magyarfutball.hu

Wales - Magyarország 2 : 0 21:00

   
   
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
  • Wales - Magyarország 2005.02.09.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
795. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Cardiff, Millenium Stadium
játékvezető : Richmond Charles (Skócia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nb1.hu: 15.000
  3. MTI: 16.662
  4. faw.org.uk: 16.672
  5. Nemzeti Sport: 16.672

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.06.02, 07:12 (szerk.: 2018.02.09, 12:17)
    Cardiff, 2005. február 9., szerda (MTI/Reuters) - A cardiffi Millenium-stadion menedzsmentje eladja a szerda esti Wales-Magyarország labdarúgó-mérkőzés előtt kedden lecserélt gyepszőnyeget, s a befolyt összeget jótékonysági célra utalja át.

    A munkálatokat még a Mattha:us-csapat edzésének idejére sem függesztették fel, a játékosok csak az egyik térfelet használhatták. A gyepszőnyeg ugyanis súlyosan megrongálódott szombaton, amikor a walesi rögbicsapat 11-9-re legyőzte a világbajnok angolokat.

    "Szerencsétlen és kínos eset történt, nem is keresünk magyarázatot. Szombat óta már tárgyaltunk a beszállítóval, új szakértői csoportot kerestünk. Ők tökéletesen orvosolhatják a futballmérkőzésre a problémát" - mondta Paul Sergeant, a Millennium-stadion főigazgatója.

    A cardiffi, impozáns arénában 500 "tömbre" vágták a gyepszőnyeg közel 250 négyzetméterét. Azokat darabonként 10 és 20 fontos áron árusítják majd. A menedzsment szerint kelendő lesz, mivel a walesi rögbicsapat tizenkét ével szünet után gyűrte le Cardiffban az angolokat.

    "Nagy hiba lenne, ha céltalanul kidobnánk ilyen hatalmas pályafelületet, amelyen ráadásul szép sikert arattak a rögbisek. Szép emléktárgyhoz juthatnak a szurkolók" - jegyezte meg Sergeant.

    A bevételt egy olyan alapítványnak juttatják, amely a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket segíti.

    A magyar labdarúgó-válogatott idei második barátságos mérkőzése 21 órakor kezdődik Cardiffban.

    Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdán, néhány órával a kezdés előtt még átmozgató edzést vezényelt a játékosoknak a Cardiff City pályáján, s az elmúlt napokban kisebb combsérüléssel bajlódó Bodnár László is elvégezte a labdás gyakorlatokat. Így szinte biztos, hogy számíthat rá a német szakvezető a walesiek elleni, 21 órakor kezdődő találkozón.

    A szaúdiak elleni, múlt szerdai gólnélküli döntetlen után Cardiffban barátságos mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a walesiek ellen.
    Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

    Wales-Magyarország 2-0 (0-0)
    Millennium-stadion (Cardiff), 16 662 néző, v.: Richmond (skót)
    gólszerző: Bellamy (64., 80.)
    sárga lap: Dragóner (56.)

    Wales:
    Coyne - Edwards (Weston, 50.), Ricketts, Gabbidon, Page - Partridge (Collins, 65.), Fletcher, Robinson (S. Roberts, 92.), Davies - Bellamy, Earnshaw (Roberts, 75.)

    Magyarország:
    Király Gábor - Juhász Roland, Dragóner Attila, Gyepes Gábor (Vincze Ottó, 81.) - Bodnár László, Korsós György (Rósa Dénes, 65.), Lipcsei Péter (Kovács Péter, 68.), Hajnal Tamás (Leandro, 58.), Huszti Szabolcs - Gera Zoltán - Torghelle Sándor (Kenesei Krisztián, 81.)


    I. félidő:
    16. perc: Hajnal balról próbálkozott váratlanul, 24 m-es lövését Coyne az alapvonalon túlra ütötte.
    33. perc: Hajnal ezúttal jobbról kísérletezett, 20 m-es lövését a walesi kapus biztosan hárította.
    40. perc: Earnshaw átadása Hajnalról a középen bemozduló Robinsonhoz került, aki szerencsével maga elé "tuszkolta" a labdát, majd az elvetődő Király mellett a bal kapufát találta el 13 m-ről.
    44. perc: Hajnal jobb oldali szabadrúgása szerencsésen Gerához került, aki egy csel után 10 m-ről úgy lőtt a kapu fölé, hogy a labda a keresztlécet is érintette.

