magyarfutball.hu

Magyarország - Horvátország 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
763. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Pécs, PMFC Stadion
játékvezető : