magyarfutball.hu

Magyarország - Lengyelország 1 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Lengyelország 2003
  2. Magyarország - Lengyelország 2003
  3. Magyarország - Lengyelország 2003
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
Európabajnokság 2004, selejtező
777. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Mejuto González Manuel Enrique (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. cantab.net: 12.000
  2. Nemzeti Sport: 15.000
  3. 90minut.pl: 20.000
  1. 0 - 1 11' Niedzielan Andrzej
    sárga lap 39' Sobolewski Radosław
    45' Lisztes Krisztián sárga lap
    49' Szabics Imre 1 - 1
    1 - 2 62' Niedzielan Andrzej
    70' Juhár Tamás sárga lap
    90+2' Bódog Tamás sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2013.05.30, 19:50 (szerk.: 2021.03.22, 21:06)
    Szűk egy órával a sorsdöntő Magyarország-Lengyelország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a szurkolók barátságos hangulatban "készülnek" a találkozóra.

    Több helyen a hazai és vendégdrukkerek egymással beszélgetve hangolódnak rá a mindkét válogatott számára létfontosságú 90 percre. A Puskás Ferenc-stadionban egyelőre mintegy 1000 néző foglal helyet. A korán érkezettek mintegy fele lengyel szurkoló, akik annak ellenére, hogy a játékosok még melegíteni sem vonultak ki, már lelkesen éltetik saját futballistáikat.

    Az összecsapás 17 órakor kezdődik.

    Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:

    Magyarország-Lengyelország 1-2 (0-1)
    Puskás Ferenc-stadion, 15 ezer néző, v.: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (spanyol)
    gólszerző: Szabics (48.), illetve Niedzielan (11., 62.)
    sárga lap: Lisztes (45.), Juhár (70.), Bódog (92.) illetve Sobolewski (39.)

    Magyarország:
    Király Gábor - Bódog Tamás, Dragóner Attila, Juhár Tamás - Böőr Zoltán, Lipcsei Péter (Gera Zoltán, a szünetben), Dárdai Pál, Lisztes Krisztián, Füzi Ákos - Szabics Imre, Fehér Miklós (Kenesei Krisztián, 64.)

    Lengyelország:
    Jerzy Dudek - Tomasz Klos, Jacek Bak, Tomasz Rzasa - Michal Zewlakow, Radoslaw Sobolewski, Sebastian Mila (Kamil Kosowski, 53.), Miroslaw Szymkowiak (Mariusz Lewandowski, 86.), Jacek Krzynówek - Andrzej Niedzielan (Marek Saganowski, 89.), Grzegorz Rasiak

    I. félidő:

    11. perc: az óvatos kezdés után hidegzuhany a Gellei-csapatnak: Rasiak kiváló ütemben ugratta ki Niedzielant, aki középen elfutott, s 15 m-ről lőtt a vetődő Király mellett a kapu közepébe (0-1).
    21. perc: az első hazai lehetőség végén Szabics éles szögből az oldalhálóba lőtt.
    32. perc: Szabics 25 m-ről elképesztő erővel a kint álló Dudek felett a keresztlécre bombázott. Gólt érdemelt volna a parádés lövés.
    36. perc: Dárdai emelése után Böőr középre fejelte a labdát, a nagy lendülettel érkező Fehér kapura továbbította azt, Rzasa a gólvonalról mentett.
    37. perc: a jobb oldalon elfutó Böőr szép csellel ment el Rzasa mellett, majd 14 m-ről fölé lőtt.
    41. perc: röviden szabadítottak fel a vendégek, Lisztes passza után Dárdai 18 m-ről fölé lőtt.

    II. félidő:

    48. perc: gyorsan eredményt hozott a lendületes hazai kezdés, Füzi középen megindult, majd a jobb oldalon üresen álló Szabicshoz passzolt, aki néhány lépés után 15 m-ről a hosszú sarokba lőtt (1-1).
    62. perc: a lesre állítással ismét rosszul próbálkozó magyar védők mellett Niedzielan ugrott ki Rasiak indításával, kicselezte Királyt, majd bal oldalról a kapuba lőtt (1-2).
    67. perc: Kenesei 22 m-ről váratlanul lőtt, s a labda a késve, de még időben mozduló Dudekről pattant az alapvonalon túlra.
    76. perc: Sobolewski 19 m-ről lőtt fölé.
    78. perc: Kenesei kiugorhatott volna, ehelyett elhamarkodottan 21 m-ről lőtt, Dudek vetődve védett.
    79. perc: egy előrevágott labdára Dudek, Bak és Kenesei futott, a kapus felszabadító rúgása a magyar csatárról a kapu felé pattant, de a lengyel védő még a gólvonal előtt mentett.

    Az első 20 perc a vártnál rosszabbul alakult a magyar együttes

    számára, az ideges játékosok rengeteget hibáztak. Ráadásul a 11.

    percben egy gyors ellentámadást kihasználtak a lengyelek, pedig addig ők sem remekeltek. A folytatás sem hozott lényeges változást, az első félóra végén Szabics mégis egyenlíthetett volna, de balszerencsés volt. Ettől megélénkült a hazai csapat, néhány percen belül Fehér és Böőr is gólt rúghatott volna. Folyamatos magyar támadásokat láthatott az egyre lelkesebb közönség, de a szünetig eredmény nélkül.

