magyarfutball.hu

MTÜ SK FC Levadia Tallinn - Debreceni VSC-TEVA 0 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Tallinn, Kadrioru Staadion
játékvezető : Paixão Bruno (Portugália)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 2.000
  3. dvsc.hu: 3.000
  4. nb1.hu: 3.000
  5. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.02, 02:37
    jesz.
    innen már nem szabad elbaszni


    ez nagyon szép eredmény grat! Amúgy marha gyenge meccs volt olyan hibákkal..... de most már mindegy
    A szíípker meg nagy figura volt egész jól törte a nyelvet nem véletlen smile ajajaj debrecsen goll ajaja smile
    így tovább!


    Vezettek azért elég veszélyes támadásokat, no meg ilyenkor szokta győztes oldalon néhány játékos elbízni magát, ezért nem árt odafigyelni, mondjuk azt tudom, a Loki-szurkolókon nem fog múlni, hatalmas hangulat lesz náluk. Örülnék, ha egy magyar csapat megélné az őszt, ez sikerülhet a Debrecennek, ha sikerrel veszi az itthoni meccset és kiejti az észteket.


    " az észt csapat semmivel sem tűnt gyengébbnek mint a svéd bajnok"?????? hát én bele bele nézegettem a meccsbe, és szerintem nagyon gyenge csapat, azok alapján amit láttam. ezt a debrecen szerintem simán hozni fogja hazain. grat a debrecennek min az euro ligához és remélem be fogtok jutni a bl-be!! akkor talán kaptok egy új stadiont smile


    Amúgy csodálom, hogy még Leoandroért nem jelentkezett be egyetlen csapat sem, nagyon nagy formában játszik eddig a selejtezőkön.


    A Debrecen összefocizik a nyáron egy finom új kis stadiont!!!! Figyelni itthon, aztán meglesz az a továbbjutás, aztán csak kiütünk még1 csapatot, s írány a főtábla!!!!


    Nem tudjuk mi volt a háttérben, de Oláh feltűnően kevés lehetőséget kap, s olyankor általában nem lefele lóg ki a csapatból, sőt esetenként ő vitt lendületet a játékba.
    Szilágyi tehetségét nem vitatva, Rudolf mellett Oláh lenne a leghasználhatóbb támadó.
    Coulibaly-nak ezen a meccsen volt az első épkézláb megmozdulása (de nagyon kellett), Dudu vésztartaléknak elmegy, semmi olyan képességet nem látok benne, amitől húzóember lehetne a csapatban.


    Ja. Összegyűltünk vagy 1000-1500-an a kivetítő előtt. Erre a dagadt Csisztut meg a Kokot mutatták. Utána meg adták a Milan-Chelsea-t. Igényes volt.


    Most egy kicsit ünneprontó leszek.
    Rudolf idekerülése után én voltam az egyik aki bízott benne mert láttam benne fantáziát. Lehetett látni hogy jó játékos lesz csak nem jöttek össze a dolgok. Szép lassan beérett és az egyik legjobb játékos lett az országban. De! A mai meccsen unszimpatikusan játszott szerintem. Mindent Ő akart csinálni, még Cicó elöl a szabadot is elvette csak hogy sikerüljön gólt rúgnia. Oké hogy el akarja adni magát de mindenkinek tudni kellene hogy mit lehet és mit nem. Remélem ez csak a túlzott akarás volt a részéről, visszavágón a csapat érdekeit tartja majd szem előtt.


    Nem mondanám könnyűnek a Loki sorsolását,csak most képesek voltak ( eddig ) 2 bravúreredményt produkálni.
    2 gólnál többet 5 éve nem kapott hazai pályán ez az észt csapat ( európai kupameccsen ),így az egy rúgott góllal megszerzett győzelem nyugodtan bravúrnak nevezhető.


    A videón látszik amikor LEO góltlő a kapus utánna rúg a francia gyereknek...
    Ha ezzel próbálkozik Debrecenbe is akkor lehet nem ússza meg ennyivel smile
    Amúgy SZÉP VOLT FIUK csak így tovább!!


