magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 2 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.04, 18:28
    Sajnos a mérkőzésre nem tudtam kimenni,mert jómagam is mérkőzést vezettem,a mérkőzés időpontjában!Rohadt szar érzés volt,hogy nem tudtam kint lenni a stadionba,nem láthattam szeretett csapatom Győzelmét ! De találtam egy áthidaló megoldást,hogy tudjam meccs közben is mi az eredmény.Édesanyámmal megbeszéltem,ha gólt rúgunk megcsörget telefonon(ki vittem magammal,ott lapult a bírói felső zsebben)majd leteszi !Eljött a 68.perc érzem rezeg a telefonom,na mondom vezetünk!Megnézem a telcsim,látom anyósom keresett !basszus !70.perc rezeg a telefonom,megnézem látom Édesanyám volt az,hurrá vezetünk!A pályán sárgás belépő az egyik játékosnál,a szenvedő játékos csapata hevesen kéri a sárga lapot!Fiúk ilyen szép napon sárga lapot adni?Néztek rám kikerekedett szemekkel,mire észre vettem,hogy a reklamáló játékos karján Ferencváros tetoválás van.Félre hívtam,mondom neki,hogy vezet a Fradi 1-0 ra,válasz kösz spori,majd szól a játékos társainak,ne reklamáljatok mi jövünk szabadrúgással!Onnantól kezdve a meccs végéig ez a játékos szinte csak mellettem futott,2 percenként kérdezte,ugye vezetünk még ?Vége az én meccsemnek,jön kezet fogni az említett játékos,erre rezeg a telefonom!Mondom neki,hogy egészségére,de várjon mert már 2 -0 ,erre a nyakamba ugrott !
    Ezt teszi a Fradizmus emberekkel !Rohadt szép estém lett !Köszönöm a csapatnak,a szurkolóknak ,Moniz mesternek !

    A Videotont is le kell verni !

    Hajrá Fradi !

    Jó lesz ez…..Moniz munkája előbb-utóbb be fog érni. Ő olyan csapatot fog építeni, amiről beszélt. Természetesnek tartom, hogy most /főleg kedvenceim, a fiatalok/ egy kissé elragadtatják magukat és talán többre is értékelik ezt a győzelmet, mint amennyit ért. Látni kell, hogy ez a DVTK fényévekkel gyengébb, mint amelyiket megvertünk Miskolcon, játékosaik közül, Gosztonyi, Elek, Tisza., azok közé tartozik, akit soha nem látnék a Fradiban. Kivételesen /még soha nem tettem/, megnéztem a Harmadik Félidő műmájeres, műtapsolos műsorát, olyan volt amilyen. Igazuk volt abban, ha a bíró megadja a tizit más meccs lett volna, de borzasztó lesz a Diósgyőrnek, ha ezzel fognak védekezni. Az ellenféllel /ellenséggel/ soha ne törődj, ez a dolguk. Most olvasom, hogy az NS 5-öst adott a bírónak. Mosolyogni kell rajta és jó erősen leszarni..Rólunk: Hihetetlen volt Besics játéka, csodálkoznék, ha Ő a továbbiakban egyetlen percet is hiányozna. A Vidi ellen? Bármi lehet. Csütörtökön a Sporting, vasárnap mi. Nem lesz könnyű. Ha DVTK szurkoló lennék, a képernyő elé ülnék és csak lesném a Fradi tábort, mert nem 1400-AN, HANEM 4100-an leszünk. Bárcsak fiatal lennék. /ezt nem mondom komolyan/ Mégegyszer: Jó lesz ez!

    Nekem nagyon tetszett a Besic-Klein belsővédő páros. Kleint már ismertük, Besic pedig nagyon magabiztos volt, és pontosan játszott előre is! Sváb most tényleg jó volt, Alempijevic is megoldotta a feladatát, de azért Jovanovic-ot én jobbnak tartom (remélem minél előbb felépül). Ami még feltűnt, hogy Jenner egyre jobb formába kerül. Ráadásul szembetűnő, hogy Bödével nagyon jól megértik egymást. Szóval én lassan helyet szorítanék neki a kezdőben, mégpedig úgy, hogy Oroszt tolnám föl éknek. Ha jól tudom neki úgyis az a kedvenc posztja, egy próbát talán megérne. Vagyis a Vidi ellen valahogy így kezdenék:
    Jova – Jovanovic (Alempijevic), Besic, Klein, Sváb – Gyömbér, Józsi (Cukic) – Somália, Böde, Jenner – Orosz
    Persze nem akarok okosabb lenni Moniz-nál. Egy győztes meccs után jogos ha nem változtat, de ahogy Böde mondta valamelyik interjúban, valószínűleg még Moniz is keresi a játékosok helyét.

