magyarfutball.hu

Magyarország - Bulgária 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
barátságos válogatott mérkőzés
867. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Győr, ETO Park
játékvezető : Eriksson Jonas (Svédország)
nézőszámok:
  1. bfunion.bg: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 10.000
  4. nb1.hu: 12.000
  5. Nemzeti Sport: 14.000
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2012.03.07, 12:57
    Szalai góljának örülök viszont a mutatott játék az egyenesen pocsék volt.Csak a bolgároknak köszönhetjük,hogy nem lett 3-4 közte.


    Bolgárok jobbak voltak, legalább próbáltak játszani ami olykor-olykor össze is jött. Amikor becserélték Királyt éreztem, hogy kapunk egy gólt. De nem védhette. De ilyen utolsó 5 percekkel inkább ne érjen utol senkit.... Sok pozitívum nem volt, ettől csak jobbak leszünk.


    Ez elég gyenge volt. Főként a középpálya. Semmi ötlet, ívelgetés, csínbe adott passzok. + Hajnal, Koman és Varga nem szélsők!
    Szalai és Bogdán a jók, a többi átlag, vagy gyenge.


    hát ez ölég gyenge volt.
    Varga az első félidőben botrány, utána javult azért, Kádár egy nyergesvontató. Juhász, Korcsmár nagyjából OK. Pintér gyenge, meg még zavarta is a védelmet, Hajnal semmi, Dzsudzsáktól ez kevés, Buzsáky nulla, Szabics kevés, Szalai OK. Németh meg Priskin takarodjatok szépen a Zátonyba, ott vigéckedjetek a körüllakókkal, foci nulla, műsor az bezzeg van. Bogdán OK, Király nem értékelhető ennyiből, a gólról nem tehetett, Laczkó sem értékelhető, de róla tudjuk, hogy egy tripla nulla. Elek sem mutatott semmit. Koman jól szállt be, voltak jó zsugái. talán nem hagytam ki senkit.

    feladat: vadászni szélső védőt, vagy Varga transzformáljon véglegesen jobbhátvéddé, aztán akkor ezek a helyezkedési meg tempógondok talán eltűnnek, mondom a második félidő elején mintha kicserélték volna az első félidei verzióját. Kádár nem megoldás, kivéve ha szántani akarunk, eke elé tökéletes. Némethet meg Priskát bikacsökkel kicsit helyreigazítani. vkp-n megint parában vagyunk, egy gyenge Elek az NB1-be nem fér be, a jó Elek meg fene tudja hogy nem veszik e el az oszmán-portugány zúzógyomorban, Vadócz fene tudja, Pintérre meg amíg a pofozózsák Szaragozában nyomatja, bizonyosan nem számítanék. inkább egy másodosztályú élcsapat. jobbszélsőnk sincs, de ez régi mantra, Vlagya viszont jól szállt be ott, talán-talán, csak ki ne essenek a Macauval...

    a lényeg: ezekkel az arcokkal a magyar válogatott nem fog komolyan venni egy barátságos meccset sem, ezért aztán nem is lehet ebből következtetni semmire. tétmeccsen meglátjuk, hogy van e gödör, vagy csak derogál a zselés brigádnak a tétnélküliség.


    Bogdán: Nem kell mondani, bravúros, hétről hétre a PL-ben véd, van jövője

    Varga: Siralmas

    Juhász: Saját magához képest elég gyenge

    Korcsmár: Sokkal többet várt tőle az ember

    Kádár: több válogatott meccs, mint klubmeccs, látszott rajta az igyekezett, 22 évesen már ciki a juniorok között szereplni.

    Buzsáky: Nagy csalódás

    Pintér: Átjáróház volt a középpálya

    Hajnal: Talán egy-két labdát adott, pontrúgások siralmasak

    Dzsudzsák: Legalább hajtott és volt néhány beadása

    Szalai: Amikor (kettő) helyzetbe került akkor veszélyes volt a kapura

    Szabics: alibi

    A cserék:
    Németh: 15 percig Szalai ékpárjaként nyújtott elfogadhatót

    Priskin: egyelőre nem válogatott szint

    Elek: padot koptat fél éve az aktuális klubjánál, érthető a visszaesés

    Koman: Elfogadhatót nyújtott a második játékrész első felében

    a többiek tényleg csak pillanatokat kaptak...

