magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC-TEVA - Ferencvárosi TC 4 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.12, 15:21
    3-1-ig futballoztunk. A 3. gól utáni "játékért" viszont bőséggel osztogatnám a büntetéseket. Ez az ostoba ívelgetés..., igaz Moniz addigra összekeverte a lapokat, ami szerintem hiba volt. Végig fennt kellett volna hagynia a második félidőre kijött csapatot.

    Egyébként ezen a meccsen lehetett volna fordított is az eredmény, csak ugye visszatért a buzizás időszaka. Holman, Valpoort és Besic egyedül viszi a kapusra és aztán jól el is bassza. Jenner és Tuijp tisztán lőhet, aztán semmi.

    Adamsot nem bántanám, mert a kezezésen kívül jól játszott. Sajnos a védelmünkben benne van mindig a hiba: buta kezezés, de ami a halálom ez a bedobás gól. Győrben is ebből kaptunk gól, ami a védekezeés paródiája gyakorlatilag. Bedobásból gólt kapni ehh.
    Sokkal jobban haragszom egyébként amiatt, hogy 3-1-nél feladtuk a meccset. Jenneren lehetett a leginkább látni ezt.


    Minden tiszteletem Monizé, nagyom bírom és jó edzőnek tartom, de van pár dolog ami számomra felfoghatatlan. Ég a ház, kéne a gól és mozgékony gyors, lendületes támadó (Diallo aki bizonyított a Győr elleni meccsen, erre ezt a jó teljesítményt azzal bünteti a stáb h azóta 1percet sem kapott) erre behozza Cukicsot (!!!!!!) Mátét és a "szélvész gyors" Mészárost úgy kerüli meg Böde ahogy akarja akkor egy Diallo simán megnyerné a futóversenyt velük szemben. A holland tulipán a Pécs ellen bemákolt egy gólt, de azóta nulla, 5 meccsen nulla, arról nem is beszélve hogy a mezőnymunkából sem veszi ki a részét. Lehet hogy csak a düh mondatja velem, de én elküldeném a picsába annyira haszontalan. A fradi fiataljainak és a védelemnek össze kell szoknia.. persze ha a Holman belövi a helyzetét akkor tudom hogy minden máshogy alakul, de olyan sincsen hogy minden meccsen az elején kapunk gólokat, legyen az a 2. félidő eleje is. Mentálisan valami nagyon nincsen rendben. Jenner képességei alapján kiemelkedik a bajnokságból, de meccsek óta hihetetlen frusztráltan játszik, állandóan panaszkodik és úgy viselkedik mint egy durcás kisgyerek.


    teljesen rendben volt a meccs egy darabig. A második félideji gólok a mi balfaszságaink, különösen a tizi, és utána megrogytunk. Egy darabig még próbálkoztunk, aztán a cserék teljesen tönkretették a játékunkat. És közben látom megkaptuk a kegyelemdöfést is, az utolsó 20 perc alapján megérdemeltük.
    A második félidőben betliztünk egyet, Monizostul. Jovát sajnálom, kapott úgy négy gólt, hogy közben nagyokat védett.


    Kár volt megbontani ilyen szinten a csapatot, nem értem, hogy miért rangadókon kell kísérletezni...
    A szögletből kapott gól egy vicc volt, laposan belövik középre és nincs senki aki kirúgja. Utána még azt mondom jó volt, de a tizi megpecsételte a sorsunkat. Utána meg látványosan beleszart néhány játékos a meccsbe (főleg Jenner), jó lenne páran elgondolkoznának ezen...
    Tuijp-ben továbbra sem látok semmit, ez az ember lett 2¤ gólkirály hollandiában???


    Tuijp nekem is csalódás eddig, pedig sokat vártam tőle. De ezért felesleges volt idehozni, hogy felbasszuk rá a labdát, aztán lesz ami lesz. Ez már Bödénél sem jött be tavaly. Amig a földön játszottunk addig volt futball. Aztán jött ez a felívelgetés megint és ez lett a vége...


    Pedig ezúttal csak egy újabb kísérletezésnek lettünk áldozatai. Nem szabad rangadón próbálgatni. Se Gerson, se Tuijp, se Valpoort nem nb1-es szintű (remélem csak még, bár teli vagyok fenntartásokkal). Ehhez jött még Józsi - ezúttal - alibi játéka, Jenner formánkívülisége, Gyömbér lassúsága (kétszer is benn ragadt, amikor lesre játszottunk). Adjuk mindehhez hozzá a kihagyott ziccerek sokaságát. A cserék sem voltak jók: Kukorit kellett volna behozni...

    A fonák: nagyon kellemesen csalódtam Jovanovicsban. Jova egyre jobb. Böde, az Böde, de rém egyedül volt.

