magyarfutball.hu

Magyarország - Andorra 4 : 0 18:00

   
   
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
  • Magyarország - Andorra 2016.11.13.
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Andorra 2016
  2. Magyarország - Andorra 2016
  3. Magyarország - Andorra 2016
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.63 (8 szavazat)

játékvezető: 2.75 (8 szavazat)

hangulat: 4 (8 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 4 : 0 (7)
  2. 3 : 0 (3)
  3. 3 : 1 (1)
  4. 4 : 1 (1)
  5. 5 : 0 (1)
  6. 5 : 1 (1)
  7. 6 : 1 (1)
  8. 7 : 0 (1)
  9. 8 : 0 (1)
Világbajnokság 2018 selejtező
913. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Nicolaides Christos (Ciprus)
nézőszámok:
  1. far.ad: -
  2. mlsz.hu: -
  3. Nemzeti Sport: 20.000
  4. nela: 21.344
Telt ház!
  1. 15' Kleinheisler László sárga lap
    33' Gera Zoltán 1 - 0
    35' Korhut Mihály sárga lap
    42' Lang Ádám 2 - 0
    73' Gyurcsó Ádám 3 - 0
    88' Szalai Ádám 4 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.27, 19:30
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.15, 10:50
    Értékeljük és köszönjük a vasárnap esti erőfölényt, mert hat-nyolc éve még 3-5 ezer néző előtt és bizonytalan lábakkal léptünk pályára a hasonló kvalitású válogatottak ellen.

    Amióta az andorrai labdarúgó válogatott 1996-ban elindult a nemzetközi színtéren, számolatlanul kapja a gólokat és szenvedi el vereségeit. Ez a tény és a miniállam játékosainak kvalitása minimalizálja Jesus Álvarez kapitány mozgásterét.

    Az edzéseken a támadásvezetést, a labdatartást, a kapura lövést akár ki is lehet venni a gyakorlattárból, mert ilyen a meccseiken alig-alig akad. A vasárnap esti mérkőzésen is azt láttuk, hogy bár melegítő gyakorlatként a szokásoknak megfelelően volt kapura lövésük, de a kapusnak nem, csak a kapu mögötti közönséghálónak akadt dolga.

    Andorra az elmúlt bő két évtized alatt azt viszont megtanulta, hogyan kell „hazudni – csalni” a futballt. Tökélyre fejlesztették kiemelkedő színészi kvalitásaikat és elsajátították az andorrai „favágó játékstílust”. Koncepciójuk lényege, az ellenfél játékának tönkretétele úgy, hogy minden ütközés fájjon neki, minden perc a túlélésről és a provokációról szóljon. Ezt láthattuk a vasárnap esti Magyarország-Andorra világbajnoki selejtezőn is, ahol a 4-0-ás végeredmény azt mutatja, amit a találkozó előtt jósoltunk; sima lett a vége, de ettől még Bernd Storck szövetségi kapitány is úgy nyilatkozott:

    nehéz dolgunk volt ma. Nagyon mélyen védekezett az ellenfelünk, türelmesnek kellett lennünk.

    Az andorrai taktika
    Csapatunk 25 percig valóban csak szenvedett, mert ellenfelünk minden létező technikával széttördelte a játékot, nehogy háromszor folyamatosat egymáshoz tudjunk passzolni.

