magyarfutball.hu

Magyarország - Görögország 3 : 2 18:00

   
   
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
  • Magyarország - Görögország 2008.05.24.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
830. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Blom Kevin (Hollandia)
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 5.500
  2. nb1.hu: 6.500
  3. nso.hu: 7.000
  4. MTI: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.14, 14:02
    nekem is ez a bozsiki naivitás érződött a játékon. Rövid passzok - mintha egy sakkozó azzal készülne egy nagymesterversenyre, hogy megtanulja a vezérindiai megnyitást. A görög veteránok pedig álldogálnak, napfürdőznek, amikor pedig kedvük van, gyors kontrával lerohannak minket.

    3* jöttek át a félpályán, (a védelmünk akkor is halál sebezhető volt). Ez egy fing csapat. Egy normális klubcsapat ellen a félpályán nem jönnének át.

    Dzs góljánál a görögök mondjuk még az öltözőben voltak, kb. 5 méterről kísérték az eseményeket... Node szép volt akkor is! smiley

    Gera nagyon ki van szorítva a szélre, nincs segítsége, alig jut labdához. Hajnal gyengén játszik, de pl a Nyilasi által benyilazgatott helyzetet sztem Huszti cseszte el, Nyilasi berajzolta, hogy beindul, de valójában 1 lépés után megállt, és elbújt két védő mögött, pedig teljesen üres terület volt előtte - így Gera nem tudott kit indítani. Kellene egy csatár.

    Dzsudzsák! Szép gól, most felértek a középpályások, ezzel teret nyitottak Dzsudzsáknak, aki be is vágta.

    Hatalmas látvány a háttérben a "Király fröccs! Nagyon király!" reklámtábla. Ilyet pár éve csak a Kretén magazinban láthattunk focis karikatúrán.

    szerintem pofásan játszunk .. nekem azok a kis apró sok passzok középen amik nagyon tetszenek ... ezt igy kell csinálni .. HAJRÁ

    18 perc alatt 3 gólt hinteni a görögöknek hatalmas dolog. Bravo!
    (ugye, ha nem Hajnal végzi el a rögzített helyzeteket!)

    Tény, hogy nem tétmeccs. De most senki nem mondhatja azt, a fanyalgók közül, hogy a Görögök cserecsapattal jöttek.

    Olasz szindróma. Idejöttek a szar csapat otthonába kicsit felkészülni. Aztán szereztek egy gólt, nagy az arc. Aztán kapnak hármat, és most meg már se felpörögni se játszani nem tudnak. Síkidegek azért. Most már ennyit tudnak.
    Mindenesetre öröm nézni, hogy Matthaus - és egy két jól sikerült meccs 10-20 perce - óta újra van valami játéka a válogatottnak.

    Kb. ugyanolyan komolytalan a hozzáállásuk, mint tavaly az olaszoké és a lengyeleké volt. Ez azonban legyen az ő bajuk. Nem szabad túlértékelni a győzelmet, és akkor nem lesz baj.

    Idegesítő. mi kihagyunk 5 öt, nekik egy helyzetük van, befejelik..

    Na, ki is írta, hogy ez a görög csapat jobb nálunk? Szeretném hangosan kinevetni. Vacak rongylabdázók ezek, semmi más.

    A védelmünk katasztrofális. A jobbhátvédet érdemes lenne egy olyan tehénlegeltető karóval meg egy kétméteres lánccal lecövekelni a hatos sarkához, hátha akkor nem a tizenegyespontnál lökdösődik szabadrúgásnál a hülyéje.

    A középhátvédünknek meg adjunk egy járókeretet, mert azért mégis ciki, hogy egy görög támadás alatt kétszer esik hasra a semmiben.

    Viszont javul a csapat: legalább egy esetre határozottan emléxem, amikor emberhez fejelte a védelem a beívelt labdát.

    Ha a csatáraink nem toszorognának lövésre készülődve a laszti előtt 1,5-2 percet, akkor kb. hárommal többet rúgunk.

    Kell egy teljesen új védelem, és eredményes 3. kalapos csapat lehetünk. Esetleg egy-egy pótselejtező is belefér. Ja, és kell valaki a csatársorba, aki meghaladja a 30 kilós élősúlyt, és magasabb 130 centinél.

    1. Az eredmény nagyon szép.
    2. A mutatott játék biztató.
    3. A görögök nem strapálták magukat halálra. Ez legyen az ő bajuk.
    4. A mieink mertek futballozni.
    5. A magyar edzőkkel szemben Koemannak van önbizalma és mer kockáztatni. Ez helyes.
    6. Nem szabad túlértékelni a mai mérkőzést.

