magyarfutball.hu

Norvégia - Magyarország 4 : 0 19:00

   
   
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
  • Norvégia - Magyarország 2007.06.06.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Európa-bajnokság 2008 selejtező
820. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Oslo, Ullevaal Stadion
játékvezető : Iturralde González Eduardo (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: 16.000
  2. fotball.no: 19.198
  3. Nemzeti Sport: 21.000
  4. nb1.hu: 30.000
  5. nso.hu: 35.000
  1. 22' Iversen Steffen 1 - 0
    29' Hagen Erik sárga lap
    sárga lap 29' Hajnal Tamás
    58' Braaten Daniel 2 - 0
    60' Carew John 3 - 0
    79' Carew John 4 - 0
Ott voltak:
  1. John

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.06.07, 19:24 (szerk.: 2017.06.06, 13:35)
    Oslo, 2007. június 6., szerda (MTI) - Kihirdette kezdőcsapatát a norvégok elleni 19 órakor kezdőd Európa-bajnoki selejtezőre Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

    A magyar kezdőcsapat:
    Végh Zoltán - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Balogh Béla, Vanczák Vilmos - Buzsáky Ákos, Tóth Balázs, Tőzsér Dániel - Hajnal Tamás - Priskin Tamás, Gera Zoltán

    Oslo, 2007. június 6., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott négygólos vereséget szenvedett Oslóban a norvégoktól a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők C csoportjában.
    Eb-selejtező, C csoport:

    Norvégia-Magyarország 4-0 (1-0)
    Oslo, Ullevaal Stadion, 16 néző, v.: Eduardo Iturralde Gonzalez (spanyol)
    gólszerzők: Iversen (22.), Braaten (58.), Carew (60., 79.)
    sárga lap: Hagen (28.), illetve Hajnal (28.)


    Norvégia:
    Haakon Opdal - Jarl Andre Storbaek, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Bjoern Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim (Kristofer Haestad, a szünetben) - Morten Gamst Pedersen (Thorstein Helstad, 83.), John Carew, Steffen Iversen (Daniel Braaten, a szünetben)

    Magyarország:
    Végh Zoltán - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Balogh Béla, Vanczák Vilmos - Buzsáky Ákos (Vadócz Krisztián, 85.), Tóth Balázs, Tőzsér Dániel - Hajnal Tamás - Priskin Tamás (Tisza Tibor, 73.), Gera Zoltán


    I. félidő:

    3. perc: Carew lőtt gólt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
    12. perc: Carew fordult le Baloghról, majd hat méterről lőtt, de a labda a bal kapufa mellé szállt.
    16. perc: egy beívelt szabadrúgást Juhász csúsztatott meg, a labda nem sokkal kerülte el a kaput.
    18. perc: Hajnal készítette le a labdát Gerának, aki 18 méterről lőtt, a rövid sarokra tartó labdát Opdal vetődve hárította.
    22. perc: Storbaek lőtt 30 méterről, Carew lábán irányt változtatott a labda, Végh óriási bravúrral hárított. A balról érkező szögletet Iversen a hosszú oldalon közvetlen közelről a hálóba felejte (1-0).
    45. perc: Gera és Hajnal összjátékát követően Priskin került helyzetbe, de a támadó 13 méterről, középről a kapu fölé lőtt.

    II. félidő:
    52. perc: Tőzsér lőhetett 20 méterről, de gyengén találta el a labdát.
    55. perc: Riise az alapvonalról játszott vissza Carew elé, az Aston Villa támadója hatalmas helyzetből tüzelhetett, de a közbevetődő Szélesiben elakadt a labda.
    56. perc: Hajnal tört be a 16-oson belülre, majd 11 méterről a kivetődő Opdalba lőtt.
    58. perc: egy felívelt labdát Szélesi rosszul fejelt középre, Végh feleslegesen mozdult ki, így a csereként beállt Braatennek csak az üres kapuba kellett passzolnia (2-0).
    60. perc: Carew lépett ki a leshatáron - Balogh ragadt be - és a kimozduló Végh lába között a kapu közepébe passzolta a labdát (3-0).
    79. perc: Pedersen tette be a labdát az ötösön helyezkedő Carewnak: a támadó háttal a kapunak tökéletesen fedezte a játékszert, majd rendkívül könnyedén Juhász Roland szorításában a kapu bal oldalába emelt (4-0).


    Óriási lendülettel kezdett a norvég válogatott: az első tíz percben szinte ki sem jött saját térfeléről a magyar csapat. A folytatásban - pont amikor úgy tűnt, sikerül megtörni a hazaiak játékát - Iversen egy szöglet után vezetést szerzett. Várhidi Péter együttese ezt követően már jóval többször veszélyeztetett, Priskin a szünet előtt még egyenlíthetett volna.

