magyarfutball.hu

Magyarország - Törökország 3 : 1 20:30

   
   
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
  • Magyarország - Törökország 2012.10.16.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 4.5 (2 szavazat)

1...5
Világbajnokság 2014 selejtező
874. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Orsato Daniele (Olaszország)
nézőszámok:
  1. tff.org: -
  2. pepsifoci.hu: 22.000
  3. mlsz.hu: 25.000
  4. Nemzeti Sport: 25.000
  5. nb1.hu: 26.000
  6. nso.hu: 26.000
  1. 17' Elek Ákos sárga lap
    0 - 1 22' Mevlüt Erdinç
    sárga lap 31' Caner Erkin
    31' Koman Vladimir 1 - 1
    50' Szalai Ádám 2 - 1
    52' Pátkai Máté sárga lap
    sárga lap 56' Altıntop Hamit
    57' Gera Zoltán (11-es) 3 - 1
    sárga lap 61' Egemen Korkmaz
    86' Gera Zoltán sárga lap
    sárga lap 90' Ömer Toprak

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: NNS
    2013.11.23, 11:27
    Mellesleg 86 óta veretlenek vagyunk EB-n és VB-n!!
     
  3. avatar: ingersheim
    2013.11.23, 00:59
    És így tovább... bla-bla-bla
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2013.11.22, 16:40
    „Eleinte sokat tanakodtunk azon, hogy mindezt kikkel és hogyan valósítsuk meg. Amikor kijelöltük az irányvonalat, először is annak néztünk utána, mozgásmennyiségben felvesszük-e a versenyt riválisainkkal, mert a magyar játékosokat rendre az a vád éri, hogy nem futnak eleget. Miután a szövetség minden támogatást megadott, egy erre specializálódott cég tíz mérkőzésünkről készített ez irányú felmérést. A kiindulási pontot a kétezer-tíz szeptember hetedikén lejátszott Moldova elleni Európa-bajnoki selejtező jelentette, amelyen 117.432 kilométert teljesített a csapat. A következő tíz meccsen ennél csak jobb eredmény született, a csúcsot a Törökország elleni budapesti találkozó jelentette – a három egyes győzelmünkhöz szükség volt a 125.606 megtett kilométerre is. Átlagban 120-121 kilométert futott a válogatott, ami kifejezetten jónak mondható. Csak összehasonlításképpen: az idei négy Bajnokok Ligája-meccsén a sorozat két legutóbbi döntőse közül a Bayern München 118.839, míg a Dortmund 117.931 kilométert futott átlagban. Sietve teszem hozzá, ez a felmérés az összteljesítményt mutatja, hogy ki hová fut be, mennyit fut labdával vagy anélkül, továbbá hogy milyen tempóban fut, azt nem. A konklúzió mégis az volt, hogy a magyar játékosok képesek ugyanannyit futni, mint a legjobbak" – sorolta az adatokat Kenyeres.

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/egervari-stabja-szamokkal-bizonyitana-az-elorelepest-2296699
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.17, 12:40 (szerk.: 2012.10.17, 12:42)
    Gratulálok!
    Biztos én vagyok nagyon kishitű, de a meccs elején egy nagy zakó is kinézett ebből. A potyagól változtatta meg a meccs képét, a törökök elbizonytalanodtak, mi meg feljöttünk. Ez a része óriási mák volt, de a győzelmet már nem veheti el senki, és nagyon sokáig semmi ilyesmi nem jött össze. A továbbjutás azért messze van még.


    Gratula! Kis érdekesség, mikor hosszú idő után a svédeket sikerült megverni 2:1-re akkor sem játszott Dzudzsi és Juhász.


    20 perc után sikerült megállapítanom, hogy szélső védekezésünk néha még mindig nincs, a gólt is egy ilyen szituációból kaptuk. De!

    Mészárosékban kellemeset csalódtam, azért egy kapott gólnál többet vártam tőlük. Viccet félretéve, az első fél órától eltekintve helyén volt a védelmünk.