    Nekem tetszett, gratulálok a csapatnak!

    Mindentől fügetlenül előre kell egy csúcsék, szerintem ha felépül, Rajczi, de lehet Orosz vagy Németh is, lényeg, hogy ne kényszercsatárral álljunk fel.

    Régi mániám, hogy Dárdait vissza kell hozni, és Tőzsért el kell felejteni, örültem, hogy végre valaki megtette.

    A védelem bizonytalan még mindig, de a görögök nagyon kevéssé tették őket próbára.
    Egyénileg:

    Fülöp (4): az első gólnál az ővé lehetett volna a labda, szerintem hibázott, a másodikról nem tehetett, a kapufát és az emelést elnézte. Én nem vagyok meggyőzve, hogy ő a legjobb kapusunk.
    Szélesi (5): a második gól az övé, és a görög emelésénél is hibázott. Néha megpróbált felfutni, a harmadik gólt már ő megszerezhette volna a fejesével. Ezen a poszton szerintem Bodnár a legjobb, de Szélesi nem rossz helyettes.
    Juhász (7): a védelem legjobbja volt, a gólja tanári, alapember, helye megkérdőjelezhetetlen.
    Vanczák (5): az első gól az övé volt, de addig jól játszott. A második félidőben nem nagyon volt dolga. Szerintem neki nem ez az igazi posztja, középső védő poszton kell valakit találni Juhász mellé. Talán Tímár, talán Kádár, Stark, nem tudom.
    Lőw (6): nagyon kellemes meglepetés volt, bár a kapufánál az ő embere fejelt szerintem, de ezen kívül az ő oldalán nem futott görög támadás. Rengeteget jött fel, jól váltott Dzsudzsákkal, szerintem a válogatott meccsei közül most játszott a lejobban. Nemigen látom, ki lehetne az alternatívája.
    Vadócz (6): sok labdát szerzett, gólt lőtt, megpróbált nem építhezni, hanem letenni a labdát a nála technikásabbaknak. Tőzsérnél ezerszer jobb, látok benne fantáziát. Ezen a poszton (tudom, most sokan felhördülnek majd) Sándor György jöhet még szóba. Aki járt Újpest meccsre ősszel, tudja, hogy miről beszélek.
    Dárdai (6): nagyon jól játszott, volt egy gólt érdemlő lövése, harcos volt, küzdött. Szerintem alapember kell legyen, sokkal több fantáziát látok benne, mint Vassban.
    Gera (6): az első félidőben nem volt jó, a gólpassza viszont fordulópont volt. Ezzel együtt luxus őt a jobb oldalon játszatni, szerintem ő Hajnal helyén lenne hatékony. Volt jobb meccse, de a válogatottban a helye megkérdőjelezhetetlen. Ezen a poszton igazából nincs kiemelkedő játékos a magyar mezőnyben, Simek jöhetne szóba, de mást játszik.
    Hajnal (7): az első félidőben katasztrófa, a leggyengébb emberünk volt, a másodikra megtáltosodott. Voltak remek lövései, beindulásai, de nekem ő örök kérdőjel, de most először láttam a válogatottban értelmesen játszani. Ezzel együtt én ezen a poszton Gerát játszatnám. Ja, Hajnal pontrúgásból katasztrófa.
    Dzsudzsák (6): az első félidőben bátor volt, a gólja parádés, utána eltűnt. A bal oldali támadó kp poszton jól állunk, hisz Husztinak is ez lenne az igazi posztja. Bármelyikük megoldást jelenthet.
    Huszti (8): fura poszton játszott, de igazából mindenhol ott volt. Parádés beadásai voltak, rengeteget futott, nagy labdái voltak, neki is ez volt talán a legjobb meccse a válogatottban.
    Orosz (-): bíztató volt az a pár perc, tiszta 11-es volt, mikor fellökték.

    Erre a játékra lehet építeni, én megvallom, nem bíztam Koemanban, most mégis optimistább vagyok, mint voltam.

    A 4-2-3-1 rendszerben, ha mindneki egészséges:

    ---------------Balajcza-----------------
    Bodnár (Szélesi)-????-Juhász-Lőw
    -------Vadócz--------Dárdai----------
    ------Huszti----Gera-----Dzsudzsák
    ------------Rajczi (Németh)-----------

    Nagy kérdés a Juhász melletti másik középső védő.

