magyarfutball.hu

Újpest FC - FC Fehérvár 3 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.12, 12:58 (szerk.: 2017.03.12, 12:58)
    Budapest, 2005. március 12., szombat (MTI) - Fölényes, háromgólos győzelmet aratott hazai pályán az Újpest a Fehérvár FC ellen a labdarúgó Arany Ászok Liga 16. fordulójában.
    Újpest FC-Fehérvár FC 3-0 (2-0)
    Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, V: Dubraviczky
    gólszerzők: Rajczi (1., 26.), Kuttor (89., öngól)
    sárga lap: Polonkai (50.), Németh (80.), Erős (87.), Kovács (91.), illetve Magasföldi (65.)

    Újpest:
    Vlaszák - Fehér Cs., Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, Polonkai (Németh, 71.), Farkas (Erős, 80.), Tóth N. - Kovács Z., Rajczi (Feczesin 61.)

    Fehérvár:
    Tudor - Csizmadia, Kuttor, Horváth G. (Fehér Zs. 44.), Vincze Z. - Györök, Bozic, Schwarcz (Fodor, 86.), Zöld - Magasföldi (Kerek, 68.), Tereánszki-Tóth

    I. félidő:
    1. A Hollandiából hazaérkezett Fehér Csaba tört a 16-oson belülre, de szerelni tudták, ám a kipattanó labda egyenesen Rajczi elé került, aki 17 m-ről, nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott (1-0).
    26. perc: Simek emelte az égbe a labdát a fehérvári 16-os előterében, érdekes módon egyedül Rajczi vette észre a kínálkozó lehetőséget, így először mellel lekezelte a játékszert, majd nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt (2-0).

    II. félidő:
    82. perc: Kovács beadása után Tudor rosszul ért a labdához, amely egyenesen Simek elé került, de az újpesti középpályás 6 m-ről a felső kapufát találta el.
    89. perc: Simek futott el a jobb szélen, majd erősen középre lőtt, amibe Kuttor szerencsétlenül ért bele, így a labda a kimozduló Tudor mellett a kapu közepébe pattant (3-0).

    Már az első pillanattól kezdve látszott, hogy a vendég együttes alaposan megsínylette a téli felkészülést - az ismert anyagi problémák miatt - hiszen Csertői Aurél tanítványai az első félidőben gyakorlatilag egyetlen egy komolyabb akciót sem tudtak vezetni. A hazaiak nem törték magukat, hogy kiszolgálják közönségüket, ám ennek ellenére is Rajczi két parádés találatával a biztos vezetés tudatában térhettek pihenőre.

    A fordulást követően a hazaiak továbbra is saját kapujukhoz szegezték a fehérváriakat, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani, ráadásul a mérkőzés folyamán eleredő jégeső mindkét együttest meggátolta abban, hogy rendes játék alakuljon ki. A hajrában az újpestiek egy szerencsés találattal még bebiztosították megérdemelt győzelmüket.

    MTI