magyarfutball.hu

Magyarország - Izland 4 : 0 19:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Izland 2011
  2. Magyarország - Izland 2011
  3. Magyarország - Izland 2011
  4. Magyarország - Izland 2011
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
861. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Stark Wolfgang (Németország)
nézőszámok:
  1. ksi.is: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nb1.hu: 10.000
  4. Nemzeti Sport: 10.000
  5. nso.hu: 10.000
  6. wikipedia.org: 10.148
  7. MTI: 12.000
  1. 32' Koman Vladimir 1 - 0
    45' Rudolf Gergely 2 - 0
    sárga lap 51' Hreidarsson Hermann
    59' Dzsudzsák Balázs 3 - 0
    88' Elek Ákos 4 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.06.12, 21:11 (szerk.: 2020.11.07, 09:57)
    Budapest, 2011. augusztus 10., szerda (MTI) - A svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerda este 4-0-ás győzelmet aratott Izland felett a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen.

    A magyar válogatott ötödik Izland elleni hazai fellépésén is veretlen maradt: a mostani sikerrel négy győzelem és egy döntetlen a mérlege a szigetországiak ellen Budapesten. Egervári Sándor szövetségi kapitány Korcsmár Zsolt személyében újoncot is avatott.

    Eredmény:

    Magyarország-Izland 4-0 (2-0)
    Puskás Ferenc Stadion, 12 ezer néző, v.: Wolfgang Stark (német)
    gólszerzők: Koman (32.), Rudolf (45.), Dzsudzsák (59.), Elek (88.)
    sárga lap: Hreidarsson (51.)

    Magyarország:
    Bogdán - Varga J., Lipták (Juhász, a szünetben), Korcsmár, Laczkó (Halmosi, 84.) - Elek, Vadócz (Priskin, a szünetben) - Koman, Hajnal (Koltai, 76.), Dzsudzsák (Czvitkovics, 86.) - Rudolf

    Izland:
    Magnússon - Saevarsson (Adalsteinsson, 74.), Hreidarsson (Helgason, 68.), Sigurdsson (Valgardsson, 52.), Jónsson - Gudmundsson, Gunnarsson (Fjóluson, 66.), Gíslason, Bjarnason - Gudjohnsen (Smarason, 84.), Helguson (Finnbogason, a szünetben)

    A magyar szövetség a találkozó előtt búcsúztatta el a tavaly visszavonult 58-szoros válogatott Lipcsei Pétert.

    Az első tíz percben mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes helyzetek, a magyarok először Hajnal szabadrúgásánál, majd Rudolf pörgetésénél találhattak volna az izlandi hálóba. Utóbbi esetben Magnússon kapusnak szerencséje is volt, vetődés közben kapott bele a magyar csatár kissé alacsonyra sikeredett emelésébe. Ezután a 30. percig inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, a színvonal is csökkent, kapkodóvá vált a játék, majd Koman a 32. percben egy 20 méteres átlövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A szünet előtti utolsó percben a leshatárról induló Rudolf kapott remek kiugratást, s a kimozduló kapust kicselezve az üres kapuba gurított megduplázva a magyar előnyt.

    A második játékrész óriási hazai helyzettel indult, majd Hajnal indította jó ütemben az elmélázó izlandi védők közül kilépő Dzsudzsákot, aki magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba. A folytatásban is több lehetőséget alakítottak ki a magyarok, Bogdánnak mindössze egyszer kellett komoly védést bemutatnia, a hajrában ráadásul Elek is betalált. Az eredmény összességében tükrözte az erőviszonyokat, Egervári Sándor tanítványai megérdemelten nyerték meg a találkozót.

    Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    "Örülünk az eredménynek, időnként jól is játszottunk, különös tekintettel arra, hogy sok játékos a felkészülés közepén jár. Az, hogy a mai mérkőzésen mutatott teljesítmény pontosan mennyit ér, majd az Eb-selejtezőkön kiderül".