    Igen! smile Amúgy azt a szöveget nem a Digisek lökték. Először én sem tudtam eldönteni, de a másodiknál már kiderült, hogy ott a ledfalnál ragadott valaki mikrofont. Találtak a neten egy streamet, azt próbálták kilökni a ledfalra, úgy az uccsó 15 percre sikerült is. Borzalmas volt a minősége, de legalább láttunk valamit. De én csak sejtettem, merre is lehet a labda a játékosok mozgása alapján. smile Én a fedett lelátón ültem, ha közelebb tipegek, talán többet láthattam volna.


    Hatalmas gratula! Ez nagyon jó eredmény, őszintén az x-ben reménykedtem meglesz de ezzel több mint valószínű a tovább jutás! Látva az eredményeket az Olimpiakos ,Kobenhaven ,Slavia Praha , M. Haifa, D. Zagreb 5-ösből kaphatunk ellenfelet (ha tényleg van kiemelés, mondjuk ez csak szerintem a legerősebb 5 azok közül aki jobban áll). A Slavia vagy a Zagreb ellen lenne a legtöbb esély talán...de ki tudja!


    Ami a meccset illeti, kimentem a Teniszkébe, hogy láthassam kedvenc csapatom BL szereplését. Mit is mondjak? Ez a Digitévés társaság nem lopta be magát a szívembe. És ezzel nem csak én vagyok így. Borítékolom, hogy Debrecen nem lesz a Digi Sport előfizetők fellegvára.
    Az hagyján, hogy ezek a szerencsétlenek nem voltak arra sem képesek, hogy valami szar minőségű internetes kapcsolatot teremtsenek, de legalább követték volna a szokásos módszert, és telefonon közvetítették volna rádiós stílusban az eseményeket. De nem.
    Úgy gondolták, hogy a Chelsea-Milan majd kárpótolja a népet. Tévedtek.

    Úgy látom, hogy ezek azt hiszik, ha betesznek néhány sztárocskát a szánalmas műsorukba, az majd pótolja a valódi tartalmat. Mekkora egy lúzer banda, vazze.

    Amúgy, mellesleg kijött vagy 2000 ember megnézni a kivetítőn az eseményeket. ezeket az embereket pedig mind átverték ezek a sz.rháziak.

    És mégis, megdöbbentő volt látni, hogy a nép egyáltalán nem ment haza. Néhányan ugyan elindultak egy óra után, de a tömeg kitartott és egészen a meccs végéig reménykedve várta, hogy csak lesz majd valami közvetítés. Bizarr látvány volt, egyben pedig felemelő is.

    Nyertünk, amit pedig meg kell becsülni, teljesen függetlenül a mutatott játéktól. Egyedül az eredmény számít. Lehet itt szerencséről meg ilyenekről beszélni. Nagy dolog egy magyar csapatnaka 3. körben idegenben nyerni, akárki is az ellenfél!

    Én már most nyertesnek érzem magam, mert már holnap meg lesz a B-be a jegyem szerdára. Már csak az zavar, hogy múlt hét szerdán ünnepeltem, amit otthon nem vettek annyira jó néven (családom van vazze). Ma, annak ellenére, hogy nem láttam a meccset, szintén ünnepeltem. Jövő szerdán remélhetőleg megint ünnepelni fogok, és akkor még hol vannak a várható csoport ellenfelek? Édes teher, imádom!
    Hajrá Loki, hajrá magyarok!


    Szép volt fiúk!!!smile))

    Az első félidőben a sz*r is vigyázzba állt bennem, annyira nyomtak az észtek. Egyből letámadtak minket, amivel nem tudtunk mit kezdeni, és így rendszeresen el is vették a labdát (és persze rendszeresen el is adtuk).
    De ez az első félidő végén megfordult és a meccs hátralévő részében szinte lemostuk őket, mintha mi játszottunk volna otthon. Mindenben föléjük nőttünk! Ezt kell itthon is folytatni és nem lehet baj!