    Ami felháborító:
    1. A játékot élvező Szalai korai lehozatala 5-10 percet még fenn kellett volna hagyni, akkor nekünk állt a meccs
    2. Kapus csere a 85. percben (Nem akarom Királyt bántani, nem tehet a gólról és nem is mondom, hogy Bogdán kifogta volna Bozsinov lövését... de döntetlennek kellett lennie)


    Tudom, hogy nem leszek népszerű, de ez a válogatott az elmúlt évek legnagyobb élményeit okozta nekem (kb tízévesen húsz éve szurkolok) amikor vertük a Svédeket, szorongattuk a hollandokat, hoztuk a kötelezőket!
    Ez ma tényleg nem volt jó gyenge volt a csapatjáték, nem volt vezéregyéniség, ívelgettünk..., de azért nem kellene a pokolba küldeni őket! Nemrég még Málta vert el...
    Ha az elején Szalai bebólintja, akkor akár sima 3-0! A kulcsjátékosaink formába lendülnek és lesz jobb is....(Persze kéne két szélső védő)
    Hajrá Magyarország!


    Varga nem jobbhátvéd. Az első félidőben kaphattunk volna róla három-négy gólt. Egy idő után már kifejezetten rá játszottak a bolgárok. Nagyon lassú volt. Többször le is futották a gyors szélsők. Kádár sokkal kevesebbet hibázott. Mondjuk néhányszor őt is Buzsákynak kellett kisegítenie. Szalai, Duzsdzsi jók voltak, de alapvetően Bogdán tartott minket meccsben. A végén meg mintha öt védőre tértünk volna át, így a KP-n simán átjöttek. Persze kaptunk is gólt, és ha van még tíz perc kaptunk volna még egyet. Priskin teljesen kuka, és nagyon kéne egy igazi jobbhátvéd is. Attól Varga jó a Lokiban középen, jobbhátvédnek teszi be az öreg ,csak, hogy beférjen, mert VKP-ban van nála jobb. Pl Elek és Pintér. Alapvetően Koman és Némó színt vitt a játékba. Nekik külön grat..


    Nem tudom miért kellett lezárni a jegyárusítást, 2000 hely kb. még biztos volt.
    Igaz, a J-ben egymás hegyén-hátán voltak az emberek.


    TV-ből is nagyon látszott,hogy nincs teljes teltház.


    1000-nél nem hiszem, hogy több ülőhely lett volna szabad.


    Full teltház volt. Ahol nem ültek azt pótolta a lépcsőjegy. Nyomorékok!


    En komolyan nem ertem mit vartak emberek? smile Egy nagyon fiatal valogatott, idenyeleji formaban, x- el egy bulgar valogatottal amelyiktol az elmult 20 evben folyamatosan kikaptunk...raadasul baratsagos meccs tehat mondhatni edzomeccs...mit hittetek? Elojon ma egy olyan csapat amelyik akar a brazilokat is megverne? Ne nevettesetek mar ki magatokat! smile bar 10millio szovetsegi kapitany orszagaban... big_smile


    Elképesztően nagy edzői hibának tartottam a meccs alatt a következőt. Hogy\' nem vette észre azt Egervári vagy Kenyeres, hogy TŰRHETETLENÜL KÖNNYEN ÉS GYORSAN ÁTJÁTSZOTTÁK-ÁTLŐTTÉK A LABDÁT A KÖZÉPPÁLYÁN A BOLGÁROK! Ez nem valamiféle \"varázslatosság\" ezt igenis KÜZDELEMMEL ÉS SZORGALOMMAL meg lehetett volna akadályoznunk! Koman valamivel jobban teljesitette feladatát--dacára annak, hogy ő inkább támadó középpályás-- az ilyenfajta védekezésben, mint Hajnal, de Elek például--aki igenis alkalmas e feladat megoldására--gyakorlatilag bele sem tudott melegedni a játékba. Továbbá Pintér, ugyolyan rosszul játszott, mint Vadócz e funkcióban szokott, tulajdonképpen semmi hatékonyat nem csinált, ráadásul kihagyott az I.félidőben egy 100%-os gólhelyzetet.. Mindehhez hozzájött, hogy mostmár teljesen nyilvánvalóvá vált: Varga Jóska, ak kiváló játékos, NEM JOBBHÁTVÉD! \"Átjáróház\" volt a bolgár csatárok által használva a magyar közvetlen védelem jobb oldala. Jó-jó, hogy \"szükségből\" Vargá-val egyszer-egyszer játszattak jobbhátvédet, ám ebből nem szabadott volna \"sportot űzni\", még akkor sem, ha V.J.korábban HELYTÁLLT ezen a poszton--IS!
    Mindent összefoglalva a válogatott tegnapi sikertelenségének okát 2 alapvető dologban láttam.
    1.) Játékosaink \"óvakodtak\" a bolgár játékosokkal való ÜTKÖZÉSTŐL-FELÜTKÖZÉSTŐL! Pedig a saját középpályán ez ma már alapvető, és meg is tanulható taníható.
    2.) Nem akadályoztuk meg sem az első sem a II. félidőben azt, hogy a bolgárok ÁTLŐJÉK a labdát egy pillanat alatt a hátsú soraikból a csatársorukba, sőt nagyon sokszor a védőink MÖGÉ! Ezért volt--szerencsére--olyan sok bolgár les, bár napnál világosabban látható volt, hogy a bulgárok erre \"bazíroznak\".\"Ezt\", ha máskor nem, már akkor észre kellett volna vennie a szövetségi kapitánynak, amikor csak Bogdán nagy bravúrja mentette meg a kapunkat a góltól!
    syphax