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: Bran
    2011.08.11, 22:21 (szerk.: 2020.11.07, 10:05)
    A magyar válogatott wikipédia oldalának szerkesztője szerint 10.148 néző volt. Más forrásból ezt nem tudom megerősíteni.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.08.11, 14:28 (szerk.: 2020.11.07, 10:07)
    Mi sem voltunk rosszak, de azért Izland rendesen leadta...
    Szép volt fiúk!

    Szép volt! Varga meg Juhász óriásiakat szereltek a második félidőben.

    Igazából semmi sem derült ki ezen a meccsen.
    Varga nem volt rossz, Korcsmár sem, de nagyon mérsékelt volt az ellenfél.

    Második félidő egész tűrhető volt, bár a meccs egészét tekintve, a felállásban találhatunk problémákat...
    Például Komant kitenni a szélre mindig is nagy hülyeség volt, de a közepén egyszerre nem férnek meg Hajnal Tomival, aki jó formában van...
    Ami szembetűnő volt, az Korcsmár jó játéka és Laczkó rossz védekezése. Varga is jó helyen volt, de látszik, hogy ő is befelé húzott... smile Egy Szalai szintű támadó azért hiányozni fog a svédek ellen, meg egy jó jobbszélső, aki gyors, lendületes.
    Összességében nem rossz, de ez az izlandi csapat rettentően gyenge volt. 1-2 helyzetük volt - egy nagy - de több nem. A svédekhez kicsit se lehet őket hasonlítani - sajnos, pedig nem lenne rossz, ha azt mondhatnánk most, egy góllal legalább jobbak leszünk. No mind1. Azért hajrá Magyarok!

    Végén mi volt az a vita Koman és Rudolf között? Mindegyik visszavehetne egy kicsit az arcából.

    Grat a csapatnak, de azért az izlandi U21+Gudjohnsen válogatott elleni eredményt nem kell túlértékelni. Issakson kezéből pl biztos nem perdül ki így a labda, meg a svédek nem hiszem, hogy olyan komoly védelmi hibákat követknek majd el, mint ezek a srácok, pl Dzsudzsi gólja előtt. A gólarány remek, de a játékban azért vannak hibák. Varga nem jobbhátvéd, egy jó csapat, csak az első félidőben 2-3 gólt rúgott volna róla, és még jól ki is sárgázza. A másodikra összeszedte magát, igaz az emberét is lecserélték. Koman elég sok labdát szórt el/lőtt az égbe. Priskin, bár tudom, hogy még nincs meccsben, de mintha a pályán sem lett volna. Én továbbra is hiányolom a Vass/Tőzsér/Stieber/Böde/Leandro nevű embereket, akik formában vannak..

    Varga botrányosan szar jobbhátvéd, viszont vkp-nak - jelenlegi formáját tekintve - jobb mint Elek. Lipták egy erőcsatár ellen lehet megoldás, de ha egy kerekesszékesnél gyorsabb támadóval kerül szembe, akkor végünk. Korcsmárt nem lehet megítélni egy ilyen gyenge ellenfél ellen mutatott teljesítménye alapján. Laczkó nem balbekk. Középpálya: első félidőben a két védekezővel vicc kategória. Második félidőben tűrhetően játszottak, egy bálnavadász szintre visszasüllyedő csapat ellen. Rudolf ne cselezzen!

    Egyetlen pozitívumot láttam. A helyzetkihasználásunk profi volt. Bármely válogatott büszke lehetne rá.