    Parádésan sikerült a magyar csapat nyitánya a második félidőben: Füzi remek felfutása után Szabics ismét bebizonyította, jelenleg egyértelműen a magyar futball kimagasló egyénisége, nem mellesleg 6. válogatottsága alkalmából hatodszor volt eredményes.

    Ezután ritmust váltottak a vendégek, de igazi helyzetet nem alakítottak ki, majd jött Niedzielan, s váratlanul a Janas-csapat szerzett ismét vezetést. A gól percekre lebénította a hazaiakat, a lendületes játék helyett tanácstalanság volt a jellemző. A hajrára gyakorlatilag a semmit sem érő döntetlenért kellett volna harcolnia a magyar válogatottnak, de a fáradt játékosok rengeteg hibával futballoztak, nem veszélyeztették Dudek kapuját.

    A végén már nem változott az eredmény, ami azt jelentette, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csak a negyedik helyen végzett csoportjában.

    A csoport másik mérkőzésén:
    Svédország-Lettország 0-1 (0-1)

    A csoport végeredménye:

    1. Svédország 8 5 2 1 19- 3 17
    2. Lettország 8 5 1 2 10- 6 16
    3. Lengyelország 8 4 1 3 11- 7 13
    4. Magyarország 8 3 2 3 15- 9 11
    5. San Marino 8 - - 8 0-30 0

    Svédország már Eb-résztvevő, Lettország pótselejtezőt játszhat.

    Több rendbontás miatt kellett a rendőröknek beavatkozniuk a Magyarország-Lengyelország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Kozák László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szombaton az MTI-nek.
    - Több embert is előállítottak a rendőrök - közölte a szóvivő.
    Hozzátette: a stadionban rend volt.

    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
    - Gratulálok a lengyeleknek. Amíg az ellenfelünk kihasználta a védelem két óriási hibáját, addig mi kihagytuk a ziccereinket. Így egyetlen nagy világeseményre sem lehet kijutni. A szerződésem az év végén lejár, a folytatásról a szövetség vezetőinek kell dönteniük.

    Pawel Janas, a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
    - Drámai, igazán jó mérkőzést vívott egymással a két gárda. Mindkét együttes nagyszerűen futballozott és sajnálom, hogy a győzelmünk mit sem ér a svédországi találkozó eredményének tudatában.

    A rendőrség összesen kilenc lengyel szurkolót állított elő a Magyarország-Lengyelország (1-2) labdarúgó Európa-bajnoki selejtező biztosítása során.
    A BRFK honlapja szerint hivatalos személy elleni erőszak miatt két, rendbontásért egy, garázdaságért pedig hat vendégdrukker előállítására került sor. A mérkőzés előtt a lengyel szurkolók egy csoportja a Puskás Ferenc-stadion Stefánia úti kapujánál a rendőrökre támadt, akik gumibotot használtak a megfékezésükre, eközben öt rendőr és egy külföldi megsérült.

    A hazai nézők a találkozó előtt és alatt jogkövető magatartást tanúsítottak - olvasható a honlapon.

    forrás:
    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 10:12 (szerk.: 2011.11.13, 14:43)
    Megvan a lengyel keret a sorsdöntő Eb-selejtezőte

    október 2. 15:12
    [MTI]

    Pawel Janas szövetségi kapitány az október 11-i budapesti, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre tíz játékost hívott meg a hazai bajnokságból a lengyel labdarúgó-válogatott keretébe.
    A névsor több meglepetést is hozott: a bajnok Wisla Krakówból csak ketten kerültek be, míg a legutóbb ezüstérmes, most hét forduló után 4. Groclin Grodzisk Wielkopolskit négyen is képviselik. Újonc nincs a lengyelek keretében.

    A nagy érdeklődéssel várt összecsapásra szóló belépők az IBUSZ-irodákban 2500, 3500 és 6000 forintért kaphatók, míg a találkozó helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban hétfőtől válthatók meg a jegyek.

    A budapesti összecsapás egy időben kezdődik a Svédország-Lettország találkozóval, mert három csapat egyaránt esélyes a továbbjutást jelentő második hely megszerzésére. Svédország csoportgyőztesként már biztosan Eb-résztvevő. A magyarok akkor lehetnek másodikok, ha nyernek és a lettek nem győznek a svédek ellen. Gellei Imre pénteken hozza nyilvánosságra névsorát.