    Csak én sokallom, hogy vagy hússzor sikerült bejátszani a védelmünk mögé a labdát? Még szerencse, hogy több mint egy tucatszor lengetett a partjelző, pedig a fele, szerintem, nem volt les. Ez a gyatra teljesítmény legalább annyira a középpályás védekezés teljes hiányának köszönhető, mint a védelem helyezkedési hibáinak. Ez a bolgár csapat - a tegnapi alapján - minimum egy \"kalappal\" előttünk jár. Már a csatáraik nagyon hatékonyan támadtak le, a középpályásaik pedig megfojtották a játékunkat. Ezért basztunk előre minden mindegy alapon annyi labdát. Talán, ha mozogtak volna egy picit a fiúk, mint ahogy tették a második félidő első tíz percében, akkor nem ennyire egyoldalú a meccs.


    Pont ezt mondtam itthon, addig Bogdán irányította a védelmet, Mackós Gabi meg beállt és meg is lett a lyuk...
    Nem az ő hibája persze, de máskor is lehetett volna neki rekordbeállítást csinálni...
    Meg Buzsákyt sem értem, minek vitte be...
    Tőzsér jó formában van.
    Németh is beállt és kapott egy lapot mert kakaskodott...
    Az egész csapatnak vissza kell venni az arcból...


    Igazából ha megfigyelted Bojinov a lövés előtt megnézte hol áll a kapus, és úgy rúgta meg esélye se legyen, én gondolom, hogy élt benne Bogdán védése mikor Popov (ha jól emlékszem rá) lövését fogta hasonló szituban. Abban a védésben azért mákja volt Bogdánnak, mert a játékos csak alá emelt a lasztinak, ha azt izomból teszi lehet másfelé pattan a labda, mindez Bogdán védéséből semmit nem von le.


    Feyd-Rautha: Most láthattuk, hogy mennyit ér a szakma világranglista. A bolgárok jóval korszerűbb focit játszottak, sokkal szűkebb sávban mozgott az egész csapatuk, míg a miénk szépen szétterpeszkedett az egész pályán. Mindezt egyértelműen szerényebb képességű játékosokkal. Ne legyenek illúzióink, a két Petrovval és a Berbatov, Bozsinov ékpárral kacagva lépnének le minket. Azért tudtunk vezetni, mert majdnem végig csatár nélkül játszottak, míg nekünk volt egy darab csatárunk, aki talált egy rosszul eltalált lövést. Ahogy a bolgárok csatárt hoztak be, rögtön más lett leányzó fekvése. És ismét csak ne legyenek illúzióink, hogy Bozsinov is naggyá tette volna Bogdánt, látszott azon a lövésen, hogy az gól lesz, tökmindegy, hogy Holczer a kapus vagy Casillas. Amásodik félidőben a leglátványosabb változást a Buzsáky-Elek csere hozta, onnantól kezdve nem volt, aki Juhászék szervezetlenségét kijavítsa a meleg helyzetekben. Buzsáky - akitől inkább a szervezést várná az ember - rengeteget dolgozott védekezésben, Elek esetében pedig kijött, amit a fehérváriak - és alighanem Sousa is - hangoztattak: ha az ellenfél a középpályán dominál, akkor szinte teljesen használhatatlan. Bogdán jó, ő kapus lesz. Juhász is jó, de csak akkor, ha jól szervezett védekezés segíti. Egyébként mindent ő akar megoldani, abból meg csak bolgár helyzetek lesznek. Korcsmár tetszett, ő lesz a hátvéd. Varga olyan volt, mint Laczkó az Egervári éra elején, kész életveszély volt a \"védekezése\". Kádár jó lehet, de nagyon látszik rajta, hogy ő sem emlékszik már rá, mkor játszott tétmeccset. Pintér hozza a jó magyar átlagot a posztján: nem több nem kevesebb, mint mondjuk Vadócz, vagy Varga ugyanott. Hajnal szélen még nem játszott jól, nem értem én sem, miért ott erőlteti Sanyibá. Komanban sok van, de neki is játszania kell. Az orosz bajnokság bizonyosan kiváló,és szakmailag is bizonyára remek lehetőségeket biztosít, de Dzsudzsák, mióta eljött a PSV-től, lassan, de biztosan teljesen középszerű játékossá szürkült. De majd a Dinamóban... Szabics továbbra is egy az utóbbi évek semilyen csatárfelhozatalából, Priskin újra bizonyította, hogy miért nem szükséges számolni vele. Némethnek valahogy nem tetszik a hozzáállása, pedig ne sok ügyesebb játékost láttam nála magyar mezben. Szalai egy más világ. Ő a mi Litmanenünk.