    -Ha kellett, önfeláldozó kemény belépőkkel aprították a magyar játékosokat
    -Ha netán mi szabálytalankodtunk, akkor percekig képesek voltak jajveszékelve fetrengeni a füvön
    -Ha bedobással jöttek, akkor pont annyit húzták az időt, amellyel még nem lépték át a bíró ingerküszöbét
    -Ha a labda kiment jobb oldalt az alapvonalon, akkor a Josep Gomes kapus értelemszerűen a bal oldalon kereste a labdát
    -A kirúgásuknak külön koreográfiája volt. A labda bárhol hagyta el a játékteret, azt mindig az ötös jobb oldaláról lőtte ki. A kapus először megkereste azt a pontot, ahol nem göröngyös a zsír új FTC stadion. A fű simogatása után lábával megtaposta az érintkezési felületet, majd a közönség füttyorkánja közepette méltóságteljesen hátrasétált, irritálva minden magyar játékost, akik már játszani szerettek volna. Ezután volt csak hajlandó kirúgni a labdát.
    -Ha netán nőtt a magyar nyomás, akkor, amikor a labda játéktéren kívülre került, gesztikulálva – műbalhét imitálva – egymásnak magyaráztak, hogy minél később kelljen elmenni a labdáért
    Ha úgy adódott, akkor szóban is igyekeztek provokálni csapatunkat, hogy kizökkentsenek minket. Ezt Kleinheisler László esetén sikerült is elérni, aki már a meccs elején sárga lapot kapott.

    Ilyen intermezzók után nem volt egyszerű belerázódnunk a meccsbe. Kombinációkkal próbáltuk áttörni az ellenfél védelmi vonalát, de az 5-3-2-es hadrendjük mintegy fél óráig stabilan állt a lábán.

    Az andorrai csapatnak kezdetben még arra is volt energiája, hogy letámadja a magyar védelmet, nehogy passzokkal építsük fel támadásainkat.

    Hogyan törtük fel az andorrai reteszt?


    Miután kezdetben kombinációkkal még csak helyzetet sem sikerült kialakítanunk, Dzsudzsák Balázs kapitányként magára vállalta, hogy többször megpróbálja egy az egy ellen megverni védőjét.

    Ez a 33. percben sikerült igazán először, de akkor mindjárt góllal zártuk a támadást. A csapatról egy pillanat alatt lekerült a teher és immáron nyugodtan, mindenféle külső nyomás nélkül,

    a nagy csapatokra, a spanyolokra, a németekre jellemző módon jelezte válogatottunk erőfölényét. Többször is tíz emberrel az ellenfél térfelén tartózkodva járattuk a labdát, türelmesen várva a hibát futtattuk az ellenfelet.

    Mindez a félidő lezárta előtt egy újabb Dzsudzsák elfutást követően érett góllá.

    Szünet után játékunk ugyanolyan intenzív maradt, mint az első félidőben. Válogatottunk nem csak további gólokkal, de jó játékkal is kiszolgálta a közönséget. Értékeljük és köszönjük a vasárnap esti erőfölényt, mert ez is a fejlődést mutatja:

    hat-nyolc éve még 3-5 ezer néző előtt és bizonytalan lábakkal léptünk pályára a hasonló kvalitású válogatottak ellen.

    A magyar labdarúgó-válogatott fejlődési íve

    Csapatunk folyamatosan fejlődik, ezt többször leírtuk már. Az elmúlt időszakban ezzel elérte, hogy a kívülálló is előre tudja, mire számíthat a válogatott meccsein, függetlenül attól, hogy ki az aktuális ellenfél.

    Ez már az a szint, amire rendszeresen – még Andorra ellen is -megtelik a Groupama Aréna. A válogatott alapjátékát immár szinte mindenki betéve tudja, függetlenül attól, hogy éppen ki van a kezdőben, más kérdés, hogy az ellenfél függvényében ez mire elegendő.

    Érdemes meghallani Bernd Storck szövetségi kapitányt, aki minden nyilatkozatában elmondja, hogy továbbra is folyamatos fejlődést vár el csapatunktól. Lássuk melyek azok a területek, ahol még jócskán van előrelépési lehetőség.