    A fordulást követően nagy elszántsággal kezdett a magyar együttes, ám egy óriási védelmi hiba után megduplázta előnyét a hazai gárda, két perccel később pedig eldöntötte az összecsapást. A hajrára teljesen elfáradt a magyar válogatott, így a norvégok teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót.

    "Még mindig bosszankodunk a meccsek után, ráadásul ezúttal simán kaptunk ki. Ugyanakkor úgy gondolom, jobban játszottunk, mint a görögök ellen. Két kulcsmomentuma volt a találkozónak, az egyik, hogy Carew-t nem tudtuk megfogni, a másik pedig a második gól, ami után összeomlottunk és három perc alatt el is dőlt a találkozó. Úgy éreztem a második találat előtt meg lehetett volna fogni a norvégokat. Továbbra is azt mondom, hogy ez egy fiatal társaság, minden mérkőzésből sokat tanulhatunk. Ez a csapat, ha három év múlva is együtt játszik majd, akkor megszűnnek az ehhez hasonló vereségek"
    - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.20, 12:36
    Király orbitális hibái ellenére mindig jobb kapus volt a Véghnél.
    Baloghot kellene védetni, de úgy látszik a törpe a bajnokból senkit se óhatjt a csapatba tenni, de még a cserepadra se Dzsudzsák kivételével


    Vegyük észre, a két norvégok elleni meccsen nem ugyanaz volt az edző és részben a csapat sem. Szóval kitől is vársz itt bármit? (Azon kívül, hogy - a taktikailag állítólag nem túl képzett - Matthäusnak ez alapján a meccs alapján teljesen igaza volt, hogy a magyar válogatottal három belső védővel játszott.)

    Miben is van felelőssége a szövkapnak:
    1 - a keret: hát a mainál sokkal jobbat nem tudnék mondani, olyan védőnk nincs, aki jobban elbánt volna Carew-val és tisztán látszott, hogy Husztinak sem lett volna szélen túl sok helye. Egyszerűen ilyen angol II. liga/belga első osztályú szintű keretünk van - BL szinten különösebben jegyzett játékos nélkül.
    2 - taktika: eljutottunk a norvég kapuig néhányszor, főleg a második félidőben a második gól előtt tényleg jól játszott a csapat, mindenki a helyén volt, a gólokat qrvára nem taktikai hibákból kaptuk: az első előfordul egy skandináv csapat ellen, a többi pedig a szokásos kib@szott dühítő balf@szság volt - ami részben a játékosaink képességei, részben az összeszokottság számlájára írható.
    3 - motiváltság: hát ma speciel ebben sem láttam kivetni valót.

    Szóval szvsz itt lehet várhidizni, csak nem látom értelmét. Amíg nincs igazán klasszis belső védőnk, védekező középpályásunk és előre elszaladó csatárunk, addig egy ilyen darálós, beívelgetős csapat ellen bekkeléssel sem érnénk el sokkal jobb eredményt...


    Sajnálom a tegnapi meccset, mert a 0-4 egyszerűen - egy rövid időszakot leszámítva az első félidőben - nem volt benne. Szerintem igenis jobb volt a játék, mint a görögök ellen (ezzel persze nem mondtam nagyot), ott az első gól - vagy inkább Gerzson kihagyott ziccere - után meghalt minden. Itt viszont volt egy olyan 5 perc, amikor azt éreztem: ez az, így játsszon a magyar válogatott, még a pulzusszámom is megemelkedett, mert úgy éreztem, van keresnivalónk. Ez az időszak a Szélesi bravúros mentése és a második norvég gól között volt. Valamiért az a mentés egy lélektani fordulópont volt, és látszott a játékosokon, hogy most elhiszik, hogy van keresnivalójuk. Játszottak. Ki tudták adni magukból azt, ami bennük van. Önbizalmuk volt. Ekkor volt Hajnal ziccere is.

    Aztán jött sajnos a második gól, ami - mint valaki találóan megjegyezte - valóban hungarikum. Egyszerűen ilyen gólokat még Málta vagy Lieschtenstein sem kap. És innentől újra összezuhantunk, újra a félelem és újra a kishitűség jött. De az az 5 perc, az jó volt.

    Mi következik ebből? Hogy igenis, kurvára számít, hogy ki a szövetségi kapitány. Valóban nem lesz jobb focista attól egyik sem, ha leváltjuk az akutális szövkapot, csak nem mindegy, hogy a tudásából tétmeccsen mennyit tud előhozni. Várhidi egy puhapöcsű, tekintély nélküli fasz, egy elméleti zsebtigris (mennyire szánalmas volt az is, amikor a nyilatkozatban azt mondta, visszajutnak hozzá az infok, tudja ám, mit mondanak Pesten). Matthaust szerintem óriási hiba volt kirúgni, na ő volt az, aki alatt a legtöbbet hozták ki magukból a játékosok (egyébként Verebes "mágiája" is erre épült, a kezei alatt szárnyaló győri játékosok nem voltak kiemelkedő képességűek, de valahogy értett a motivációhoz - most itt természetesen a 80-as évek eleji győri bajnokcsapatra gondolok).

