magyarfutball.hu

Törökország - Magyarország 1 : 1 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2014 selejtező
878. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Isztambul, Şükrü Saracoğlu Stadium
játékvezető : Mažić Milorad (Szerbia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nela: 43.000
  3. nb1.hu: 48.000
  4. nso.hu: 50.000
  1. sárga lap 47' Varga József
    sárga lap 58' Dzsudzsák Balázs
    59' Bekir İrtegün sárga lap
    63' Burak Yılmaz 1 - 0
    1 - 1 71' Böde Dániel
    sárga lap 75' Böde Dániel
    87' Burak Yılmaz sárga lap
    sárga lap 90+2' Király Gábor
Ott voltak:
  1. John

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2015.11.27, 22:39
    kép
    ebay.com
     
  2. avatar: ingersheim
    2013.03.30, 00:53
    Amint arról beszámoltunk, csapatunk támadója, Böde Dániel tegnap csereként lépett pályára a magyar válogatott Törökország elleni világbajnoki-selejtezőjén, és góljával egy ponthoz segítette nemzeti gárdánkat. Támadónk a hatalmas öröm után hamar visszatért a földre, hiszen néhány órával az isztambuli pokol után már kisfiával foglalkozott.

    - Szerencsére az utunk ezúttal simább volt, mint legutóbb, amikor a Fradival a beleki edzőtáborba mentünk – mosolyodott el Böde Dániel, amikor Törökországból való hazaútjáról kérdeztük. - Negyed négy körül kerültem ágyba, igaz, nem voltam ott sokáig, hiszen a kisfiam nem aludt jól. Ha már ilyen későn értem haza, és amúgy is ébren voltam, elvállaltam a szülői feladatokat, és hagytam a feleségem aludni.

    - Térjünk vissza „eredeti foglalkozásodhoz”, a góllövéshez. Volt benned izgalom, mielőtt csereként pályára léptél?
    - Minden mérkőzés előtt van egy kisebbfajta meccsdrukk, de amint beálltam, ez már nem foglalkoztatott. Csak azzal törődtem, hogy segítsem a válogatottat.

    - Egervári Sándor szövetségi kapitány milyen konkrét feladatokkal látott el?
    - Elmondta, hogy átállunk a kétcsatáros játékra, így próbáljak minél többet segíteni Szalai Ádámnak. Illetve, a védekezéssel is törődjek, és jöjjek visszább, ha a törököknél van a labda. Miután sikerült hamar egyenlítenünk, így ez a játékunk Szalai Ádám lecserélésével gyorsan visszaváltozott.

    - Hogyan emlékszel a gólodra, és az azt követő eufóriára?
    - Szalai Ádám és én sem számítottunk ekkora Kádár-bedobásra. A labda átszállt a fejem felett, így azonnal megfordultam. Láttam, hogy a védő hibázott, és tudtam, egy érintésből kell megoldanom a lövést. Így is tettem, és bár a kapus beleért, szerencsére a kapuban kötött ki a labda. Ezután rögtön mentem a magyar tábor elé ünnepelni, hiszen ennyi utazás után megérdemelték, hogy előttük legyünk a gólörömnél.

    - A megszerzett egy pont után miként látod esélyeinket a selejtezőcsoportban?
    - Úgy érzem, kicsit sikerült kozmetikázni a románok ellen elvesztett két ponton. Ötven százaléknyi sanszunk van, de a lényeg, hogy megmaradt az esély a második hely megszerzésére.

    - Hogy érzed, a góloddal sikerült bejátszanod magad a csapatba?
    - Egy gólt a szél is befújhat – mondta mosolyogva Böde. – Mindenesetre remélem, hogy a jövőben is megkapom majd az esélyt, és ha így lesz, mindent megteszek azért, hogy élni is tudjak vele.

    - Azért minden bizonnyal az otthoniaktól sok-sok dicséretet kaptál.
    - Igen, természetesen mindenki gratulált a gólhoz. Mondtam is a családomnak, kíváncsi vagyok, a madocsai vendéglátó-egységeknek mennyit hozott a gólom. Megnéztem volna az ottani hangulatot – zárta a beszélgetést vidáman támadónk.