    Ilyen hibákért Kölök II. korosztályban úgy ordít veled az edző, hogy lobog tőle a hajad. Ez nem válogatott szint: ovis helyezkedési hibák, töküresen hagyott támadók. A kapufánál 3 görögre felugróra nem jutott egy magyar védő sem. A 2. gólnál ketten voltak üresen a jobbhátvéd helyén.

    Egyik csapatnak sem volt védelme. A görögöknek csatársoruk sincs: szerintem az egész EB alatt 10 kapuralövés alatt maradnak.

    a görög válogatott egyébként a csúcson van, legalábbis a FIFA ranglista szerint. a ranglista 1993-as történelme óta sosem volt még ilyen magasan, a 8. pozicíóban a görög válogatott, mint most április-májusban. jelenleg a portugál, az angol, a horvát vagy épp a holland válogatottat is megelőzi a ranglistán

    Semmi jelentősége, csak érdekes, hogy két "holland" és egy "belga" lőtte góljainkat. smiley Talán ők értették meg legjobban, hogy mit kell tenni? smiley

    1. A mai győztes csapat átlagéletkora lehet, hogy magasabb, mint ami két éve a Bozsik-csapaté volt. Érdekes, hogy most senki nem öregezik... (A Bozsik-csapat egy csődtömeg volt, de alapvetően nem az átlagéletkorával volt baj.)
    2. Dárdai másfél éven át tartó mellőzése buta döntés volt.
    3. Várhidinek hónapokig könyörgött a fél ország, hogy próbálja meg Gerát, Husztit és Dzsudzsákot egyszerre játszatni. Nem merte. Koeman pár napos gyakorlás után meglépte, ráadásul még Hajnalt is elbírta a csapat.
    4. Számomra nem a mai meccs a mérvadó, hanem majd a horvátok elleni lesz az. Déli szomszédaink ellen már nagyobb lesz a nyomás, hiszen jóval több szurkoló lesz kint, és bizony ők nem azért mennek majd ki, hogy vesztes meccset vagy dögunalmas tilitolit lássanak.

    Utánanéztem, hogy mit produkáltak a görögök 2004 tavaszán, az Eb-győzelem előtti utolsó három barátságos meccsükön.
    Nos, a hollandok április 28-án 4-0 (!) arányban verték őket, majd május 29-én a lengyelektől is kikaptak 1-0 arányban (mindkét meccs idegenben volt). Június 3-án Vaduzban 2-0 arányban győztek a hellének Liechtenstein ellen, és aztán kilenc napra rá az Eb nyitómérkőzésén jött Portugália.
    Az Eb-arany utáni első mérkőzésükön 2-1 arányban veszítettek Albánia ellen Vb-selejtezőn.

    Ne feledjük, hogy a görögök március végén Düsseldorfban 2-1 arányban lenyomták leendő Vb-seljtezőbeli "nem sztárcsapat" ellenfelünket, Portugáliát. Két hónap alatt ennyire elfelejtettek volna futballozni?

    Annyit hozzátennék: nagyon sokat csesztették/csesztettétek Várhidit, hogy csak egy csatárral játszik, most csatár nélkül - de azonos felállásban játszott a csapat és eredményes volt. Ezt írtam mindig: rohadtul nem a csatárok számától függ, hogy mennyire defenzív egy csapat játéka - lehet két csatárral is masszívan védekezni (lásd MU szerdán) és csatár nélkül hatékony támadófocit játszani, mint a Róma időnként vagy - mondom állítólag, nem láttam a meccset - ma.

    Dárdai lehet, hogy frankó volt, de nem túlságosan bízom benne, bár a keretben - ha a Sebők Vili féle morált nem próbálja meghonosítani - akkor mindenképpen helye van és segíthet a fiataloknak.

    Helyesen nem csatár nélkül játszott, hanem egy olyan játékos volt a csatár(Huszti), aki a klubjában nem ilyen poszton játszik.
    Mindenki jól játszott, és elképesztően nagy a különbség már most a Várhidi-féle csapathoz képest.
    Kedves István, ön jól választott !(Sajnos be kell vallani.)

    Gratulálok a csapatoknak! Azt nem értem,miért nem lehetett a stadionba "kettős rangadó"-t rendezni,úgy a fiatalok is komolyabb közönség előtt játszhattak volna...
    Meg azt se értem,hogy egy bíró hogy mondhat olyat egy 11-es gyanús esetre,hogy 0-0-nál megadtam volna... nyilván több játékvezető is van,aki mérlegelésnél figyelembe veszi a pillanatyi állást is,de ezt így kimondani nem elegáns szerintem.

