magyarfutball.hu

Debreceni VSC - Paksi FC 1 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.12, 13:56
    A legnagyobb gond az, hogy nem tudunk hirtelen ritmust váltani, tudatosan betörni a kapu elé. A Diók ellen a távoli lövések bejöttek, illetve most a Tőzsér bombája. Sokkal tudatosabban kellene a támadásokat felépíteni és végigmenni a pályán. Még mindig nem lehet látni az igazi csatár teljesítményeket.... Coulibaly volt talán az utolsó, aki átment a falon is...


    Hazaértünk. Demoralizáló volt. Ami az egyik gond, hogy úúgy látom, jöszerivel feladtuk azt, ami miatt tavaly érdemes volt nézni a csapat játékát. Keveset támadtunk vissza labdavesztés után, most Suk mutogatott, hogy minek támadja a kapust, ha a hátvédek szabadon várják a labdát. A 3 védekező középpályás ugyanakkor sok hazai pályán. Nem lehet ekkora terhet rakni a 3 támadó vállára. Ennek ellenére az első félidő úgyahogy működött, nem hitte volna senki, hogy ez lesz a vége. Ott volt a hiba, hogy nem találtunk egy gólt. De erre nem lehet építeni, hogy hátha mi rúgjuk az elsőt, és akkor minden OK. Vagy ahhoz többet kell tenni, több támadót kell behozni. A Pontes interjúnak azt a részét emelném most ki, hogy az utolsó 20 méteren nem lehet mit mondani a játékosoknak, ott csak az egyéni képességek számítanak. Biztos ez???

    A másik pedig a cserék... Könyvest mi a túrónak hoztuk be, meg milyen szerepbe. Az utolsó negyedóra már az ész nélküli támadásokról szólt. Szentes csinált ilyen meccseket a végén, amikor nagy volt rajta a nyomás, hogy már csak támadóó volt a páylán jóformán (egyszer volt olyan az egyik utolsó meccsén 3 hátvédünk volt ebből egy Leandro, a többi meg támadó, és először és utoljára egyszerre volt a páylán Madar, Böőr és Sándor + 2 szélső)... Ez is már szerintem kapkodás volt, át is futottak rajtunk.

    A harmadik meg a pontrúgások... Ez a Paks kontrázik meg jól rúgja a szögletet. Csertői csapatai mindig ezt tudják, de nagyon. Biztos van, akinek ez tetszik...

    Nem akarok játékosteljesítményeket kiemelni, a gólokat meg kell mégegyszer nézni, ha lesz rá lelkierőm... EZ nem egy-egy emberen ment el. Tőzsér biztos sokat kap majd az olvtársaktól, de sokat ment fel, és nagyon keményen fogták, ő nem a darálóba való. Kár, hogy nem Holmannal kezdtünk és előtte 2 szélső és egy csatár.


    Katasztrofális volt ez a mai meccs. A hozzáállás döbbenet volt, mintha nem is a kiesés elől menekülnénk, semmi tűz, semmi lendület, ide-oda tologattuk a labdát, hogy hátha véletlenül bepattan majd valakiről.

    A Paks méltó társunk volt ebben, de sajnos szünetben Csertői valószínűleg felrázta őket, gondolom mondta nekik hogy ez ellen a Loki ellen ma simán lehet nyerni, bátrabban támadjatok vissza, kontrázzatok. Bejött nekik.

    Amúgy majd vissza kell néznem, de Bartha alighanem a forduló gólját rúgta, kár hogy pont nekünk.

    Az ember azt gondolta a Diósgyőr elleni meccsel talán elindul valami pozitív folyamat...

    Elnézve ezt a csapatot egyetlen reményünk, hogy van nálunk is gyengébb kettő, a Gyirmót és a Diósgyőr. A Gyirmót hamarosan jön hozzánk, mondhatni sorsdöntő meccs lesz.


    Ferenczi a meccs lefújása után pofázik a nézőknek. Ha tökös Pontes, még ma lemond.


    Az első félidő végét hajlamosak vagyunk elfelejteni. Hatalmas kapusbravúr (amit Tőzsér hasonló helyről be is rámolt).

    Na de mi volt a fault. Legjobb védőnk Brkovic nem bírt tisztán szerelni. Aztán 2. félidőben még a gól előtt volt egy versenyfutás ahol a bronzérmet sikerült megszereznie Mészáros és labdás Vermes után.

    Az első gólunk direkt következménye volt hogy a jobbra tolódott csapat jobbszélsője Osváth tök feleslegesen fordított vaktában az ellenfélhez. Amit alulképzett balbekkünk nem tudott lereagálni.

    ergó, simán dobhatnánk a védősort most és nem lennénk sokkal hátrább...


    a Lokiblogos Pontes riport 2. részében azt mondta Pontes, hogy hátul megvagyunk csak két szélső kell és egy támadó. Nos nem értettem egyet, mert a védelemből Brokovics és Osváth akit említeni lehet, Mészáros ( egyetlen pozítivum, hogy gyors (volt) egyébként egy favágó, középpályás létére használhatatlan volt ezért Beranek védőt csinált belőle. Ferencivel ugyanez a helyzet, de Õ legalább használható lenne a középpályán ha ott lehetne. Filip, Jovanovic sokat güriznek, de semmi eredménye, ellentétben Tőzsér tipikus alibi foci, nézi, hogy a két güzü szerencsétlenkedik. Emlékszem, hogy Buadla mikor ide jött, szétfutotta az ellenfelet, de hamar rájött, hogy ezek közt nem érdemes, na Suk is pont így fog járni. Nagy kontrasztok vannak játéktudásban, motiváltságban, gyorsaságban, fifikában a játékosok közt.

