magyarfutball.hu

Magyarország - Oroszország 0 : 3 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (4 szavazat)

játékvezető: 3 (4 szavazat)

hangulat: 3.5 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 0 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 2 : 0 (1)
  5. 2 : 1 (1)
  6. 3 : 2 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
916. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Dingert Christian (Németország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. rfs.ru: -
  3. nso.hu: 12.000
  4. nela: 12.442
  5. Nemzeti Sport: 14.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.06, 12:26 (szerk.: 2017.06.07, 11:01)
    Úgy néz ki hogy a biztos védekezést (brusztolós kiscsapat fíling by Geo) feladta a kapitány. Most azt érezni hogy megint elveszett a realitásérzék, és kicsit mellénnyel megyünk neki a meccseknek. Sajnos nincs komoly játékerőt képviselő spílerünk, érdemes lenne visszalépnünk. Jómagam ebben látom Storck felelősségét mondjuk a Pali féle csapattal szemben.

    Ez egy hasznos meccs volt. Kb 10 emberrol kiderult hogy ezutan sem kell szamolni veluk vagy tobbszor nem kell oket meghivni
    Masra nem jok ezek a meccsek.

    Hat az latszik hogy a kozvetlen utanpotlas egy kalap szart nem er.
    Ennek a Kleisz sracnak sem volt egyetlen epkezlab megmozdulasa sem hiaba fiatal es szep.
    Eppel is kuka, ilyen gyamoltalanul nem szabad egy valogatottban fellepni.

    Így utólag. Azt kellene már megérteni, hogy a válogatott szint már nem kísérleti terep. Minden posztra a legjobbakat kell beválogatni. Kortól , hol léttől függetlenül történjen ez. Így szabad csak és lehet egy nemzetet, országot minőségben képviselni. Ugyanis ekkor keletkezhet valós esély a tornákon való eredményes részvételre,győzelmekre, lehet az EB, VB stb. stb. Itt teremhet a dicsőség, a valós beáraztatás. A fiatalabb korosztályok az U csapatokban edződnek a magasabb megmérettetésre. Ez a terület a háttér. Itt még beleférhet a kísérletezgetés, a próbálkozás.Ha mi mindig mentő és elterelő koncepciókat gyártunk, az csak a néző, szurkoló beetetésére jó, aki előbb utóbb belefárad és elfordul magától a csapattól, nem a nemzettől, nem az országtól, hanem a csapattól. Ez pedig senkinek sem jó. Tegnap annyian játszottak a korábbi évek volt nagyjaihoz viszonyítva méltatlanul a nemzeti mezben, hogy rossz volt nézni a küzdelmes szenvedésüket. Sajnos. Minden elismerés a szurkolóké akik tegnap kilátogattak a meccsre, bennük égett a tűz, a pályán meg csak nem is pislákolt...

    Veled általában egyetértek, most azonban nem. A játékosoknak is szüksége van regenerálódásra, szünetre. Most ért véget a bajnokság és a kupa, azonban 29-én már tétmeccset kell játszani, ezért pl. nálunk már 11-én (!) kezdődik az alapozás. Mi szükség lett volna arra, hogy egy ilyen sörmeccsre elküldjük válogatottjainkat a kemény 10 (!) napos éves pihenőjük közepén? Vagy egyáltalán ne adjunk nekik szabadságot?

    Mert amúgy selejtezőt játszunk pénteken, és gondolom már jóval hamarabb lekötötték, amikor még volt esélyünk. Így, hogy már nincs, inkább elküldtük az első csapat nagy részét pihenni.

    Alapvetően ott volt tegnap a probléma, hogy nem nagyon jutottunk el az Orosz kapuig. Miközben az eladott labdáinkból sokszor úgy mentek keresztül a középpályánkon, mint kés a vajon!

    Szerintem meg ez a klasszikus eset a válogatottnál, mikor a fürdő vízzel együtt kiöntöttük a gyereket is! Hiányoznak a stabilitás adó játékosok. Ne legyen igazam, de túl van bolygatva ez a csapat!

    Se összeszokottság, se rutin és még a szezonnak is vége. smiley
    Kb egy strand válogatott volt, semmi több.

    Végülis tegye fel a kezét aki nem erre számított. Lehetett volna egy picit több tűz a játékban, de sajnos ez a realitás. Ha minden standard válogatott játszik szorosabb meccs lett volna.

    Tökéletesen beárazta a mennyeit ez a vereség, kiderült, hogy a kilenc hónapon át ajnározott Honvéd/Vasas/stb. játékosok mennyire nem érnek semmit nemzetközi szinten.

    Az pedig, hogy Felcsútról válogatott lehet valaki, a címeres mez legsúlyosabb ledegradálása azóta, hogy Matthaus többször is világ körüli haknimeccsekre vitte a csapatot 2004-05-ben.

    A Vasas játékosai még nagyon fiatalok és van jövőjük. A Honvédból pedig csak Eppel volt, aki nem fiatal, és tehetségesnek se mondanám.