    Aki nem volt kint, csak sajnálhatja…

    A kiírt nézőszámot viszont nem értem, elképzelhetetlen hogy csak annyian lettünk volna. Nem lehet hogy a belépő bérleteseket nem számolják?

    Egyszerű: a belépésnél lehúzott szurkolói kártyákat számolja a rendszer, de most a lezárás miatt egy csomóan (pl. mi is) nem ott mentünk be, ahol kell, és a tumultus miatt nem kellett a kártyával belépni, hanem simán engedtek be a szekusok. Magyarul szerintem olyan 2000 ember nem lett beleszámolva. A diókkal együtt 7000-en simán voltunk.

    Somaliáról lassan el lehet mondani, hogy nem csak nagy ígéret! Úgy látom, felszabadult benne egy gátlás és egyre magabiztosabb lesz. Rettegjen csak tőle az egész NB1 ! Böde meg Peric is kezd magára találni, olyab jó ezt látni! Moniz mesternek még Mátét, Oroszt, Hakolát, Jennert meg Ionescut kell “kézbe venni” és akkor ez a fiatal csapat hatalmasat léphet előre.
    Azt is láthattuk, hogy a csapat most nem fáradt el a végére, sőt! Svábot sem szabad többet zrikálnunk. Fiatal még, de Moniz belőle is kihozza majd a maximumot. Nem akarok okosabbnak tünni a Mesternél, de Józsit én egy kicsit előrébb játszatnám. Szerintem Ő sokkal hatékonyabban tudna játszani a középpálya támadó szekciójában.
    Meggyőződésem, hogy ha ilyen teljesítmény állandósulni fog, akkor lassan vissza fognak térni a szurkolók is a lelátóra!

    Erdemes arra is figyelni, hogy Peric goljanal a masik oldalon levo Somalia is osszeszoritja az oklet “ezaz” felkialtassal.. Szoval szethuzas legalabb nincs a csapaton belul, remelem smiley

    Somália… Mikor a csupa szív játékát nézem, folyton Moniz Mester szavai csengenek a fülemben. Szerdán olvashattunk tőle egy fantasztikus interjút, amelyben többek között kitért arra is, hogy több olyan játékos is van a világon akit nem a kiváló játéktudása és technikája emelt a csúcsra, hanem a szíve, a lelkesedése, a megalkuvást nem tűrő küzdeni tudása… Ha Somália nem tér le erről az útról (miért is tenné?) a nyakamat teszem rá, hogy európai mércével mércével mérve is klasszis játékos lesz belőle..

    visszanéztem felvételről az M1 közvetítését (minden leadott meccset rögzítek videóra) és az elején nagyon aljas módon gyalázták a Fradit. Nem tudom ez koncepció volt-e vagy csak a rózsaszín pics@ volt ennyire hülye…

    ” Lehetséges, hogy többen lesznek az Üllői úton a diósgyőri szurkolók, akik 1400-an jönnek, mint a Fradisták.”

    “Mind az 1400 jegy elkelt, még többet is el lehetett volna adni a diósgyőrieknek.” (Pedig itt, a meccs előtt egy külön cikket írtatok pont erről, hogy még az 1400 sem kelt el teljesen…)

    “A szurkolók szerint esélyesebb a diósgyőr, mint a Fradi.”

    stb, stb,

    Egyszerűen okádék volt! Köze nincs a valósághoz az, ami elhangzik a “közszolgálati” tv-ben! Majdnem dobtam ezektől egy hátast!

    A végén persze ezekért az orbitális hülyeségekért nem kértek elnézést és nem korrigálták!