    Szalait a nagyképű és az elejétől fogva flegma stílusa miatt már a 20. percben lehoztam volna, ám a végére nálam a meccs egyik hőse lett. Varga Józsinak megint óriási volt a szíve, Eleket hanyagoljuk, Pátkait hanyagoljuk, lenne egy Vadóczunk, aki az ilyen kiélezett meccseken Józsikával kiváló párost alkothatna vkp-ként. Gera oké, Hajnal ma megint vezér volt, Koman pedig nálam a meccs egyik, ha nem legjobbja. Valaki még mondta is itt, hogy tőle jó játékot és gólt vár. Bejött.

    Valaki itt írta, hogy ez a török csapat rém gyenge... Hát.. Egyénileg képzettebbek, gyorsabbak, ám csapatként ezzel semmire se mennek. Még az utolsó percekben is izgulni kellett, nehogy találjanak egy gólt, és még jobban vérszemet kapjanak egy esetleges harmadik gólhoz.

    Az eredmény nagyon szép, kimondani, leírni is. Tavasszal a románokat telt ház előtt ütni kell, mese nincs, és utána ráérünk számolgatni.

    Szép volt fiúk!


    Hajnalnak az 51-ből 40 értékelhetetlen meccse volt, mégis vastaps kíséretében jött le a pályáról. Pátkaiban több fantáziát látok a mai balfaszkodása ellenére is.


    Pátkai nagyon necc volt. Könnyen kiszórhatták volna, a labdái meg pfff. Szerintem elizgulta.. Koltai meg valami döbbenet lassú. Emlékszem, hogy amikor beállt a hatvan percet már végignyomó török hátvéd simán lefutotta két méter hátrányból. Amúgy grat a csapatnak. Nagy győzelem volt.


    Érdekes, hogy mindenki azért próbál találni okokat - szerencse, eső, gyenge törökök - hogy megmagyarázzuk a győzelmet. Nem lehet csak örülni?


    Kádár kellemes meglepi volt. A gólpassza meganítani való. Viszont Vili oldalán akkpra lyukak voltak, mint a Marianna árok. Azért az kicsit gas, hogy két kulcsemberünknek ki kell sárgázódnia, hogy mindenki a posztján játszon. smiley


    Ahogy mondani szokták, aranyközépút.

    Nyilván crisicumnak igaza van örülhetünk, hogy nem kapott 11est a török csapat és pirosat Pátkai. Igaza van, hogy sok labdát elszórt, és gyorsan sárgát kapott (ezek miatt én akár még le is hoztam volna). Viszont az is igaz, hogy többször ment előre. És azért látszott rajta, hogy akart nagyon (persze hogy akart 1. válogatott meccs éles török meccsen). Illetve az is igaz, hogy első meccse volt. Egy olyan válogatottban ahol már eléggé összeszokott emberek játszanak (persze ez sem feltétlenül igaz a részemről), így elég nehéz felvenni a ritmust.

    Emellett azzal is egyetértek, hogy Pátkait nem most kellett volna behívni. Nem éles meccsen kell próbálgatni az embereket. Viszont most többen kiestek (Rudolf, Juhász, Dzsudzsák...). Az hogy pl. azokat miért nem hívja be akiknek lenne esélye többet nyújtani: Huszi, Tőzsér, Leandro... Ez valóban felróható Egervárinak. Valószínűleg sose tudjuk meg, hogy mi a tényleges indok...


    Jajj, ha belegondolok, hogy Gera helyén még játszhatna egy Rudolf is, ha egészséges lenne. Istenem, de jó lenne. Lassan annyi játékosunk lesz, hogy váltani kell az alapfelálláson. Simán jöhetne egy ilyen:
    Vanczák, Juhász, Korcsmár, Kádár
    Varga
    Dzsudzsák, Rudolf, Hajnal, Koman
    Szalai

    Nálam Juhász és Gera rúdja már eléggé kifelé áll ebből a csapatból. Gera irányító szerepét Hajnal már sokkal jobban megoldja. A köztük lévő két év szerintem most már sokat számít.


    Gratulálok a csapatnak! Sajnos csak tv-ben láttam a meccset, de az alapján egyértelműen a szurkolói "ébresztő" rigmus Öntött a játékosokba lelket. A szerencsés egyenlítés után jobbak voltunk! Sőt úgy tűnt a 2. félidő közepén, mintha a törökök elfáradtak volna (ez persze nem valószínű, de sok labdát szereztünk a középpályán, amiből kis szerencsével jobban is kijöhettünk volna).