    Elöl Rudolf, és Szalai helye megkérdőjelezhetetlen, sajnos rajtuk kívül nem nagyon van tuti légiós csatárunk, Szabics is csak elmegy kategória, Feczét meg lehet nézni még esetleg.
    Dzsudzsák, Hajnal, Gera, minőségileg is rendben van a kp-n, jobb oldalra majd Gosztonyi versenyezhet Komannal, ez a rész nagyjából okés a jövőre nézve is.
    Ide szerintem csak csereként lehet Tőzsért,Stiebert betenni.
    Vkp poszt már nem ennyire rózsás, Elek, Vadócz, Pintér helye sem biztos a klubjának kezdőjében. Vass, ugyanígy áll, esélyt lehet neki adni, de csodát tőle sem várnék. Ezeknek a srácoknak jó képességeik vannak, de az is kell, hogy kivívják maguknak legalább egy nemzetközi középszintű csapat kezdőjében a helyet.
    Védelem, hát az nehéz ügy, Juhász, Vanczák belül alap, aztán lassan Korcsmár, Pintér beverekedheti magát helyettük, ha tudja, szerintem Vaskót, és Liptákot el kell felejteni, max. ilyen alsó, középkategóriás válogatottak ellen lehetnek megfelelőek, borzalmasan lassúak, darabosak. Itthonról talán Mészárost is meg lehetne nézni.
    Jobbhátvédnek Szélesit "kipróbálnám", mégiscsak stabil kezdő a Volosban, igaz, ott pénzért veszik a meccseket, de hátha fejlődött valamit. Lázár azt mondja a törököknél gyilkos edzéseken vett részt, az sem baj, ha rá is ragad egy kis erő, nekik ketten el kellene vinniük ezt a posztot, sajnos más nem is nagyon van, esetleg Takács majd ha mesteri szinten elsajátítja nálunk a győri catenacciót.
    Balhátvéd poszton Laczkó, hát nem olyan jó, amikor megpezsdül a szélső hajlama, és előre rohangál, hátul figyelni kell, (mert Dzs sem a visszazárásairól híres,) viszont cserébe a támadásban se sokat segít. Itthonról lehetne Völgyi az alternatívája, nos ő ugyanilyen, vagy Halmosi, de ő is inkább balszélső, csakúgy mint Leandró, nem igazán megnyugtató egyik sem a posztra. Nyizsnyij Novgorodból Gaál Miklós valahogy sose kerül képbe a franc tudja miért.

    Izland 121-ik fifa ranglistán. (az ötödik legrosszabb európában: San Marino, Andorra, Monserat, Luxemburg rosszabb) Matthaus idején agyonszidott antigua és barmuda is előrébb van. Na ennyit a ráhangolásról. A 19-ik Svédek a 45-ik Ukránokkal készültek ellenünk, mi 47-ek vagyunk. Ez mindent elmond a hozzáértésről. Ha komolyan gondolták volna akkor játszunk egyet a 12-ik norvégokkal vagy 21-ik dánokkal. Na ennek lett volna értelme mégha esetleg ki is kaptunk volna.

    Én eljöttem a 70.percben. Hideg volt, a meccs meg egy kalap fos. Lassan játszottunk, körülményesen, ez nem csak svédek ellen lesz kevés, de a finnek, meg moldávok ellen is. Nem tudom, mi történt az utolsó 20 percben, de vállalkozó kedv pont hogy nem volt a csapatban. Koman lőtt egy gólt "távolról", meg egyet Dzsudzsák a Holdra. Ezen kívül csak az első félidőben még van 3mat lehetett volna lőni távolról, de mi tologattuk a labdát, és átadtuk azt Izlandnak. Nyilván győzelem után dicsérni kell a csapatot, meg egy-két szurkolót meggyőzni, hogy de jók voltunk, csak ez a meccs, egy sima nb1-es találkozó színvonalának felelt meg.
    A hangulat, meg a nézőszám a Szuszában jobban nézett volna ki....

    Bár tudom, a győzelmet nem kell megmagyarázni, a 4-0 az 4-0, de egy hangyafasznyival komolyabb lett volna az ellenfél, akkor Koman lövésénél kilépett volna rá egy védőszerű játékos, Rudolfot valószínűleg utoléri majd egy futni tudó bekk, Dzsudzsák góljánál meg nem hiszem, hogy elemezni kellene azt a védekezési problémát, amit elkövetett izlandi ellenfelünk.
    A negyedik gólba nem tudok belekötni, jókor jó helyen esete smile
    De baromi lassú, és körülményes a csapatunk, csak ilyen kaliberű ellenfél ellen ezt sokan észre sem veszik...

    Eleket bátran lehetne a meccsek periódusaiba előrébb is játszatni. Az luxus, hogy két védekező középpályás is védekezik, főleg a mai ellenféllel szemben (bár ezt a félidőben észrevette Egervári).
    Elek nem irányító, de inkább támadó kp. Többet tudna hozzátenni még ehhez is, hasznosabban is lehetne foglalkoztatni a kezdőben.