    2013. március 27.

    www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/apa-a-nemzeti-hos/20130327/c/3412
     
  3. avatar: NNS
    2013.03.27, 23:07
    Máshol is eléggé elválnak a vélemények.
    Én mindenképp örülök a pontnak, a játék alapján simán nyerhettek volna a törökök, szerintem a maximumot kihoztuk a meccsből. Remekül védekeztünk és továbbra is megvan az esély a második helyre.
    Bukarestben fog eldőlni minden, nincs mese, ott győzni kell!
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2013.03.27, 23:01
    Istenem mennyivel jobb ez az X... Persze nem Egervárinak köszönhetjük, de leszarom, mert ez még értékes pont lehet a végén! MAGYAROK!


    Két csatárral gólt rúgunk, erre mit csinál nehogy megnyerjük a meccset lehozza a másikat. Idegenben jó az x fax rajzoló fax fej Sanyi az ilyen beszari taktika miatt nem nyerünk soha.


    Alapvetően ez nagyon gyenge produkció volt, nem reális a megszerzett 1 pont. Nem akarok játékosokat lehúzni, alapvetően Egervári itt a leggyengébb láncszem egyértelműen számomra. Azért néhány nevet kiemelnék: Király, Vanczák, Kádár, Böde.
    Összességében 4 pontot hoztunk a törökök elleni párharcokból, ez nem rossz, de ez nagyon csalóka kép.


    Harminc percig játék nélkül stabilak voltunk, de a első félidő vége nagyon meleg volt, az egész meccs legnehezebb időszaka volt ez.
    Aztán a másodikban mikor nyílt a csipa kaptuk a gólt, de szerencsére tudtunk egyenlíteni, utána már csak csordogáltak a dolgok.
    Jó a pont Törökországban.


    4 pontot szereztünk egy második kalapos csapat ellen, felálltunk hátrányban az isztanbuli pokolban stb faszom a siránkozásba! szép volt fiúk! és ha az a Guzmics fejes is bemegy a végén...


    Az X nem rossz, talán jó is Törökországban, de a játék képe- és a mostani MAGYAR válogatott alapján sokkal több van bennünk és több lehetett volna ebben a meccsben is.
    Az a baj, hogy nem tanul a rajzolós a hibáiból... betenni a nem válogatott szintű Mészárost, aki ismét benne volt nagyon a gólban. Ugyan úgy odatenni a lassú, körülményes és súlytalan Hajnalt irányítani, aki egy párharcot se tudott megnyerni... Komant ismét kitenni szélre, ahol nem tud élni pedig benne sok van.
    Bödét be kellett volna tenni a kezdőbe, sok tulajdonságban jobb, mint Szalai és szerintem amúgy se rosszabb játékos...
    Jobb szélen erőltetni kellene egy normális jobb futót (inkább néztem volna Gyurcsó játékát a szélen vagy Kovácsét, akik mozgékonyak, gyorsak mindig van bennük váratlan, de nyugodtan meghívhatta volna a győri Vargát is).

    Egervári alkalmatlan. Ennyi. Ennek ellenére ha - a holland meccstől eltekintve - hozunk minden meccset, akkor ott lehetünk a 2. helyen.


    sztem kicsit több mint 10 perc volt amikor azt se tudtuk miújság, a maradék időben meg szimplán nem tudtunk mit kezdeni a labdával. ráadásul ott van az a malac gól is... amúgy ha a helyzeteket nézzük, akár nyerhettünk is volna, de a törökök is. na mind1, nem olyan rossz ez az X, csak akkor ütni kell a románokat. szerenécsre a hollnadok is hozzák a kötelezőt, és 0 ponttal kulloghatnak haza


    Hajnal szegény mit kap. pedig ez a hihetetlen statisztika, ami a rögzített helyzeteket illeti a válogatott kapcsán, nagyrészt neki is köszönhető. nagyon érzi Vili fejét, ma is hogy odatette, az más kategória, hogy kimaradt, románok ellen is ő volt a feladó. sokat számít, ha valaki oda tudja ívelni, ahova kell. nekem csak Mészárossal volt ki a tököm ma, és megint nem is feltétlenül a gólnál, bár ott sem igazán tudta, hány óra van.


    Én örülök az egy pontnak. Az első félidő alapján meg pláne. Ha a szünetben kettővel mennek a janicsárok, akkor se lehetett volna egy szavunk se.

    A taktikával (megint) nem értettem egyet. Elvileg ki akarunk jutni egy világversenyre, akkor talány számomra ez a felállás. Arról nem is beszélve, hogy ez a keret alkalmatlan erre a játékra, talán a rajzoló túl sok Chelsea meccset tanulmányozott mostanában.