    Bogdán - 6 (nem nyújtott kiemelkedőt, de volt egy fontos védése 3:1-nél)
    Vanczák - 5,5 (az első gól előtt nagyon behúzódott, így nem ért ki szélre a gólpaszt adóra)
    Korcsmár - 6 (miatta húzódott be Vanczák, viszont jobb volt mint az elmúlt meccseken Juhász)
    Mészáros - 6 (megoldotta a feladatát)
    Kádár - 6 (nem volt vele gond)
    Varga - 6,5 (így kell alázattal végignyomni egy válogatott meccset)
    Elek - 5,5 (ez a neki való poszt, de nagyon hamar elfáradt)
    Gera - 6 (védekezésben volt jobb)
    Hajnal - 7 (nálam a meccs embere volt, szeme volt a labdáinak. Viszont kellett Neki az önbizalom növelő csel - amikor elküldte a török gyereket gyufáért, majd ballal a rövidre felhúzta)
    Koman - 6 (bátran játszott, és fontos gólt szerzett)
    Szalai - 7 (egy kicsit lassú, viszont Komant gólhoz segítette és lőtt is egyet - csatártól ennél több már extra lenne)
    Pátkai - 6 (bemutatkozásként odabaszott egyet az egyik töröknek és összehozott egy szerencsére be nem fújt 11-est is, viszont csinált 2 olyan megkerülőst szinte "újoncként", hogy az előtt le a kalappal.)


    Szerencsés volt az egyenlítésünk, de utána kb fél órán át qrva jól toltuk, majd taktikusan tartottuk az eredményt.

    Sanyi bának megvan a maga hibái meg korlátai, de basszus, megint ott tartunk, hogy mindhárom hozható meccset hoztuk. A hollandok elleni esélytelen volt, persze a vereség módja csúnya volt, de nekünk az igazán fontosak a törökök és a románok elleni meccsek lesznek. (Plusz hogy verjük meg itthon az észteket és Andorrát, de ezzel aligha lesz probléma.)

    A törökök elszálltak, nagy harc lehet a románokkal a második helyért, szerintem jó sanszaink vannak.

    Bogdán 6 - végig magabiztos volt, a második félidőben volt egy szép védése

    Kádár 6 - volt egy-két hibája hátul, de nagy zsugát adott Szalainak, segítette a támadásokat, bizonyította, hogy van benne fantázia
    Mészáros 5 - semmi extra, jól küzdött
    Korcsmár 6 - a gólt leszámítva jól megoldotta a feladatát, az ellenfél kapuja előtt is feltűnt, mezőnyben is ügyes volt
    Vanczák 5 - a topic kedvence megint bizonyította, hogy meglehetősen behatárolt képességű játékos, de azt is, hogy csupaszív labdarúgó

    Varga 6 - mindenhol föltűnt, szokásos box to box, nagy munkabírású srác, nagy értékünk (régen a Bundesligában kéne nyomnia)
    Elek 5 - kevés ő ehhez jelenleg
    (Pátkai 5 - ő is, és örülhet, hogy megúszta a tizit, és vele együtt a második sárgát)

    Koman 7 - nálam ő volt ma a mezőny legjobbja, a gólja miatt is, amiatt is, hogy megcsinálta a tizit, de mezőnyben is feltűnően jól mozgott
    (Koltai - - növelte válogatottságai számát)
    Hajnal 6 - őt itt kell játszatni, és nem a szélen, ez ma is bebizonyosodott
    (Pintér - - taktikai csere volt ma)
    Gera 6 - túl van a zeniten, de nagy küzdő, a tizenegyest magabiztosan bevarrta

    Szalai 6 - ha egy csatárral játszunk, nincs nála alkalmasabb, leköti a védőket, gólt is lőtt

    Nem nagyon volt ma gyenge teljesítmény, mindenki hozzátette a magáét. Jó mulatság, férfimunka volt!


    egyébként sztem Kádár tök jól játszott. legalábbis a második félidőben biztos, akkor játszott közel ahhoz a részhez ahol ültem smiley
    Koman nagyon gyenge volt, Koltait kiröhögte a fél stadion mikor egy jó indítás után sprintelt alig a beállása után és olyan szánalmasan lassú volt h hihetetlen. Hajnal, Szalai, Varga jók voltak, és Gera is eléggé.