    Hát ez elég kellemetlen volt,nem sok értelmes teljesítmény akadt,az újak közül Kleisz,mintha fogyatékos lenne,Márkvárt súlytalan,nem lett jobb az nb2-től...Hangya is rosszabb volt,mint vártam,Eppelnek sem ez a szintje
    Stieberen látszik,hogy nem játszik..Dzsudzsák az araboknál egyre inkább leépül...Sallainak és Baloghnak meg nem tett jót a digó kaland

    Kleisz nem fogyatékos csak nem tud helyezkedni

    Újra bebizonyosodott az, amit eddig is tudtunk, gheci lassúak, technikailag képzetlenek és körülményesek vagyunk. Nem hiszem el, hogy csak nyugati futballista tud a kapuval szemben állva kaput találni... Eppel és Sallai is elbalfaszoskodta a helyzetét...

    Eppelnek gratulálnak és a meccs embere lett, Márkvártnak meg további jó folytatást, hát mi van itt? smiley

    Kaptunk két elkerülhető gólt,mi egy kis odafigyeléssel rúghattunk volna egyet,a második félidőt szépen x-re hozták a fiúk. Igen..nyertünk. smiley smiley

    Márkvártnak még ennek a gyenge keretnek ellenére sem lett volna szabad végigjátszania a meccset.

    Maga ameccs szerintem nem volt rossz, de én egy ufo vagyok. Az hogy ki mit tud egy dolog, nincs nagy merítési lehetőségünk és én jobban élvezem, ha próbálunk támadni pláne fiatalokkal, mint azt a semmit, amit Dárdaival játszottunk. No de ez csak az én magánvéleményem.

    Könyörgöm felejtsük már el a kifogásokat.. A magyar mindig a kifogásokat keresi,ezért meg azért nem... Szarok vagyunk nem kell a mellébeszéd mindenhonnan,elég ezeket a szakértőktől hallani,akiknek muszáj kifogásokat keresni.

    Bese rengeteg labdát adott el, Márvárt meg box to box helyett gyufa to gyufa volt, akkor kötényt kapott, ráadásul gólt is kaptunk belőle. Középpályán szinte semmit nem tett hozzá a meccshez.

    Amíg az oroszoknál Euró ligában és BL ben edződő játékosok játszanak, addig mi a másodosztályból válogatunk a hazai és a külföldön játszók közül. Nagyon sok volt a jól megszokott pontatlanságból, megilletődöttségből, helyezkedési hibákból, Nagyon remélem hogy Andorra ellen nem ezekkel próbálkozunk.

    nagy hibának tartom, hogy egy labdajárató, possession focit akar játszatni ezzel a csapattal, holott PÁL szerintem jól találta meg a mi utunkat a védekező focival.
    Ugyanakkor én bízom benne, hogy sikerül, hiszen ő már bizonyított, ellentétben az őt anyázó bagázzsal.

    Hasonló meccs volt mint a svéd, csak a ruszkiknak kevesebb kedve volt focizni mint a svédeknek.
    Nézzük meg kik játszottak, ahhoz képest mennyei, hogy volt pár szép támadásunk vagy helyzetünk.
    Következtetést levonni a csapatról totál értelmetlen, max annyi, hogy látjuk, kik azok, akik teljesen alkalmatlanok a nemzetközi csúcsfocira: Kleisz, Eppel stb.

    Túl reagálva? Egy kísérleti orosz B csapat negyed gőzzel leiskolázta az állítólagos jövőnket. Ennyi történt. Tényleg semmiség smiley

    Színtelen, szagtalan, súlytalan és főleg BIZONYTALAN volt a lényegében hazai játékosokból felállt csapat. Plusz még törvényszerűen a szerencsefaktor is mínuszban volt. Fogalmam sincs, hogy hol lehet az áttörés! Ezért a teljesítményért teljesen felesleges fizetni egy edződárdát! Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy mivel a mai gyerekeknek minden a seggük alá van tolva, nincs plusz motiváció. A leszakadó rétegből jövő gyerekeket pedig csak elenyésző mennyiségben engedik a tál mellé, mert nincs zseton!

    50 éve ezt halljuk. Csak a remény éltethet. Olyan játékosok játszottak, akik közül többen még itthon is könnyűsúlyúak, a légiósok meg jobb esetekben kinti vándormadarak. Elnézve a Puskás kupai fiataljainkat is összevetve a tegnapi focinkat, szomorú a kép. Én azért tovább játszadoznék egy Dárdai féle megközelítéssel. Ő legalább férfi létére nem kendőzik, hanem neki megy a feladatnak!

    Ez a Márkvárt korunk Cicója, Szakálya

    Eppel mellé azért nem ártott volna behívni a Nagy Gergőt, vagy gxorsan honosítani Lanzafamét és Kinget, hogy valaki el is tudja látni labdával, aki érzi az ütemét. smiley

    Kissé messze vagyunk a telt háztól. Egy éve se volt az eb, ennyire elfogyott a nép? Hol van a marseille-i 50 ezer? Divat mind? Hol van a körúti 180 ezer? Divat mind?

