fő közötti nézőt lehet elhelyezni. Mi ezt az A-t kívánjuk megcélozni, ahol 1500 ülőhelynek minimumnak lennie kell. Ezek a két hosszanti lelátón valósulnának meg, míg a két kapu mögött állóhelyek lesznek. Természetesen mindegyik oldala fedett lenne ennek a körbeérő nézőtérnek. Ezen kívül még egy legalább 75 négyzetméteres VIP-, és egy 100 négyzetméteres sajtószobát is ki kell majd alakítanunk. Ezeket a Sporttér felőli kapu mögé, a mostani csarnok-öltöző és a megépülő lelátó közé tervezzük. Ehhez jön még a villanyvilágítás kiépítése.

  - Az elmúlt időszakban több nagy volumenű beruházás zajlott már városunkban (fürdő, egészségügyi alap-, szakellátó, középiskola felújítása, városközpont-rehabilitáció, kerékpárutak építése, gyűjtő utak-, belvízelvezető rendszer korszerűsítése, stb), s ez a sporttárgyú beruházás is ezekhez lesz mérhető.

  - Az utóbbi néhány évben megvalósult, futballal kapcsolatos TAO-s beruházások ezzel az újabb stadionfejlesztéssel, már meg fogják haladni az egymilliárd Ft értéket.

  - Ez a létesítményfejlesztés kizárólag az NB II-es szereplésünkhöz kötődik. Ha például egy osztállyal lejjebb szerepelünk, nem vagyunk ott a támogatottak között. Ezért sincsenek benne olyan városok, mint például Szeged, Nagykanizsa, Kazincbarcika, Veszprém, Salgótarján, Eger, és még sorolhatnám. Milyen forintosítható előnyei vannak még az NB II-nek?

  - Ha nem vagyunk NB II-esek, akkor az eddig megítélt TAO-nak csak a töredékéhez jutottunk volna, amiben benne van az utánpótlás-nevelés is, ahol ráadásul csak 10% önrészt kell a klubnak állnia. Ugyanis a másodosztályban lényegesen több TAO-s forráshoz juthat a klub egy gyermekre vetítve, mint az alsóbb osztályokban. (szerk. – az NB I-ben pedig az NB II-höz képest juthat több egy-egy utánpótlás labdarúgóra)

  - Október második felében beszéltünk legutóbb, s akkor elnök úr elmondta, hogy – „az MLSZ elfogadta az idei Sportfejlesztési programunkat is, amely többek között a centerpályánk villanyvilágítását is tartalmazza. Nekem most az a feladatom, hogy az ehhez szükséges 300 millió Ft TAO-s támogatást összegyűjtsem a különböző cégektől még ebben az évben.”- ez hogyan sikerült?

  - Az utánpótlás-neveléshez szükséges pénzt megszereztük, míg a villanyvilágítás, lelátó-korszerűsítés a „stadionfejlesztési blokkban” kerül megvalósításra, abból a bizonyos mintegy 400 millió Ft-ból. Ezeknek a munkálatoknak augusztus közepére, a bajnokság kezdetér el is kell készülniük.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/hamarosan-korbeer-a-nezoter-a-sportteren/
   
 7. avatar: BZS1979
  2013.08.06, 17:23
  Már szépen zöldül a fű a Sport téren

  Adásnap: 2013-08-02

  Balmazújváros sport élete minőségileg új szakaszába lép a bajnokságok kezdetén.
  Elsőként a Sport térre látogatunk, ahol már egy éve állandó fejlesztésekkel, építkezésekkel találkozhatunk.
  Az öltözők már megújultak, most a pályán és a lelátón a sor.

  A vadonatúj, FIFA minősítésű, öntözhető, sőt, fűthető játéktér csak az előkészítő munkálatok után kaphatja meg a Szlovákiából érkező gyepszőnyeget.
  Minőségi elvárásokhoz minőségi csapat, minőségi infrastruktúra szükséges. A bajnokság második fordulójában már az új pályán gyűjthetjük a pontokat.

  Az edzések, a felkészülés helyszínére a két füves és egy műfüves pálya kiváló körülményeket biztosít.
  A többszáz milliós beruházáshoz a TAO-s pályázatok adják a forrásokat, de mindez az újvárosi szurkolók, a nézők nélkül mit sem ér. Labdarúgóink mérkőzéseit hosszú évek óta többen látogatják, mint néhány „jónevű”, élvonalbeli nagycsapatot.