    Szerencsénk volt, hogy a Debrecen nem tudott a legjobb csapatával kiállni, mert most nyársra húztak volna...


    Közünk nem volt a meccshez, a bíró rendben volt, a Debrecen nem rúgdosott.

    Jenner-t a félidőben le kellett volna venni és Kukorit behozni helyette, hogy legyen sebesség. Ehelyett jött a szélvész Tulipán.

    Alapvetően a középpályán buktuk el a meccset. Röhej, de Valpoort volt még valamennyire értékelhető a középpályások közül, naná, hogy őt cserélte le. Most először kritizálom Monizt, mert mind a háromszor rosszul nyúlt bele a meccsbe.

    Besic eddigi legrosszabb meccsét hozta nálunk. Állandóan rátekeredett a labdára, feleslegesen szabálytalankodott. A 4. gól előtt meg háttal (!) állt a labdának így Szakály megerőltetés nélkül lépett el mellette. Így lett egy sima vereségből számomra megalázó vereség.

    És hamut szórok a fejemre mert én is a középpályán szerettem volna látni Besic-et. De soha többet!


    Szvsz az ameccs egyik nagy tanulsága, hogy Besicnek a hátvédsor közepén van a helye. Nem való ő középre, állandóan rátekeredik a labdára, körülményes, csak lassítja az előrejutást. Amint visszakerült hátra máris voltak azok a jellegzetes megbízható takarításai, megelőző szerelései. A 4. gól sem rajta múlott, ő futott egyedül Szakály után. Adams-Besic középhátvédkettős kell. Ha esetleg aláír Vass Ádám akkor úgyis ő kerül arra a posztra, jobb is lenne úgy. Két meccsen játszott Besic ott, mindkétszer kikaptunk. Nem kellett volna pont a legfontosabb meccseken odatenni.

    Szegény Adams ma is szinte hiba nélkül játszott, szerencsétlen módon rápattant a labda a kezére, vétlen volt benne. Gerson sem volt rossz, de Adams bemutatkozása emlékezetesebb volt, magasra tette a lécet.

    Tuijp sajnos nagyon idegen test a pályán, helyette a mozgékonyabb Diallot kellett volna ma is behozni. Holmannak voltak megint szép megoldásai, kár azért a kihagyott helyzetért. Jenner sajnos csak szenved legtöbbször. És sokszor csak megáll egy helyben ha nem tetszik valami neki, mint tavaly Leonardo. Jovanovic volt talán a mezőny legjobbja nálunk. Bár az első góluknál talán ő maradt le Bódiról, de utána javította a hibáját. Jól védekezett és a támadásokba is jól kapcsolódott be. Somalia gyorsasága és lelkessége hiányzik ebből a csapatból, jó lenne ha már visszatérne. Nem beszélve Leonardo-ról, de ő még nem mostanában fog jönni.


    A Győr ellen is írtam már, hogy 4 védőnk között 2 győri támadó elég volt a gólhoz.
    Az első gólnál is olyan helyezkedési hibák voltak, hogy az elképesztő. Létszámfölényben voltak a védőink és kigurigáztak minket.
    Mintha területet védenénk a 16-oson belül...Nem értem miért nem az emberre állunk rá? Ha valamelyik colos Valpoort rááll egy ilyen lokista kis iparosra, ne mondjátok nekem, hogy az a labdhoz tud szagolni. Erre szaldgálnak szigorúan az emberek között...érthetetlen, hogy ezt nem látja Moniz.

    Mindegyik kapott gól Benny Hill show-ba illik. Örülök, hogy támadó szellemben játszunk, de akkora gáz van hátul, hogy ha 90 percen át lődöznénk a gólokat, akkor is kikapnánk.

    Elöl meg jók voltunk, bár szomorú, hogy Tuyp egyetlen értelmes labdát sem kapott egész meccsen. Ebből CR se lőne gólt... Ezért is volt szerintem a Ionescu csere. Moniz abból indult ki, hogy a támadóink jók csak kell valaki, aki helyzetet is teremt nekik, szervezi a játékot.

    Ha hátul nem lennénk bénák, Besic feljebb léphetne és lehetne játékmester, de így nem pótolható. AMúgy megint volt egy két idegesítő önzőzése, nem csak elveszti a labdát, de az egész ját ritmusát megtöri a csetlés-botlással.

    Amúgy meg tök megzavarodtunk, nagyon kapkodós lett a játék, ami mindig is a lokinak feküdt, nem tudom miért kellett nekiállnunk enniyre nyomni.

    Ami pozitívum: hajtottunk, mint az állat, nagyon akartunk, talán már görcsösen is.
    Nem volt állóképességi gondunk!!
    Jova megint nagyszerű volt.

