magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC-TEVA - Rosenborg BK 2 : 3 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Debreceni Vasutas SC-TEVA - Rosenborg BK 2015
  2. Debreceni Vasutas SC-TEVA - Rosenborg BK 2015
  3. Debreceni Vasutas SC-TEVA - Rosenborg BK 2015
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (6 szavazat)

játékvezető: 3.33 (6 szavazat)

hangulat: 4.17 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.31, 10:59
    Nem játszott rosszul a Loki és szégyent sem vallott. Nyerni nem sikerült, de volt némi ok az örömre a hazai oldalon is.


    A Verpecz valóban nem volt csúcsformában dehogy a csatár a gólhelyzetig eljutott az már nem az ő hibája volt.Jócskán benne volt a Jovanovich is akinek még a beadásokat is többször kellene gyakorolnia!
    A szabadrúgás gól nem kapusgól volt mert védhetetlen volt!
    A cseréket hamarább kellet volna végrehajtani mert hiányoztak a szűrő középpályások és szerintem ezért is ment el ma mérkőzés mert mindenki a támadásra koncentrált töketlenül.Ez edzői hiba.


    A meccsről: nem volt több elvárható a Lokitól. A védelme közepe lassú, mint a csiga, és egyetlen egy jó vkp-juk van, ami már egy Rosenborg ellen is édeskevés. Támadásban kreatívak, még nközi középszinten, vagy legalábbis annak a közelében is, de a csapatvédekezés tegnap is egy nulla volt. Nem értem, hogy a magyar edzők miért nem fogják fel, hogy jó védekezés nélkül csak irdatlan nagy mákkal lehet ennél tovább jutni.


    Eredménytől függetlenül itthon így kell kezdeni egy meccset, akárki is az ellenfél. Akarni kell, nekik kell menni, nem langyoskodni. Más kérdés, hogy a helyzeteket nem tudtuk beverni, ahogy a Fradi sem 2 hete. Pedig ha 3-0 a félidő, nem szólhatnak semmit a norvégok.


    Már régóta figyeltem, hogy mennyire gyenge Verpecz, az utóbbi 20 évben nem volt ilyen rossz Loki kapus. Mindig a fizikai erőt keveslik a magyaroknál, mintha az valami földöntúli dolog lenne, pedig könnyen fejleszthető, csak akkor miért nem teszik?


    Nincs itt semmi baj!
    A meccs pontosan igazolta, hogy egy hazai, közpénzen felpumpált, politikailag kiemelt csapat - mely a hazai mezőnyben évek óta az élen van - mennyit ér a nemzetközi második vonalhoz képest.
    Sajnos a Rosenborg, Vojvodina, BATE stb. csapatok tesznek a hazai politika akaratára, ők csak teszik a dolgukat.
    Ami pozitívumként megemlíthető, az csak annyi, hogy a Loki kihozta magábol azt, amit tud.
    Sajnos ez ennyire elég...


    Ezen a szinten ilyen gyenge kapusteljesítménnyel nem is lehet más eredmény. 2 éles szögből bekapott lövés (pláne a második a rövidre) + a szabadrúgás....Hiába jobb a Rosenborg erőnléte, nagyon kellett a győzelmükhöz Verpecz. Nem értettem, hogy 1-0nál miért nem álltunk vissza bekkelni, sokkal nagyobb szinten buszoznak csapatok. 1-0-ás hazai győzelemmel akármi lehetett volna kint, most meg minimum kettőt kellene rúgni :((


    Azért a második félidőre kijött a két csapat közti különbség. A lokinak volt egy jó 30 perce,de a bekapott gól után sebességet váltottak a norvégok és állva hagyták a Debrecent. A második félidőben rossz volt nézni, mekkora az erőnléti különbség így várható volt, hogy berámolnak egy párat. Összességében a lokira nézve hízelgő ez az egy gólos vereség. Viszont az mindenképp pozitív, hogy augusztusban még nézhetünk 4 nemzetközi meccset magyar csapatokkal. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!


    Nem a konda védelme volt gyenge, hanem az egész csapat erőnléte és védőmunkája.
    A mai foci a totális fociról szól. Mindenki védekezik és akár a hátvéd is lőhet gólt (gyakrabban, mint 40 évvel ezelőtt)
    Lassan meg kellene tanulni helyén kezelni a dolgokat. A kondába több évtized alatt pumpált önkormányzati és állami pénzek csak hazai szinten hozták meg a tartós eredményt a dábrácánnek. A láki és más vidéki fellegvárak elmúlt 10 évben tapasztalt csodálatos egyeduralmához a mennyeiben kellett a fővárosi csapatok pénzügyi szétesése is, ami az egész magyar labdarúgás legsötétebb korszakát eredményezte (hol hetet, hol ötöt, hol nyolcat kaptunk a hollandoktól stb.) A szurkoló pedig azért van, hogy reménykedjen.