    II. félidő:
    61. perc: Leandro bátran előretört, majd 24 m-ről lőtt, de Coyne vetődve védett.
    64. perc: Bellamy 31 m-es szabadrúgása a későn vetődő Király hasa alatt a hálóba vágódott (1-0).
    74. perc: Huszti jobbról élesen ívelt középre, s a jó ütemben felugró Torghelle 8 m-ről alig fejelt a jobb kapufa mellé.
    80. perc: Davies parádésan, sarokkal perdített a jobb oldalon kiugró Bellamy elé, aki 12 m-ről lőtt, s a labda Király testén lelassulva gurult a gólvonal mögé (2-0).
    81. perc: Király adta el a labdát, amelyre Bellamy csapott le, majd a walesi támadó kicselezte a magyar kapust, ám Leandro a gólvonalról tisztázott.

    Az első, rendkívül kapkodó játékot hozó negyedóra végén Hajnal bombája rázta fel a szurkolókat, de végül "csak" szögletre volt jó a próbálkozás. Ezt leszámítva rengeteg hiba jellemezte a találkozót, ami a hazaiaknál picit érthető volt, hiszen a válogatott szövetségi kapitányaként most bemutatkozó John Toshack számos kulcsembert nélkülözött, a helyetteseket pedig semmiképpen sem lehet klasszisnak minősíteni. A bolgárok elleni, Budapesten március 30-án sorra kerülő vb-selejtezőre készülő magyar gárda teljesítményéről sokat elárul az a tény, hogy az első félidőben a hajráig egyszer sem alakított ki nagy helyzetet, csak távolról próbálkozott.

    A második félidő első fele sem hozott szemkápráztató játékot. Az egyhangú unalmat váratlan esemény törte meg, a nemrég a Newcastle Unitedtól elzavart, s immár a Celtic Glasgow-t erősítő Craig Bellamy távolról értékesített egy szabadrúgást az elalvó Király segítségével. Ez felpaprikázta Lothar Mattha:ust, s a magyar szakvezető Kovács beküldésével megduplázta a "csatársort", de ettől még nem lettek veszélyesebbek a magyar próbálkozások, csak Torghelle magánya szűnt meg elől... Tíz perccel a lefújás előtt a fenegyerekBellamy ismét betalált - ezúttal Király lába között gurult el a labda -, így a szerény addigi produkció miatt halvány magyar remények a semmibe foszlottak.

    A tartalékos walesiek az egyetlen klasszis, vagyis Craig Bellamy duplájával megérdemelt győzelmet arattak a bolgárok elleni március 30-ai, sorsdöntőnek tartott vb-selejtezőre készülő magyarok ellen. A Mattha:us-csapatnak óriásit kell javulnia, ha sikert akar majd elérni, ráadásul akkor Gera Zoltán eltiltás miatt nem lehet majd a pályán.

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 16:09 (szerk.: 2018.02.09, 12:08)
    London, 2005. február 11., péntek (MTI) - Bryan Robson, az angol Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion vezetőedzője élesen bírálta Lothar Mattha:ust, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitányát, amiért Gera Zoltánt kilencven percen keresztül szerepeltette a Wales elleni, 2-0-ás vereséggel végződött szerdai barátságos mérkőzésen.

    "A múlt héten beszéltem Matthäusszal, mert hallottam, hogy Gerának vasárnap Budapestre kell utaznia, hogy egy edzésen részt vegyen, majd kedden már vissza is jön. Lothar azt mondta, hogy Zoltán a válogatott csapatkapitánya, ezért a társaival kell lennie a meccs előtti napokon, de csak 45 percig fog játszani Wales ellen" - mondta a birminghami gárda szakvezetője a BBC-nek és a SkySportsnak. A futballista annak ellenére végigjátszotta a találkozót, hogy a március 30-án sorra kerülő bolgárok elleni világbajnoki selejtezőn sárga lapjai miatt nem léphet pályára. Robson ennek nem túlságosan örül: "Szeretném tudni, miért focizott 90 percet, amikor elmondtam a kapitánynak, hogy egy héten belül három kemény meccsen kellett játszania, ezért kissé már fáradt. Rendkívül dühítő egy menedzsernek, ha megbeszéli a részleteket a szövetségi kapitánnyal, aki megszegi az ígéretét, s nem csak egy félideig játszatja a klub futballistáját. Ha egyszer megvolt az egyezség, elvárható lett volna, hogy mindkét fél be is tartsa azt" - nyilatkozta Robson, akinek a kiesés elleni harcban nagy szüksége van Gerára.