    A debreceniek ismét igazolták, hogy nem az ultráik a tajparasztok, hanem az oldallelátós zsírfejűek.
    Ezekhez képest egy román kolhoz egyetemi tanárok gyülekezete.


    Furcsa meccs volt, még 1-2-nél is biztos voltam abban, hogy minimum x-re lehozzuk. Valahogy jobban a pályán voltunk, domináltunk. Aztán a 11-es után még pár percig viszonylag rendben volt a játék, de az utolsó 20 percre teljesen feladtuk + hihetetlenül rossz cseréket csinált Moniz. Tuijpot most már el kellene felejteni, bár ez már a Videoton-meccs óta látszik, Csukicsot dettó. Adams pedig hiába jó, ha három kapott gólban benne van. Az elsőnél teljesen hülye helyen kószált, ahelyett, hogy felvette volna a második hullámból érkező Bódit, a negyediknél pedig egyértelműen nem figyelt, pedig csak jobbra kellett volna néznie, és látja, hogy indul a kopasz.
    Szerintem nem volt tragédia a játék (kivéve miután feladtuk), a védelemnek nyilván össze kell szoknia, most látszik, mennyire kár, hogy ilyen későn igazoltunk oda. Jön a Kecske, Pápa, Dózsa, Felcsút négyes, 12 pont kell, nincs kifogás, és akkor nagyjából egyenesbe jövünk.
    Ahogy a Győr után nem kellett ódázni, most sem kellene anyázni a játékosokat meg az edzőt.


    Valóban rossz a sorsolás olyan szempontból, hogy nem volt a rangadóinknak felvezetése és az új igazolások sem épülhettek még be. Dehát ez van. Ha ma nem kaptunk volna ki, hanem játszunk egy sokgólos döntetlent - ami szerintem reális is lett volna - akkor mondhatnám, hogy nem jöttünk ki rosszul az első öt fordulóból. De nem így lett.


    Besicsnek hely kell, vagy folyosó, ahol a legjobban ficánkol. Már az 5. percben látnia kellett volna Moníznak, hogy most nem működik a terv, ráadásul Gerson is megszeppent gyerekként mozgott. Szóval adódott volna a Besics-Gyömbér csere, Gersonnal a jobb bunkóban. Egyből stabilabb lett volna a védelem, és nincs az első teljes zavart okozó gól. Sőt talán így is kellett volna kezdeni.

    Valpoort jelen pillanatban reménytelen, amint meggyógyul Soma, csak csere lehetne. Jennerrel az a baj, hogy hangulatjátékos. Bármikor robbanhat. Ezért Tuijp, the turtle, helyett én is inkább Kukorit hoztam volna be.

    És tegyük hozzá, a Debrecen egy felnőtt, tapasztalt gárda, várható volt, hogy ilyen előnyökkel nyílván élni is fognak.

    Kellemesen csalódtam a bíróban én is. Van egy pár nívósabb idén...


    A bíró tényleg korrekt volt megint. Jova eseténél nem lepődtem volna meg ha kiállítás jön. Ebben a bajnokságban már számos esetet lehetett látni más csapatoknál, amikor az következett ilyen esetek után. Pl. a Pécs kapusa is így járt legutóbb. És volt még ilyen más csapatnál is. Ha más bíró lett volna akkor sztem pirosat is kap sztem biztosan.


    Hát ez igaz. Böde a gólja előtt óriásit lökött Mészároson, úgyhogy az sem volt egy tuti szabályos gól, úgyhogy a bíró elég jóindulatú volt.


    Az azért nem lett piros, mert a kapus mögött érkezett még egy védő is, ráadásul a csatár teljesen kisodródott a 16-oson kívülre így nem lehetett egyértelmű gólhelyzetnek minősíteni. Hozzáértő bírónál ez csak sárga. egyébként tényleg korrekt volt a bíró. ami itthon azért meglepő.


    Besics nyakába varrom a meccset. Biztosra veszem, hogy a mester nem irányítani küldte feljebb, ahogy mi is az igazi labdaszerzőt láttuk volna tőle szívesen.
    Nem, ő irányítani akar, de az qrvára nem mkegy neki. Cselez, elveszíti a labdákat, elpasszolja, jobb esetben felíveli a semmibe.
    Én állítom ,hogy rajta ment el a meccs.
    Nem építettünk támadást, mert Besics akarta tértölelő labdákkal helyzetbe hozni a csatárokat, így a szélső játékunk, a korábban többször látott felépített akcióink elmaradtak. Besics csak buzizik a középpályán. Sajnos.
    Volt néhány kihagyhatatlan helyzetünk, ami a szerencséjén múlott Verpelecnek. Jó meccs volt...csak nem nekünk.

    Hajrá Fradi - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=125570&na_step=30&t=9018131&na_order=