    Én pont ilyen meccsre számítottam. A 3-0 azért a mezőnyben mutatott játékot nem tükrözi, közel sem voltak ennyivel jobbak az oroszok, viszont ők ki tudták használni azokat a helyzeteket, amiket mi nem. Mindenesetre szórakoztatóbb játékot produkáltunk, mint két és fél éve Dárdaival az oroszok ellen.

    Azért egy komplett csapatra való játékos hiányzott, két gólkirály, az első számú center, Guzmics, Korhut, Elek, Pintér, néhány "nélkülözhetetlen" a nemzetközi kupákban induló csapatoktól, és az egész jó formában játszó Nagy Dominik, Szántó Tamás duó.

    Egy-két ember kivételével teljes reménytelenség. Mondjuk nekem Márkvárt pont nem tűnt annak az első gólnál beszopott kötény ellenére, szerintem nem volt rosszabb mint Nagy Ádám. Elviselhető volt még Vinicius és Bese.

    A csapatrészek összeszoktatása, az emberek "mélyvízben" való kipróbálása, új játékelemek gyakorlása fontosabb, mint az eredménye.

    De nyilván akkor mondható, hogy van pozítivum, ha szurkolói szemmel és dekódolható valami.

    Én a koncepciót nem értem, nagy nehezen eljutottunk oda hogy stabil védekezéssel tudunk eredményeket elérni, erre most a belső középpályára betesz 3 darab 20 kilós játékost akik közül kettő se futni, se ütközni nem tud.

    Komolyan mondom kétségeim vannak Storck hozzáértésének.

    Mert az reménytelen , hogy 11 játékos 12 klubból áll össze.

    Építse a válogatottat a bajnokra, vagy az utolsóra, bármelyikre amelyik folyamatos játékot produkált a bajnokságban, de ez így értelmetlen.

    Nézd, szerintem komoly ember nem csinál ilyet a játékosaival, hogy ennyi újoncot rak össze egyszerre. Ez szerintem tiszteletlenség a játékosokkal és a szurkolókkal szemben is, és nem viccből írom. Van, akinek még számít a válogatott mez...

    Akkor el kell dönteni, hogy ez a válogatott egy komoly dolog, vagy nem, mert ha nem, akkor nem kell külföldi edző. Ha meg komolyan vesszük, akkor nem csinálunk ilyen összeállítást egy barátságos mérkőzésen sem.

    Nem muszáj hivatalos, nemzetek közti mérkőzést játszani. Játszanak az u21 ellen, vagy egy nb3-as csapat ellen, azok ellen kell "gyakorolni", nem az orosz válogatott ellen...

    Ez nem egy főpróba volt, hanem egy rosszul sikerült edzés.

    Hát ilyen APLAPVETŐ tévedésekkel amit a 3 kapott golóknál lehetett látni, az valami hihetetlen. Az első golnál 3 játékos nem tud megállitani egy ellentámadást ? Hol tanultak focizni ?Az őngplról meg valami rőhely....
    A harmadik a volt a csucs a szélső védő az ellenfél előtt van, pedig már 10 évesen tanitják, hogy a védő MINDIG a kapu és az ellenfél mőgőtt helyezkedik, feltéve ha nem lesre játszanak a védők. A belső védő meg kiszedi a lesből az ellenfelet, és csak azután kezd rohanni fejetlenűl visszafele. Borzalmas ALAPVETŐ hibákat lehet látni mind a 3 golnál. Hihetetlen mennyire képzetlen védőink vannak, nem is értem mit keresnek a válogatott kőzelében. Azt sem értem, hogy a fenébe nem kerűl ki egy valódi 10 a mi fiataljaink kőzűl aki képes lenne irányitani, játék inteligenciával rendelkezni. Na de megin csak irogatok bánatomban.

    Alapvetően jobban kitámadtunk az oroszok ellen, mert Andorra ellen is ezt fogjuk csinálni. Ezt akarták gyakorolni a fiúk. Kijöttek a hibák, hogy a kontráknál oda kell figyelni, vissza kell zárni. A játékosokat figyelve Stieber és Eppel mozgott jól a pályán. Kleisz vagy hogy hívják kritikán aluli volt. A többiek átlagos teljesítményt nyújtottak. Nagynak volt 1-2 jó megmozdulása támadásban, de sokkal többet hibázott védekezésben, mint szokott. Egyetértek, hogy egy irányító játékos, egy jó 10-es nagyon hiányzik a válogatottból és sajnos Kleinheislernél jobbat nem sikerült még találni. (Tegnap is volt egy nem tökéletes passza Balogh-nak, amiből helyzet lett. ) Márkvárt sokat mozgott és volt játékban, de nem mutatott semmi extrát. A labdakezelése elég jó. Vinicius nagyon sokszor bátran áthozta a félpályán a labdát, de őt is bizonytalannak éreztem hátul nagyon sokszor. Dzsudzsák már abszolút nem húzó ember. Sajnos pályán kell tartani, mert nem tudni mikor sül el a lába. Mivel a csatárokat nem tudjuk helyzetbe hozni, ezért az átlövéssel kell próbálkozni, ott meg beakadhat neki 1-1 lövés. Én simán átállnék 4-4-2-re 10-es nélkül. Szalai, Eppel, Priskin, Böde vagy Futács birkózna, Nikó meg futna az üresbe. És alapvetően Dárdai stílusban a védekezés lenne a hangsúlyos, mert ha nem kapunk gólt, akkor már 1 pont garantált. Kontrákra építenék, ahogy az oroszok tették. Dárdai is hangsúlyozta, hogy védekezni már tudunk, most a védekezésből támadásra váltást kell gyakorolni. Nálunk nem működik a Stock által erőltetett 4-2-3-1 és a letámadás. Amikor kitámadunk, akkor 3-4 gólt kapunk (görög, belga, portugál, orosz meccs). Amikor védekezünk és kontrázunk, akkor rúgjuk a gólokat, esetleg pontrúgásból.