    Játékosok fele nagy nulla volt ma is. Mészáros hozta a tőle megszokottat (egyébként jó védőnek tartom, de itt valahogy nem tud beilleszkedni, vagy nem tudom mi a gond vele). Hajnal 0 továbbra is, pedig a kp-n még viszonylag jól állunk. Ennél bárki többet csinálna azon a poszton, arról nem is beszélve, hogy mikor lekapták nagyon jól ment a 2 csatáros játék.

    Szalaitól, Balázstól többet várok. Balázs hiába nyilatkozta, hogy milyen jó vezér lesz majd, kevés volt a 2 meccs. Szalai amellett, hogy a jetik ellenit megnyerhette volna, ma is kevés volt. Balázsnak volt egy két jó labdája (pl. Hajnalnak), de ettől több kell. Persze lehet, hogy az én elvárásaim nagyok velük szemben. Lehet az kavar be, hogy kétnaponta eladjuk őket a Dortmundnak, Liverpoolnak.

    Böde viszont nálam óriási pozitív csalódás volt. Nem hangoztattam ugyan, de mindig fanyalogva olvastam, amikor valaki kezdőbe akarta látni. Most rám cáfolt, határozottan odament, megcsinálta. Persze szerencse, de ma erre rajta kívül nem lett volna más képes a csapatból.

    Összességében szerencsével kaptunk 1 pontot, el kell felejteni, aztán készülni a jetik ellen. Azért volt egy-két biztató teljesítmény.


    Amúgy lehet vitatni a mentalitást, hogy nem győzelemre játszottunk, viszont érdemes más szemszögből is megnézni a dolgokat.
    A törökök ezzel simázva vannak. Matematikai esélyük van még, de gyakorlati elég kevés. Valamint mi hoztunk ellenük 4 pontot, ami második kalapos csapat ellen bravúr.
    Mit kockáztattunk volna, ha tovább támadunk:
    pozitív szcenárió, hogy nyerünk: végeredményben nem sokat módosít, akkor is a román meccs a döntő, ha nem nyerünk ott, akkor ez a török győzelem sem ért volna sokat.
    negatív szcenárió: kikapunk, akkor még akár egy győzelem sem segít romániában, valamint még a törökök is versenyben maradnak.

    Ha csinálunk egy gyors kockázatelemzést, akkor az az eredmény, hogy egy biztos döntetlen sokkal többet ér, mint egy bizonytalan győzelem. Szerintem a 75. percben, a lőtt gól után jól döntött Egervári, fontosabb volt ez a biztos pont, mert a győzelem nem dobott volna annyit, mint amennyit a vereséggel veszítettünk volna.


    én nagy kritikusa vagyok, de ma jó volt, egyszer nagyot mentett, aztán körbelőtték a kaput a törökök, komoly védése nem nagyon volt, ahogy a románok ellen sem. mondjuk azt nem bánom, hogy nem tesztelték durvábban. a gólnál talán kimoccanhatott volna, de hát világ életében vonalkapus volt és ott amúgy is elsősorban a védő volt más dimenzióban.


    Én sem értem, nem lett szarabb a világ focija. A törökök továbbra is komoly játékerőt képviselnek, a románok nemkülönben. Emlékszem egy parádés meccsre is Amsterdamban. Meg hogy elvertük a svédeket. Szóval igencsak felfelé ível itt minden. Persze baszakodni a legkönnyebb, de alapvetően ha vitára kerülne a sor, megkérem az illetőt, mondja ki az évszámot, amikor 4 pontot hoztunk a törököktől. Még Mészöly bácsi se tudja fiatal barátaim, a büdösúristenit neki.


    Korrekt. Továbbá lehet szidni Egervárit, de ezek a dolgok az ő irányítása alatt valósultak meg. Lehet jönni azzal, hogy ő csak learatja a gyümölcsét az építkezésnek, de legalább a meccsek helyenként élvezhetőek. Van fantázia a játékban. Látom, hogy Dzsudzsák elfut a szélen, Koman megveri az emberét, Hajnal előreível és ott egyre gyakrabban érkezik egy játékos, aki ha nem is szerez gólt jelzi, hogy számolni kell a magyar csapattal. Ilyen én nem láttam se Koman, se Bozsik, se Várhidi idejében.