    Kádár tényleg jó volt! Nagyon jó! Meglepett.
    Koman is, inkább Gera volt a többiekhez képest kicsit gyengébb.
    Különben ez egy kibaszott nagy győzelem volt, hátrányból, egy jegyzett ellenfél ellen, nem volt pardon, és azt se felejtsük, hogy ez élet halál volt a törököknek. Ezért is toltam olyan magas osztályzatokat, szerintem teljesen megérdemelték a fiúk.
    Hajnal végre a helyén, és remélem ott is marad, ha legközelebb szerepet kap. Koman meg akár kiszoríthatja Balázst balról, a klubjában úgy is jobbon nyomja, nem is rosszul (na jó, ez csak vicc). Szalai meg újra bizonyította, nagy értéke a válogatottnak, szinte alig van válogatott meccs, mikor nem tól egy jó erős átlagot. Sanyibá végre egy telitalálat kezdőt küldött fel (a meglévő keretből), a cserékbe majd idővel beletanul, kellene a padra egy laptop, azt olvashatná a fórumot meccs közben, segítünk mi.
    Ha a 2 hazai, az észt, és andorra ellen meg lesz, akkor akár egy románok elleni itthoni győzelem, kinti xel elég is lehet. Persze ehhez kell egy kis török segítség, Romániában.


    A technikás kreativ szektorunk Hajnal,Koman és Gera által képesek vagyunk tértölelő aszisztokra,ezért nem kell az ellenfelet lassu dögönyözéssel betömöriteni hogy eljussunk a kapuig ! Hivhatjuk ritmusváltásnak,ellentámadásnak a lényeg hogy nem rengeteg ember és sok passz kell a jó támadáshoz hanem technikás középpálya !

    A törökök a rossz példát mutatták : sok adogatással körbaadogattak minket,de igy betömöritettek és a tizenhatosunk környékén már nem volt helyük.Az nem támadás hogy az ellenfél térfelének közebén körbe-körbe passzolgattak !


    a meccs ott fordult meg, amikor a közzéppályán agresszívvá váltunk. ekkor kezdett úgy tűnni, hogy támadunk, pedig csak labdát szereztünk. addig kb 5 török vett körbe két magyart, ha hozzánk került a labda. utána nem tudtak már csapdázni.
    Hajnal szerintem pályafutása során nem ütközött és szerezett annyi labdát, mint tegnap...

    ennek az agressziónak a következménye volt, hogy az addig magabiztos törökök elbizonytalanodtak.


    A védő valóban megzavarta a kapust, de neki ettől végig kellett volna vinnie a mozdulatsort, ez alapvető követelmény. Aztán ha a védő elrúgja előle, akkor elrúgta, nem történik semmi. Ellenben így, hogy várta a sült galambot, így történt valami. Hála Istennek!


    A potyagól is gól,de
    - a felázott füvön Koman lövése(?) megpattant/megcsúszott
    - Szalai ott sertepertélt
    - a kapus talán a védőre várt

    Ilyen körülmények (felázott pálya) között ez várható szituáció.
    Jókora közhely; de ilyenkor lőni kell. Bárhogy, bárhonnan. Bejöhet és be is jön.


    Az Andorra és Hollandia elleni ötlettelenséget, kilátástalanságot Észtország és Törökország ellen felváltotta a bátrak szerencséjével ötvözött mediterrán típusú profizmus.

    Írtam én itt már minden rosszat Egervárira, néha olyan csúnyákat is, hogy később meg is követtem őt ezekért. De azt nem tudom nem észrevenni, hogy a már nem fiatal Egervári képes tanulni a hibáiból, amikhez pedig görcsösen ragaszkodik, azok a dolgok képesek a működésre, még ha a "porosz" a haját is tépi.