    A magyar válogatott legközelebb akkor fog számottevő eredményeket elérni, ha tekintélyes, külföldi, eredményei miatt kikezdhetetlen szakember áll az élén. Addig nem.

    Ezért kell kirúgni Várhidit, nem azért, amiket nyilatkozik.

    (Na persze az is vicces, jön a fiatalítás szöveggel. A görögök elleni szánalmas játék után saját koncepciójához is képtelen volt következetes maradni, és két helyen is a fiatal helyett rutinosabb játékost állított be. Ezzel elismerve, hogy nem a csapatépítés a cél, ill. nem tudja kezelni a rá nehezedő nyomást, mert akkor kitartana a Csizmadia meg a Vadócz mellett. Így most jól ki is szoptunk, és még azt sem mondhatja, hogy "mert a fiatalok meg az összeszokás". Mellesleg, ha Filkorékat meg Farkasékat játszatná, még el is nézném ezeket az eredményeket, mert nekik tényleg kell 3-5 év, amíg válogatott szinten igazán alkothatnának - de a mostani csapat már szinte egy az egyben Matthaus csapata - csak sokkal szarabbul játszik.)

    Még egy fél mondat erejéig visszatérve a tegnapi meccsre, nekem Szélesi játéka kellemes meglepetés volt, Riise oldalán játszani nem lehetett könnyű, ehhez képest jól megoldotta a feladatát. Az elején Tőzsér is jó volt, de ő később teljesen eltűnt.

    Na bocs a terjedelemért. Lehet hülyézni.


    beszéljünk már arról is, hogy a norvégok kb. 30%-on "pörögtek"!!! Lehet itt szerencséről beszélni, meg helyzetekről, de egyszerűen nem vettek komolyan minket, végigröhögték a mecset! Ez az elkeserítő!! Carew minden mozdulatán látszott a fölényes magabiztosság.
    De a kommentátor is monnyon le ("szélvészgyors Carew", meg "fogalmam sincs Hajnal miért kapott sárgát - mert hozzávágta a labdát az ellenfélhez, te...).
    Tóth egy semmit sem vállaló pokróc, Tőzsér sétál támadásban is, Gera pár jó csel, és annyi. Még mindig egyedül Hajnalban látok fantáziát. Buzsáky nagy csalódás, remélem a poszt volt idegen neki.
    Még valamit a jövőről: azt, hogy lepattanunk az ellenfélről, meg nem tudunk futni, 22-25 éves, kialakult izomzattal rendelkező emberkéknél nem fogjuk megváltoztatni 2 év alatt...


    Semmi meglepő vagy törvénytelen nincs ebben az eredményben. A magyar játékosok Championship szintűek, míg a norvégok Premier League szinten nyomják. Egyszerűen kijött az osztálykülönbség, ami egy PL-es és egy angol másodosztályú középcsapat között van. Ennyi. Próbáltam tegnap anyázni az általam eléggé megvetett Várhidit, de őszintén szólva fogalmam sincs, hogy milyen összeállításban küldtem volna pályára a válogatottat, hogy legyen valami esély. Ha mondjuk nálam lenne a Bölcsek Köve, és az ideális csapatot játszathattam volna, akkor mondjuk 2-0-ra kapunk csak ki. És akkor mi van?


    Annyira tipikus forgatókönyve volt ennek a tegnapi meccsnek.
    Biztató erőlködéssel kezdünk, bár az ellenfél lendületes támadásaiból és magabiztosságából érződik, hogy előbb-utóbb lőnek egy gólt. Mi erőlködünk, és örülünk egy-két szép támadásocskának, aztán az ellenfél kihagy egy-két helyzetet, majd a félidő közepe körül lő egy gólt, amitől ők még magabiztosabbak lesznek, mi pedig tovább erőlködünk, ebből kijön egy-két lehetőség, de azokat kihagyjuk. A fotelben tépjük a hajunkat, hogy mi lett volna, ha, mert az ellenfél gyorsan lő egy-két gólt, és az utolsó 10 percben csak vigyorognak, meg trükköznek, a közönségük ünnepli őket, míg a játékosaink hitetlenül megpróbálkoznak még támadgatni, de már semmi sem jön be, és minden magyar arra az 5-10-15 percre gondol, amikor meglehetet volna fogni őket, és még látszott valami elképzelés a játékunkon, meg volt egy helyzetünk is. Az utóbbi 10 évben legalább 30 ilyen meccset láttunk.