    Játékunk még egy gyenge ellenfél ellen is olykor sablonos. A mozgások, a labda utak kiszámíthatóak. Ha valaki váratlant húz – például Dzsudzsák sarkazása -, hiába az ötletes megoldás, ha a labdát fogadó nem is számít rá. Ez mind arra utal, hogy a játékosok gondolkodásában többnyire csak a tuti megoldás szerepel, a rizikóvállalás nem az eszköztáruk része.
    A vasárnap szerzett négy gólunkból háromszor is az ellenfél kicselezésével bontottuk meg az andorrai védelmet, nem pedig passzjátékkal. Andorra ellen ez ment, de tény, kevés a jól cselező játékosunk, egy-egy nagyobb játékerőt képviselő válogatott ellen utóbbira is szükség lenne.
    Csapatunkban vannak nagy lövők (Dzsudzsák, Gera, Gyurcsó) átlövéseink mégis csak elvétve akadtak, holott egy-egy távoli kísérlettel kijjebb húznánk az ellenfél védekezését, fellazítva védelmi vonalaikat, ami segítené a passzjátékkal történő betöréseket, gólhelyzeteket.
    Vasárnap negatívumnak tűnt, hogy nem éltünk olyan hatékonysággal a pontrúgások adta gólszerzési lehetőségekkel, mint régebben.
    Nagy Ádám – noha nagyon jó mezőnymunkát végez – mélységből való betörésre nem is vállalkozik, távoli lövésekkel nem is próbálkozik, miközben ez az ő fejlődésének és előrelépésének a kulcsa lehetne.
    A védelem szélen való áttörésének gátja, hogy a játékosok mélységben alig merik változtatni helyzetüket és csak a sablon kombinációkban gondolkoznak.

    A soron következő összetartások alkalmával mindezekre érdemes lenne nagyobb fókuszt helyezni, mert ezeknek a területeknek a gyakorlása lehet a továbbfejlődés kulcsa, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy Svájctól, és Portugáliától pontot, pontokat tudjunk elvenni.

    http://24.hu/sport/foci/2016/11/14/dzsudzsakek-ugy-dominaltak-mint-ahogy-a-nemetek-szoktak/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.14, 10:00
    Bernd Storck: Az elején nehezen találtuk a játékunkat, de tudtuk, hogy egy defenzív ellenfél ellen nem lesz könnyű. Helyzeteket is nehezen alakítottunk ki, a félidő közepén változott meg a helyzet. Nem sokkal később jött az első gól, akkor nagy kő esett le a szívekről, szerencsére még a lefújás előtt jött a második. A szünetben mondtam a srácoknak, hogy kell a harmadik gól, megpróbáltuk minél több hibára kényszeríteni az ellenfelet. Utána lőttünk még egyet, méltó lezárása volt ez az eredmény ennek az idei sorozatnak. Két ponttal kevesebbünk van, mint amit elvártunk magunktól, de ezzel együtt próbáltunk ősszel is a folyamatos fejlődésre figyelni, úgyhogy elégedettek lehetünk összességében.

    Ami Kleinheisler lapját és eltiltását illeti: ő még fiatal, de meg kell tanulnia majd, hogy a provokációra hogy reagáljon, de az ő játékával is elégedett voltam. A folytatásban is tovább kell mindenkinek fejlődnie, a klubjukban főként. Amit a magyar futballban látunk az utóbbi időben, akár a ligában, akár az U19-esek svájciak elleni győzelemre, úgyhogy van ok az örömre.