    1. Sz*r meccs volt. Körülbelül olyan reménytelen, mint hasonló időpontban a Várhidi-féle magyar-szlovák.

    2. Nem értem, hogy Hajnalt miért kellett megint a szélen játszatni.

    3. Azt sem értem, hogy miért Buzsáky volt a kezdő, és miért nem Koman.

    4. Az Eb-selejtezők végére kialakult egy összeszokott fedezetsorunk (Koman - Elek - Hajnal - Dzsudzsák). Miért kell ezt állandóan megbontani? Jobbat úgysem talál náluk.

    5. Bogdán és Szalai rendben voltak.

    6. Király szerepeltetésével egyetértek, de a kapusoknál a tízperces védésnek nincs értelme. Minimum egy félidőt kellett volna adni neki.

    7. Kádár válogatottságát továbbra sem értem. Ha valaki 22 évesen még mindig a reserve-szinten rostokol, akkor az minden, csak nem tehetség. A mai teljesítményétől függetlenül az a véleményem, hogy csak akkor szabad játszatni, ha eljut Németh jelenlegi szintjére (vagyis rendszeresen játszik egy értelmes csapatban).

    8. Németh ma sem lőtt gólt. Öt válogatott meccs után még nincs találata (pedig a címeres mezes meccseinek nagy részét mazsolák ellen játszotta). Kérdésem: miért lenne ő nagyobb tehetség, mint mondjuk Sanyi?


    Ez egyébként a magyarosch foci tragédiája is.

    A mi spílereink az elmúlt 10-20 évben mindig ezek az irányító középpályások/árnyékékek/fazonszabászok voltak. Akiknek modern csapatokban egyre kevesebb helyük van.

    Aztán nincs két rendes középhátvédünk, szélsőhátvédből egy sem, jó kapus meg egy-egy közepes támadó még akad, de semmi más amiből csapatot lehetne csinálni.


    Az egyedüli irányító szerep szűnt meg, az ún. 10-es poszt, helyette van 2-3-4 irányító egy(jó) csapatban. Messi mellett azért Xavi és Iniesta is igen sokat \"szervez\" a Barcában, de az 5 középpályás felállásokban ez normális. Nem is lehetne egy szem spílerre bízni a mostani sokmozgásos játékkal, rengeteget futó csapatokban az irányítást.



    És itt volt a kutya elásva, 4 középpályás a bolgárok 5-ösével szemben egyértelmű hátrányt jelentett a pálya ezen részén. Miért nem lehet a mostanság legelterjedtebb, 1 csatáros, de 3 támadó kp felállásban játszani? Szinte tutira veszem, h jobban működne, Szalai elég elöl, mögötte Elek-Hajnal-Dzsudzsák offenzív, Koman és Buzsáky/Pintér mögöttük, a 4 védő előtt szűr + szervez, ill. ezen felálláson belül Hajnal is léphet egyet hátrébb Koman mellé, akkor a helyén pl Gera ... ez a 4-4-2 elég elavult formáció manapság.


    hagyjuk már ezt a hülye kapuscserét. a bolgárok simán lőhettek volna a második félidőben egy négyest. Örülök, hogy Bogdán bravúrokat mutatott be, de erre nem lehet alapozni. Ha a védekezésünk ilyen gyalázatos marad, legközelebb Bogdán is fog gólt kapni.