    Nem akarok senkit úgy kivenni, de Laczkónak 1-2 komoly helyezkedési és védekezési hibái azért voltak. Remélem ezeket javítja a svédek ellen.

    Jó a csapat,az a véleményem.Egy kis elemzésre vállakoznék így,a Svédek elleni meccs előtt.
    Kapusposzton szerintem maradhatna Bogdán,fiatal,és ezen a poszton a legfontosabb a bizalom.Lehet,hogy nem kezdő a PL-ben,de simán lehet,hogy az lesz.
    Védőposzton engem nem győzött meg Varga,és Laczkó sem,viszont!.. Varga nagyon jól játszott,agilis volt,küzdött.. szerintem az ő helye a középpályán van.Laczkó védekezni nem tud,oda kipróbálnám Gaált vagy Kádárt,de szívemszerint inkább Stiebert tenném oda.Középen Juhász és Korcsmár játszana nálam.Lipták maximum fejjel jó,viszont Korcsmár komplexebb játékos nála.Szélen talán Lázár,vagy ha visszatér Vanczák,akkor ő.Más sajnos nincs oda. (Most jut eszembe,eltiltott lesz Juhász,akkor marad Korcsmár - Lipták belső védő páros)
    Középpályán Dzsu helye egyértelmű,és mivel Szalai sérült,szerintem 5 középpályással kellene játszanunk. Védekezhetne Varga,és Elek,kettőjük között kicsit szervezőbben Vadócz vagy Hajnal. Nem ugyanolyan típusú játékosok,Hajnal inkább támadóbb.. Majd Egervári dönt. Másik szélen nyomhatná Voli,aki közben behúzódhatna középre.Csatár poszton Rudolf,jelenleg szerintem két olyan csatárunk van,aki Európa szinten megállja a helyét,sajnos az egyik sérült.
    A mai mérkőzésen jók voltak a srácok,Vargának nem az a posztja,amúgy nagyott küzdött.Laczkó előrejátékban jó,Dzsuval megérti magát a passzokban,váltásokban,csak sajnos védekezni is kell. Elek nagyon jó volt,csak így tovább. Priska kicsit szürke volt,Koltait és Halmosit én elfelejteném,Cicóből még lehet valaki.Hajnal meglepett,egész jó volt,ahogy Voli is.

    Juhász-Korcsmár középső védő párosból még egész jó dolog is kisülhet. Mindkettő 190 körüli, védőhöz képest technikás és folyamatosan játékban vannak a klubcsapatuknál... Varga azért nem volt mindig meggyőző és csomószor a középhátvéd poszton tűnt fel?! Ja mert Lipták úr mindig elkésett a posztjáról...

    Nos, Korcsmár a mai lényeg, az, hogy talán "megtalálta" őt E. S..
    Kíváncsi vagyok, meri-e majd kihagyni Liptákot a nagyvezér Népi Együtteséből...
    Amúgy meg: nekem tetszik, hogy Varga a jobb bekk, mert így gyorsabban mehetünk támadásba,
    illetve juthat el a középpályára a labda. Amúgy Korcsmárra is ez áll.
    Ezzel a két emberrel jobban összejátszik a csapat.
    Szerintem.
    (és most idézzétek fel Vanczák "előrejátékát"...)
    Bal oldalra kéne egy védő...
    Lehet, hogy a svédektől kikapunk 2-1-re, de Korcsmár és Varga a jó példa, hogy lehet kísérletezni, és E. S. talán kedvet kap még más új emberekhez is(tudunk mi felsorolni párat, kész a lista...