    Nagyon nagyon komoly problémái vannak Storcknak védekezésben és támadásban is. Ádám jól mondta, ez első meg a harmadik gól bizony nagyon ciki. Főleg az első, azok a csapatok kapnak ilyen gólt, akik a meccs utolsó perceiben minden mindegy alapon támadva mennek előre. Az orosz srác a magyar térfélen vette át a labdát, úgy ment el a kapuig, hogy senki nem ütközte le, vagy szorította ki. A harmadiknál egy sima bedobást nem tudtak megint lereagálni (svájci meccs ugyanez volt.) A másik nagyon nagy probléma, hogy nincs olyan játékosunk, aki 4-2-3-1-ben középső támadó középpályásként képes lenne a támadóharmadban kulcspasszokat adni sikeresen cselezni. Kleinheisler teljesen visszaesett, Sallai még nagyon fiatal, mást meg nem is nagyon tudok hirtelen.Azt meg el nem hiszem, hogy hogyan kerül az NB2-ből egy játékos a magyar válogatott kezdőjébe.

    Amíg a politika mondja meg, hogy egyeseket kötelező beválogatni, addig itt soha nem lesz rend! Mondja már meg valaki, hogy kinek az ajánlására lett kezdő az NB II-ben játszó Puskás játékosa Márkvárt Dávid! Az első gólnál láttuk, hogy mire képes. Kalmár Storck kedvence, mint ahoghy Kleinheisler is!Semmi keresnivalójuk a válogatottban, de azért vabnnak még jó páran, akik biztosan nem a valós teljesítményük miattt kerültek oda!Egy barátságos meccsen, miért nem lehetett a két félidőt megosztani a kapusok között?? Gulácsi lesérülhet és akkor megint olyan kapusunk lesz, aki nem védett meccsen??? Futács és Eppel is játszhatott volna 45 percet felváltva, stb. Storck nagyon beadta a derekát, ennek nem lezs jó vége!

    a Storck éra egyetlen "nóvuma", a magyar válogatott miden helyzetből történő hazaadásai és a két belső védő egymáshoz passzolgatása.
    Játék? Stílus?, Stratégia? Építkezés? Az emberanyag optimális használata? Tartás? Csapatrészek közötti együttműködés? Ja, ezek viszont nincsenek. Storck addig menjen, amíg nem csesz el mindent véglegesen.

    Ha az ellenfél feljebb tolja a védekezését, már a félpályánál megzavarják a labdakihozatalainkat, akkor halálra vagyunk ítélve. Sebességben és fejben lassúak vagyunk, legtöbbször a labda nélküli mozgás sem megfelelő, a legtöbb játékosunk a gyors, pontos, egyérintős rövid passzokra nem képes, kevés az igazán váratlan, egyéni megoldás, néhány játékosnál a technikai képzettség is hagy kívánnivalót maga után, összességében gyenge a szélső játék, stb. Leginkább ezek azok a mutatók, amelyekben el vagyunk maradva a mai modern futballtól, ezért nem vagyunk képesek kiugró eredményeket elérni, ezért toporgunk egy helyben még mindig. Ez nem csak a tegnapi összetákolt csapatra értendő, hanem az alap csapatra is.

    A védekezésről. Az első gólnál Nagy Á. labdát veszített és mögötte űr keletkezett, mert sem Márkvárt, sem Kalmár nem tud védekezni, egyszerre nem is lehettek volna a pályán. Kádár ráadásul eltaknyolt, de ő nem belső védő, aki nem látja, hogy az ő helye a védelem bal szélén van, az hülye a futballhoz és fogdosson legyeket.
    Lang nem lehet utolsó ember, ezt még Józsi bácsi is tudja a talponállóban, csak Storck nem, a honosított szerecsent meg felejtsük el végre, eddig kétszer játszott, láttuk, milyen eredménnyel.
    Nem értem, hogy az Újpestben tavaly remek évet produkáló Litauszki miért nem kap bizalmat, mert egyedül benne látom Guzmics cseréjét. Korcsmár mellőzése is luxus, ha nincs második belső védő. Aki szerint pedig egy Hangya, egy Bese, és egy Kleisz jobb játékos, mint a bajnokcsapatban remeklő Baráth Botond, azt el kell zavarni a nemzeti 11 közeléből.