    Néhány gondolat a tegnapi meccs után:



    1. A válogatott helyzete kezd pontosan olyan reménytelennek tűnni a moldávok elleni 2-0 óta, mint amilyennek a Várhidi-csapaté tűnt a moldovai-magyar, illetve a Koeman-csapaté a magyar-portugál után. Néha még megvillan valami, de meccsről-meccsre egyre fásultabbnak tűnik a társaság és egyre többet hibáznak a játékosok. Most nincs akkora baj, mint az előző két kapitánynál, de ennek vélhetően csupán az az oka, hogy az ellenfelek sem olyan erősek.

    2. Egervári egyre többet hibázik. Teljesen érthetetlen, hogy miért éppen azt a középpályát szedte szét és használja állandóan hülye kísérletezgetésre, amelyik évek óta a legerősebb csapatrészünk. Ugyanakkor morálisan okoz problémát, hogy nem tartja be a kinevezésekor megfogalmazott alapelveket: sorra válogatja be a játékhiányos futballistákat, miközben látványosan semmibe veszi a jó formában lévő NB 1-es játékosokat. Ha mindez Koemannál baj volt, akkor nála miért nem az? A kettős mérce alkalmazása hosszú távon romboló hatású.

    3. Sajnos a közeg is borzalmas. Nem értem például Németh Krisztián sajtóbeli ajnározását. Nem kifogásolom a kerettagságát, mert a Waalwijkban elég jól nyomja, de mi szükség arra, hogy még mindig úgy tekintsünk rá, mint az ÓRIÁSI TEHETSÉGRE. Egy olyan játékosról beszélünk, aki a 24. évét tapossa, és aki négy és fél év alatt összesen 42 bajnoki meccset játszott külföldön, 5 góllal, az A-válogatottban pedig 5/0 a mérlege. Ennyit Kabát Páter is tudott.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=840&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=106707&p=1
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=106705&p=1
     
  3. avatar: ingersheim
    2012.03.03, 00:33
    Az Index SportGéza rovatának egyik írója ellátogatott a győri válogatott mérkőzésre, a vonatot választotta, mint utazási eszköz és ennek köszönhetően belecsöppent a valóságba.

    Ha vonattal szeretettél volna hazajutni Budapestre az egyébként igen gyengére sikeredett Magyarország-Bulgária barátságos meccsről, akkor a győri állomáson könnyen belefuthattál három akadályozó tényezőbe. A fontoskodó kalauz, a fontoskodó rendőrök és egy tucat részeg drukker. Kisebb balhé lett a semmiből, amiről legkevésbé a szurkolók tehettek.

    A fél tizenegyre kiírt vonat egyik végében egy rendkívül ittasnak tűnő társaság óbégatott hangosan. Hajrá Magyarország, Székely Himnusz, Ki nem ugrál, büdös román, minden olyan kötelező elhangzott, aminek egy válogatott meccs kapcsán el kell hangoznia. Az tény, hogy a srácok visszavehettek volna a hangerőből, de úgy tűnt, senki sem fog emiatt sírva leszállni, hogy megvárja a következő járatot. De a vonat csak nem indult, állítólag maga a kalauz hívta rájuk a rendőrséget.
    A vak is láthatta, hogy ez nem az a fajta randalírozós társaság, amelyik felborítja a szerelvényt, meg beveri az ártatlan utasok fejét. A rendőrök kiérkezésével természetesen minden megváltozott. Egyrészt nyilvánvaló volt, hogy a kívülről nézve teljesen felesleges beavatkozás miatt az életben nem fog elindulni a szerelvény, másrészt az óbégatók már a puszta látványuktól átmentek lázadóba.

    Aztán valahogy megjelentek a rohamrendőrök is, ami megint csak olaj volt a tűzre. Várható volt, hogy jönnek az egyébként roppant vicces “Itt van Darth Vader” féle megjegyzések. A teljesen feleslegesnek tűnő rendőri fontoskodáson, és a belőlük közvetlenségükkel ösztönösen hülyét csináló drukkereken azok az utasok is jóízűt nevettek, akik addigra már rég otthon feküdhettek volna az ágyban, ha nincs ez az egész. A vonat ötvennégy perccel később indult el emiatt, az árulkodó kalauz pedig elmenekült a szerelvény másik végébe. Az persze az első pillanatban nyilvánvaló volt, hogy ha a vonat elindul, semmi sem fog változni, ennek megfelelően ahogy záródtak az ajtók, még hangosabban énekelt mindenki. EL-VI-RA, EL-VI-RA.