    Ez egy felforgatott csapat és többen az utolsó órákban csatlakoztak. Olyan ez most mint a kártyavár, lassan épül és bármikor egy pillanat alatt összeomlik. A támadásunk annyira lassú volt, hogy mire kigondoltuk a Paks már tudta, hogyan védekezzen. Aztán a kontrák 3 paksi a mi 8 védőjátékosunk ellen, szörnyű volt nézni.

    Úgy tűnik Pontes nem ismeri még a játékosokat igazán, de a többi csapatok képességeit még kevésbé.


    Egyetlen szóval: össze vagyok zavarodva. És nem, nem amiatt, hogy most eddig támogattuk Pontest, 6 pontot vártunk ettől a két meccstől, hanem sokkal inkább amiatt, hogy akkor most "mi lesz"? Csak a meccsről szólva, az első félidőt végigdomináltuk, de a Paks védekezésével nem bírtunk (erről talán lesz is elemzős videónk), a második félidőben meg váltott a Paks, amivel nem tudtunk mit kezdeni, a gól után pedig elkezdtünk rohanni, aminek csak az lett a vége, hogy a Paks meg tudta mutatni miben volt jó eddig is: pontrúgás+kontrák. Nem gondolom úgy, hogy bármiben is hibázott az edző, vagy ha mégis hibázott, akkor úgy vélem, más sem csinálta volna helyette jobban. Utólag persze okosak vagyunk és mondhatjuk, hogy miért nem játszott 4-2-3-1-t, de legutóbb a Disógyőrt ugyanezzel a taktikával és kezdővel vertük. Akkor működött. Vagy mondhatjuk, hogy korábban kellett volna cserélnie, de nem lett volna megalapozott 0-0-nál így tennie, Holman és Handzic meg már egyébként is készültek beállni még az első gól előtt. Szóval mit kellett volna csinálnunk, hogy megverjük a Paksot? Nem tudom. És ez furcsa. Emiatt vagyok összezavarodva. Eddig bárki is volt a DVSC, vagy a válogatott kapitánya, minden rossz meccs után tudtam mutogatni: azt amúgy kellett volna, ezt meg emígy, az ott nagy hiba volt, az még nagyobb. Most nincs bennem ilyen érzés. Talán először életemben. Pedig 20 év alatt elég sok meccset láttam. És folyton ez motoszkál a fejemben a 3. paksi gól óta: Mit kellett volna másképp csinálni? És nem tudom.

    Pontes hibázott? A játékosok hibáztak? (A játékvezetői hibák, a peches megmozdulások és a klubvezetés hibái természetesen most is jelen voltak, de nem akarom a pechre vagy külső tényezőkre fogni a dolgot.) Rossz volt a gyep? Hideg volt az idő meg fújt a szél? Nem voltak jó állapotban a labdák? (Szó se róla, a félidei rugóversenyt kicsit botrányosan éltük meg, a labdák amikkel rúgnunk kellett nem voltak teljesen felfújva, nem kizárt, hogy annak az úrnak is azért nem jutott el a kapuig a lövése, akinek csak 1-2 méteren múlt a nyereménye. A meccsen is látszott, hogy néha szitált a levegőben, pl. amikor Osváth keresztlabdájából gólt kaptunk.) Mert két lehetőség van: vagy "emberi mulasztás történt", ami esetén igenis azt kellene mondania Pontesnek, hogy xy-t kiteszi a keretből/padra ülteti vagy ő maga önként áll odébb. A másik opció, hogy el kell fogadnunk, "ennyit tudunk". Felállt védelem ellen nem tudunk hatékony támadójátékot bemutatni évek óta, csak azon csapatok ellen, akik a meccs közben (vagy már eleve) szétesnek, így pedig erőteljesen függünk az ellenféltől...


    Csertői csapata taktikailag jobban fel volt készítve, az elején bunkerfoci, aztán amikor kifárad az ellen és az eredménykényszer miatt jönnek előre, behozni új csatárt, és lekontrázni őket, közben meg hátha találunk pontrúgásból valamit. Még Hahn be se jött, aki szintén a cserepadról beállva rúgdossa a gólokat... Mi meg állandóan arra várunk, hogy betaláljunk először, de nem megy soha. Pont azért jó példa a Barcelona, mert eredetileg valami hasonlót akart Pontes is játszatni itt, csak ősszel az volt a gond, hogy fogalmatlanok voltak hozzá a támadóink. Most, amikor ezt nem lehet elmondani, hirtelen váltunk 3 védekező kp-ra, majd a Paksi bunkerfocit meg a területvédekezését emlegeti példaként. Nekem EZ nem tetszik, nem az, hogy már megint kikaptunk.

    Hajrá Loki - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140