    Visszatérve az összeállításra és a tegnapi meccsre: nem 1-1 játékos beválogatásával volt a gond, barimeccsen lehet próbálgatni, hanem azzal, hogy a csapat szemmel láthatóan nem tudta, mi az a védekezés. Már 0-0-nál látszott, hogy ha támadunk, akkor nagyobb helyet hagyunk az orosz kontráknak, mint egy ificsapat tenné, és ez a megengedhetetlen egy válogatott esetén, nem az, hogy kipróbáljuk a Kleisz nevű, egyelőre még nagyon izgulós gyereket.
    .
    Ami még durva, hogy egy Bozsik ezt nem látta, és olyat mond a kamera előtt, hogy az elején uraltuk a meccset. Semmit nem uraltunk, a meccs VÉGIG úgy alakult, ahogy az oroszok szerették volna, mindez úgy, hogy nem is hajtottak és koncentráltak 100%-osan. És Bozsik szövetségi kapitány volt. HIHETETLEN.

    1. Minden válogatottnak vannak olyan alapemberei, akiknek a pályán kell lennie, mert stratégiai fontosságuk van a csapatban. Õk azok, akiknek pusztán a jelenléte megnyugtatja a társakat, és akik félszavakból is megértik egymást (és persze a kapitányt). Nálunk jelenleg nyolc ilyen játékos van: Gulácsi, Guzmics, Kádár, Nagy Ádám, Gera, Kleinheisler, Dzsudzsák és Szalai. Előfordulhat, hogy tök mindegy, kik szerepelnek mellettük, mert a szekeret alapvetően ők húzzák. Nos, az oroszok ellen csak négyen voltak kezdők és egy további játékos csereként állt be. Volt persze ebben kényszerpálya is, de szerintem ennyi zöldfülű mellett súlyos hiba volt Kleinheislert kihagyni a kezdőből. Pláne, hogy Gera és Szalai sem játszhatott, akik nélkül Dzsudzsáknak is kisebb a helyi értéke.

    2. A másik hiba szerintem az volt, hogy Guzmics helyett Lang lett kinevezve a védelem irányítójának, holott mentálisan éretlen rá. Márpedig ez az a poszt, ahol nem szabad bizonytalan embert játszatni, mert akkor a többieknek is tele lesz a gatya. Vinicius sokkal alkalmasabb a Guzmics-pótlásra, vagyis vele kellett volna kezdeni.

    3. Márkvárttal kapcsolatban az a véleményem, hogy pusztán a jelenléte is sértő volt egy csomó játékos számára. Azért ne feledjük, hogy a keret alapembereinek zöme korábban vagy jelenleg is külföldi profi klubokban szerepel és nekik van egy megszabott értékrendjük, amelyben az NB2 finoman szólva nem a csúcs. És kár előhozni Kleinheislert, mert róla mindenki tudta, miért volt "csak" NB3-as (amúgy pedig ha veszítünk a norvégok ellen, akkor iszonyatosan romboló hatása lett volna a beállításának).

    4. Sajnos újabb ziccert hagytunk ki a csapatépítés folyamatában. Tavaly a svédek elleni meccset agyongáláztuk és búcsúztattuk, most meg átmentünk a legbutább Várhidi-üzemmódba. Így az lett a vége, hogy van két rossz hangulatot okozó barátságos vereségünk, amelyek után semmivel sem lettünk okosabbak. Pedig most nem az a feladat, hogy mindenféle kimondhatatlan nevű ifistát próbálgassunk, hanem az, hogy pl. Nagy Ádámot, Kleinheislert vagy Kádárt tovább fejlesszük.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2573273
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://ulloi129.hu/2017/06/05/kibeszelo-az-oroszorszag-elleni-baratsagos-meccsre/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.06, 11:43 (szerk.: 2017.06.06, 11:52)
    Bernd Storck: Minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, különösen igaz ez a maira, mert bosszantó figyelmetlenségekből, szinte a semmiből kaptunk gólokat. Próbáltunk előre játszani, uralni a játékot, megakadályozni a gyors orosz akciókat. Sajnos ez nem mindig sikerült, aminek egyik oka, hogy sok fiatallal álltunk fel, akiknek még sokat kell tanulniuk, illetve rutint kell szerezniük nemzetközi szinten. A második félidőben többet kockáztattunk, igyekeztünk gyakorolni pénteki, Andorra elleni taktikánkat is. Az orosz válogatott nagyon jól, szervezetten játszott, de voltak azért lehetőségeink, egy kis szerencse is kellett volna ahhoz, hogy gólt tudjunk szerezni. A mai egy tesztmérkőzés volt, amelyre távlati csapatot állítottunk össze, mert a jövőt is építjük, és meg akartuk nézni, hol tartanak, mire képesek nemzetközi szinten a fiatal játékosok. Az orosz futballisták a BL-ben, az Európa Ligában szerepelnek, a nemzetközi szinten még tapasztalatlan játékosainknak nehéz volt tartani velük a lépést. Megfizettük a tanulópénzt, de nem hibáztathatjuk a játékosainkat, ők mindent megtettek a mérkőzésen, ezen az úton kell továbbhaladniuk.

