magyarfutball.hu

Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya

 1. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 2. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 3. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 4. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 5. fénykép: Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Sportpálya (2008)
 6.  
segítség felhasználók által beadott adatok
 1. 5 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen: 2.300
  ülőhely: 900 (fedett: 650)
  állóhely: 1.400
 6. lakosság
  Balmazújváros: 17.496 (2014)
 7. hazai csapatok
 8. nézőcsúcs
  3.500
  Balmazújvárosi Lenin TSZ SE - Vasas 0:3
  MNK negyeddöntő
  1974/75
 9. pálya mérete
  102m x 63m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus
 12. világítás
  nincs
 13. futópálya
  salakos
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. kapcsolódó mérkőzések
 17. segítség
 

Egyéb stadionok a megyében [ » Összes Hajdú-Bihar megyei stadion  » Hajdú-Bihar megyei stadiontérkép ]

 1. Hajdúböszörmény, Városi sport- és rendezvényközpont
 2. Kaba, Városi Sporttelep
 3. Püspökladány, Gellér Sándor Sportcentrum
 4. Fülöp, Fülöpi Sportpálya
 5. Debrecen, Dóczy József utca
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.10, 19:30
  A balmazújvárosi városi sportpályát tavaly teljesen lebontották és újjáépítették, megújult a gyepszőnyeg, amit alá is csöveztek, így fűthető lesz. Épült egy fedett lelátó is az egyik oldalon, akkor ennyire tellett. A kormány a stadionfejlesztési programban azonban 400 millió forintot szán a balmazújvárosi létesítmény kibővítésére és korszerűsítésére. A balmazújvárosi stadionfejlesztést januárban Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá is nyilvánították.

  Tiba István polgármester a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a pénzből a pálya mellett körbe fedett lelátót építenek 2500 ülőhellyel, így már igazán stadion formája lesz a balmazújvárosi focicsapat otthonának. Emmellett kiszolgáló helyiségeket, vizesblokkokat alakítanak ki, és lesz villanyvilágítás is. A beruházás része, hogy beszerzik és beépítik a pályafűtés gépészetét is, így termálvíz hőjével tudják majd fűteni a pályát.

  Most elkészültek az előzetes látványtervek, amit kérésünkre megküldtek nekünk, így bemutathatjuk olvasóinknak.

  A polgármestertől megtudtuk, hogy most általában 800-1000 néző megy ki egy-egy meccsre, de volt már olyan találkozó is, amin 1800-an szurkoltak egyszerre. Tiba István hozzátette, Újvároson gyakori, hogy a családtagok együtt járnak meccsre. Abban bízik azonban, hogy amikor befejezik a felújítást, még többen jönnek majd ki, és mind többeknek lesz családi program egy-egy mérkőzés.

  Tiba István elmondta, a beruházót közbeszerzési eljárásban választják ki. Reményeik szerint májusban megkezdődik a balmazújvárosi stadionfejlesztés, és szeptemberben már a megújult stadionban szurkolhatnak a csapatnak a drukkerek.

  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  kép
  http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/ilyen-stadion-epul-debrecentol-25-kilometerre-latvanytervek/2014/03/10/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:41
  2014.01.28
  A klubelnökünkkel január közepén készített riportunkban már szó esett arról, hogy milyen beruházások is fognak megvalósulni a Sporttéren, s hogyan válik a mi sporttelepünkből egy igazi Stadion, még ha csak kisebb méretű is. Az elmúlt napokban történtek a tervezésben változtatások, melyekről ismét Dr. Tiba Istvánt kérdeztük.

  dr tiba istván_03- Mi indokolta a módosítást? Egyeztetések eredménye volt ez?

  - Nem, egyszerűen az MLSZ szabályzata változott, illetve alkalmazkodott az UEFA előírásaihoz, s ezért történt módosítás. Már csak kizárólag ülőhelyek lehetnek a stadionfejlesztési programban érintett létesítményekben.

  - Jelenlegi állás szerint mi lesz megvalósítva a Kormány által Balmazújvárosnak ítélt 400 millió Ft-ból?

  - A terveink szerint – mert az illetékeseknek ezt el kell még fogadniuk -, fedett, 2500 ülőhelyes lesz a stadionunk, ami körbe fog érni, vagyis nem csak a két hosszanti lelátón, hanem a két kapu mögött is székek lesznek, ráadásul olyanok, mint amilyenek most az új fedett lelátónkon is vannak. Ezen kívül megvalósításra kerül a korábbi terveinkben már szereplő villanyvilágítás, valamint az előírás szerinti vizes blokkok, mellékhelyiségek, VIP-, és sajtóterem is. Újdonság még, hogy ez a projekt megkapta a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt’ státuszt, ami még inkább biztosítja azt, hogy 2014 őszére ez el is készül.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/csak-ulohelyekkel/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:39
  2014.01.19
  - Már befejeződött az új hévízkút karbantartása a pálya mellett, a fürdő területén. A pályafűtés megvalósítása ennek befejeztével kaphat új lendületet?