    A kapuskérdés jelen állás szerint hosszú távra megoldott, de továbbra is szükségét látom egy - jelenleg - második számú kapus felépítésének. Bogdán sokkal nehezebben lenne pótolható, mint bármelyik fix kezdő mezőnyjátékosunk.

    A szélsőhátvédek kérdése is megoldódni látszik, de várhatóan együtt kell élnünk azzal egy ideig, hogy lassú, ám megbízható játékosok töltik be ezt a két posztot. Vanczák, Kádár sebessége bár hátrány, de jó taktikával ez eltüntethető.

    Jó taktika alatt a Vidi és a magyar válogatott tegnapi taktikájának metszetét értem, amikor az alapvonaltól kb. 25 méterre felhúzott védővonal megpróbálja a szélre kényszeríteni az ellenfelet a labdajáratása során, hogy aztán ott 2:1, 2:2, 3:2-ben elvegye a labdát. Ez a taktika nem igényel okvetlenül gyors szélsőhátvédeket, mivel az 1:1-es helyzetek elkerülése a lényege. Fantáziátlan csapatoknak az egész játékát tönkre lehet tenni ezzel a harcmodorral. Az így megszervezett védelmet kreatív játékosokkal középen át lehet törni egyéni akcióból vagy egy váratlan kiugratásból és lefordulásból, de még a legjobb csapatokban is ritka az igazán kreatív játékos. A másik lehetőség a védelem szélen megbontása, ami egy jobb ellenfélnek természetesen többször is összejöhet egy meccsen, viszont ebben az esetben is sokszor megmenekülünk a kapott góltól játékosaink önfeláldozásának köszönhetően, gondolok itt elsősorban Bogdánra, Vargára, Vanczákra és Korcsmárra.

    Támadásban szembemegyünk a nemzetközi trendekkel, kispasszos játék, kézilabdás adogatás helyett kiugratásokból próbálunk helyzeteket teremteni. Passztávolságunk hosszabb, passzhatékonyságunk rosszabb a "nemzetközi normáknál", nagyobb kockázatot vállalunk, és sokszor csúnyán eladjuk a labdát, viszont ha jobb képességű játékosainkra jön ki a lépés a kiugratásra, azokból nagy helyzeteket szoktunk kialakítani. Olyan fazonszabászaink vannak, akik képességeinek néhány szeletét jópár nálunk sokkal magasabban jegyzett csapat is megirigyelhetné: Koman, Gera, Hajnal, Rudolf (Husztit, Tőzsért most nem is mondom) egyaránt képes olyan védelmek egy húzásból való áttörésére, amik szabványos támadásokkal áttörhetetlenek lennének számunkra már ránézésre is.

    A védekező és a támadó csapatrészt a kulcsfontosságú vkp csapatrész köti össze, ezt a csapatrészt tavaly óta újra kell építenünk, mert edzői tévelygés következtében lényegében megsemmisült, holott ide a legnagyobb a minőségi túljelentkezés. Akár a Pintér, Elek, Varga hármasból kialakítja ki a kapitány az alappárost, akár másokkal oldja meg, itt kell a legtöbbet fejlődnünk, amitől a csapatjáték megbízhatóságának látványos javulását várhatjuk. Úgy tűnik, a kimaradó játékosok kérdése másodlagos a vkp.-kérdéshez képest, bár van a két kérdés között átfedés.

    Az idei ősz fehérvári és válogatott sikerei önmagukon túlmutatnak, úgy néz ki, megkezdődik a magyar foci felsőbb osztályba léptetése. A magyarázkodásra már senki nem kíváncsi, mindenki komoly, látványos munkát és eredményeket vár. Úgy néz ki, Egervári megértette az idők szavát. Ennek legmarkánsabb jele, hogy Szalait csak azért sem hagyta ki a csapatból.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=113560&p=1
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.17, 11:29
    Egervári Sándor: Gratulálok a játékosaimnak, nagyon fegyelmezetten játszottak. Zártan védekeztünk, és a ritmusváltásoknak köszönhetően három gólt is is sikerült lőnünk, ami meghozta a három pontot. Az első 20 percet kivéve sikerült azt a játékot játszani, amit elvártunk magunktól. Ezután az történt, amit mi szerettünk volna, mégha az ellenfélnél többet is volt a labda. A fordulópontot az egyenlítő gólunk jelentette, mert viszonylag hamar tudtunk visszakerülni a meccsbe, ez komoly fordulópont volt. Nagyon örülök, hogy örömet okoztunk a velünk szimpatizálóknak, a közönségnek, és azoknak is, akik kétkedtek a holland meccs után, reméljük, ezt a kritikus "szektort" is magunk mellé állítjuk.

