magyarfutball.hu

Moldova - Magyarország 3 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Európa-bajnokság 2008 selejtező
826. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Chişinău, Stadionul Zimbru
játékvezető : Královec Pavel (Csehország)
nézőszámok:
  1. fmf.md: -
  2. mlsz.hu: 3.000
  3. nb1.hu: 3.000
  4. nso.hu: 3.000
  5. Nemzeti Sport: 3.500
  1. 12' Bugaev Igor 1 - 0
    22' Josan Nicolae 2 - 0
    sárga lap 30' Gera Zoltán
    75' Zmeu Denis sárga lap
    80' Josan Nicolae sárga lap
    sárga lap 84' Fülöp Márton
    86' Alexeev Serghei 3 - 0

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.06.08, 05:57 (szerk.: 2017.10.11, 22:06)
    Várhidi Péter szövetségi kapitány kijelölte a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatát a 18 órakor kezdődő, Moldova elleni, chisinaui Európa-bajnoki selejtezőre.

    A hiányzó Juhász Rolandot és Vass Ádámot - hazai szövetség honlapjának tanúsága szerint - Csizmadia Csaba és Vadócz Krisztián pótolja majd.

    A délelőtti taktikai értekezleten a kapitány újra elemezte játékosaival a pénteken megtekintett Moldova-Törökország mérkőzés tapasztalatait, s ezeknek megfelelően osztotta ki játékosainak a személyre szabott feladatokat.

    Chisinau, 2007. november 17., szombat (MTI) - A Moldova hazai pályán három góllal nyert Magyarország ellen labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.
    Európa-bajnoki selejtező, C csoport:

    Moldova-Magyarország 3-0 (2-0)
    Chisinau, 3000 néző, V: Kralovec (cseh)
    gólszerzők: Bugaiov (12.), Josan (23.), Alexeev (86.)
    sárga lap: Zmeu (75.), Josan (80.), Epureranu (84.), illetveGera (30.), Fülöp (84.)

    Moldova:
    Stanislav Namasco - Alexandru Epureanu, Serghei Lascencov, Radu Rebeja, Eugeniu Cebotari (Semion Bulgaru, 49.) - Denis Calincov (Serghei Alexeev, 64.), Serghei Namasco, Denis Zmeu (Ghenadie Olexici, 93.), Nicolae Josan - Vitalie Bordian, Igor Bugaiov

    Magyarország:
    Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Csizmadia Csaba, Vanczák Vilmos - Vadócz Krisztián (Balogh Béla, 39.), Tőzsér Dániel (Buzsáky Ákos, 39.), Hajnal Tamás - Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs (Feczesin Róbert, 71.) - Priskin Tamás

    I. félidő:

    7. perc: Gera kényszerítőzött Hajnallal, a visszakapott labdát egyből beadta, Priskin hat méterről fejelt, Namasco bravúros vetődéssel hárított.
    12. perc: Cebotaru passzolt Bugaiovhoz, aki úgy vette át a labdát, hogy Csizmadia és Vanczák között kapura fordult, majd 14 méterről, kicsit jobbra kisodródva félmagasan a kapu közepébe lőtt (1-0).
    23. perc: jobboldali szabadrúgás után a kapu elé emelt labdát a magyar védők röviden fejelték ki, Josan mellel maga elé tette, majd 23 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0).

    II. félidő:

    48. perc: Calincov szerzett labdát a jobb szélen, középre gurított, Bugaiov az ötös sarkáról a kapu mellé perdített.
    56. perc: Buzsáky passzolt Priskinhez, akinek 14 méterről leadott kapáslövése után a közbevetődő Epureanu fejéről pattant a labda az alapvonalon túlra.
    63. perc: Dzsudzsák 25 méteres lapos lövése után Namosco a jobb sarok elől ütötte oldalra a labdát.
    69. perc: Buzsáky fordult le Bulgaruról, 22 méterről lőtt, Namasco gyors vetődéssel a bal alsó sarok elől tolta az alapvonalon túlra a labdát.
    76. perc: Hajnal ívelt be szabadrúgást a kapu elé, Vaskó visszafejelt labdáját Gera 4 méterről ellőtte, Namasco lábbal szögletre mentett. A sarokrúgást Hajnal végezte el, Gera visszafejelt labdáját Priskin 3 méterről kapura csúsztatta, de a hazaiak kapusa egy reflexmozdulattal ismét mentett.
    86. perc: Alexeev kapott egy jó átadást, 14 méterről egyből lőtt és a labda Fülöp keze alatt a bal sarokba gurult (3-0).