    Kösz a "közvetítést" a digisport-nak...


    Na aludva eggyet a történtekre:
    Plexi nagyon jó volt ma.
    Bernáth: hozta a szokásos gyenge teljesítményét, a leggyengébb pont a védelemben.
    Mészáros: volt egy hatalmas hibája majdnem megszerezték belőle a vezetést. Most nagyon bizonytalan volt.
    Komlósi: amit tud azt megcsinálta, rombolt minden eszközzel. Be kell látni akármennyire is fáj, jobb vele a védelem mint Mátéval
    Leo: Hozza az idei remek formáját, a legjobb volt tegnap is, ráadásul gólr lőtt védő létére. Nagy kár lenne ha elmenne, de látni kell ha így játszik akkor biztos külföld lesz.
    Cicó: ma is gyenge volt. Hiányoztak az elfutásai. Végre magára találhatna már
    Katona: pályán volt? Továbbra sem értem mit keres a csapatban.
    Kiss: amit tud az megcsinálta semmi több. Igazából extra dolgot nem csinált és ez meg is látszott a középpályánkon. Katonával nagyon gyenge párost alkotnak.
    Szakály: talány számomra a csapatba kerülése. Semmit nem mutatott, hamarabb lehoztam volna
    Rudolf: Nekem tegnap nagy csalódás volt. Túl sokat és feleslegesen vállalt. a szabadrugást meg ne vegye el Cicó elől. Görcsösen akarja a gólt de ez a játéka rovására megy
    Szilágyi: Igazából nem lehetett észre venni hogy a pályán van. Miért nem Lóri játszik vajon?
    Adamo: továbbra is vicc kategóriába sorolom, pedig lassan már villantani kellene neki valamit.
    Dombi: Igazából nem volt tere így nem is tudott mutatni semmit.
    Szűcs: technikailag nulla ezt párc perc alatt lehetett látni.

    Közepes teljesítménnyel egy jó eredményt értünk el, és most ez a legfontosabb. nem szabad megnyugodni mert nehéz lesz a visszavágó is. Hamar gólt kell lőni, utána lehet kontrázni.

    Hajrá Loki


    Kaszálni fog a Debrecen most!

    160.000 Euró a bajnoki címért.
    130.000 Euró az előző BL körért.
    130.000 Euró a mostani BL körért.
    2.1 millió Euró ha bejut a rájátszásba.

    plussz ha BL vagy EL csoport körbe jut, akkor ott ugye minden meccsért,győzelemért és döntetlenért pénz jutalom jár.

    Ha jól tudom a DVSC évi költségvetése kb. 2,5-2,8 millió Euró, szóval nem kicsit fog jól járni ezzel a szerepléssel big_smile


    forrás:
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=44098
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.01, 23:57 (szerk.: 2009.08.01, 23:58)
    Igor Prins: Nem játszottunk rosszul, de a vereség az vereség. Ilyen a foci, hiába dolgoztunk ki két-három jó lehetőséget, a debreceniek egyetlen súlyos helyezkedési hibánkat kihasználták. A debreceniek a saját játékukat játszották, nem okoztak meglepetést. Egyetlen meccsüket láttam dvd-n, akkor is ilyen stílusban futballoztak. Stabilan, szervezetten védekeztek a vendégek, és erővel is jobban bírták. Az első félidőben a rövidpasszos játék volt a taktikánk, de ez sokat kivett belőlünk. Amikor láttam, hogy ezzel a módszerrel nem tudjuk megverni a Debrecent, a második félidőben váltottunk, és felívelésekkel próbálkoztunk, de célunkat így sem értük el. A futballisták hozzáállására ugyanakkor nem lehet egy rossz szavam sem, ezért úgy gondolom, még mindig nyitott a párharc. Debrecenben megpróbálunk javítani.