    Szerintem a szurkolói irodán keresztül kezdeményezni kéne az mlsz-nél, hogy a TV-s közvetítéseken ne csak “profi szakértők és újságírók” mondják a nagyobbnál nagyobb hülyeségeket, hanem a szurkolók részéről is ülhessen bent a stúdióban valaki, aki kommentálja és helyreteheti a dolgokat!!!!
    Persze, egy komoly, felkészült szurkolót kéne odaültetni, akit a tábor és a csoportok közösen választanak ki és küldenek.

    Jó volt nézni a meccset,végre csapatként játszottunk.Jól működött az egész pályás védekezés.Persze,a sikerhez kellett az ifjú játékvezető tevékenysége is,aki az elejétől fogva nem engedte a hentesmunkát.Rutinosabb kollégái általában az első húsz-harminc percig nem szankcionálnak,és az az idő elegendő a meghatározó játékosok szétrugdosására.
    Mindkét csapatnál becsülendő volt,hogy a játékosok,a magyar szokásoktól eltérően nem fetrengtek jajveszékelve,ez is segítség volt a játékvezetőnek.
    A kiállítást kicsit erősnek éreztem,de nem befolyásolta a meccs kimenetelét,a győzelem nem volt kétséges.Ez egy jó út,így tovább!

    Végre úgy játszottunk, ahogy kell, bár még javulhatunk.
    A középpálya, sőt, a csatárok is védekeztek, letámadtak, nem hagytak teret az ellenfélnek.
    Ha nálunk volt a labda, nem vacakoltak, igyekeztek minél gyorsabban felvinni az ellenfél kapuja elé.Néha ugyan volt egy-két mozzanat, amikor fölöslegesen cselezgettek, forgolódtak,de már eléggé jó a játék, és lesz még jobb is.
    A 4-5 labdaérintgetés-pofozgatás helyett gyakran láttunk egy (két) érintős játékot, és olykor már az oldalak váltogatása is ment
    .A 2. félidőben volt egy jelenet, talán a félpályán kicsit túl, letámadtak a diósgyőriek, és a mieink erős, lőtt passzokkal háromszögeztek, már-már cicáztak velük, legalább 5-6 villámgyors passzal kijátszva őket! Na, ez már valami!
    Átlövési kísérletek is voltak (azért az, hogy a kaput is alig találjuk el ilyenkor, még tág teret biztosít a fejlődésre).Besiccel, Jennerrel egyértelműen jól jártunk, Sváb nagyon élt, és ha a csapat így védekezik, akkor persze a védelemnek is könnyebb a helyzete. Kár, hogy a kapufája nem lett gól!
    Végre (általam érthetetlen módon sokak nagy kedvence, bűn lassú) Otten ki-, Klein pedig visszakerült a védelembe. Otten, ha kicsit felgyursul, a közzéppályán kaphatna inkább helyet, meg hát kellenek az erős cserék is…
    Somának hely kell, de ha néha behúzódik középre (többször megtette) akkor még veszélyesebb: mert ott már nem merik bántani. Akik azt mondják, hogy csak futni tud, tévednek! Most, hogy a játékunknak végre van ritmusa, Soma olyan labdákat ad, hogy (sajnos nem sikerült) csak be kellene gurítani! Nem rajta múlt, hogy a neve mellé nem került be két gólpassz is, és hogy a diósgyőr ennyivel megúszta!
    Talán oldódik egy kicsit a görcs a táadóinkban, mert ilyen ziccereket nem szabad kihagyni.
    A jövő hét végére még tovább fogunk javulni, ilyen játékkal meg is verhetjük a vidit!

    A hosszú összefoglaló vége kegyetlen jó, 22:18-tól figyeljétek Moniz arcát, ahogy először megbújik a mosoly az orránál, aztán ahogy levegőt vesz és összekulcsolja a kezeit …smiley Ott a diadal érzése benne, de még gyorsan vissza- és összezár, hogy ne adja ki magát smiley Elkapta az érzés, látszik abból is, hogy a közönséget
    figyeli még interjú közben is (ahogy valaki már más is észrevételeztesmiley) Adja az ég, hogy átélje, mi volt itt a BL idején! smiley

    https://ulloi129.wordpress.com/2012/09/30/elo-a-dvtk-meccsrol-3/