    A szövetségi kapitány az esetleges továbbjutásról, és arról is beszélt, hogy várhatóan a románokkal leszünk versenyben.

    - Hat mérkőzés hátravan még a csoportküzdelmekből, továbbra is hiszem, hogy keresztbeverések fognak még történni, ebből kellene nekünk sok pontot begyűjteni. A hollandok várhatóan elsőként, reményeink szerint szinte 100 százalékosan fognak majd végezni, mert akkor a másik 4 csapatból kell kikerülnie a második továbbjutónak, és mostanra hat pontos előnyt tudtunk szerezni, a törökökkel szemben mindenképpen – tette hozzá Egervári, aki megkapta azt az újságírói felvetést is, hogy érez-e esetleg elégtételt a bírálatokat követően.

    - Nem, egyáltalán nem, öröm inkább, hogy azoknak örömet tudtunk szerezni, akik kitartottak mellettünk.

    A szövetségi kapitány egy "majdnem cseréről" is beszélt, annak kapcsán, hogy Szabicsot már majdnem beküldte az első játékrészben, ám végül mégsem került sor a változtatásra.

    - Hátrányba kerültünk, nem akartam volna a félidő végéig várni, egy támadóbb játék lett volna, ha Szabics beáll, hiszen egy középpályás jött volna le, és egy remek képességű csatár állt volna be, de erre végül nem volt szükség.

    Arra a török újságírói kérdésre, hogy mennyi idő alatt épült fel ez a magyar csapat, Egervári így felelt:

    - Két és fél évvel ezelőtt elég komoly személyi változások voltak, egy új generáció, az U20-asok hoztak friss vért a régiek közé. Ez a terméke ennek a 2 és fél évnek, ez a mérkőzés is, és bár volt ugyan 1-2 gyengébb teljesítményű meccs is, de összességében sikeresen teljesítettünk.


    Avcı Abdullah Mucip: A meccs úgy kezdődött, ahogy terveztük. 23. percig türelmesen és jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, sőt, a vezetést is megszereztük. A 31. percben kaptunk egy gólt, pedig jól láttam, hogy az ellenfél szövetségi kapitánya második támadót akart beküldeni a pályára, erre a nemzetközi porond szintjén igen "egyszerű" gólt kaptunk. Tudtuk, hogy a magyarok a kipattanó labdákban erősek, és a játékosaimnak azt mondtam a szünetben, hogy türelmesen játsszunk. 1-0-nál volt még több lehetőségünk, de azoknál rosszul döntöttünk. A második félidő elején hiányzott egy védekező emberünk, és egy szintén "egyszerű" gólt kaptunk. Négy napja kikaptunk otthon, most vezetésből kerültünk hátrányba, de a 11-esig is mi birtokoltuk a labdát, jól játszottunk addig. A 70. percben Sahin helyzetét úgy ítélem meg, hogy büntető járt volna érte, de nem lehetek benne 100%-ig biztos. Ebben a hónapban legalább 4 pontot vártunk két meccsből, sajnos nulla lett belőle. Ha nyertünk volna ma, akkor úgy érzem, versenyben lettünk volna a továbbjutásért. Tízből már négy meccset lejátszottunk, még van hat, és következő meccsünk 2013-ban lesz már, sajnos most a céljainktól kicsit távol kerültünk. Gratulálok a magyaroknak.

    A török szövetségi kapitány arra vonatkozó kérdést is kapott, hogy szerinte melyik válogatott az erősebb az ellenfelek közül, a román vagy a magyar?