    A legviccesebb figura az az öltönyös öregúr volt, aki az elején még az óbégatók miatt elégedetlenkedett, de látva a finoman szólva is eltúlzott rendőri intézkedést, szépen lassan átállt a szurkolók pártjára. A végén már részeg, Hungary feliratos keményfiúkkal rázott kezet, akik azért a kalauzt is megpróbálták kérdőre vonni, amiért beköpte őket (ő egyébként utána nem is jött végig a vonaton, másik kollégája kezelte a jegyeket, ami megint külön kör volt).

    “Akihez meg betörnek és megölik, ahhoz meg nem jönnek ki, itt bezzeg vannak vagy húszan” – jegyezte meg egy utas. Lehet, hogy első hallásra proli hőbörgésnek hangzik, de ettől még igaz. Mi a jóistennek kellett ide rendőröket hívni? A MÁV hivatalos indoklása szerint egyébként a botrányosan viselkedő utas(ok) miatt.

    Nem kell feltétlenül pofátlannak meg tahónak lenni, de nincsen viccesebb, amikor a sörszagú, három településről arrébról felvonatozó, pofonegyszerű, de annál közvetlenebb vidéki drukker a rendőr arcába ordítja, hogy “Hajrá magyarok”. Nem véletlenül volt olyan biztos úr, aki el is röhögte magát a nagy komolykodás közepette.

    Dulai Péter / SportGéza

    ulloi129.wordpress.com/2012/03/02/ebredj-fel-neo/#more-70548
     
  4. avatar: meteo
    2012.03.01, 17:12
    Nemzeti Sport: 14 000 néző.
    origo.hu: 14 000 néző.

    És az alábbi hozzászólás alapján végül az nso-nál is 13 500 néző.

    Na ez a botrányos az NS Online közvetítésében, hogy rendre már a meccs elején beírják a nézőszámot, aztán valahogy mindig elfelejtik átírni, miközben a nézők meg még jócskán érkeznek... Ez megy a bajnokságban is, emiatt egyes pályákon sokszor bizony igencsak alábecsülnek, sokan meg készpénznek veszik az online tudósítást...
     
  5. avatar: Sanyi-Hungaria
    2012.03.01, 10:23 (szerk.: 2012.03.01, 10:23)
    EMLÉKEZTETŐ – FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
    MAGYARORSZÁG–BULGÁRIA 1–1 (1–0)
    Győr, ETO Park, 13 500 néző. Vezette: Eriksson (svéd)
    MAGYARORSZÁG: Bogdán (Király G., 83.) – Varga J., Juhász R., Korcsmár, Kádár T. – Hajnal (Koman, a szünetben), Buzsáky (Elek Á., a szünetben), Pintér Á., Dzsudzsák (Laczkó, 81.) – Szabics (Németh K., a szünetben), Szalai Á. (Priskin, 64.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
    BULGÁRIA: Mihajlov (Kolev, 63) – Bandalovszki, Bodurov, Ivanov, Zanev (Bozsinov, 63.) – Manolev (Milanov, a szünetben), Djakov, Gadzsev (Sztojanov, 85.), Zlatinski (Tonev, a szünetben), Gargorov (Minev, 63.) – Popov. Szövetségi kapitány: Ljuboszlav Penev
    Gólszerző: Szalai Á. (42.), ill. Bozsinov (87.)
    Sárga lap: Kádár T. (32.), Szalai Á. (42.), Németh K. (91.)

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/egervari-bogdannak-koszonhetjuk-hogy-oriztuk-az-elonyunket-2119664
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2012.02.29, 18:00
    Milyen telt ház???? Max fél ház!! Miért nem lehet megnyitni a keleti lelátót???
    Nem értem komolyan mondom!


    Ez biztos?
    Mert a győri bérletesek ajándékjegyei a keletire szólnak.