    Ugye láttátok most páran, hogy Koman még most is elégedetlen !?
    Na, ez az !
    Ebből lehet építkezni, csak így érhetünk el valamit.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=79962&p=1
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.08.11, 13:28
    Egervári Sándor:
    Örülünk a 4-0-nak, és olykor a mutatott játéknak is, pláne annak fényében, hogy sokan még meccs nélküliek, a felkészülés közepén járnak. Ami tetszett, hogy sokszor felpörgettük a játékot, jók voltak a ritmusváltások, talán többször rátapintottunk az ellenfél hibapontjaira. Örülök a védelemben játszó két "új" játékos teljesítményének, mint ahogy Bogdán Ádám magabiztos teljesítményének is. Van hozadéka ennek a találkozónak, hiszen az előrejátékunkban és a védekezésben is léptünk előre. Szerintem egyébként nincs olyan, hogy felkészülési meccs, a válogatottnak mindig győzelemre kell játszania, azaz az eredmény is fontos. Voltak figyelemreméltó, jó teljesítmények, így talán nyugodtabban indulunk neki a svédek elleni mérkőzésnek, ahol 4-5 meghatározó játékosunk is hiányozhat. Voltak persze hiányosságok is, azokat kielemezzük, és akkor talán nagyobb esélyünk lesz a szeptemberi tétmeccsen.


    Ólafur Johanesson:
    Az első félidőben jól játszottunk, de a magyarok így is lőttek kettőt, a másodikban pedig már nem is játszottunk jól. Kár az első félidő végén kapott gólért, az döntő volt, sajnos így alakult, el kell ismerni, hogy sokkal jobban játszott az ellenfél. Védekezésben nagyon sok labdát vesztettünk, eladtuk azokat, emiatt kaptuk a gólokat. Számomra nem volt meglepő a magyarok játéka, erre számítottunk, hogy gyorsan, támadófutballt játszva teljesítenek majd, a magyar ugyanis egy jó csapat. Azt kell mondanom, hogy bár 4-0 lett a vége, akár hat vagy hét is lehetett volna a vége, mert két-három gól még benne volt az ellenfél játékában.

    forrás:
    http://www.pepsifoci.hu/node/96791
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.08.09, 10:10
    Válogatottunk szerdai ellenfele hétfőn érkezett meg Budapestre. Az izlandi keret több helyen is változott.

    Az izlandiak kerete az eredetileg megadotthoz képest öt helyen változott meg, Hannes Thór Halldórsson, Sölvi Geir Ottesen, Gudmundur Reynir Gunnarsson, Gylfi Thór Sigurdsson és Kolbeinn Sigthórsson sérülés miatt nem tarthatott Budapestre a csapattal, helyükre négy futballistát hívott meg a keretbe Ólafur Jóhannesson szövetségi kapitány (Elfar Freyr Helgason, Hjörtur Logi Valgardsson, Matthías Vilhjálmsson és Arnór Smárason a négy új futballista).

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/08/08/megerkeztek-az-izlandiak-1
     
  6. avatar: ingersheim
    2011.08.08, 21:10 (szerk.: 2020.11.07, 09:54)
    Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzés napján a Puskás-stadion jegypénztárai nem nyitnak ki, a belépőket augusztus 10-én, 18 óráig lehet megvásárolni az IBUSZ irodáiban.

    www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/07/15/jegyinformaciok-az-izland-es-a-svedorszag-elleni-merkozesekre

    Még egy "szurkolóbarát" döntés az eleve ínséges időkben.
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2011.08.08, 10:27
    Egervári Sándor szövetségi kapitány kényszerű változtatást eszközölt az Izland elleni felkészülési mérkőzés előtt a magyar válogatott keretében.

    A szövetségi kapitány azért változtatott a keret összetételén, mert biztossá vált, hogy Németh Krisztián és Szabics Imre sem szerepelhet az Izland elleni találkozón. Németh térdén artroszkópos műtétet végeztek el a napokban, míg Szabics a bokáját fájlalja, és az orvosok egy hét teljes pihenőt írtak elő számára, mielőtt döntenek arról, szükséges-e megoperálni a sérült testrészt.