    Herczeg András: A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy bátrabban futballozzanak. Nagyon sokszor akkor is visszafordultak a labdával, amikor indokolatlan volt. Kértem őket, hogy szóljanak egymásnak, fussuk át az üres területeket, és felhívtam a figyelmüket a pontosabb passzokra.A Levadia különösen a felívelt labdákból lehetett volna veszélyes, de szerencsére a védelmünk jól végezte a dolgát. Voltak periódusok, amikor próbáltak nyomást gyakorolni ránk, de nagyon fegyelmezetten, egységesen játszottunk. A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, tudtuk irányítani a játékot, pontosabbak és labdabirtoklásban is jobbak voltunk, nem mellesleg nagyon fontos gólt szereztünk. Ahhoz, hogy továbbjussunk nagyon szerényen kell hozzáállni a visszavágóhoz, alázatosan kell futballoznunk. Nem érezhetjük magunkat nyeregben. Nem dőlt még el semmi, a sikerhez nagyon sokat kell még tenni. Ugyanilyen fegyelmezetten, nagy akarattal kell játszani szerdán is. Lesz gondunk, hiszen Leo besárgult, de Tallinnban is volt két hiányzónk, és az őket helyettesítő játékosok jól teljesítettek.


    forrás:
    http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2462&source=/lapok/Default_hu.aspx
    http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2463&source=/lapok/Default_hu.aspx
     
  3. avatar: gatyocat
    2009.07.30, 09:14
    szép volt Loki csak így tovább
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.29, 23:24
    Most beszéltem egy Tallini helyi sráccal és azt mondja, hogy sem ő sem a haverjai nem voltak kint a meccsen, mert ez az oroszok csapata, és inkább ők járnak ki...
     
  5. avatar: Golyó
    2009.07.29, 21:49 (szerk.: 2009.07.29, 21:49)
    Most olvastam, hogy hazaadás miatt volt szabadrúgás.
     
  6. avatar: Golyó
    2009.07.29, 21:23
    Azt ugyan én sem láttam, ez lehet valami új szabály! smiley
     
  7. avatar: NNS
    2009.07.29, 20:23
    De nem is kezében volt a labda, vagy arról lemaradtam volna?
     
  8. avatar: Golyó
    2009.07.29, 20:06
    Szerintem időhúzásért közvetett szabadrúgás.
     
  9. avatar: NNS
    2009.07.29, 19:47
    Ez meg mi a tököm volt itt a végén??
     
  10. avatar: NNS
    2009.07.29, 19:24
    Gól! Ez az, még egyet egyből utána!
     
  11. avatar: NNS
    2009.07.29, 18:45
    Mindenképp kéne egy gól itt idegenben! Erôsebb a Tallinn mint amire számítottam, de azért simán verhető! Hajrá!
     
  12. avatar: NNS
    2009.07.29, 18:06
    Élő közvetítés: lsport.we.bs/
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.29, 13:29
    Nem a legerősebb keresettel vágott neki a közel 1350 kilométeres útnak a DVSC-TEVA, hiszen a Kalmar elleni meccseken két gólt szerző Varga József sárga lapok miatt nem játszhat Tallinnban, Máté Pétert pedig kiállították Svédországban, a védő így kihagyja az észtországi BL-selejtezőt. Mint Herczeg Andrástól megtudtuk, az említett két labdarúgó amúgy sem játszott volna szerdán.

    Amikor kiderült, hogy a Levadia lesz a Loki ellenfele, a szakmai stáb nem sokat tudott még az észt bajnokról. Rengeteget számított ugyanakkor, hogy Kondás Elemér, a DVSC-DEAC NB II-es csapatának edzője a helyszínen nézte meg a Levadia-Wisla Kraków BL-selejtezőt, emellett egy dvd-vel tért haza, így a beszámoló mellett a csapat minden tagja kielemezhette az észtek játékát.