    Tényleg bosszantó, hogy egy 16.000 stadion felét nyitják meg.
    Ok, hogy van kb 3.000 bérletes, (vagy 1.500, teljesen mindegy) de a többi hely???????
    Azokat miért nem lehet árulni??????

    forrás:
    http://nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=106611&p=4
     
  7. avatar: AMiUtunk
    2012.02.29, 17:47
    Szokás szerint százszor le lett írva, hogy telt házas a meccs, de szokás szerint sehol nem szerepel, hogy mennyi az annyi... 10, 12, 15, 20 ezer?
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2012.02.29, 16:19
    Ljuboslav Penev szövetségi kapitány első mérkőzésén ül a válogatott kispadján, és máris tudott meglepetéssel szolgálni, a keretben ugyanis nem szerepel a három legrutinosabb, és legmagasabban jegyzett bolgár játékos: Dimitar Berbatov, Martin Petrov és a 105-szörös válogatott Sztilian Petrov. Ők mindhárman az angol élvonalban szerepelnek, s bár nem tartoznak a fiatal generáció tagjai közé, rutinjuk nagy hasznára válhatott volna az együttesnek. Kimaradt a 26-szoros válogatott Aleksandar Tuncsev (Leicester City), valamint az ötvenszeres válogatott Csavdar Yankov (Rostov) is.

    Távollétükben a 26 éves, 36-szoros válogatott Valeri Bojinov a legrutinosabb tagja a csapatnak. A támadó a portugál Sporting játékosa, de jelenleg az olasz élvonalbeli Leccénél szerepel kölcsönben, korábban megjárta a Fiorentinát, a Juventust, a Manchester Cityt, valamint a Parmát is. Vele kapcsolatban érdekesség, hogy neves sportoló családba született (édesanyja válogatott kosaras volt, nevelőapja, Sasho Angelov pedig a kilencvenes években a bolgár labdarúgó-válogatottban játszott). A ballábas támadó sosem szerepelt bolgár klubcsapatban, már 14 évesen a Lecce játékosa volt.

    A bolgár keret legeredményesebb futballistája a 24 éves Ivelin Popov, aki 28 meccsen lépett pályára a nemzeti együttesben, és ezeken 7 gólt szerzett, jelenleg a török Gaziantepsporban futballozik. Ő a válogatott csapatkapitánya is. Rajta kívül a török bajnokságban szerepel a keretből Georgi Surov (Kasimpasa) és Veselin Minev (Antalyaspor) is,

    A 22 fős csapat gerincét olyan futballisták adják, akik tíznél kevesebb válogatottsággal büszkélkedhetnek, hárman még sosem szerepeltek korábban a nemzeti csapatban (Szvetoszlav Diakov, Borisz Galcsev és Michail Alexandrov). A keretben kilenc légiós mellett 13 olyan futballista kapott helyet, aki jelenleg a bolgár bajnokságban játszik, négyen érkeztek az újonc, de a bajnokságot vezető Ludogorets Razgradból, hárman pedig a hetedik helyen álló Litexből.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2012/02/29/hianyzik-a-rutin-a-bolgar-valogatottbol
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2012.02.28, 14:34
    Minden jegy elkelt a szerdai, Magyarország-Bulgária válogatott mérkőzésre (Győr, ETO Park, 18.00).

    A február 29-i (Győr, ETO Park, 18.00) Magyarország-Bulgária barátságos mérkőzésre szóló jegyek elfogytak, a találkozó előtt a helyszínen sem lehet belépőket vásárolni.

    Arra kérjük az érvényes jeggyel rendelkező szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, mert a helyszínen beléptető rendszer működik, ezért a lelátóra jutás időbe telik (a beléptető kapuk a jegyek letéphető részén lévő vonalkód beolvasásával nyílnak).

    A Magyar Labdarúgó Szövetség szeretné megköszönni, hogy válogatottunk ismét telt ház előtt futhat ki a pályára, ezért a szerdai meccsre kilátogató összes szurkoló, a találkozó szünetében, egy pohár teára és egy adag virslire/főtt kolbászra az MLSZ vendége lesz a győri stadion büféiben (Kérjük, a beléptetésnél a vonalkódot tartalmazó ellenőrző jegyeket őrizzék meg, mert a büféknél ez jogosít fel az ajándék étel-ital átvételére!).


    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2012/02/27/magyarorszag-bulgaria-elfogytak-a-belepok
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2012.02.15, 18:16
    Az elmúlt másfél év során bizonyított játékosok kapnak természetesen lehetőséget elsősorban, így túl nagy változás nincs. Terveztünk kapusposzton némi változtatást, Gulácsi Pétert, illetve Megyeri Balázst már felsorakoztattuk harmadik számú kapusként, de sajnálatos módon, Gulácsi sérülése miatt ez a lehetőségünk elmaradt. Megyeri Balázs így az U21 kapuját fogja majd védeni. A védelemben nagy változás nincs, annyi, hogy a Lázár Pál most már hónapok óta nem kap lehetőséget, ráadásul konfliktusa is volt a klub korábbi edzőjével, tehát nem lenne most szerencsés az ő foglalkoztatása. A középpályán annyi változás van, hogy Buzsáky Ákos visszakerült a Premier League-be, kiváló teljesítményt nyújtott, és kíváncsiak vagyunk az ő visszaillesztésére, az ő bemutatkozásától és a keretben való megjelenésétől sokat várunk. Most neki szeretnénk lehetőséget biztosítani, ezért kimarad egy-két, a középpályán korábban a válogatottban már szereplő játékos.

