magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - SK Sturm Graz 1 : 2 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Intertoto Kupa, 3. forduló
játékvezető : Kelly Alan (Írország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. honvedfc.hu: 3.000
  3. sksturm.at: 3.000
  4. Nemzeti Sport: 3.500
  5. nb1.hu: 4.000
  6. nso.hu: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: alexshw
     
  2. avatar: fgymat
    2009.10.22, 14:58
    Továbbjutott a Sturm Graz, 2-1-es összesítéssel.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2008.08.23, 10:35
    Az UEFA fegyelmi bizottsága szurkolói botrányos viselkedése miatt 25 ezer euró befizetésére kötelezte a Sturm Grazot a Budapest Honvéddal a Bozsik Stadionban vívott Intertotó Kupa-visszavágón történtek miatt, ugyanakkor a magyar klubot is megbüntette.
    A kispestieknek a következő hazai európai kupameccsüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük, további egy zártkapus találkozóra szóló büntetést pedig 5 év próbaidőre felfüggesztve szabtak ki a Honvédra.
    Az indoklás szerint a magyar együttes szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és egy rasszista feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki a lelátón.
    Az osztrák egyesület indokolatlanul brutálisnak ítélte meg a rendfenntartók fellépését és panaszt tett az UEFA-nál.
    Az európai szövetség viszont arra kötelezte az osztrák klubot, hogy a lelátón okozott kárt térítse meg és 5600 eurót fizessen a kispestieknek.
    A Sturm hivatalos közleményben reagált a döntésre: "az egyesület megvárja a határozat írásos indoklását és utána benyújtja fellebbezését".
    Az UEFA elsőfokú döntései ellen az érintettek az írásos határozat kézhezvételétől számított három napon belül nyújthatnak be fellebbezést.


    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2008.07.28, 21:29
    A rendőrség és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) eljárást indított a szombati Budapest Honvéd-Sturm Graz Intertotó Kupa-mérkőzésen történt rendbontás miatt.
    A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) súlyos testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A BRFK honlapján közzétett közlemény szerint a rendőrség értékeli és elemzi a mérkőzésen készült felvételeket annak megállapítására, hogy kik és milyen jogsértő cselekményeket követtek el, akár a biztonsági szolgálat munkatársai, akár a szurkolók részéről.
    Az UEFA a Sturm Grazcal szemben indított fegyelmi vizsgálatot, mivel szurkolói többször különféle pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a mérkőzés alatt, majd a renitenseket kiemelni igyekvő biztonsági emberekkel összetűzésbe kerültek, ennek során pedig több mint száz széket rongáltak meg és dobáltak a biztonsági szolgálat emberei felé.
    Az osztrák napilapok döbbenten számoltak be az incidensről, s elsősorban a kispesti biztonságiakat okolják a történtekért, mivel információik szerint azok indokolatlan brutalitással léptek fel az osztrák drukkerekkel szemben.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: Ailton
    2008.07.28, 11:18 (szerk.: 2020.10.09, 09:33)
    Szombaton este a Budapest Honvéd - Sturm Graz mérkőzés első félidejében grazi szurkolók égő petárdákat dobtak be a pályára. Amikor a biztonsági szolgálat emberei bementek a szurkolók közé, hogy a rendbontókat eltávolítsák, egy szervezett huligánbanda rátámadt a biztonságiakra. Székeket téptek fel, vas szemetesládák tetejét szedték le és más módon is támadtak a hét biztonságira, akik ezután segítséget kértek. Amikor a többi biztonsági ember megérkezett, a grazi huligánok rájuk támadtak a széttört székekkel. Több mint 100 széket rongáltak meg. A biztonságiak kiszorították a rendbontókat a vendégszektorból. Több biztonsági és vendég megsérült.

    A mérkőzést követő napon hazugságok áradata jelent meg a grazi oldalról, a bűnözőket áldozatként tüntetve fel. A huligánokat elkísérő és velük láthatóan kiváló viszonyt ápoló grazi "rendőrök" is szóvá tették, hogy a magyar rendőrök túl kemények voltak.

    A tények tények maradnak. A grazi oldalról elhangzó hazugságáradat arra irányul, hogy a botrányt kirobbantó és a grazi klub által már jól ismert huligánok tetteit megvédje. A Budapest Honvéd FC elítéli nem csak az elkövetőket, de azokat is, akik a bűnbandát megvédik, és hamis információt terjesztenek.