    - Vasárnap megnéztük a Levadia egyik meccsét, de a Kraków elleni találkozót a helyszínen megtekintő Kondás Elemér is sok érdekes és fontos információkkal szolgált az észt együttes játékáról – mondta honlapunknak Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere. - Nagyon agresszív, keményen, harcos felfogásban futballozó csapatról van szó. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni rájuk.

    - A magyar bajnokikon ritkán fordul elő, hogy a Loki majdnem az egész meccsen védekezni kényszerül. Svédországban igen nehéz dolga volt a csapatnak, nyilván az ott elkövetett hibákra most felhívta a játékosok figyelmét.

    - A bajokságban a Haladással együtt mi kaptuk a legkevesebb gólt, de Svédországban derült ki, hogy védekezés terén van még min javítanunk. Kalmarban a vezető gól után túlságosan megnyugodtunk, majd amikor ellenfelünk egyenlített, elkezdtünk kapkodni. Akadtak hibák, amelyekből okulnunk kell, és vigyázni, hogy Tallinban ne kövessük el, mert akkor gondjaink lehetnek.

    - A Kalmar elleni BL-selejtezőkön két gólt szerző Varga József eltiltás miatt nem játszhat Tallinnban. Ki pótolhatja őt?

    - Sérülés miatt eleve nem tudna pályára lépni. Érdekesség, hogy másik eltiltott játékosunk, Máté Péter szintén maródi, ő sem játszhatna Észtországban. Sajnos Vukasin Polekszics és Rudolf Gergely sem teljesen egészséges. Hétfőn nem tudtak együtt edzeni a csapattal, így csak a kedd esti foglalkozáson derül ki, hogy milyen állapotban vannak, vállalni tudják-e a játékot. Szintén ekkor dől el, hogy ki helyettesíti majd Varga Józsit.

    - Szombaton Czvitkovics Péter és Komlósi Ádám végig a pályán volt Diósgyőrben, az új idény első bajnoki mérkőzésén. Szerdán bizonyára számít a két játékosra, de nem vett ki sokat belőlük a meccs?

    - Volt egy kis félreértés, mert a Nemzeti Sport úgy fogalmazott, hogy pihentetjük a játékosokat, de nem erről volt szó. Polekszics, Rudolf, Máté és Varga József eleve sérült, és nem akartuk kockáztatni, hogy újabb játékosok dőljenek ki a sorból két ilyen fontos BL-selejtező előtt. Fizikálisan bírnák a terhelést, mint ahogy Czvitkovics, illetve Komlósi is bírta, és nem lesz gond velük Tallinnban sem. Nem tudjuk, hogy alakul a szerdai meccs, mi lesz az eredmény, de kötelességünk mindent megtenni, hogy a legoptimálisabb csapatot küldjük pályára.


    forrás:
    http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2449&source=/lapok/Default_hu.aspx
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.29, 13:28
    Igor Prins, a Levadia edzője az egyik helyi lapnak kifejtette, úgy gondolja, fájdalmas lenne elbukni a Loki ellen, ezért játékosainak mindent meg kell tenniük a sikerért.

    - Elmondtam a játékosoknak, hogy a kiesés nagyon fájdalmas lenne. Mindent meg kell tennünk, a párharc két meccsből áll. A Debrecen játékát a Wisláéhoz hasonlónak tartom. Technikásak és gyorsak. Idegenben teljesen máshogy játszanak. Egy előretolt ékre és sok felívelésre számítok. Ezen a meccsen nem sok területünk lesz, így csak kemény munkával mehetünk tovább - fogalmazott Prins.