    A magyar válogatott szakvezetője az mlsz.hu-nak nyilatkozva azt mondta, nem érti kollégája kirohanását, ugyanis ő azt ígérte, hogy Gera akkor nem játssza végig a Wales elleni cardiffi meccset, ha az eredmény megfelelően alakul. "Robsonnak nem kellene lenéznie a magyarokat Bár szorítok a West Bromwich Albion bennmaradásáért, de ez nem lehet fontosabb egy nemzeti csapat eredményes szereplésénél. Robson amúgy azzal kezdte a megbeszélésünket, hogy Gerát csak kedd este engedi el Cardiffba. Kérdem én, ha lenne egy angol válogatott játékosuk, elő mert volna állni ilyesmivel?" Mattha:us felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy FIFA-játéknap volt a február 9-e, így Robsonnak abszolút nem lehet beszólása Gera szerepeltetésébe: "Úgy fogalmaztam, ha minden rendben megy, Zoli 45 vagy maximum 60 percet tölt a pályán, ám sajnos az eredmény alakulása ezt nem tette lehetővé. Gerának ezen a meccsen én voltam az edzője, s úgy láttam jónak, ha végig a csapatban marad. Robson azzal fenyegetőzik, hogy a jövőben nem lesz ilyen készséges, jóllehet, eddig is csak akkor engedte el a válogatotthoz a csapatkapitányunkat, amikor hivatalos játéknapon került sor a válogatott találkozóra, máskor soha. Ezeken a napokon a jövőben sem állíthat fel tilalomfákat, vagyis a FIFA által jóváhagyott időpontban nem akadályozhatja meg, ha a nemzeti színekért akarom harcba küldeni az egyik legkiválóbb magyar labdarúgót" - fogalmazott Mattha:us.

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 16:07 (szerk.: 2018.02.09, 12:04)
    2005.02.10. 10:08
    Cardiff, 2005. február 10., csütörtök (MTI) - Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedetlen volt csapata teljesítményével a szerdai, Wales elleni 2-0-ás hazai győzelemmel zárult cardiffi barátságos mérkőzésen.

    Csalódottá tett az összecsapás. Mondhatnám, hogy egyes játékosaim erőnléte nem tökéletes, és azt is tudom, hogy nincsenek még csúcsformában, ám ez nem lehet mentség. A jó eredmény megszerzése fontos lett volna számunkra, főleg lélektani okokból" - nyilatkozta a német szakember, utalva a bolgárok elleni világbajnoki selejtezőre.

    A magyar együttes a 90 perc során csak elvétve jutott el a hazaiak kapujáig, így érthető a korábbi Aranylabdás szakvezető elégedetlensége. Érdekesség, hogy Mattha:us már a március 30-án Bulgária ellen sorra kerülő világbajnoki selejtező jegyében küldte pályára csapatát, ennek ellenére végig játszott Gera Zoltán, aki a sorsdöntőnek titulált találkozón sárga lapjai miatt nem szerepelhet.

    A walesiek szakvezetője, John Toshack - aki ezen az összecsapáson debütált a nemzeti csapat élén - már elégedettebb volt:
    Az eredmény ezúttal nem volt igazán fontos, inkább az önbizalom megszerzése volt a célunk. Persze azért örülök, hogy így alakult, és nyertünk. Az újoncok, fiatal játékosaim jó benyomást tettek rám és ez bíztató a folytatást illetően.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 16:05 (szerk.: 2018.02.09, 12:03)
    Budapest, 2005. február 3., csütörtök (MTI) - Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 21 fős keretét a jövő szerdán Cardiffban sorra kerülő Wales elleni barátságos mérkőzésre. Az egyetlen meglepetést Korsós György meghívása jelenti. A jelenleg az osztrák Rapid Wienben futballozó játékos legutóbb - még Gellei Imre kapitánykodása alatt - 2001. szeptemberében, a románok elleni 2-0-ra elveszített világbajnoki-selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, bár azóta többször is volt már kerettag. Lothar Mattha:us kerete:

    Kapusok:
    Király Gábor (Crystal Palace), Szűcs Lajos (Ferencváros), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)

    Védők:
    Bodnár László (Roda JC), Korsós György (Rapid Wien), Dragóner Attila (Vitória Guimaraes), Stark Péter (Győri ETO), Juhász Roland (MTK Budapest), Gyepes Gábor (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Újpest FC)

    Középpályások:
    Huszti Szabolcs, Rósa Dénes, Lipcsei Péter, Leandro (mind Ferencváros), Pető Tamás (NAC Breda), Vincze Ottó (Győri ETO), Hajnal Tamás (Sint-Truiden), Gera Zoltán (West Bromwich Albion)

    Csatárok:
    Kenesei Krisztián (Győri ETO), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Kovács Péter (Viking Stavanger)

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 10:36 (szerk.: 2011.04.05, 10:38)
    Wales ellen a legjobbak
    Budapest, január 20., 15.20 Dragóner Attila, Pető Tamás, és Böőr Zoltán lehetnek a nagy visszatérők.