    Koldo Alvarez: Ha a meccsek csak 30 percesek lennének, nagyon jó eredményeket tudnánk elérni, de sajnálatosan egy mérkőzés 90 percig tart... Az első félórában megvalósítottunk mindent amit elterveztünk, vagyis hogy megállítsuk a magyarok támadásait, ez sikerült. A mi kisebb hibáink súlyos következménnyel jártak, a végeredményt elnézve. A technikai és taktikai különbségek azért kijöttek a teljes meccs során, a magyarok megmutatták, hogy jobb minőséget képviselnek, mint mi.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/95654-storck-ket-ponttal-kevesebbunk-van-az-elvarhatonal-kleinheisler-eltiltasara-is-reagalt
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.14, 09:37 (szerk.: 2016.11.14, 09:45)
    Pár napja még GERA Zoli kapta itt az ívet nem egy embertől, hogy vissza kellene már vonulni, vagy csak 30 perceket játszani maximum! Igen a Fradiban! Most meg zseni és a többi...
    Igen zseni, csak ha nincsenek társai, akkor ő is baromi kevés már lassan 38 évesen! Pláne azon a poszton! Mert ja, egyedül nem képes megoldani egy csapat védekezését! Ennyit jelent, ha van mellette egy NAGY Ádám, ha van mellette valaki, aki tehermentesíti! Szóval nem GERZSON öreg, hanem kell mellé a Fradiban is egy megfelelő társ oda középre! Anélkül rohadt nehéz lesz és jöhet megint majd az okosoktól a kiégett és egyéb gyönyörűségek "című"!


    Gratula a srácoknak! Zolira nincsenek szavak, Ádi folyamatosan fejlődik, egyre gyorsabb, pontosabb és erőszakosabb. Bese, Dzsu, Gyurcsó jól tolta, meglepire Korhut is... Szalai ismét góltszerzett/lövetett... A Lang-Guzmó kettőst továbbra is technikailag alkalmatlannak tartom a válogatottságra...


    Korhut nekem nem volt meglepi, Gyurcsónak meg jó lenne ha megjönne az önbizalma, mert akkor pl. ma 3 gólt is lőhetett volna.


    Azt amit kihagyott Zoli első passzánál....Micsoda passz!!! Igazi váratlan húzás volt!


    Kár,hogy Zoli 38 lesz......Zseniális!


    Storck amúgy nagyon jól kezeli ezt az átalakítást. Nagyon ért a fiatalokhoz. Háttérbe állítja mindegyiküket, hogy érezzék ez egy kiváltság. Vannak az "öregek", aztán a 4 viszonylag állandó kezdőként pályára lépő Bese, Lang, Kleini és Nagy és a svédek ellen pályára lépő fiatalok a harmadik réteg. Jól választotta meg a csapatot is, mert ott rutinos, EB-t megjárt játékosok mellett (Kádár, Fiola,Pintér, Stieber, Elek - a rutin a fontos, nem a kvalitás) fognak szerepelni. Nem szerepelnek sokat a médiában, ezáltal nem gondolnak többet magukról, mint ami indokolt lenne.


    Hát igen Gerának lehet a cipőjét csókolgatni, mert ha ő nincs kitudja rúgunk e gólt egyáltalán. Storknak szerintem komoly felelőssége van abban, hogy Kleini kisárgázódott az egyik legfontosabb Portugália elleni meccs előtt. Nem hiszem el, hogy neki muszáj volt ma játszania, és nem tudta volna helyettesíteni valaki a keretből. Úgyhogy szerintem Stork legalább annyira felelős az eltiltásában,mint Kleini.


    Ez butaság. A játékosnak kell fegyelmezettnek maradnia. Ha mondjuk egy kontrát akart volna megakadályozni és úgy kapja a sárgát, senki nem szól egy szót sem.


    Az a legnagyobb probléma, hogy nálunk mindenkiben motoszkál valami, de az egyetlen komplett játékosunk 37 elmúlt.

    http://ulloi129.hu/2016/11/13/kibeszelo-az-andorra-elleni-vb-selejtezore/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.14, 09:19
    Pont olyan meccs, amire reálisan számítani lehetett, egy bekkelő ellenfél, mi meg nem vagyunk a spanyolok vagy a németek.


    Szép csöndben tegyük hozzá, hogy ez az andorrai csapat egy vérgeci csürhe.


    A közepesnél alacsonyabb élvezeti faktorral jellemezhető a meccs, de 3 pont megvan.

    Az ilyen rugdosó, szarnál rosszabb focit játszó banda ellen érjük be ennyivel. Olyan háromszázra teszem a véraláfutások számát a magyar játékosokon.