  A tervek szerint a TV közvetítésekre megfelelő esti világítás is hamarosan megvalósul.


  http://www.balmaztv.hu/2013-08-02/2
   
 8. avatar: pirospont
  2013.07.20, 19:19
  A pálya facebook oldala, fotók az átalakításról.
  https://www.facebook.com/balmazujvarosivarosisportpalya
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2013.06.07, 19:56
  Bár az időjárás miatt pár napja lelassult a munka, a kivitelező gőzerővel dolgozik a balmazújvárosi sportpálya megújításán. Ahogy arról már többször is beszámoltunk, mintegy 600 millió forintos beruházás keretén belül teljesen megújúl a pálya és környéke. Egy új, 600 fős fedett lelátó épül, a játszóteret alácsövezik, hogy fűthető legyen, és a pálya környezetét is kicsinosítják. Mint ismert, a Híres-legények a negyedik helyen végeztek az NB II. keleti csoportjában, és ezzel autmatikusan kvalifikálták magukat a következő szezontól egy csoportos NB II-be. Az őszi szezonrajtra már elkészül az új létesítmény.

  kép
  kép
  kép
  forrás:
  http://www.civishir.hu/sport/labdarugas/eltunt-a-balmazujvarosi-focipalya/0606180913
   
 10. avatar: karak
  2013.05.18, 10:42
  A régi formájában most tekinthetik meg, használhatják utoljára szurkolóink a stadiont, mert a jövő héten egy építkezés veszi kezdetét, melynek végére egy teljesen új játékteret, és a fedett tribün oldalán egy 600 fős új lelátót, alatta öltözőkkel vehetünk majd birtokba.


  2013.05.17.
  http://balmazfoci.hu/2013/05/palyabucsuztato/
   
 11. avatar: AMiUtunk
  2010.08.08, 15:12
  A pálya Gmaps pedometer-rel nagyon pontatlanul mérve mintegy 95*60 méteres lehet, az adatlapon található 101*63-as érték tehát feltételzhetöen megfelel a valóságnak.A futópályával rendelkező középmagyarországi stadion U-alakban állható körbe: a tribün és a kanyar oldalán mintegy 100 + 125 -25 (kispadok, bejárat) = 200 méteres szakaszon két sorban, a legfeljebb 100 méter hosszúságú lelátó lépcsőin 3 sorban. A stadion állóhelyeinek száma tehát 200:0,5*2 + 100:0,5*3 = 1.400.
  A fedett tribün mintegy 35 méteres lehet, lépcsősorai 35*0,9:0,55*5 = 886, vagyis kb. 900 néző számára biztosítanak ülőhelyet, mintegy 3/4-üknek podig fedett ülőhelyet az esős meccsnapokon.
  Összesen: 2.300 (650 fedett)
  ülőhely: 900 (650 fedett)
  állóhely: 1.400
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2009.09.05, 16:46
  ...A 101 x 63 méteres füves pálya, futópálya és tornacsarnok, további lehetőséget jelent a csapatok teljes körű felkészülésénél. Füves pályánk kiváló talajú, gondozott, több, mint 1. 000fő szurkoló befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik....


  forrás:
  http://www.balmazujvaros.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=630&Itemid=107
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.23, 18:31
  Erről a pályáról lenne szó?
  a cím stimmel:
  Balmazújváros, Kastélykert u. 1-2.

  Tegnap délelőtt utazott el a DVSC-TEVA labdarúgócsapata Balmazújvárosba, ahol egy hétig készült volna. Ma reggel azonban visszatért az együttes Debrecenbe, ugyanis a folyamatos esőzések miatt víz alá került a Hotel Balmazhoz tartozó pálya, így az az edzésre alkalmatlanná vált.

  Még nem tudni, hogy a Loki visszatér-e az edzőtáborozásnak szánt helyszínre, bizonyára a következő napok időjárása is meghatározó lesz. Az előrejelzések mindenesetre nem túl biztatóak.


  forrás:
  http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2286&source=/lapok/Default_hu.aspx
   
 14. avatar: harsi
  2008.03.03, 13:22
  Nézőszám:kb.3000