    A felívelés pillanatában még lesen állt a játékos, aki aztán lefejelte a labdát. Nem volt olyan feltűnő, mert aztán visszalépett, de nekem a visszajátszásokkor elég egyértelműnek tűnt az eset.
    A partjelző is 0-0-nál biztos beintette volna. smiley

    A tegnapi magyar futball eseményekről néhány érdekesség.

    Tegnap ugye győzött az U19-es csapat Portugália ellen. A 2007-es U19 EB-n részt vett a Portugál csapat is. Abban a csoportban lettek egy pont lemaradással (két 5 pontos csapat mögött 4 ponttal) harmadikak, amelyikben a két későbbi döntős, Görögország és Spanyolország is játszott. A torna és ezzel EB győztes spanyolokkal a csoportmeccsek során döntetlent játszottak, az EB ezüstérmes görögöktől is csupán egyetlen góllal kaptak ki. A jelenlegi és az akkori csapatban is játszott a hátvéd Ruben Lima.

    A görög meccs értékelésében pedig sokat dobhat, ha szem előtt tartjuk, hogy 9 hónap után kapott ki a görög válogatott és ennek a jó sorozatnak (melyben például idegenben verték Törökországot és Portugáliát) is köszönhetően épp akkor, amikor a FIFA világranglistán is egyéni csúcsukat érték el, a 8. helyet, olyan itthon elismertebb válogatottakat megelőzve, mint Hollandia, Anglia vagy Portugália.
    A magyar válogatott 21 év után győzte le Görögországot és 29 év után a regnáló Európa-bajnokot, úgy, hogy a tavalyi év folyamán még oda-vissza kaptunk ki tőlük és csupán a hatodik helyet szereztük meg abban a csoportban, ahol a görögök az élen végeztek. A magyar válogatott legutóbb (2007 augusztusában) a világbajnoknak tudott 3 gólt rúgni, azt megelőzően pedig (2006 októberében) Boszniában. Idén jó lenne ezt a teljesítényt megismételni smiley

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=276330&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.01.12, 22:39
    Hétfő délután megtartotta első edzését Erwin Koeman a magyar válogatott kapitányaként. Szántai az új kerettag, Tóth Balázs nem teljesen egészséges, hárman még nem edzettek. A Fradi helyett a Vác ellen mutatkozik be Koeman, aki a fotósok között is rendet vágott.

    Mint ismert, Sebők Zsolt sérülés miatt végül nem készülhet a csapattal, helyette afféle biztonsági tartalékként Szántai Levente (REAC) kapott meghívást, miután az Újpest nem engedte el kapusát, Balajcza Szabolcsot. Koeman viccesen meg is jegyezte, lehet, Hollandiából hoz kapust, vagy Petry Zsoltot ülteti le a kispadra.
    Problémát jelent, hogy Tóth Balázs nem tudott a többeikkel együtt edzeni, a combsérüléssel bajlódó légiós játékos további sorsa egyelőre kérdéses. Filkor Attiláé viszont nem, őt nem engedte el a Grossetto a a görögök és a horvátok elleni mérkőzésekre.
    A mintegy nyolcvan perces gyakorláson nem vehetett részt Lőw Zsolt, Vadócz Krisztián is Hajnal Tamás sem, ők csak este csatlakoznak a kerethez.
    A csapat egyébként szerdán edzőmeccset játszik, a Koeman-gárda első ellenfele a Vác lesz, az NB II-es együttes elleni felkészülési találkozó 18 órakor kezdődik. Érdekesség, hogy a válogatottnak szerdán a Ferencvárossal lett volna edzőmeccse, ám azt a találkozót időpont egyeztetési nehézségek miatt elhalasztották...
    Az új kapitány egyébként nem csak a pályán tartott fegyelmet, hanem azon kívül is. Edzés előtt ugyanis kijelölte az újságírók és a fotósok helyét, ám utóbbiak közül időközben néhányan közelebb merészkedtek a túlsó térfélen tartózkodó magyar válogatott tagjaihoz a jobb fotók érdekében. Koeman azonban közbelépett, és kérte, tartsák magukat a megjelentek az előre egyeztetett dolgokhoz.

    forrás?
    http://80.249.170.50/node/8500
     
  3. avatar: fgymat
    2013.06.08, 11:42 (szerk.: 2018.10.13, 18:22)
    Budapest, 2008. május 24., szombat (MTI) - Az Európa-bajnok Görögország legyőzésével mutatkozott be a magyar labdarúgó-válogatott kispadján a holland Erwin Koeman szövetségi kapitányként.