    - Különbözik egymástól a két csapat: Románia főleg egy nagyon jól védekező rendszerben játszik, míg a magyar csapat fizikailag erős, magasak, levegőben is tudnak játszani a futballistáik. Mindkét gárdának kilenc pontja van, de abszolút más jellegű pozitívumai vannak a két válogatottnak - tette hozzá.

    forrás:
    http://pepsifoci.hu/node/124898
    http://pepsifoci.hu/node/124900
     
  7. avatar: ingersheim
    2012.10.17, 01:52
    Na végre! Behúztunk egy fontos tétmeccset, amire már régen volt példa.
    Ez egy fasza este volt!
     
  8. avatar: Coimbra
    2012.10.17, 01:23
    A szurkolásról megint nem mondanék semmit, végül is ahány különböző helyre állunk, annyiféle megnyilvánulást fogunk tapasztalni, ebből a szempontból inkább maradnak nekem a hazai, nb1-es meccsek.Köszönöm Gerának, hogy tartotta a bizalmunkat, és a csapatnak, hogy egy négy éve még EB 3-4-nek tudott 3-at rúgni, márciusban eldől minden.Szép volt, fiúk!
     
  9. avatar: NNS
    2012.10.16, 22:38
    kép
     
  10. avatar: NNS
    2012.10.16, 22:14 (szerk.: 2012.10.16, 22:17)
     
  11. avatar: NNS
    2012.10.16, 21:52
    Eddig kifejezetten szerethető a török válogatott.
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.16, 12:41
    Négy játékos kikerült a török válogatott a románok elleni vb-selejtező előtt kijelölt keretéből, kettő bekerült oda.

    Kadir Balta, Selcuk Inan, Buruk Ylmaz és a kvartettből egyedüliként pályára lépett Mehmet Topal – a török szövetség honlapján olvasható névsor szerint – kikerült az immár 23-as keretből. Csatlakozott ellenben az A Millinek nevezett válogatotthoz két újonc, Serdar Kurtuluş, a Gazíantepsor játékosa, valamint meglepetésre Jem Paul Karacan, az angol Reading FC játékosa. Utóbbi Londonban született, ciprusi török az édesapja, angol az édesanyja. 2011-ben ő volt a török utánpótlás-válogatott csapatkapitánya.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/valtozasok-a-torok-keretben
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.16, 11:54
    A török szövetséggel történt egyeztetés után kiderült, hogy Törökországból kevesebb néző érkezik Budapestre, mint amennyi jegyet a vendégek igényeltek. A biztonsági szakemberekkel történt egyeztetés után lehetőség nyílt az "A bal" szektor megnyitására, az ide szóló jegyeket 3.500 forintért lehet megvásárolni az IBUSZ irodáiban és a www.ibusz.hu internetes oldalon.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/magyarorszag-torokorszag-ujabb-magyar-szektor-nyilt-meg
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.13, 21:22
    A magyar válogatott észtországi sikere után bizakodva várhatja a keddi, törökök elleni budapesti mérkőzést (Puskás-stadion, 20.30), ugyanakkor két kulcsjátékosát is nélkülöznie kell a találkozón. Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland is kapott egy-egy sárga lapot Tallinnban, s miután a hollandok ellen mindketten gyűjtöttek be hasonló büntetést, automatikusan egy meccsre szóló eltiltástban részesültek.

    Mindkét labdarúgó kiesése komoly veszteség, Dzsudzsák Balázs az Egervári Sándor fémjelezte éra gólkirálya, Juhász Roland pedig a védelem alapembere. Dzsudzsák a jelenlegi szakmai stáb munkába állása óta 8 gólt szerzett a válogatottban, hasonlóan Rudolf Gergelyhez.

    Ha már statisztikai adatokról esett szó: Egervári Sándor 25. mérkőzésére készül a válogatott élén, eddigi 24 meccsén a csapat mérlege 14 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, a gólkülönbsége 49-25. Csak a tétmérkőzéseket tekintve nyolc győzelem, egy döntetlen, négy vereség, a barátságos meccseken hat győzelem, három döntetlen, két vereség a mérleg.

    A 49 gólon 14 magyar játékos osztozott, Rudolf Gergely és Dzsudzsák Balázs 8-8, Szalai Ádám és Koman Vladimir 6-6, Priskin Tamás 5, Gera Zoltán 4, Szabics Imre, Hajnal Tamás, Juhász Roland 2-2, Lipták Zoltán, Gyurcsó Ádám, Feczesin Róbert, Vanczák Vilmos és Elek Ákos 1-1 találatot ért el.