    Lehet én vagyok csak úgy vele, hogy nekünk két csatárral kellene játszanunk? Mert én valahogy mindig azt vettem észre, hogy ha két csatárral játszunk vannak helyzeteink.. Nézzétek csak meg azt a 10-15 percet amíg két csatárral játszottunk most is.. Más részt egy ilyen esős meccsen ahol csúszik a fű, mély a talaj nem Szalait tettem volna be kezdőnek, hanem egy alacsonyabb súlypontú, gyors csatárt. De ez csak az én véleményem. Igen a Török válogatott nagyon jó csapat de én úgy éreztem az egész meccsen, hogy csak magunk dolgát nehezítettük meg azzal, hogy nem próbáltunk picivel több labdát megtartani, hogy nem támadtunk. Ékes példa erre mikor Koman a végén csak előre rúgta az üres területre, mikor simán picit megtarthatta volna a labdát vagy bármi. És engem ez idegesít.. Hogy ha felvállalnánk a 2csatárt ( és nem csak a kis csapatok ellen ) akkor még ennél is eredményesebbek lehetnénk. SZERINTEM =/ Ettől függetlenül gratulálok a fiúknak és csak így tovább csak én szívesebben látnék egy picivel bátrabb játékot mert megtudnák csinálni!


    Erősen emlékeztet engem ez a csapat a Csank-féle válogatottra,szerencsében az sem állt hadilábon.De szerintem igazából ráfér még néhány módosítás a csapatra.Ha én lennék ES (bocsi DT) a következő változtatásokat eszközölném.

    1.Király valóban nem hibázott,de azt ES is elismerte,hogy ő csupán beugró.Bogdán szénája kifelé áll a Boltonnál,ha ez így marad,a következő barimeccsen Megyerit tolnám be a kapuba.Meghálálná a bizalmat,ebben biztos vagyok.
    2.Védelem.A Vanczák,Korcsmár,Kádár tengely biztos,bár ha Juhász nem szedi össze magát,Vilmos inkább menjen be középre,a románokig meg Szolnokit kéne gőzerővel nyomatni.Ha nem teszi be az új portugál a Vidibe...hát akkor Liptákot felfejlesztjük,bár a csetlő-botló Mészáros kiharcolta magának a helyet,így nincs más hátra mint jó alaposan kimosni a fejét,hogy ilyet a büdöskurvaéletbe ne műveljen,mint az elmúlt 180 perc alatt.
    3.Hajnalnak kész vége.Eddig lehetett tolerálni azt hogy elvétve feltűnik egy-egy meccsen a Stuttgartban,de ahogy most játszott ezen a két meccsen,arra a gyalázatos szó kevés.Addig meg kellene köszönni neki,amíg nem talál magára a csapaátban vagy máshol,és nem produkál legalább olyan szezont,mint anno Dortmundban.Viszont a baj az,hogy mondanám,hogy Tőzsér jöjjön...sanszos sajnos,hogy nem ő fog.De nem baj,akkor jöjjön Gera,Pátkai mittomén.
    4.KÉT CSATÁR,SANYI BÁCSI,KETTŐ.Jelen pillanatban a Szalai,Böde páros se lenne rossz(és elképzelhető,mert a Mainzban pl.visszavontabban játszik) de ki tudja mi lesz szeptemberben.A lényeg az hogy a két legjobb formában lévő játsszon.

    A második hely szerintem amúgy is meglesz.Ott a franciákat kerüljük kérem szépen,ha az angolokat kapjuk,az viszont óriási lesz.


    Nagyon vegyes felvágott ez a tegnapi meccs. Az iksz Isztambulban jó eredmény, viszont megint felért egy agyvérzéssel a meccs!
    Érdekes és egyben nagyon bátor (vagy buta?) taktika beállni védekezni egy olyan védelemmel, amiben még a Fővárosi Állat és Növénykert válogatottja ellen is benne van a betli, legalább egyszer! Maradjunk annyiban, hogy megint nem a védelmünkön múlt egy több gólos hazai siker...
    Ezen kívül feltűnő volt az is, hogy Hajnalnak a második félidőben egy normális megoldása nem volt, méterekre pattant tőle a labda, ha pedig véletlen meg tudta szelídíteni, akkor abban a pillanatban el is adta.
    Illetve nagyon zavaró volt Szalai gyenge játéka is. Sajnos már a románok ellen is ezt a csetlő-botló "futballt" adta elő, értem én hogy vizes a talaj és csúszik, de akkor fel kell venni egy 10 cm-es éles stoplist, hátha azzal sikerül megállni. Talán 1-2 értékelhető megoldása volt és egy ilyen kaliberű csatártól, aki ráadásul egyedül is van a pályán ez nagyon kevés!