    Egervári Sándor a két támadó kiválását követően konzultált Róth Antallal, az U21-es válogatott szövetségi edzőjével, majd úgy döntött, hogy az újpesti Lázár Bencét hívja meg a két sérült támadó helyére a keretbe. Lázár a mai napig úgy készült, hogy szerdán az U21-es válogatott walesi felkészülési mérkőzésén lép pályára, de a szövetségi kapitány döntése után vasárnap az "A" válogatottnál kell jelentkeznie. A 20 éves futballista első ízben tagja a felnőtt keretnek, eddig kizárólag korosztályos csapatoknál volt válogatott.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/08/05/magyarorszag-izland-lazar-bence-kerult-szabicsek-helyere
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.19, 11:43 (szerk.: 2011.07.19, 11:43)
    Az MLSZ az augusztus 10-i Magyarország - Izland felkészülési mérkőzés előtt búcsúztatja el a válogatottól Lipcsei Pétert.

    Lipcsei Péter labdarúgó-pályafutása során 58 alkalommal lépett pályára a magyar válogatott színeiben, 1991-ben, az írek elleni barátságos meccsen ölthette magára először a címeres mezt, majd 2005-ben, a Wales elleni összecsapáson szerepelt utoljára a csapatban. A négyszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes és egyszeres portugál bajnok futballista 2010-ben fejezte be profi pályafutását, azóta a Ferencváros második csapatának vezetőedzője.

    Az MLSZ az Izland elleni összecsapás előtt búcsúztatja a válogatottól Lipcsei Pétert, és a köszöntésnek nem titkoltan hagyomány teremtő szándéka is van: a jövőben a nemzeti csapatban kiemelkedő teljesítményt nyújtó egykori labdarúgóknak hasonló módon mond köszönetet a szövetség vezetése.

    Márciusban, a Magyarország - Hollandia Eb selejtező előtt Dárdai Pált búcsúztatta el a válogatottól az MLSZ.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/07/18/magyarorszag-izland-lipcsei-petert-bucsuztatja-az-mlsz
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.15, 16:40 (szerk.: 2020.11.07, 09:54)
    A magyar válogatott augusztus 10-én, a Puskás Ferenc Stadionban játszik felkészülési mérkőzést Izland ellen.

    Az Izland elleni összecsapás a szeptember elején esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés főpróbájának tekinthető, ennek megfelelően a válogatott a svédek elleni összecsapás helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban lép pályára, és a két mérkőzés kezdési időpontja is megegyezik: 19.45 óra.

    A buzdítására ezúttal is szüksége lesz a válogatottnak, hiszen korántsem mindegy, szeptemberben, a sorsdöntő Eb-selejtezőn milyen eredmény elérése után lép pályára a csapat. Ennek megfelelően a jegyárak megállapításakor az MLSZ arra törekedett, hogy a lehető legkedvezményesebb belépőket biztosítsa a szurkolóknak

    A mérkőzésre már kaphatóak a jegyek 1000, illetve 2000 Ft-os áron, az olcsóbb belépők az alapvonal mögötti szektorokra érvényesek, a drágábbak az oldalvonal melletti szektorokba való belépésre jogosítanak fel.

    A belépőket az IBUSZ irodáiban, illetve az ibusz.hu internetes oldalon lehet megvásárolni.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/07/15/magyarorszag-izland-megkezdodott-a-jegyertekesites
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.04, 09:38
    A magyar és az izlandi szövetség ma hivatalossá vált megállapodása alapján a két ország válogatottja augusztus 10-én, Magyarországon játszik felkészülési mérkőzést.

    Hivatalossá vált, hogy az augusztus 10-i FIFA-játéknapon válogatottunk Izlandot fogadja barátságos mérkőzésen. A magyar válogatott három héttel az Izland elleni mérkőzés után a svédekkel, ezt követően Moldovával játszik Európa-bajnoki selejtezőt, végül októberben a finnek ellen zárja a sorozatot.

    - Nagyon örülök, hogy sikerült olyan csapat ellen lekötni az augusztusi felkészülési mérkőzést, amely a skandináv labdarúgást képviseli, hiszen ezt követően rövid időn belül két északi csapattal játszunk hazai Eb-selejtezőt. Az Izland elleni összecsapás a svédek elleni mérkőzés főpróbája lesz, de nagyszerűen szolgálja a felkészülést az októberi, finnek elleni találkozóra is - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor szövetségi kapitány.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/04/01/augusztusban-izland-lesz-az-ellenfel