    középhátvéd poszton ma szerintem sem volt gond, Máté és Brkovics jól megoldotta. Pl. Mészáros - igaz ma padozott - közel sem ez a szint, sérülés, formahanyatlás esetén viszont nem igazán lehet ki(k)hez nyúlni. Ide minőségi erősítés kellene.
    Anno, amikor a Fraditól Debrecenbe került Jovanovics, akkor azt írtam sokat nyertek vele a hajdúságiak, viszont mostanában nem hozza azt a szintet - legalábbis szerintem -, ami elvárható lenne tőle. Az igaz, hogy ma sem brillírozott, na. smiley Ezt nem csak a 3. gól miatt írom. De továbbra is tartom, ha össszeszedi magát, akkor erőssége lesz a Lokinak, úgy mint volt Debrecenbe kerülésekor.


    Gratula a Lokinak elsősorban az első félidőben mutatott játékáért, teljesítményéért és a tisztes eredményért. A meccs előtt 3-1-es Rosenborg sikerre tippeltem, számomra az is szép helytállás lett volna végeredmény szempontjából. Egy érezhetően jobb csapattól kaptak ki, akik mind képességekben mind pedig fizikailag a Loki előtt állnak. Ettől függetlenül nagyon örültem annak, hogy - főleg - az első félidőben magyar csapattól ritkán látható jó, összeszedett játékra voltak képesek. Sajnos azt érezni lehetett az első játékrész végén, a másodikban pedig az elején, hogy előbb-utóbb be fog találni a norvég csapat, nagyon jöttek és több veszélyes helyzetet is kidolgoztak. Egyébként is, sajnos magyar csapatoknak nem igazán szokása kapott gól nélkül lehozni a meccseket, tehát borítékolható volt előre, hogy 1 gólt minumum kap a Debrecen. A 3 kapott gól közül szerintem 2 védhető lett volna: a szabad nem ment annyira szélre, hogy ne lehetett volna elérni, a harmadiknál pedig - szokták mondani - oda nem illik gólt kapni. Ami viszont meglepett, hogy a norvégok viszonylag könnyen zavarba hozhatók hátul, én előzetesen egy precíz, betonvédelemre számítottam.
    Nagyon minimális az esély a továbblépésre (párharc előtt is köztudott volt), de én lennék a legboldogabb, ha sikerülne.
    Balogh teljesítményéért külön gratula, komoly erőssége a Debrecennek: magas, technikás, összességében nem passzol rosszul, jól lát a pályán. Viszont fizikailag még van hova fejlődnie, ha ebben (is) tud majd előre lépni, akkor szép karrier előtt állhat.


    most már értem, hogy Balogh N-et miért játszatja a tavasz óta Kondás, tényleg ügyes, és fizikálisan korához képest remek. Kéne neki egy Bundesliga 2, vagy holland csapat, hogy felépítsék, itthon ez aligha sikerül sajnos...Verpecz meg semmit nem véd, nem értem, miért nem lehetett egy normális kapust szerződtetni, egy nemzetközileg közepes kapus nem egy vagyon. Ha van egy jó kapusa a Debrecennek, még nyílt lehetne a továbbjutás. Így meg csoda lenne.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2429399
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.07.31, 10:20
    Kondás Elemér: Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség, sajnos vereséggel zárult. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk, vezetést szereztünk. Szerettünk volna a második félidő elején is gólt szerezni, de ez sajnos nem nekünk, hanem az ellenfélnek sikerült. Beszorítottak minket, majd fordítani is tudtak, ám utána is mindent megtettek a játékosok az egyenlítés érdekében. Gratulálok a fiúknak, mert odatették magukat, és helyenként jól futballoztak. Egy jó csapat győzött le minket a mai napon, de semmiképpen sem adjuk fel. Bízom a játékosokban.


    Kare Ingebrigsten: Nagyjából úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, leszámítva az első 15 percet, mert az nehéz volt. A Debrecen támadott, és nagy nyomást helyezett ránk, vezetést is szerzett. Mi kihagytuk a nagy lehetőséget, de sikerült felvennünk a ritmust. A második félidőben úgy folytattuk, ahogy az elsőben abbahagytuk, és azt játszottuk, amit eleve szerettünk volna. Az lehetett oka a mérsékelt kezdésnek, hogy nem ismertük elég jól ellenfelünket, nem tudtuk, mire számíthatunk. Utána azonban minden az elképzelésünk szerint alakult. A harmadik gól után megint leszállóágba kerültünk, szépített is a Debrecen, de egyenlíteni már nem tudott. A három gól és a győzelem nagy előny számunkra. Nagy meglepetésre nem számítok a visszavágón.

    https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/kondas-elemer-nem-adjuk-fel