    A magyar válogattot egy éven belül - barátságos mérkőzésen - legyőzte az aktuális világ- (Olaszország, 3-1) és most Európa-bajnokot is.

    A magyarok 1987. október 14. után nyertek ismét Görögország ellen. Huszonegy évvel ezelőtt Eb-selejtezőn győztek, Budapesten 3-0-ra.

    A Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos találkozó előtt Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szakmai alelnöke 50. válogatottsága alkalmából köszöntötte Gera Zoltánt és Dárdai Pált.

    Eredmény:

    Magyarország-Görögország 3-2 (0-1)
    Puskás Ferenc Stadion, 8000 néző, v: Blom (holland)
    gól: Dzsudzsák (47.), Juhász (59.), Vadócz (63.), illetve Amanatidisz (45.), Liberopulosz (92.)
    sárga lap: Hajnal (45+1.), illetve Katszuranisz (45+1.)

    Magyarország:
    Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lőw Zsolt - Dárdai Pál, Vadócz Krisztián - Gera Zoltán (Koltai Tamás, 90.), Hajnal Tamás (Orosz Péter, 83.), Dzsudzsák Balázs - Huszti Szabolcs

    Görögország:
    Antoniosz Nikopolidisz (Konsztantinosz Halkiasz, 22.) - Georgiosz Szeitaridisz (Lukasz Vintra, 65.), Traianosz Dellasz (Hrisztosz Patszacoglu, 65.), Szotiriosz Kirgiakosz, Vaszilosz Toroszidisz - Paraszkevasz Antszasz, Angelisz Baszinasz (Nikolaosz Liberopulosz, 79.), Kosztantinosz Katszuranisz - Angelosz Hariszteasz, Teofanisz Gekkasz (Georgiosz Szamarasz, a szünetben), Jannisz Amanatidisz (Sztiljanosz Jannakopulosz, a szünetben)

    I. félidő:
    19. perc: Dárdai futott el a jobb szélen, beadása után Huszti 8 méterről a jobb sarok mellé csúsztatta a labdát.
    22. perc: Nikopolidisz rúgta hosszan előre a labdát, majd a combjához kapott és jelezte, nem tudja folytatni a játékot. A helyét Konsztantinosz Halkiasz foglalta el a kapuban.
    24. perc: Dárdai szerelte Baszinaszt 23 méterre a kaputól, majd egyből lőtt, Halkiasz a léc fölé tolta a labdát.
    34. perc: Hajnal baloldali szögleténél Halkiasz rosszul számította ki a labda ívét, "aláfutott", de Vanczák a kapu mellé csúsztatott.
    37. perc: Katszuranisz végzett el gyorsan egy szabadrúgást a felezővonaltól, az előreívelt labdát a kapujából a tizenhatoson kívülre kifutó Fülöp Hariszteasz elől csukafejessel továbbította az oldalvonalon túlra.
    45. perc: Katszuranisz ívelt a tizenhatoson belülre, Gekkasz nem találta el a labdát, Vanczák röviden szabadított fel, s Amanatidisz a hálóba passzolt (0-1).
    45+1. perc: Gera, majd Hajnal és Katszuranisz akaszkodott össze az oldalvonalnál, a görög játékos ellökte a magyar középpályást. A két együttes játékosai lökdösődni kezdtek, a játékvezető - miután asszisztense segítségével helyreállította a rendet - két sárga lapot osztott ki.

    II. félidő:
    47. perc: Gera passzolt középre, Dzsudzsák maga elé tette a labdát, majd 20 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1).
    59. perc: Huszti ívelt be szabadrúgást a görög tizenhatoson belülre, a berobbanó Juhász 10 méterről a jobb sarokba fejelte a labdát (2-1).
    63. perc: Huszti ívelt át szabadrúgást a jobb szélről a hosszú oldalra, Juhász visszafejelte a labdát középre, Szélesi bólintott kapura, ezt még hárította a kapus, de Vadócz közelről a hálóba továbbított (3-1).
    65. perc: görög "kisszöglet" után Baszinasz ívelte be a labdát, amit Kirgiakosz a kapufára fejelt.
    68. perc: Hajnal 19 méterről lőtt kapura, Halkiasz a bal felső sarok elől mentett szögletre.
    72. perc: Huszti passzolt Hajnalhoz, akinek 20 méteres lapos lövése alig kerülte el a jobb sarkot.
    92. perc: görög szabadrúgás után a visszafejelt labdát a csereként beállt, s üresen érkező Liberopulosz bólintotta közelről a hálóba (3-2).