    Stanislav Cherchesov: Az eredmény ellenére nem volt ez egy könnyű meccs számunkra, de elsősorban azért, mert a felkészülés nem volt egyszerű, hiszen két hete nem játszottak tétmérkőzést a játékosaink. Győzelmünk megérdemelt. Az ellenfél játékának értékelése nem az én tisztem, az a kollégám feladata.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/06/05/bernd-storck-fontos-tapasztalatot-szereztek-a-fiatalok/
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/100232-storck-ez-egy-bosszanto-vereseg-probaltuk-uralni-a-jatekot
     
  4. avatar: Zsorzsinju
    2017.06.05, 19:46 (szerk.: 2017.06.06, 11:28)
    19 Balogh ? Mikor hívták meg a keretbe?
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.05, 09:58 (szerk.: 2017.06.05, 09:59)
    Bernd Storck az elmúlt napok munkájáról szólva elmondta: egy nagyon erős, szervezett futballt játszó orosz válogatottra készül a magyar csapat, amelynek néhány hiányzója is lesz majd, Szalai Ádám és Elek Ákos ugyanis sérülése miatt egészen biztosan nem léphet pályára a találkozón, és Nagy Dominik sem lesz bevethető, ő ma délután még pályára lép a címvédésért küzdő Legia Warszawában az utolsó lengyel bajnoki fordulóban.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/06/04/a-tehetseg-es-a-rutin-kiegeszitheti-egymast-az-oroszok-ellen/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.03, 12:03
    Miután sérülése nem jött rendbe, a pénteki edzésen már nem vett részt és elhagyta a magyarok ellen készülő orosz labdarúgó-válogatott edzőtáborát Artyom Dzjuba.

    Az orosz keretből szintén sérülés miatt hiányzik a középpályás Alan Dzagojev, a honosított Mário Fernandes, valamint a kapus Andrej Ljunyov.

    MTI
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.02, 11:41
    A Fradi EL-szereplését segítendő, Priskin Tamás a válogatott keret helyett új klubjával készül a következő napokban.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/870561210353274880
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2017.05.23, 18:42
    A szövetségi kapitány még a múlt héten megnevezte azt a 17 légióst, akikkel megkezdi a felkészülést az oroszok és az andorraiak elleni meccsre, most hét magyarországi játékossal egészítette ki az együttest, így alakult ki a végleges, 24 fős válogatott keret. A most bekerült hét itthon szereplő játékos összesen két felnőtt válogatottsággal rendelkezik, a Videoton FC-ből meghívott Paulo Vinicius és a Vasas bal oldali védője, Hangya Szilveszter is egy-egy alkalommal lépett pályára a válogatottban. Az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Eppel Márton, valamint a Puskás Akadémiában futballozó Márkvárt Dávid korábban már volt kerettag, de még nem debütáltak a nemzeti csapatban, míg Gróf Dávid, a Honvéd kapusa, valamint két 19 éves fiatal, a Vasasban tavasszal meghatározó játékossá előlépő Kleisz Márk és a Puskás Akadémiában futballozó Tóth Bence először készülhet az A-válogatottal.

    A kapitány rengeteg segítséget kapott a hazai kluboktól az utóbbi időben, ezt viszonozva döntött úgy, hogy a nemzetközi kupaindulást kivívó klubok minél sikeresebb nemzetközi szereplése érdekében csak azokat a játékosokat hívja be, akiknek beválogatásáról a klubedzőkkel történt egyeztetései során megállapodott.

    - Az előttünk álló két mérkőzésre kialakított keret kitűnő perspektívát jelent a jövőre nézve - mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - Néhány olyan játékos is bekerült a keretbe, aki minden bizonnyal ott lesz az európai kupasorozatokban, miután az érintett NB I-es klubok vezetőedzőivel, sikeres egyeztetéseink során, egyetértettünk abban, hogy mindegyik fél hasznára válik, ha ezek a játékosok lehetőséget kapnak a válogatottban az összetartás során. A meghívottak nagyszerű teljesítményt nyújtottak klubjaikban, így most itt az idő, hogy a nemzeti csapat edzésein is bizonyíthassák tehetségüket. Azon fiatal játékosuk közül, akik a legjobban dolgoznak majd, páran akár szerepet is kaphatnak az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen, amennyiben pedig tehetségük kemény munkával párosul, a jövőben akár a válogatott alapembereivé is kinőhetik magukat. A jelenlegi keret egy kicsit bővebb a megszokottnál, mert a tapasztaltabb labdarúgóink közül néhányan az oroszok elleni mérkőzésen nem tudnak még pályára lépni, ez persze még több fiatalnak jelent lehetőséget. A tapasztaltabb játékosok is mindannyian nagyszerű teljesítményt nyújtottak klubjaikban, bár Stieber Zoltánt sokáig sérülés hátráltatta, de benne is ugyanúgy bízom, mint ahogy a keret össze többi játékosában. Az Andorra elleni vb-selejtezőre utazó keret tagjairól az Oroszország elleni mérkőzést követően döntök.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/05/23/ujabb-fiatalok-bernd-storck-vegleges-kereteben/
     
  9. avatar: Zsorzsinju
    2017.05.21, 21:16 (szerk.: 2017.05.22, 08:48)
    A magyar válogatott június 5-én az oroszokat fogadja a Groupama Arénában, majd június 9-én Andorrában játszik vb-selejtezőt. A szövetségi kapitány megnevezte azt a 17 légióst, akikkel megkezdi a felkészülést a két mérkőzésre.
    Bernd Storck a mai napon kihirdette a férfi válogatott Oroszország és Andorra ellen készül bő keretének azon játékosait, akik külföldön játszanak. Meghívást kapott a pár napja még az U17-es Európa-bajnokságon szereplő Szoboszlai Dominik, míg az előző keretben nem szereplők közül Elek Ákosra, Nagy Dominikra és Kocsis Gergőre is számít a szövetségi kapitány.

    Bernd Storck ezúttal is telefonon egyeztetett az MLS góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjával, akivel abban állapodtak meg, hogy a Chicago Fire támadója nem csatlakozik a csapathoz a soron következő két mérkőzésre, mert klubcsapata június 4-én illetve június 10-én is bajnoki mérkőzést játszik, így az oroszok ellen egész biztosan nem szerepelhetne, az Andorra elleni vb-selejtező utazó keret tagjairól pedig a június 5-i, Oroszország elleni barátságos mérkőzés után dönt majd a kapitány. Bernd Storck az összetartás során már a jövő válogatottjára is gondol, ezért több fiatal is lehetőséget kap arra, hogy a kerettel készüljön. A Magyarországon játszó meghívottak névsorát a jövő hét folyamán hirdeti ki a kapitány, a klubedzőkkel történő egyeztetést követően.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/05/19/bernd-storck-17-legiost-hivott-meg-a-valogatott-keretbe/
     
  10. avatar: Zsorzsinju
    2017.05.15, 16:54 (szerk.: 2017.05.22, 08:46)
    Az orosz keret:
    Вратари – Игорь Акинфеев (ЦСКА), Александр Беленов («Уфа»), Маринато Гилерме («Локомотив»), Андрей Лунев («Зенит»)

    Защитники – Виктор Васин (ЦСКА), Георгий Джикия (Спартак»), Руслан Камболов («Рубин»), Федор Кудряшов («Ростов»), Илья Кутепов («Спартак»), Роман Нойштедтер («Фенербахче», Турция), Андрей Семенов («Терек»), Роман Шишкин («Краснодар)

    Полузащитники – Юрий Газинский («Краснодар»), Денис Глушаков («Спартак»), Александр Головин (ЦСКА), Алан Дзагоев (ЦСКА), Александр Ерохин («Ростов»), Юрий Жирков («Зенит»), Роман Зобнин («Спартак»), Дмитрий Комбаров («Спартак»), Алексей Миранчук («Локомотив»), Александр Самедов («Спартак»), Игорь Смольников («Зенит»), Дмитрий Тарасов («Локомотив»), Марио Фернандес (ЦСКА)
    Нападающие – Александр Бухаров («Ростов»), Артем Дзюба («Зенит»), Максим Канунников («Рубин»), Дмитрий Полоз («Ростов»), Федор Смолов («Краснодар»)

    http://www.rfs.ru/main/news/national_teams/86454.html
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2017.05.04, 10:09 (szerk.: 2017.05.22, 12:53)
    A magyar válogatott június 5-én az oroszokat fogadja a Groupama Arénában, felkészülési mérkőzésen. Az MLSZ Szurkolói Klub tagjai már szombattól megvásárolhatják jegyeiket a találkozóra.
    kép
    A magyar válogatott június 9-én, Andorrában folytatja szereplését a vb-selejtező sorozatban, e találkozót megelőzően, június 5-én, 20.30 órától a 2018-as világbajnokság házigazdáját, az oroszokat fogadja felkészülési mérkőzésen a csapat. Az Oroszország elleni találkozóra május 6-án, szombaton kezdődik meg a jegyárusítás, melynek első öt napjában az MLSZ Szurkolói Klubjának tagjai válthatják meg jegyüket. Május 11-én, csütörtökön nyílik meg a lehetőség a belépők vásárlására azok számára, akik nem tagjai a Szurkolói Klubnak.