    Általában én szoktam itt optimista lenni. Szép ez az egy pont DE!
    A taktika nagyon elbaszott volt az elején mégha érthető is:
    1. Ha kontrákra játszunk, akkor miért Szalainak kellett kezdenie, miért nem Rudolf (vagy Szabics...) aki sokkal jobban tud fickándozni és gyorsabb a védők között. 2 védekező középpályással, akik nem mentek fel szinte soha támadást építeni, sajnos nem Szalai a megfelelő ember (még ha Szalai is jelenleg a legjobb magyar csatár.
    2. Hol volt a balhátvédünk? Mert én az egész meccsen azt láttam, hogy Dzsudzsi jött hátra védekezni.
    3. Azt a Mészárost már baromira el kéne felejteni, csinált már megint egy csomó ökörséget amivel sok helyzetet adtunk a törököknek... (gót is róla kaptuk).
    4. Hajnalban van remény de megint gyenge volt .

    Szóval lenne itt még elemezni a szövetségi kapitánynak de az isztambuli 1 ponttal én személy szerint elégedett vagyok. Piros pont a csapatnak érte.
    Ja és a bírónak megint a QRVA nemzőjét. Baromira szétfújta ezt a meccset. Az első félidőben a törökök amint egy kicsit elestek kapták a szabadod. Varga sárgája is bőven véleményes. (Persze a töröknek nem adta meg a sárgát, amikor lerúgták az első félidő végét Vargának).
    Ezért összességében az elmúlt két meccset inkább így összegezném FIFA-MAGYARORSZÁG, két meccs két döntetlen...


    szerintem is nagyon átestetek a ló túloldalára. jó helyen volt, jó időben, berúgta. ennél többet butaság beleképzelni, mert eléggé aládolgoztak a körülmények. azért a könyökösért meg szintén összeteheti a kezét, hogy a pályán maradhatott.


    Jól szállt be, a gólt nem vagyok biztos hogy bárki bekotorta volna (lásd Vanczák első félidő).
    Adott egy gólpassz-szerűt is csak azt meg Szalai baxta el. Jól tartotta meg a labdákat, igazi erőcsatár. Szeptemberben remélem kezd a románok ellen, 2 védőt biztos lekötne, aztán Szalai meg fickándozhatna.

    forrás:
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=118513&p=1
     
  5. avatar: NNS
    2013.03.26, 21:25
    Bravó, szép volt fiúk!
    Nagyon nyomtak a törökök végig, de a mi Böde Danink, aki egy tank, bevágta nekik!!
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2013.03.26, 14:06 (szerk.: 2013.03.26, 14:19)
    A stadion:
    -1908 óta ezen a helyen található, 2006-ban nyerte el jelenlegi állapotát
    -50.509 férőhelyes
    -a 2009-es (utolsó) UEFA Kupa döntő helyszíne
    -a Fenerbahce otthona
    kép
    kép
    kép
    forrás:
    http://www.fenerbahcemaclari.com
    http://www.atillakilic.com.tr
    http://www.fenerbahce.org
     
  7. avatar: ingersheim
    2013.03.23, 14:42
    Megérkeztek a magyar szektorba szóló jegyek a március 26-i Törökország-Magyarország vb-selejtezőre. A belépők egységesen 3000 forintba kerülnek, jegyvásárlására március 24-ig van lehetőség a Ticket Express három fővárosi irodájában, valamint interneten a tex.hu és az mlsz.hu oldalakon.

    Felhívjuk az Isztambulba utazó szurkolók figyelmét, hogy a helyszínen nem lehet jegyet vásárolni a találkozóra! Fontos megkötés, hogy a mérkőzésre csak a hivatalos magyar zászlót engedi bevinni a török labdarúgó-szövetség, semmilyen drapéria, felirat, vagy egyéb jelkép nem engedélyezett a stadionban. Pirotechnikai eszközök használatáért súlyos büntetés jár, a beléptetésnél az agresszív magatartást tanúsító, vagy bódító szerek hatása alatt álló szurkolókat nem engedik be a mérkőzésre.

    A vendégszektorhoz legközelebbi parkoló neve "Salıpazarı" parkoló övezet. A török rendőrség nem ajánlja a magyar szurkolóknak, hogy tömegközlekedéssel közelítsék meg a stadiont, inkább taxik, vagy a magyar szurkolókat szállító különbuszok használatát javasolják.

    www.mlsz.hu/2013/03/torokorszag-magyarorszag-szurkoloi-informaciok/
     
  8. avatar: AMiUtunk
    2013.01.26, 20:48
    Részletes tájékoztató és segítség az utazás megtervezéséhez.
    http://ultrasliberi.hu/?p=24292