    Bátran kezdett a magyar válogatott, amely már a görög tizenhatosnál letámadta ellenfelét és ezzel többször sikerült megzavarni a vendégvédőket. A magyarok gyors, rövid passzokkal építették támadásaikat, általában el is jutottak a kapu közelébe, de az utolsó átadás általában nem volt pontos, ezért kevés helyzet alakult ki. A görögök kényelmesen futballoztak, amikor ritmust váltottak, akkor pillanatok alatt a magyar védelem mögé kerültek, ezt azonban csak elvétve tették meg. Az utolsó percben egymásra vártak a hazai védők, ezt kihasználva jutottak előnyhöz a vendégek.

    A második játékrészt remekül kezdték a házigazdák, Dzsudzsák révén egyenlítettek. A folytatásban is Erwin Koeman együttese irányított és négy percen belül újabb két gólt szerzett. A vendégek ekkor megpróbáltak ritmust váltani, de csak a kapufát tudták eltalálni. A felszabadultan játszó házigazdák több tetszetős támadást is vezettek a kedvüket vesztő görögök ellen és második félidei jobb teljesítményükkel megérdemelten nyertek.

    Erwin Koeman (a magyar válogatott szövetségi kapitánya):
    "Motíváltak voltunk, ez a győzelem nagyon sokat jelent a csapatnak. Talán néhány embert meglepett, hogy Huszti volt a támadónk, de én nem véletlenül küldtem őt előre. Minden játékos szászszázalékot nyújtott, Husztit azért emelném ki közülük, mert nem a megszokott posztján játszott, és az új feladatát is kiemelkedően oldotta meg.

    Otto Rehhagel (a görög válogatott szövetségi kapitány):
    "Mi azt hittük, barátságos meccset játsszunk, a magyarok úgy küzdöttek, mintha az Európa-bajnokságon lennének. Ellenfelünk nagyon jól játszott, agresszív volt, és megmutatta az összes hibánkat. Ez a vereség időben jött figyelmeztetés, rengeteget kell még dolgozni, ha sikeresek akarunk lenni az Eb-n."

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.31, 16:26 (szerk.: 2009.11.09, 11:34)
    ...görög előtt szerdán voltam ibusz irodában, "néni mennyi jegy fogyott?" "Pillanat megnézem, 11.386" és akkor még volt 4 nap a meccsig...


    forrás:
    nb1.hu fórum
     
  5. avatar: Balage
    2008.05.25, 01:01
    Hát nem tudom, nekem a TV közvetítés alapján reálisnak tűnik a nézőszám!
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.24, 23:42 (szerk.: 2018.10.13, 18:18)
    A teljes kubai labdarúgó-válogatott helyet foglal a Puskás-stadion lelátóján a ma esti, Magyarország-Görögország barátságos mérkőzésen. A karibiak tegnap, a lindabrunni edzőtáborban a nyilvánoság teljes kizárásával, amolyan titkos edzőmeccset játszott az Európa-bajnokságra készülő Ausztria ellen - a háromszor 35 perces összecsapást a sógorok 4-1-re nyerték. A kubaiak hétfőn egy alacsonyabb osztályú osztrák csapattal is megmérkőznek, a szombatjukat azonban kirándulásra szánták: átruccantak Magyarországra.
    Szövetségi kapitányuk, a német Franz Reinhold ugyanis régi jó barátja a görögöket vezénylő Otto Rehhagelnek. A csapat ?kirándulását?a korábban a Győri ETO-nál menedzserként tevékenykedő Gergely Péter szervezte meg, a kubaiak tiszteletjegyeit Bicskei Bertalan gyors intézkedésének köszönhetően biztosították.

    forrás:
    nb1.hu
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.24, 23:35
    És itt is nagy kamuk a nézőszámok...bőven megvolt úgy körülbelül 15-20ezer...De majd a képeken úgyis látszik.
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.24, 22:52
    Koltai Tamás debütált a válogatottban, Dárdai Pál pedig 50. meccsét játszotta. Gera Zoltánt szintén köszöntötték 50. meccse alkalmából (neki ez volt az 52., az előző két meccset nem itthon játszottuk)
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.24, 22:44 (szerk.: 2008.05.24, 22:44)
    közvetítés görögül:
    http://www.epo.gr/detail.asp?e_article_id=12635&e_article_cat_id=2

    amit felfogtam belőle hogy: rKOA!=GÓL!
     