    honvedfc.hu
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2008.07.27, 13:04
    Felháborodottan nyilatkoztak az osztrák szurkolókat Budapestre kísérő biztonságiak a szombat este kis híján botrányba fúlt Budapest Honvéd-Sturm Graz labdarúgó UEFA Kupa-selejtezőt követően.
    A hatfős különítmény képviseletében nyilatkozó Robert Rieger arról számolt be, hogy sokéves tapasztalata során még nem látott olyan viselkedést a magyar biztonságiak és rendőrök részéről, mint a Bozsik Stadionban.
    "A dzsekinken olvasható Polizei felirat ellenére a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázsprével. A biztonságiaknál kést is láttam, ezenkívül zokniba töltött biliárdgolyókkal ütötték az embereket, és időnként diadalittasan összepacsiztak, mint a röplabdázók. Végül nevetgélve fényképezni kezdték egymás sérüléseit" - jelentette ki az osztrák kísérő.
    Rieger szerint az egyik helyi felvigyázó megütötte őt egy műanyagszékkel, amitől zúzódásokat szenvedett.
    "Nagyon veszélyes helyzet és elképzelhetetlen káosz alakult ki, a magyar biztonságiak pedig alaposan megszegték az előírásokat" - tette hozzá.
    A 2-1-es sikerükkel továbbjutó graziak hívei közül összesen három személyt vettek őrizetbe, mindhármukkal szemben garázdaság miatt indult eljárás, de már szabadon engedték őket.

    forrás:
    MTI
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2008.07.27, 13:04
    Három osztrák szurkolót állított elő a rendőrség szombaton este a Budapest Honvéd és a Sturm Graz futballmeccs előtt a magyar fővárosban, ám meghallgatásuk után elengedték őket - közölte a BRFK. Az UEFA Kupa-selejtezőt a Bozsik Stadionban a vendég osztrák gárda nyerte.
    A mérkőzés előtt az osztrák szurkolókat a belvárosi Vörösmarty téren magyar drukkerek támadták meg, a verekedést a rendőrök akadályozták meg azzal, hogy sorfalat álltak a két tábor között.
    A rendőrök innen két osztrákot állított elő; egyikük egy rendőrautót rongált meg, egy másik a sorfalat dobálta. Velük szemben a BRFK garázdaság miatt indított eljárást. A dobálás miatt egy rendőr a kezén könnyebben megsérült.
    A mérkőzés előtt egy harmadik vendégszurkolót is előállítottak, mert egy pirotechnikai eszközzel a biztonsági szolgálat munkatársai elé lőtt.
    Az osztrák szurkolók meghallgatásuk után vasárnap reggelig valamennyien szabadon távozhattak, ám mindhármukkal szemben garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség - közölte Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese.
    A BRFK közölte azt is, hogy a mérkőzés idején osztrák szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. Amikor a biztonsági szolgálat munkatársai a dobálókat megpróbálták a tömegből kiemelni, verekedés tört ki.
    A szurkolók székeket téptek ki a helyükről, és ezzel támadtak a biztonsági emberekre. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a grazi fanatikusok mintegy 200 széket rongáltak meg.
    A tömegverekedésnek végül a rendőrség és a biztonsági szolgálat munkatársai közös erővel vetettek véget. A verekedés során többen is megsérültek.
    A Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, és osztrák gárda jutott be az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójába.

    forrás:
    MTI
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2008.07.27, 12:53 (szerk.: 2020.10.09, 09:34)
    Egy szemtanu beszámolója, egy másik fórumról:
    juventina07 #16 1 órája 48 perce Ez a hír akkora hazugság.Ott voltam,mint sétáló magyar ember és kaptam a könnygázból is.Senki sem bántotta őket leültek sörözni és össze-vissza vertek minden éttermet,étterem berendezést.Mi szidjuk a magyarokat?Nincs okunk rá ezeket a fiatalokat látva akik idegen országban ezt csinálják. Ott ültem és be kellett menekülnöm a gerbeaudba mert ezek elkezdtek örjöngeni.előszö9r csak énekeltek aztán söröztek,aztán...A rendőrök már órákkal ezelőtt várták őket,tehát tudták hogy jönnek....egy magyar drukker sem volt a külföldiek meg csak néztek hogy mi van itt..mindeki szaladt a könnygázelől
     
  9. avatar: NNS
    2008.07.27, 01:42
    orf beszámolója a mérkőzésről:
    sport.orf.at/080726-7129/7130bigstory_txt.html
     
  10. avatar: NNS
    2008.07.26, 21:46
    nb1.hu: Pirotechnikai eszköz a pályán, az osztrák szurkolók dobták be a felezővonalnál.

    nso.hu: Áll a játék, az osztrák drukkerek megtorpedózták a pályát: behajítottak egy petárdát. Eltakarították, folytatódik a meccs.

    honvédfc.hu: A vendégszurkolók egy görögtűzet hajítottak a gyepre, áll a játék.
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2008.07.26, 20:45
    Azt hiszem csökken egy kicsit a befogadóképesség... Pár szék eltűnt.
     
  12. avatar: NNS
    2008.07.26, 19:42
    Grazi futballszurkolókra támadtak a magyar drukkerek szombaton délután Budapesten, a Belvárosban - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.
    sportgeza.hu/futball/2008/07/26/osztrak_szurkolokra_tamadtak_a_magyar_drukkerek_a_fovarosban/