    Idegenben is bátran kezdett a magyar válogatott, amely már a hazai tizenhatosnál igyekezett labdát szerezni. A 7. percben már vezethettek volna a vendégek, de a moldovai kapus óriási bravúrral ütötte ki Priskin közeli fejesét. A házigazdák kevesebbet birtokolták a labdát, gyors ellentámadásokkal próbálkoztak. A 12. percben egy védelmi hibát kihasználva jutottak vezetéshez a vendéglátók, akik kihasználva a magyarok zavarát tizenegy perccel később növelték előnyüket. A játékrész hátralévő részében a házigazdák nyugodtan játszadoztak, Várhidi Péter együttese teljesen elvesztette a fonalat.

    A második 45 percben szinte végig a hazaiak térfelén zajlott a játék, a magyarok egymás után alakították ki helyzeteiket, de a házigazdák kapusa minden kísérletet hatástalanított. Ráadásul a hajrában Alexeev Fülöp "segítségével" tovább növelte a hazaiak előnyét.

    Gera Zoltán ezen a találkozón szerepelt 50. alkalommal a magyar válogatottban.

    "Van ilyen, előfordul, hogy semmi sem sikerül, de a vereséget is emelt fővel kell elviselnünk" - mondta Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a honi szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján. "Megyünk tovább a megkezdett úton, szerdán nyerni fogunk."

    forrás:
    Budapest, 2007. november 17., szombat (MTI)
     
  2. avatar: ingersheim
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 12:01 (szerk.: 2017.10.11, 22:02)
    "A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

    Kapusok: Fülöp Márton (Leicester City), Balogh János (DVSC-TEVA), Balajcza Szabolcs (Újpest FC)

    Védők: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Vermes Krisztián (Újpest FC), Vaskó Tamás (Bristol City FC), Balogh Béla (Colchester United), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Vanczák Vilmos (FC Sion)

    Középpályások: Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Halmosi Péter (Plymouth Argyle), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Leandro De Almeida (DVSC-TEVA), Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Buzsáky Ákos (QPR), Gera Zoltán (West Bromwich Albion)

    Csatárok: Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Watford FC)"


    Várhidi Péter jelöltjei közül a vasárnap délelőtti friss információk szerint Vass Ádám bajlódik sérüléssel, nem is játszott klubcsapata, a Brescia hétvégi bajnokiján. Emiatt a szövetségi kapitány Vadócz Krisztiánt hívta be az első közös gyakorlását hétfőn délután tartó keretébe.

    mlsz.hu
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.09.04, 10:10
    A Moldovai szövetség honlapja szerint Alexandru Epureanu is kapott sárga lapot a 83. percben:
    http://web.archive.org/web/20071208101538/www.fmf.md/news_en.htm
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.09.04, 10:07 (szerk.: 2017.10.11, 22:10)
     
  6. avatar: NNS
    2010.01.20, 01:35
    Érdekesség hogy az FC Zimbru Chişinău jegyeit használták mint belépőjegy. A klub neve, ill. címere van feltüntetve...
     