    Szép volt!!!
    Gera 9
    Dzsudzsák 9
    Szalai 7
    Kleinheiser 5
    Nagy 5
    Guzmics 4
    Lang 5
    Gyurcsó 1
    Korhut 1
    Bese 3
    Gulacsi 5


    1 meccs, kettes színvonal, három pont, négy gól. Ennyi. Várjuk a következő meccset!


    Csak nem értem, hogy miért várnak sokan gólesőt meg csodálatos focit egy ilyen ellenfél ellen. Lehetne azt is persze, de ez nem így működik. Nagyon nem volt szép valóban az első 30-35 perc, de itt tényleg a türelem volt a lényeg. Ahogy jöttek be a labdák szélről, úgy jött az a 2 hiba is, ami eldöntötte a dolgokat, utána meg alakultak a továbbiak úgy ahogy.


    Ez a teljesítmény Andorra ellen elég volt. Csak egy látszatot ad, hogy jó úton járunk. A valóság az, hogy az EB óta visszafelé indultunk el sajnos. Játékunk kiismerhető, statikus, védelmünk labilis még gyengébb ellenfelek ellen is (Feröer, Lettország). Az igazi fokmérő márciusban lesz, nagyon nagyon sokat kellene fejlődni, ahhoz hogy egy döntetlent elérjünk odakinn.


    Nem a gólkülönbséggel vagyok elégedetlen, hanem a mutatott játékkal. Hogy pl. Nagy Ádám ki van kapcsolva a játékból, abban merül ki a szerepe, hogy a védelemtől labdát kér majd lepasszolja és ott marad a mi félpályánkon. Õ lehetne a mi Jokerünk, de nem. A tükörszélsős dolog NEM működik kicsit erősebb csapatok ellen. Hogy akarjuk Gera utódját megtalálni, ha nem vagyunk képesek egy ilyen meccsen bedobni a második félidőre helyette egy fiatalt? Ezernyi kérdés.


    Az első húsz perc az tényleg kritikán aluli volt, de a többi 70 percben teljesen felesleges ennél többet várni, főleg úgy, hogy már a félidőben megvolt a 2-0. Komolyabb csapatok sem fognak megszakadni e fajta ellenfelek ellen ilyen állásnál.

    Az ilyen gyenge csapatok ellen én nem vonnék le semmilyen következtetést. Ha ötven kaput eltaláló lövésünk van és végig joga bonitozunk, akkor sem, mert komolytalan az ellenfél. Sokkal több következtetést le lehet majd vonni a svédek elleni meccsünkből bármennyire is barátságos. Habár ellenük meg majd teljesen más csapat, más játékosok fognak játszani, de legalább meglátjuk mi van az alap keret árnyékában.

    Magyar Válogatott - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.13, 21:33
    Az andorrai szövetség twitter oldala alapján mégis volt szurkolójuk a vendégszektorban:
    kép
    https://twitter.com/Fedandfut/status/797843612721704960
     
  8. avatar: ingersheim
    2016.11.13, 21:28
    kép
     
  9. avatar: ingersheim
    2016.11.13, 13:31 (szerk.: 2016.11.13, 16:26)
    Tisztelt 12. játékos!

    Lassan elérkezünk az idei utolsó Vb-selejtezőhöz. A mérkőzésre látvánnyal készülünk és ehhez kérjük a Ti segítségetek! Azt szeretnénk, hogy időben megteljen a lelátó (B1-B2-B3-C1-C2 szektorai) és mindenkihez eljussanak az alábbi kéréseink!
    kép
    Egységet és győzelmet!

    CB'09
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2016.11.07, 10:05
    Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Cracovia Kraków együttesét fogadta vasárnap este a lengyel bajnokság 15. fordulójában, és 2–0-ra le is győzte ellenfelét.