    z igazán nagy kérdés a számunkra Rudolf Gergely, a támadósorban. Kérdés, hogy ebben a két hétben sikerül-e neki felépülni, őt abban az esetben hívjuk meg, ha pályára tud lépni tétmérkőzésen ebben az időszakban. Ha nem, akkor nem hívjuk meg, nem szeretném felvállalni ezt a kockázatot sem a válogatott, sem Geri érdekében.

    forrás:
    http://pepsifoci.hu/node/105414
     
  11. avatar: Giovanni
    2012.02.15, 01:32 (szerk.: 2012.02.15, 18:25)
    Bolgár keret:

    A bolgár válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a február 29-i Magyarország-Bulgária barátságos mérkőzésre készülő keretét.

    A február 29-i (Győr, ETO Park, 18.00) Magyaroroszág-Bulgária felkészülési mérkőzés előtt elsőként a vendégek szövetségi kapitánya, Ljuboszlav Penev hozta nyilvánosságra keretet. A vendég együttesből ezúttal hiányzik a két legtapasztaltabb játékos, a 105-szörös válogatott (ezzel bolgár válogatottsági rekorder) Sztilian Petrov, valamint a nemzeti csapatban eddig 98 meccsen szereplő Martin Petrov is. Nincs a keretben Dimitar Berbatov sem, aki két évvel ezelőtt lemondta a válogatottságot, de nemrégiben azt nyilatkozta, ha szükség van rá, szívesen szerepelne ismét a nemzeti csapatban.

    A bolgár válogatott kerete:

    Kapusok: Nikolaj Mihajlov (Twente Enschede), Sztojan Kolev (Csernomorec Burgasz)
    Védők: Ivan Bandalovszki (CSZKA Szófia), Sztaniszlav Manolev (PSV Eindhoven), Jordan Minev (Ludogorec), Nikolaj Bodurov (Liteksz Lovecs), Valentin Iliev (Steaua Bucuresti), Ivan Ivanov (Partizan Beograd), Petar Zanev (Liteksz Lovecs), Veszelin Minev (Antalyaspor)
    Középpályások: Szvetoszlav Djakov (Ludogorec), Vladimir Gadzev (Levszki Szófia), Borisz Galcsev (CSZKA Szófia), Georgi Milanov (Liteksz Lovecs), Hriszto Zlatinszki (Lokomotiv Plovdiv), Georgi Szarmov (Kasimpasa)
    Csatárok: Alekszander Tonev (Lech Poznan), Mihail Alekszandrov (Ludogorec), Emil Gargorov (Ludogorec), Valerij Bozsinov (Lecce), Ivelin Popov (Gaziantepspor), Ivan Sztojanov (Ludogorec)

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2012/02/14/keretet-hirdettek-a-bolgarok
     
  12. avatar: hajramagyarok.blog.hu
    2012.02.09, 18:40
    Aki szurkolni akar velünk a meccsen az a J-szektorba vegye a jegyét a nyugati oldalra, 1000 ft-s jegyek szólnak oda.
    Pestről pedig buszt indítunk. Akit érdekel a dolog az írjon erre az email címre: mlsz.utazas@gmail.com


    Carpathian Brigade
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2012.02.08, 15:26
    A február 29-i Magyarország-Bulgária barátságos mérkőzésre szóló jegyek értékesítése február 9-én, 9 órakor kezdődik meg.

    A magyar nemzeti csapat első idei mérkőzését február 29-én, 18 órakor játssza a győri ETO Parkban, az ellenfél a bolgár válogatott lesz. A mérkőzésre szóló jegyeket február 9-én, 9 órától lehet megvásárolni országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu oldalon.

    A J, K, M, N, O, P, R, S szektorokba a jegyek 1.000 forintba, az L, Q szektorokba 1.500 forintba, az A, B, C, D, F, G, H, I szektorokba 2.000 forintba, az E szektorba pedig 2.500 forintba kerülnek.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2012/02/07/magyarorszag-bulgaria-csutortokon-kezdodik-a-jegyarusitas