magyarfutball.hu

Dunaújváros Pálhalma ASE - Diósgyőri VTK 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 1 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Sanyi-Hungaria
    2015.05.12, 07:29 (szerk.: 2015.05.12, 10:23)
    Nem 1000, de nem is 1917, hanem 1154 volt a Dunaújváros – Diósgyőr tényleges nézőszáma

    A labdarúgó NB I 27. fordulójában szombaton délután Dunaújvárosban játszott bajnoki mérkőzést a Diósgyőri VTK együttese, a Dunaújváros-PASE vendégeként. Jó időben, nézők előtt. Sokakat érdeklő téma, hogy pontosan mennyien tekintenek meg egy-egy sportmérkőzést, legyen szó akár foci, kosárlabda, jégkorong vagy bármilyen más találkozóról.

    Lehetne téma ezzel kapcsolatban az a hétfői eseményhez kötődő, a miskolci városnapi rendezvényre a képviselő-testület által elfogadott, ,,Javaslat Miskolc város kitüntető címeinek és díjainak adományozására” nevet viselő közgyűlési határozathoz tartozó, a Javasolt személyek, szervezetek mellékletében szereplő mondat, ami az Év sportolója díjazott Miskolci Jegesmedvék fejezetben szerepel (,,A statisztikai adatok szerint a magyarországi látványsportágak közül a 7. legnagyobb nézőszámmal rendelkezik a klub, amely adat önmagáért beszél.”), de maradjunk csak a bevezetőben említett eseménynél. Annál a labdarúgó meccsnél, amelyen becsléseink szerint – ez jelent meg a tudósításunkban – 1000 néző lehetett jelen, amelyből mintegy 100 volt diósgyőri.

    A mérkőzés közben, a hangosításon keresztül közölték a hivatalos nézőszámot, ami a bejelentés szerint 1917 fő volt. Ezt hallva a helyszínen lévő fotós kollégánk körbefotózta a lelátót és hétfőn délelőtt összeszámoltuk, hogy pontosan mennyien is voltak a stadionban. Mindenkit belevéve, a VIP-et, a sajtósokat, amikor a második félidőből már eltelt 10 perc (vagyis nagy számban aligha lehettek nézők a büfében, illemhelyeken) összesen 1154 néző volt jelen, közülük 97-en a vendégszektorban. Úgyhogy szombati becslésünket pontosítanunk kell, nem ezren, hanem 1154-en látták élőben a Dunaújváros-PASE – Diósgyőri VTK 0-0-ra végződött NB I-es labdarúgó bajnokit. Arra azonban nem várunk, hogy a rendező klub is pontosítást adjon ki, vagy magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miként lett a ,,népszámláláskor” 763 nézővel több annál, mint amennyien ténylegesen ott voltak a stadionban. ​

    http://www.boon.hu/dunaujvaros-vs-dvtk-nezzuk-egyutt-de-mennyien/2830272