    A mérkőzésre szóló jegyek a tétmeccseken megszokottnál kedvezőbb áron, elhelyezkedéstől függően 2000, 3000, 4500, 6000 és 7500 forintért válthatóak meg. Ebből az árból automatikusan 15 százalékos kedvezményt kapnak a Szurkolói Klub tagjai, valamint további lojalitási kedvezményt kaphatnak azok a Szurkolói Klub-tagok, akik az elmúlt időszakban NB I-es mérkőzésekre váltottak jegyet (mérkőzésenként 2 százalék, maximálisan 10 százalék a lojalitási kedvezmény mértéke).

    A mérkőzésre szóló jegyek névre szólnak. A belépők - szurkolói kártyával - megvásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, valamint személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában. Szurkolói kártya nélkül a Ticket Express két fővárosi irodájában, a Syma Csarnokban és a Bálnában lehet jegyeket vásárolni a találkozóra (aki ezt a módját választja a belépők megvásárlásának, csak saját részre tud jegyet venni személyazonosító okmánya bemutatásával).

    Két NB II-es klub, a Békéscsaba és a ZTE is bekapcsolódik az árusításba, mindkét egyesületnél lehetőség nyílik a szurkolói kártya nélküli jegyvásárlásra.

    A külföldi (nem orosz) állampolgárok a meccsjegy.mlsz.hu oldalon utalványt vásárolhatnak, amelyet a mérkőzés napján - útlevelük felmutatásával - a Groupama Arénánál cserélhetnek mérkőzésjegyre.

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/05/03/magyarorszag-oroszorszag-szombaton-kezdodik-a-jegyarusitas/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.08, 13:29 (szerk.: 2017.03.08, 18:32)
    Hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott június 5-én, az oroszok ellen játssza következő hazai mérkőzését a Groupama Arénában.
    Bernd Storck együttese március 25-én Portugáliában lép pályára világbajnoki selejtezőn, majd június 9-én Andorrában folytatja szereplését a sorozatban. A két találkozó közé, június 5-re egy hazai felkészülési mérkőzés is bekerült a programba, ekkor az oroszokat fogadják a mieink a Groupama Arénában.

    Az orosz válogatott jelenleg a 61. a világranglistán, de helyezése csalóka, mert a következő világbajnokság házigazdájaként nem kellett tétmérkőzéseket játszania az ősszel, így ebben az időszakban nem volt lehetősége annyi ranglistapontot gyűjteni, mint a többi válogatottnak.

    Az orosz együttes részese volt a legutóbbi négy Európa-bajnokságnak, valamint az előző világbajnokságnak, és rendezőként biztos a helye a jövő évi vébén is.

    A tavaly augusztusban kinevezett szövetségi kapitány, Sztaniszlav Csercseszov együttesének minden tagja az orosz Premjer Ligában játszik, a bővebb keretben sem nagyon találunk légióskodó játékosokat. Az orosz klubcsapatok közül a CSZKA Moszkva és a selejtezőben az Ajaxot búcsúztató Rosztov szerepelt a Bajnokok Ligájában az idényben, utóbbi együttes, valamint a Krasznodar még áll az Európa Ligában. A válogatott legismertebb játékosai közé olyan remek labdarúgókat sorolhatunk, mint Igor Akinfejev, Jurij Zsirkov, Alekszandr Kokorin vagy a csapatkapitány, a 101-szeres válogatott Vaszilij Berezuckij.

    A magyar és az orosz válogatott a Szovjetunió szétesése óta négy mérkőzést játszott egymás ellen, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk. Legutóbb 2014 novemberében - ugyancsak felkészülési mérkőzésen - járt nálunk az orosz válogatott, akkor Dárdai Pál együttese 2-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában.

    - Nagyon örülök, hogy ismét lehetőségünk nyílik egy erős csapat ellen játszani - fogalmazott Bernd Storck. - Az orosz válogatott a hazájában rendezendő világbajnokságra, illetve a nyári Konföderációs Kupára készül majd, de számunkra is kitűnő lehetőség lesz ez a találkozó, hogy felkészítsük a csapatot az Andorra elleni vb-selejtezőre. Oroszországnak nagyszerű válogatottja van, mely kitűnő játékosokból áll, akik közül sokan rendszeresen a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszanak, hiszen a Rosztov és a CSZKA Moszkva a BL csoportkörében volt érdekelt, míg a Rosztov és a Krasznodar az EL legjobb 16 csapata között szerepel. Ez nagyon jól mutatja az orosz labdarúgás versenyképességét, erejét nemzetközi szinten. Annak is nagyon örülök, hogy hazai pályán játszunk majd, fantasztikus szurkolótáborunk előtt, amely remélhetőleg ismét hihetetlen hangulatot teremt majd a Groupama Arénában. Minden meg fogunk tenni azért, hogy jó teljesítménnyel örvendeztessük meg őket egy nagyszerű mérkőzésen.

    Szovjetunió elleni meccstörténelem

    http://www.mlsz.hu/blog/2017/03/08/a-valogatott-az-oroszokat-fogadjuk-junius-5-en/