    Elképesztőnek tartom, hogy képtelenek vagyunk még kiélezett helyzetben (0-0nál, 0-1nél) belőni a lehetőségeinket. Az utóbbi két meccsen négy ilyen volt (Gera, Priskin, Tőzsér, Hajnal), egyet bután a kapusba lőttünk, egyet csúnyán melléfölé, egyet gyatrán mellé, egyet szépen védett a kapus.

    Azzal meg, hogy bátrabban játszottunk, és helyzetekig jutottunk, senki ne jöjjön. Ezek még a luxemburgi válogatottnál is minimális elvárások.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=160950&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2012.10.20, 12:09
    Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét a június 2-i, Görögországban és a négy nappal később, Norvégiában sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőkre.

    "Azok közül, akik még szóba kerülhettek volna, Bodnár László változatlanul lábadozik térdműtétjét követően, Halmosi Péter pedig derékbántalmakkal küszködik" - mondta Várhidi. "Úgy tervezem, hogy vasárnap vagy hétfőn szűkítem a keretet, 25 játékos jön hétfőn délután Tatára háromnapos edzőtáborba, s húszan repülnek jövő csütörtökön Athén érintésével a mérkőzés színhelyére."

    A magyarok június 2-án Kréta szigetén, Heraklionban, 6-án pedig Oslóban lépnek pályára.

    Kapusok: Végh Zoltán (MTK Budapest), Fülöp Márton (Sunderland AFC), Balajcza Szabolcs (Újpest FC), Balogh János (DVSC-TEVA)
    Védők: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Balogh Béla (MTK Budapest), Rodenbücher István (MTK Budapest), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vaskó Tamás (Újpest FC), Bodor Boldizsár (Roda JC), Szélesi Zoltán (FC Energie Cottbus), Vanczák Vilmos (K. Sint Truiden)
    Középpályások: Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Sándor György (Újpest FC), Filkor Attila (Internazionale), Vass Ádám (Stoke City), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Vadócz Krisztián (FC Motherwell), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Horváth András (FC Sopron)
    Támadók: Huszti Szabolcs (Hannover 96), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Kanta József (MTK Budapest), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Buzsáky Ákos (FC Plymouth Argyle), Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Tisza Tibor (Újpest FC), Hrepka Ádám (MTK Budapest), Priskin Tamás (Watford FC), Németh Krisztián (MTK Budapest), Rajczi Péter (FC Barnsley)

    (MTI)


    Utazó keret:
    Kapusok: Végh Zoltán, Fülöp Márton
    Védők: Csizmadia Csaba, Szélesi Zoltán, Balogh Béla, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Bodor Boldizsár
    Középpályások: Vadócz Krisztián, Buzsáky Ákos, Tóth Balázs, Vass Ádám, Tőzsér Dániel, Dzsudzsák Balázs, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs
    Csatárok: Gera Zoltán, Priskin Tamás, Rajczi Péter, Tisza Tibor
     
  4. avatar: ingersheim
    2012.01.23, 18:07 (szerk.: 2015.11.03, 17:14)
    "Jobban futballoztunk, mint Görögország ellen, de sajnos gólt nem tudtunk szerezni" - nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz-hu-nak Várhidi Péter. "A hazaiak első gólja után voltak helyzeteink, de Carew-t nem tudtuk kikapcsolni, és ez döntőnek bizonyult. Az első félidő végén és a második elején több lehetőségünk is volt, mégis mi kaptunk gólt. Ez a találat sorsdöntőnek is bizonyult, mert villámgyorsan jött a harmadik norvég gól, holott addig úgy tűnt, fel tudjuk venni a versenyt a házigazdákkal" - mondta a válogatott élén három év türelmi időt kérő szakember.

    "Igyekeztünk ellenfelünk jobboldalára játszani, mert ott éreztem megfoghatóbbnak a csapatot, és ennek eredményeként sikerült is időnként létszámfölénybe kerülnünk a középpályán, de sajnos a tizenhatoshoz érve már semmi sem jött össze nekünk. Az eredmény ellenére ebből a meccsből is sokat tanulhatunk, a mai magyar válogatott fiatal csapat, a játékosok még sokat fejlődhetnek. Ma nem tudtunk a kellő határozottsággal védekezni, Pedersennel, Iversennel és Carew-val fizikálisan nem tudtuk felvenni a harcot, és ez döntőnek bizonyult" - mondta Várhidi.

    http://sportgeza.hu/futball/norhun0606
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2009.08.12, 13:47 (szerk.: 2017.06.06, 13:35)