    A Lothar Matthäus szövetségi kapitány vezette magyar labdarúgó-válogatott február elején két idegenbeli barátságos mérkőzésen is szerepel. Február 2-án - Isztambulban - Szaúd-Arábia lesz az ellenfél, majd 9-én - Cardiffban - Wales fogadja a mieinket.
    A kapitány az első mérkőzésen - amelyre már korábban kijelölte a keretet Matthäus - nem számíthat az idegenlégiósok többségére, és most Wales ellen is összeállította bővebb játékosnévsorát.
    Mivel február 9-e hivatalos FIFA-játéknap, így legerősebb játékos-keretével érkezhet Cardiffba az együttes. A jelenlegi névsor érdekessége többek között, hogy a Vitória Guimaraesnél légióskodó Dragóner Attilát - aki a portugál bajnokság őszi All Star-csapatának is tagja - ismét meghívta a szövetségi kapitány. Hasonlóan meghívást kapott Pető Tamás és Böőr Zoltán is.

    A Wales elleni bő keret
    Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Szűcs Lajos (Ferencváros), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn)
    Védők: Bodnár László (Roda JC), Nikolov Balázs (Debreceni VSC), Dragóner Attila (Vitória Guimaraes), Stark Péter (Győri ETO), Juhász Roland (MTK Budapest), Éger László (Debreceni VSC), Gyepes Gábor (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Újpest FC)
    Középpályások: Huszti Szabolcs (Ferencváros), Pető Tamás (NAC Breda), Rósa Dénes (Ferencváros), Lipcsei Péter (Ferencváros), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Simek Péter (Újpest FC), Böőr Zoltán (Debreceni VSC), Vincze Ottó (Győri ETO),
    Csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Kenesei Krisztián (Győri ETO), Hajnal Tamás (Sint-Truiden), Leandro (Ferencváros), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Kovács Péter (Viking Stavanger), Rajczi Péter (Újpest FC)
    (mlsz.hu)


    Wales-Magyarország: Toshack kerete NSO, 2005-01-26 19:16

    John Toshack, a walesi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette válogatott keretét. Az egykori Liverpool-támadó a legjobbjait hívta meg a mérkőzésre, mindössze a válogatottságról önként lemondó Gary Speed (Bolton), valamint Andy Melville (Fulham) hiányzik.

    A walesi keret
    Kapusok:
    Danny Coyne (Burnley), Mark Crossley (Fulham)
    Védők:
    Danny Collins (Sunderland), Robert Edwards (Wolverhampton Wanderers), Daniel Gabbidon (Cardiff), Robert Page (Cardiff), David Partridge (Motherwell), Sam Ricketts (Swansea), Neil Roberts (Tranmere), Rhys Weston (Cardiff)
    Középpályások:
    Simon Davies (Tottenham), Carl Fletcher (West Ham United), Ryan Giggs (Manchester United), Jason Koumas (West Bromwich Albion), Carl Robinson (Sunderland), Robbie Savage (Blackburn Rovers), Gavin Williams (West Ham United)
    Csatárok:
    Craig Bellamy (Newcastle United), Robert Earnshaw (West Bromwich Albion), John Hartson (Celtic Glasgow)


    Pető Tamás csak keddig marad a válogatottal

    Matthäus elfogadta Lokhoff kérését

    Lothar Matthäus szövetségi kapitány a Wales ellen készülő keret kialakításakor a holland NAC Bredában futballozó Pető Tamást is jelölte. A kapitány már többször szerette volna bevetni a középpályást (például a tavalyi Budapesti Wales elleni mérkőzés alkalmával is), ám Pető Tamás hosszabb ideig sérüléssel bajlódott. A meghívó kiküldése után a kapitány egyeztetett Ton Lokhoffal, a holland klub vezetőedzőjével, s mivel a játékos állapota még nem tökéletes, lemondott szerdai szerepeltetéséről. Nem mondott le azonban a kapitány arról, hogy végre személyesen is megismerje Pető Tamást, ezért arra kérte, vasárnap ő is csatlakozzon a kerethez, s kedden utazzon csak vissza Hollandiába. „Értelmetlenül nem akarom terhelni a játékost, s ezt kérte edzője is, aki szintén nem jelöli a kezdőcsapatba a magyar középpályást. Célom, hogy ő is érezze, számítunk rá, és én is beszélhessek vele személyesen” – mondta el ezzel kapcsolatban a szövetségi kapitány.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: NNS
    2008.11.21, 16:27
    Profi munka.
     
  8. avatar: AMiUtunk
    2008.11.21, 16:25 (szerk.: 2014.02.09, 20:09)
    Babelfish?
    kép
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2008.04.24, 11:51 (szerk.: 2018.01.11, 18:51)
    A helyszín:
    -74.500 férőhely

    kép
    kép

    forrás:
    http://www.stadiumguide.com/millenium.htm