    A lengyel keret:
    kapusok:
    Jerzy Dudek (Liverpool FC), Grzegorz Szamotulski (Amica Wronki)

    védők:
    Tomasz Klos (FC Köln), Jacek Bak (RC Lens), Miroslaw Sznaucner (Iraklisz), Michal Zewlakow (Anderlecht), Tomasz Rzasa (Partizan Beograd), Sebastian Mila (Groclin Grodzisk Wielkopolski)

    középpályások:
    Jacek Krzynówek, Mariusz Kukielka (mindkettő 1. FC Nürnberg), Tomasz Zdebel (VfL Bochum), Mariusz Lewandowski (Sahtyor Donyeck), Kamil Kosowski (1. FC Kaiserslautern), Miroslaw Szymkowiak (Wisla Kraków), Marcin Burkhardt (Amica Wronki), Marcin Zajac, Radoslaw Sobolewski (mindkettő Groclin Grodzisk Wielkopolski)

    csatárok:
    Maciej Zurawski (Wisla Kraków), Grzegorz Rasiak (Groclin Grodzisk Wielkopolski), Pawel Kryszalowicz (Amica Wronki), Marek Saganowski (Legia Warszawa)


    A magyar válogatott kerete:
    Biztonsági tartalékok: Babos Gábor (NAC Breda), Kabát Péter (Kärnten), Farkas Balázs (Újpest FC), Tóth Norbert (Panioniosz), Kovács Zoltán (Újpest FC), Sebők József (AEL Limassol).
     
  3. avatar: mrati
    2009.06.28, 21:06
    Szegény Fehér Mikit utoljára láttam játszani...
     
  4. avatar: NNS
    2009.05.27, 23:03
    A meccs elôtt volt Lengyel-Lengyel ökölharc, a Varsói Teddy Boys távozott gyôztesen a helyszínrôl, néhány Magyar szurkoló is kapott egy-két pofont, mivel Lengyelnek tartották ôket a vendégek.
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.27, 22:03 (szerk.: 2021.03.22, 20:58)
    Mindkét válogatott számára kellemetlenül alakult a selejtező sorozat. Már csak pótselejtezőn lehet esélye a továbbjutás kivívására annak a csapatnak, amelyik ezen a mérkőzésen győzelmet arat. De a győzelem még nem is elég a pótselejtezőhöz. Hiszen ha a lettek legyőzik a svédeket idegenben, akkor előttük nyílik meg ez a lehetőség és akkor a továbbjutás szempontjából ennek a találkozónak nincs semmi jelentősége.
    A lengyelek egyébként még sohasem győztek Magyarországon. Tizenkét alkalommal vertük meg őket itthon és csupán egyszer sikerült döntetlent elérniük. Igaz, ez a döntetlen akkor volt, amikor legutóbb három éve itt jártak.

    Ahogy illik támadásokkal kezdtük a mérkőzést. Ügyesen és ígéretesen alakultak az akciók. Azután éppen csak letelt az első tíz perc és a megdöbbenéstől megszólalni is alig tudtunk. Megszerezték a vezetést a lengyelek. Rasiak a saját térfelükön szerzett labdát, majd középen Niedzielant ugrotta ki. A csatár labdával együtt lefutotta az őt üldöző védőket, majd tizenhét méterről a kapu bal oldalába továbbított. Továbbra is mi támadtunk. Az első félóra végén öt perc alatt két óriási helyzetünk maradt ki. Először Szabics Imre remek lövése vágódott ki a kapufáról, azután Fehér Miklós üres kapura küldött labdáját a gólvonalról vágta ki Rzasa. Ezután is aktívabbak voltunk, de az eredmény a szünetig nem változott.
    A második félidő remekül kezdődött. Már a harmadik percben megszereztük az egyenlítést. Füzi Ákos középen hozta előre a labdát, majd a jobbösszekötő helyén elfutó Szabics Imréhez továbbított, aki 15 méterről, a kimozduló kapus és a hátra futó védő között laposan lőtt a jobb alsó sarokba. Nyolc perc múlva a kiváló fiatal csatár ismét betalált a vendégek hálójába, sajnos azonban ezúttal lesen volt. Hiába támadtunk ismét a vendégek szereztek vezetést. Saját térfelük közepén kaparintották meg a labdát és újra Niedzielan lépett ki, majd tíz méterről, a kapu jobb oldalába lőtt. Védelmünk csak tehetetlen szemlélője volt az eseménynek. A hátralévő félórában még akadtak helyzeteink. Volt megint üres kapura tartó labda, de ezt is sikerült kivágniuk a lengyel védőknek.

    Nem is nagyon érthető miért voltunk annyira csalódottak a mérkőzés után, hiszen közben az is kiderült, hogy győzelem esetén sem játszhattunk volna pótselejtezőt, mert a lettek nyerni tudtak Svédországban. Talán a csodaváró remény hal meg ilyenkor újra és újra. Pozitívuma volt a mérkőzésnek, hogy Szabics Imre ismét igazolta európai klasszisát.
    A csoport végeredménye: Svédország, Lettország, Lengyelország, Magyarország, San Marino. Ehhez nem lehet, de nem is kell semmit hozzá tenni.
    Gellei Imrét nagyon sokan faggatták a lemondása felől, de minden alkalommal megerősítette, hogy a szerződésének lejártáig, decemberig el akarja látni feladatát. Ez még egy novemberi mérkőzést jelent Észtország válogatottja ellen. Szép búcsúban reménykedik a kapitány...?

    forrás:
    mafoci