  - Igen. A hőcserélőnek kell még helyet, egy „házat” építeni, ami majd az újonnan, a fürdő felőli kapu mögött megépülő lelátó alatt fog megvalósulni. A következő fűtési szezonban már működőképes lesz az is, hiszen maga a csővezeték már korábban le lett fektetve.

  - A szombati Nemzeti Sportban olvashattuk, hogy csak Győrben, Szolnokon és Balmazújvároson fűthető a játéktér Magyarországon.

  - A cikkben az is szerepel, hogy a mi pályánk mellett a pápai helyezkedik még el egy fürdő mellett, amely lehetővé teszi a termálvíz ilyen célú hasznosítását is. Ez nekünk egy komoly adottság, mellyel élni is kívánunk. Szolnokon például – tudomásom szerint – gázzal tudják fűteni a pályát, ami nem kis költség lehet.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/befektetot-de-nem-mindenaron/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.29, 21:38
  2014.01.18
  Decemberi a hír, amely szerint huszonhat stadion fejlesztésére különített el pénzt a Parlament a jövő évi költségvetésben, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként. Ebből Balmazújváros 400 millióval részesülne. Ezt a klub vagy a város kapja?

  - A város. Ehhez a forráshoz alapfeltétel volt, hogy a fejlesztés tárgya, a sporttelep önkormányzati tulajdonban legyen.

  - Mire adná ezt az állam? Mit akarnánk ebből megvalósítani?

  - Az MLSZ, a sportlétesítményekkel szembeni előírásaihoz átvette az UEFA irányelveit. A szövetség az NB II-nél például két stadionkategóriát különböztet meg. B-t, amelyben maximum 3500, és A-t, ahol 3500 és 5000 fő közötti nézőt lehet elhelyezni. Mi ezt az A-t kívánjuk megcélozni, ahol 1500 ülőhelynek minimumnak lennie kell. Ezek a két hosszanti lelátón valósulnának meg, míg a két kapu mögött állóhelyek lesznek. Természetesen mindegyik oldala fedett lenne ennek a körbeérő nézőtérnek. Ezen kívül még egy legalább 75 négyzetméteres VIP-, és egy 100 négyzetméteres sajtószobát is ki kell majd alakítanunk. Ezeket a Sporttér felőli kapu mögé, a mostani csarnok-öltöző és a megépülő lelátó közé tervezzük. Ehhez jön még a villanyvilágítás kiépítése.

  - Az elmúlt időszakban több nagy volumenű beruházás zajlott már városunkban (fürdő, egészségügyi alap-, szakellátó, középiskola felújítása, városközpont-rehabilitáció, kerékpárutak építése, gyűjtő utak-, belvízelvezető rendszer korszerűsítése, stb), s ez a sporttárgyú beruházás is ezekhez lesz mérhető.

  - Az utóbbi néhány évben megvalósult, futballal kapcsolatos TAO-s beruházások ezzel az újabb stadionfejlesztéssel, már meg fogják haladni az egymilliárd Ft értéket.

  - Ez a létesítményfejlesztés kizárólag az NB II-es szereplésünkhöz kötődik. Ha például egy osztállyal lejjebb szerepelünk, nem vagyunk ott a támogatottak között. Ezért sincsenek benne olyan városok, mint például Szeged, Nagykanizsa, Kazincbarcika, Veszprém, Salgótarján, Eger, és még sorolhatnám. Milyen forintosítható előnyei vannak még az NB II-nek?

  - Ha nem vagyunk NB II-esek, akkor az eddig megítélt TAO-nak csak a töredékéhez jutottunk volna, amiben benne van az utánpótlás-nevelés is, ahol ráadásul csak 10% önrészt kell a klubnak állnia. Ugyanis a másodosztályban lényegesen több TAO-s forráshoz juthat a klub egy gyermekre vetítve, mint az alsóbb osztályokban. (szerk. – az NB I-ben pedig az NB II-höz képest juthat több egy-egy utánpótlás labdarúgóra)

  - Október második felében beszéltünk legutóbb, s akkor elnök úr elmondta, hogy – „az MLSZ elfogadta az idei Sportfejlesztési programunkat is, amely többek között a centerpályánk villanyvilágítását is tartalmazza. Nekem most az a feladatom, hogy az ehhez szükséges 300 millió Ft TAO-s támogatást összegyűjtsem a különböző cégektől még ebben az évben.”- ez hogyan sikerült?

  - Az utánpótlás-neveléshez szükséges pénzt megszereztük, míg a villanyvilágítás, lelátó-korszerűsítés a „stadionfejlesztési blokkban” kerül megvalósításra, abból a bizonyos mintegy 400 millió Ft-ból. Ezeknek a munkálatoknak augusztus közepére, a bajnokság kezdetér el is kell készülniük.

  http://balmazfoci.hu/2014/01/hamarosan-korbeer-a-nezoter-a-sportteren/
   
 7. avatar: BZS1979
  2013.08.06, 17:23
  Már szépen zöldül a fű a Sport téren

  Adásnap: 2013-08-02

  Balmazújváros sport élete minőségileg új szakaszába lép a bajnokságok kezdetén.
  Elsőként a Sport térre látogatunk, ahol már egy éve állandó fejlesztésekkel, építkezésekkel találkozhatunk.
  Az öltözők már megújultak, most a pályán és a lelátón a sor.

  A vadonatúj, FIFA minősítésű, öntözhető, sőt, fűthető játéktér csak az előkészítő munkálatok után kaphatja meg a Szlovákiából érkező gyepszőnyeget.
  Minőségi elvárásokhoz minőségi csapat, minőségi infrastruktúra szükséges. A bajnokság második fordulójában már az új pályán gyűjthetjük a pontokat.

  Az edzések, a felkészülés helyszínére a két füves és egy műfüves pálya kiváló körülményeket biztosít.
  A többszáz milliós beruházáshoz a TAO-s pályázatok adják a forrásokat, de mindez az újvárosi szurkolók, a nézők nélkül mit sem ér. Labdarúgóink mérkőzéseit hosszú évek óta többen látogatják, mint néhány „jónevű”, élvonalbeli nagycsapatot.

  A tervek szerint a TV közvetítésekre megfelelő esti világítás is hamarosan megvalósul.


  http://www.balmaztv.hu/2013-08-02/2
   
 8. avatar: pirospont
  2013.07.20, 19:19
  A pálya facebook oldala, fotók az átalakításról.
  https://www.facebook.com/balmazujvarosivarosisportpalya
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2013.06.07, 19:56
  Bár az időjárás miatt pár napja lelassult a munka, a kivitelező gőzerővel dolgozik a balmazújvárosi sportpálya megújításán. Ahogy arról már többször is beszámoltunk, mintegy 600 millió forintos beruházás keretén belül teljesen megújúl a pálya és környéke. Egy új, 600 fős fedett lelátó épül, a játszóteret alácsövezik, hogy fűthető legyen, és a pálya környezetét is kicsinosítják. Mint ismert, a Híres-legények a negyedik helyen végeztek az NB II. keleti csoportjában, és ezzel autmatikusan kvalifikálták magukat a következő szezontól egy csoportos NB II-be. Az őszi szezonrajtra már elkészül az új létesítmény.

  kép
  kép
  kép
  forrás:
  http://www.civishir.hu/sport/labdarugas/eltunt-a-balmazujvarosi-focipalya/0606180913
   
 10. avatar: karak
  2013.05.18, 10:42
  A régi formájában most tekinthetik meg, használhatják utoljára szurkolóink a stadiont, mert a jövő héten egy építkezés veszi kezdetét, melynek végére egy teljesen új játékteret, és a fedett tribün oldalán egy 600 fős új lelátót, alatta öltözőkkel vehetünk majd birtokba.


  2013.05.17.
  http://balmazfoci.hu/2013/05/palyabucsuztato/
   
 11. avatar: AMiUtunk
  2010.08.08, 15:12
  A pálya Gmaps pedometer-rel nagyon pontatlanul mérve mintegy 95*60 méteres lehet, az adatlapon található 101*63-as érték tehát feltételzhetöen megfelel a valóságnak.A futópályával rendelkező középmagyarországi stadion U-alakban állható körbe: a tribün és a kanyar oldalán mintegy 100 + 125 -25 (kispadok, bejárat) = 200 méteres szakaszon két sorban, a legfeljebb 100 méter hosszúságú lelátó lépcsőin 3 sorban. A stadion állóhelyeinek száma tehát 200:0,5*2 + 100:0,5*3 = 1.400.
  A fedett tribün mintegy 35 méteres lehet, lépcsősorai 35*0,9:0,55*5 = 886, vagyis kb. 900 néző számára biztosítanak ülőhelyet, mintegy 3/4-üknek podig fedett ülőhelyet az esős meccsnapokon.
  Összesen: 2.300 (650 fedett)
  ülőhely: 900 (650 fedett)
  állóhely: 1.400
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2009.09.05, 16:46
  ...A 101 x 63 méteres füves pálya, futópálya és tornacsarnok, további lehetőséget jelent a csapatok teljes körű felkészülésénél. Füves pályánk kiváló talajú, gondozott, több, mint 1. 000fő szurkoló befogadására alkalmas lelátóval rendelkezik....


  forrás:
  http://www.balmazujvaros.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=630&Itemid=107
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2009.06.23, 18:31
  Erről a pályáról lenne szó?
  a cím stimmel:
  Balmazújváros, Kastélykert u. 1-2.

  Tegnap délelőtt utazott el a DVSC-TEVA labdarúgócsapata Balmazújvárosba, ahol egy hétig készült volna. Ma reggel azonban visszatért az együttes Debrecenbe, ugyanis a folyamatos esőzések miatt víz alá került a Hotel Balmazhoz tartozó pálya, így az az edzésre alkalmatlanná vált.

  Még nem tudni, hogy a Loki visszatér-e az edzőtáborozásnak szánt helyszínre, bizonyára a következő napok időjárása is meghatározó lesz. Az előrejelzések mindenesetre nem túl biztatóak.


  forrás:
  http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2286&source=/lapok/Default_hu.aspx
   
 14. avatar: harsi
  2008.03.03, 13:22
  Nézőszám:kb.3000