    A Legia első gólját a magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja szerezte a 43. percben, a győzelmet pedig Radovic találata biztosította be az utolsó másodpercekben.

    A szezonban már hét bajnoki gólnál járó Nikolics a mérkőzésen végig pályán volt, ám a lefújást követően egyre nagyobb fájdalmat érzett a kezében.

    – Itt vagyok a kórházban és sajnos nincs jó hírem: el van törve az ujjam – ugyanaz, amelyik az Eb előtt is megsérült. Az orvosok műtétet javasolnak, de csak a következő napokban derül ki, hogy muszáj-e megoperálni a kezem. Kénytelen vagyok kihagyni a válogatott vb-selejtezőjét, és a svédek elleni felkészülési meccset. Beszéltem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal, aki elfogadta a lengyel orvosok döntését, mely szerint nem utazhatok haza, egyben jobbulást és mielőbbi gyógyulást kívánt. Nagyon bánt, hogy nem csatlakozhatok a kerethez, de meg kell értenem, hogy amennyiben nem akarok hosszabb időt kihagyni, most a teljes gyógyulásra kell koncentrálnom. Ugyanakkor nézni fogom mindkét meccset, lélekben a fiúkkal leszek, és nagyon szurkolok, hogy az idei utolsó két feladatot is sikerrel vegye a csapat – mondta az mlsz.hu-nak Nikolics.

    http://valogatott.mlsz.hu/hir/nikolics-nemanja-ujjtores-serules-andorra
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2016.10.14, 21:50
    Jegyvásárlási lehetőség az elővételi akció lezárása után

    A magyar válogatott mérkőzései természetesen továbbra is megtekinthetőek azon szurkolóink számára is, akik nem lépnek be az MLSZ Szurkolói Klubba. Ezen szurkolók számára – rendelkezzenek szurkolói-, illetve klubkártyával vagy sem – a jegyértékesítés egységesen legkésőbb 2016. október 26-án 9 órakor indul.

    Amennyiben azonban az MLSZ Szurkolói Klub tagjai számára elővételre felajánlott jegyek ennél az időpontnál korábban elfogynak, akkor a korlátozás nélküli jegyvásárlás azonnal megkezdődik, akár október 26-a előtt is.

    Erről az MLSZ hivatalos honlapján és az összes kommunikációs csatornáján értesítjük szurkolóinkat (mlsz.hu, Twitter, Facebook). A jegyértékesítés ezen szakaszában minden szurkoló megvásárolhatja belépőjét, de felhívjuk a figyelmet, hogy szurkolói- vagy klubkártya nélkül továbbra is kizárólag személyesen lehet jegyet vásárolni, kizárólag saját részre, személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatása mellett.

    A Szurkolói Klub tagjainak részére a legfeljebb 25%-os lojalitási kedvezmény az elővételi akció lezárását követően is él. A mérkőzésre érvényes, névre szóló jegyeket – szurkolói kártyával – interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában lehet megvásárolni.

    Szurkolói-, illetve klubkártya nélkül Budapesten a Ticket Express Bálnában és a Ticket Express Syma-csarnokban található irodáiban lehet belépőket váltani (aki ezt a módját választja a belépők megvásárlásának, csak saját részre tud jegyet venni személyazonosító okmánya bemutatásával).

    A klubokkal történt egyeztetéseket követően két vidéki helyszínen is vásárolhatnak szurkolói kártya nélkül jegyeket az érdeklődők a mérkőzésre: a ZTE FC és a Békéscsaba Előre jegyértékesítő helyein szerezhetik be belépőjüket a kártyával nem rendelkező szurkolók.