    Az észtek ellen Hajnal Tamás az 50. válogatott meccsén lépett pályára (és hatodik gólját szerezte a nemzeti csapatban), Juhász Roland pedig a 75. alkalommal húzta magára a válogatott mezét.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/legjobb-gollovoje-nelkul-a-valogatott
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2012.09.25, 12:24 (szerk.: 2017.01.11, 19:20)
    A magyar válogatott az október 12-i, tallinni selejtező után ismét hazai pályán lép pályára: október 16-án, kedden Törökországot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésre kedden délelőtt 11 órától lehet jegyeket vásárolni országszerte az IBUSZ irodáiban, vagy az ibusz.hu internetes oldalon.

    A jegyárak az alábbiak:

    C bal, S jobb, T bal, T jobb, U bal, U jobb szektorok: 3500 forint
    C jobb, D bal, P jobb, R bal, R jobb, S bal, IX jobb, X jobb szektorok: 4500 forint
    F bal, F jobb, VIII bal szektor 5500 forint
    G bal, G jobb, N bal, N jobb szektorok: 6500 forint
    H bal, H jobb, M bal, M jobb, VII bal szektorok: 7500 forint
    J bal, L jobb szektorok: 9000 forint
    K bal, K jobb szektorok: 12 000 forint
    VII jobb (BUSINESS VIP): 30 000Ft

    A G bal, G jobb, H bal, H jobb, J bal, L jobb, M bal, M jobb és N bal szektorokba szóló jegyekre diákigazolvánnyal 50 százalékos kedvezmény jár. Csak a diákigazolvány tulajdonosa veheti igénybe a kedvezményt, és csak a saját jegyére. A stadionba való belépésnél az érvényes jeggyel együtt az érvényes diákigazolványt is fel kell mutatni!

    A BUSINESS VIP jegyet váltó vendégek jogosultak ingyenes étel/ital ellátásra a VIP sátorban a rendezvény ideje alatt.

    Az "A jobb" és a "B bal" szektorban gyerekszektort alakítunk ki, ide iskolák, egyesületek válthatnak belépőt 14 évnél fiatalabb gyerekek részére 1500 forintért. Minden 9 gyerek után 1 felnőtt kísérő kötelező (a jegy 1.500 Ft a gyerekeknek és a kísérőknek egyaránt). Minimum 10 db, maximum 50 db ilyen kedvezményes jegyet válthat egy iskola, vagy egyesület. A csoportok számára a busz parkolási igényt kérjük jelezni. A buszok parkoltatását nem a stadionban hanem a Felvonulási téren (az Ajtósi Dürer út felőli részén) tudjuk biztosítani. Csak azok a buszok parkolhatnak ebben az elkülönített parkolóban, amelyek akkreditációval rendelkeznek.

    A jegyeket a gyermekjegyek@mlsz.hu email címen lehet igényelni. Az igénylés sikerességéről válasz emailt fognak kapni az igénylők. Kizárólag a nyitás (kedd, 11.00 óra) után érkező igényeket regisztráljuk, és időrendi sorrendben fogadjuk el azokat, a készlet erejéig. Amikor a két szektorba szóló jegyek elfogynak, akkor a válasz emailben erről fogjuk tájékoztatni az igénylőket. Beléptetéskor igazolni kell, hogy a csoportba tartozó gyerekek valóban 14 év alattiak.

    A mérkőzésen családi szektort (D jobb, E bal, E jobb) is kialakítunk, ide szigorú szabályokhoz kötött a belépés. A szektorba 3-5 fős családok válthatnak belépőt. A férfi jegye 4500 forintba kerül, a feleség/élettárs jegye ingyenes, a legalább egy, de legfeljebb három 16 éven aluli gyermek belépője 1500 forint. A szektorba szóló kedvezményes jegyek megvásárlása előtt kérjük, figyelmesen olvassák el bővebb tájékoztatónkat!

    forrás:
    www.mlsz.hu/magyarorszag-torokorszag-kedden-kezdodik-a-jegyarusitas