  7. avatar: NNS
    2008.04.16, 16:01 (szerk.: 2009.07.25, 15:33)
    A Viking'95 beszámolója a Moldovai túráról, érdemes elolvasni:
    Péntek délelőtt a sofőrrel együtt heten indultunk útnak, hogy a messzi Moldáviában tekintsük meg a válogatott szereplését. A járaton egy tárnoki két pécsi egy semleges és két viking foglalt helyet. Egész gyorsan elértük a határt és annak átlépése után gyorsan elfelejthettük a tükörsima magyar utakat. Félelmetes, hogy a románok hogy lepusztítanak mindent, ahová beteszik a lábukat. Úttalan-utakon Daciák gyűrűjében vezetett az utunk az elcsatolt területeken. Körülbelül óránként álltunk meg egy-egy gyors két betűs kitérőre, így hát egész gyorsan haladtunk, pedig volt hogy elfogyott az aszfalt alattunk. Már szombatot mutatott az óra mikor elérkeztünk a román - moldáv határ szakaszra. A kijutás simán ment majd jött a bejutás, ami körülményesre sikerült, ugyanis négy helyen kérték az útleveleket a kucsmás határőrök. Némi tötyörgés és 15 euró árán végre bejutottunk az országba, ahol meglepve tapasztaltuk, hogy egész normális út visz a fővárosba. Néhány megállót beiktatva (ahol is megcsodálhattuk a helyi mellékhelységek higéniás maximumát). Igen hamar megpillantottuk a Chisinau táblát. Mivel még igen hajnal volt ezért úgy döntöttünk hunyunk reggelig a buszon. Ketten viszont úgy gondolták járnak egyet. Kb. egy óra múlva vissza is tértek miután el akarták rabolni őket, meg a pénzüket, de szerencsésen megúszták egy pár kesztyű minusszal. A másik trauma a trolin való megbüntetés szándéka volt, de az ellenőrnek nem jött össze. Tehát a pár órás pihenés után belevetettük magunkat a már nyüzsgő KISJENŐ életébe. Reggeli, majd városnézés következett jegyvétellel egybekötve. A főváros eléggé lelakottnak mondható és az elmúlt rendszer nyomai érzékelhetőek voltak a város minden pontján. Ennek ellenére nagy nyugati márkák jelen voltak a városban, bár nem tudom, hogy a helyiek miből veszik meg őket. Chisinau nagy jellegzetességei a 20-25 emeletes panel felhőkarcolók. Maradandó látvány egy ilyen tömb, aminek az ablakain ruhák lógnak ki. Miután bevásároltunk és kinézelődtük magunkat bevetettük magunkat egy étterembe és sörnedük bepusztításával töltöttük az időt. Lassan közeledett a meccskezdés, tehát kocsiba be és indulás a stadionba, amit elég nagy kavargás után találtunk meg. A helyiek békések voltak simán álldogáltunk közöttük és nem történt semmi. A többség miután bejutott észrevettük, hogy nincs meg a fő viking ő ugyanis a fogda komfortját élvezte, mert állítólag sokat ivott, majd később kiderült, hogy nincs vízuma. (egy éve nem is kell ilyesmi) Az egyik srác fordítása segítségével el is engedték őket és kb. a 15. percre már be is értek. Úgy 20-an lehettünk egy stócban és szemben is 5-6-an. A meccsen kb. 3000néző volt. (Hát igen a beharangozottnál csak egy 0-val kevesebben).
    A mérkőzés elég balul sült el a számunkra, így hát egetverő hangulatról nem beszélhettünk a soraink között igaz, a hazai oldal sem a félelmetes hangulata miatt marad meg az emlékezeteimben. Néha megdördültek, miközben csapkodták a műanyag székeket és örültek a háromgólos győzelmüknek. Miután lefújták a meccset kicsit benntartottak, majd irány a busz. Szedelőzködtünk és irány hazafelé. Útközben megálltunk egy étteremben, ahol kézzel-lábbal elmagyaráztuk, hogy enni szeretnénk. Ezután, a maradandó gasztronómiai élmény után már nem voltak sűrű megállók. A határátlépések simák voltak (ha nyerünk, lehet „mókásabb” lett volna) A legénység alvással töltötte az időt. Eléggé fáradtak voltunk, hiszen a zötyögős hegyi utak sem keltettek fel minket. Vasárnap 11 lehetett mire átléptük a magyar határt és olyan jól haladtunk, hogy a BKV meccs második félidejére sikerült is befutni.
    Felejthetetlen túra volt minek során rengeteg élménnyel gazdagodtunk és eljutottunk egy olyan helyre ahová egyszerű turistaként nem igazán mennénk.

    DonD

    www.gportal.hu/gindex.php?pg=21835253&nid=3971393
    Volt egy képsor is, csak időközben leszedték. Követelem hogy kerüljön vissza! smiley