    Külföldi állampolgárok – az andorrai állampolgárok kivételével, mert ők az andorrai szövetségen keresztül juthatnak belépőkhöz – utalványt vásárolhatnak a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, amit a mérkőzés napján a helyszínen cserélhetnek belépőre, útlevelük ellenőrzése után. A mérkőzésre megvásárolt jegyeket legkésőbb 72 órával a mérkőzés előtt lehet átíratni más nevére. Az átírás csak személyesen történhet.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/10/14/elindult-a-jegyertekesites-az-andorra-elleni-vb-selejtezore/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.08, 16:17 (szerk.: 2016.08.22, 22:46)
    képA Magyar Labdarúgó Szövetség augusztus 15-től megkezdi a világbajnoki selejtezőkre szóló bérletek árusítását, majd szeptember 5-től az október 7-i, Magyarország- Svájc mérkőzés jegyeinek értékesítését.
    kép
    Az Európa-bajnokságon sikerrel szereplő válogatott iránt jelentősen megnövekedett az érdeklődés, azonban - a Nemzeti Stadion felépüléséig - a hazai válogatott mérkőzéseknek otthont adó Groupama Aréna befogadóképessége korlátozott, határt szab a nézőszámnak. Ennek ellenére a szövetség nem emeli a vb-selejtező mérkőzésekre szóló jegyek árait, sőt új kedvezményrendszert vezet be a nemzeti csapat mérkőzéseire.

    Az MLSZ az első osztályú csapatokkal egyeztetve életre hívja az MLSZ Szurkolói Klubot, melynek bárki tagja lehet, aki érvényes klubkártyával vagy Futballkártyával rendelkezik és a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon regisztrál a klubba. Erre augusztus 8-tól folyamatosan lehetősége van mindenkinek, aki szurkolói- vagy Futballkártyával rendelkezik. A Szurkolói Klub tagsága különböző kedvezmények igénybevételére jogosít. Azok a szurkolók, akik nem csatlakoznak a Szurkolói klubhoz, de klubkártyával vagy MLSZ kártyával rendelkeznek, a jövőben is vásárolhatnak belépőket személyesen a jegypénztárakban, vagy választhatják a kényelmes online jegyvásárlást.

    Újdonság, hogy az MLSZ Szurkolói Klub tagjai a hazai vb-seletezőkre kedvezményes áron bérletet is vásárolhatnak. A bérletkedvezmény keretében a regisztrált klubtagok a vb-selejtezőkre szóló, hazai mérkőzésekre belépést biztosító bérlet árából az eredeti jegyárhoz képest 30% kedvezményt kapnak.

    A jegykedvezmény keretében a Szurkolói Klub tagjai automatikusan 15% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőket a magyar válogatott mérkőzéseire, de azok, akik bérlettel rendelkeznek bármely OTP Bank Ligában szereplő csapathoz vagy rendszeresen vásárolnak jegyet az első osztályú mérkőzésekre, további (lojalitási) kedvezményt vehetnek igénybe, amellyel együtt a kedveszmény mértéke elérheti a 25%-ot is.

    A lojalitási kedvezmény szabályai:
    - NB I-es klub mérkőzéseire érvényes, legalább fél szezonra szóló bérlet 10% kedvezményre jogosít (a klubbérletet szintén szurkolói kártyával kell megvenni), vagy
    - az elmúlt 6 hónapban megrendezett NB I-es mérkőzésekre vásárolt jegyek után jegyenként 2% kedvezmény, de maximum 10% (5 mérkőzés után).

    Csak a Szurkolói Klub regisztrációt követően megvásárolt jegyek számítanak bele a kedvezmény mértékébe, visszamenőleges hatály nincs. A Szurkolói Klubból törölt, majd újra regisztrált klub-, vagy Futballkártya csak az újra regisztrációt követő időszakra számít bele.

    A Szurkolói Klub létrejötte nem változtat a korábban kialakult gyakorlaton, tehát a jövőben is lehetséges lesz a jegyvásárlás kártya nélkül is, ennek feltétele a jogszabályban foglalt adatok megadása és a jegypénztárban való személyes megjelenés.

    http://www.mlsz.hu/blog/2016/08/08/elindult-az-mlsz-szurkoloi-klubja/