    Igor Prins:A párharcban a magyar bajnok az esélyes, ez az igazság – nyilatkozta Igor Prins, a Levadia vezetőedzője a Tallinnban tartozkodó Nemzeti Sport munkatársának. – Harcolunk majd mindegy egyes labdáért, hogy ellentámadást vezethessünk. Alapvetően a védekezésre kell építenünk, mert csak így lehet valós esélyünk a továbbjutásra. Mert erről – dacolva a papírformával – nem mondunk le. Beszéltem Tarmo Kinkkel (az ETO észt labdarúgója – szerk.), és ő is megerősítette bennem, hogy a bekkelés önmagában nem vezet eredményre. Nem mondhatok mást, mint azt, hogy az utolsó vérig küzdünk.


    forrás:
    http://www.pepsifoci.hu/node/38633
    http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2456&source=/lapok/Default_hu.aspx
     
  15. avatar: gatyocat
    2009.07.28, 19:49 (szerk.: 2009.07.28, 19:51)
    szép kis stadionuk van, még világítás sincs
    ilyen stadionba hogy engedhet az UEFA meccseket játszani????????
     
  16. avatar: NNS
    2009.07.28, 19:26
    BL-selejtező: a Digi Sport közvetíti a DVSC szerdai meccsét
    Bár már sokan lemondtak arról, hogy a tévében lássák a DVSC-TEVA szerda esti (kezdés: 18 óra), idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozóját, kedden késő délután eldőlt: a Digi Sport élőben közvetíti az észtországi találkozót a Levadia Tallinn otthonából.
    A DVSC-TEVA sajtóközleménye szerint azokat, akik nem tudják fogni a csatornát, ám látni szeretnék az összecsapást, szerdán délután várják a Dóczy utcai sporttelepen, a DEAC-pályán. ( www.magyarfutball.hu/hu/stadion/162 )

    A közvetítés itt 6×5 méter képnagyságú, LED-falas kivetítő kamion segítségével tekinthető meg, ami lehetővé teszi, hogy a drukkerek akár több ezren is együtt szurkolhassanak a Lokinak a BL-selejtezőn. A helyi büfé (Teniszke) teraszán projektoros kivetítés is lesz, de a fűben ülve, vagy sörpadoknál izgulva, vagy akár a lelátóra helyezkedve is lehet majd nézni – és remélhetőleg élvezni is – a DVSC mérkőzését 18 órától.

    www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bbl-selejtezo-a-digisport-kozvetiti-a-dvsc-szerdai-meccsetb-248656.html?
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.26, 23:59
    Tájékoztatjuk a Tallinnba utazó szurkolókat, hogy a Levadiától kapott információk szerint 150 észt koronába (ami körülbelül 10 eurónak felel meg) kerülnek majd a vendégszektorba szóló jegyek a Levadia – DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-selejtezőre.

    A belépőket a helyszínen lehet majd megvásárolni.


    forrás:
    http://www.dvsc.hu/Lapok/hirek_hud.aspx?ID=2433&source=/lapok/Default_hu.aspx
     
  18. avatar: NNS
    2009.07.25, 18:11
    Elvileg igen, de ha ráklikkelsz a brit zászlóra, nem sok tartalmat találsz...
    Mondjuk oroszul tényleg van tartalom is.
     
  19. avatar: imre30
    2009.07.25, 16:01
    A Levadia Tallin honlapja elvileg oroszul és angolul is olvasható.
    Egyébként 6-szor nyertek észt kupát.
     
  20. avatar: bd10
    2009.07.25, 12:36
    -6x észt bajnok
    -5x kupagyőztes
    -3x szuperkupa győztes
     
  21. avatar: NNS
    2009.07.23, 07:13
    A klub honlapja: fclevadia.ee/
    Elég jól meg van csinálva, csak észtül kéne tudni...
     
  22. avatar: NNS
    2009.07.22, 21:12 (szerk.: 2018.01.18, 17:49)
    A stadion: Kadrioru Staadion

    4.750 férőhelyes, az FC TVMK Tallinn csapatával osztozzák.
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép
    kép

    képek: www.stadionwelt.de/neu/sw_stadien/index.php?folder=sites&site=fotos&id=39&page=1
     
  23. avatar: NNS
    2009.07.22, 21:05
    Tudnivalók az Észtekről:
    hu.wikipedia.org/wiki/FC_Levadia_Tallinn

    A 2. sejeltezőkörben a Wisła Kraków-ot verték ki idegenbeli 1-1 és hazai 1-0-val.