  10. avatar: NNS
    2008.05.24, 21:49 (szerk.: 2008.05.24, 21:49)
    Nem akarom senki illózióit se elrabolni, de elsô két forduló után lesz egész pontosan 0 pontunk.
    Albán - Málta négyesbôl is max kb 5 pontot szerzünk majd. Így kb 2009 márciusára úszik el a kijutási lehetöségünk.

    2009. 04. 01. Magyarország - Málta
    2009. 03. 28. Albánia - Magyarország
    2008. 10. 15. Málta - Magyarország
    2008. 10. 11. Magyarország - Albánia
    2008. 09. 10. Svédország - Magyarország
    2008. 09. 06. Magyarország - Dánia
     
  11. avatar: NNS
    2008.05.24, 21:45
    Újjabb nagyszerü gyözelem. Következö kb 1 hónapban olvashatjuk / hallhatjuk a médiában hogy mekkora sztárok vagyunk és most tutikijutunk.
    Aztán majd vagy Málta vagy az Albánok helyreraknak.
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.20, 21:47 (szerk.: 2018.10.13, 18:17)
    A Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség (MGYLSZ) múlt heti megalakulásának alkalmából az MLSZ vezetői úgy döntöttek, hogy a május 24-i Magyarország - Görögország mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadion egyes szektorait "gyermeklabdarúgó-szektor" néven megnyitják a meccs iránt érdeklődő 16 év alatti fiatalok előtt.

    A gyerekek diákigazolványuk és a kedvezményes jegy felmutatásával ingyenesen nézhetik meg a meccset. Minden fiatallal egy-egy szülő, vagy kísérő is tarthat, akinek kedvezményes, 500 forintos jegy megvásárlásával nyílik módja megnézni a találkozót. (Egy kísérő természetesen több gyermeket is hozhat a mérkőzésre, akár egy egész csoportot is.) Az MGYLSZ-jegyek megvásárlására csütörtök reggeltől az IBUSZ kirendeltségeiben van lehetőség. Az ilyen tikettek e-mailben is igényelhetők az mgylsz@mlsz.hu címen - s a szövetség visszajelzése után - sorban állás nélkül átvehetők a mérkőzés előtt a Hotel Stadion halljában az MGYLSZ standjánál.
    A lehetőséget kiemelten ajánljuk a testnevelő tanárok figyelmébe.

    forrás:
    mlsz.hu
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.19, 21:01 (szerk.: 2018.10.13, 18:16)
    Ami változás a korábbiakhoz képest: Filkor Attilát nem engedte el klubja, a Grosseto, ezért a középpályás nincs az edzőtáborban, helyére a kapitány a győri Koltai Tamást (Győr) hívta meg.

    forrás:
    mlsz.hu
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.09, 19:25 (szerk.: 2018.10.13, 18:16)
    Arra való tekintettel, hogy a találkozók másnapján bajnoki fordulók lesznek, a Soproni Ligában élen álló négy együttesből ezúttal nem vettem figyelembe senkit, nem kívántam megzavarni a felkészülésüket - kommentálta honlapunknak döntését a kapitány. - A kiszemeltjeim közül négyen - Buzsáky, Halmosi, Timár és Rajczi - sajnos sérültek, így rájuk sem számíthatok. Vass Ádám és Feczesin Róbert azért hiányzik a névsorból, mert klubjuk, a Brescia az első osztályba kerülésért játszik fontos mérkőzést, s az olaszok kérésének engedtem, amikor nem hívtam meg őket.

    A magyar válogatott kerete:

    Kapusok:
    Fülöp Márton (Sunderland AFC - Anglia)
    Köteles László (Diósgyőri VTK)
    Sebők Zsolt (FC Fehérvár)

    Védők:
    Szélesi Zoltán (RC Strasbourg - Franciaország)
    Csizmadia Csaba (SV Mattersburg - Ausztria)
    Bodnár László (Red Bull Salzburg - Ausztria)
    Bodor Boldizsár (Roda JC - Hollandia)
    Juhász Roland (RSC Anderlecht - Belgium)
    Vanczák Vilmos (FC Sion - Svájc)
    Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim - Németország, II. osztály)
    Vaskó Tamás (Bristol City FC - Anglia, II.osztály)
    Kádár Tamás (Newcastle United - Anglia, tartalék)

    Középpályások:
    Huszti Szabolcs (SV Hannover '96 - Németország)
    Dárdai Pál (Hertha BSC - Németország)
    Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven - Hollandia)
    Gera Zoltán (West Bromwich Albion - Anglia, II.osztály-feljutó)
    Hajnal Tamás (Karlsruher SC - Németország)
    Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen - Hollandia)
    Tóth Balázs (KRC Genk - Belgium)
    Filkor Attila (US Grosseto FC - Olaszország, II.osztály)

    Támadók:
    Ferenczi István (Barnsley FC - Anglia, II. osztály)
    Orosz Péter (FC Wacker Innsbruck, Ausztria - kieső)
    Priskin Tamás (Watford FC - Anglia, II.osztály)
    Németh Krisztián (Liverpool - Anglia, tartalék)

    A szövetségi kapitány hozzátette, hogy a görögök elleni meccsre a május 19-i találkozót követően 22 játékos készül majd, míg Kádár Tamás és Németh Krisztián a korosztályos Eb-döntőn való részvétel kiharcolására készülő U19-es válogatott elitkörének küzdelmei után, május 27-én csatlakozik Geráékhoz.

    forrás:

    mlsz.hu
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2008.05.07, 13:39 (szerk.: 2018.10.13, 18:15)
    Csütörtökön kezdik árulni a megszokott helyeken, az ország összes IBUSZ-kirendeltségében a belépőket az A-válogatott három soron következő mérkőzésére.

    A görögök (Puskás-stadion, május 24., 19 óra) és a horvátok (Szusza Ferenc Stadion, május 31., 20.30 óra) elleni találkozóra a legolcsóbb jegy 2000, a legdrágább 5000 forintba kerül.

    Jó hír a szurkolóknak, hogy az MLSZ újított és erre a két mérkőzésre, valamint a vb-selejtezők főpróbáját jelentő Magyarország-Montenegró összecsapásra (Puskás-stadion, augusztus 20., 18 óra) rendkívül vonzó árú, 4000 forintos bérletet bocsát ki, s ezek is természetesen már csütörtöktől megvásárolhatóak országszerte az IBUSZ irodáiban.

    forrás:
    mlsz.hu
     
  16. avatar: magyarfutball.hu
    2008.04.25, 18:17 (szerk.: 2018.10.13, 18:15)
    Programegyeztetési nehézségek miatt az FTC Labdarúgó Zrt. és az MLSZ vezetősége a május 21-re tervezett Ferencváros-Magyarország mérkőzés elhalasztásáról állapodott meg.

    forrás:
    ftc.hu
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2008.04.17, 00:15 (szerk.: 2009.11.09, 11:36)
    emlékeztetőül:

    Többszöri tárgyalás és egyeztetés után csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencváros között megszületett a megállapodás, amelynek értelmében a felek kinyilvánították szándékukat: a jövőben közösen tesznek meg mindent a magyar labdarúgás fejlődése érdekében.
    A Ferencváros visszavonja a bírósági pereket, a szövetség pedig hathatós támogatásban részesíti a Fradi utánpótlását.

    Ami a részleteket illeti: 2008. március 26-án az Üllői úton "békemérkőzést" játszik a Ferencváros az A-válogatottal, a találkozó bevételét a klub fiatalajainak képzésére fordítják majd. Az MLSZ - szem előtt tartva a magyar futball egyetemes érdekeit - vállalja, hogy a népligeti Budapesti Olimpiai Központban az OLLÉ program keretében, saját költségén kialakít egy harmadik generációs műfüves nagypályát, amelynek köszönhetően a Ferencváros utánpótlás-csapatai, valamint a korosztályos válogatottak korszerű, minden igényt kielégítő hosszútávú gyakorlási lehetőséghez jutnak.

    Az MLSZ és az FTC irányítói megállapodtak abban is, hogy a jövőben együtt tesznek meg mindent a sportág szakmai fejlesztése, a magyar labdarúgás általános megítélésének kedvezőbbé tétele és a futballunkat körülvevő közhangulat javítása érdekében.

    A megállapodást Kisteleki István, az MLSZ elnöke és - Rieb György klubelnök jelenlétében - Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke látta el kézjegyével.


    forrás:
    2008.08.02 ftc.hu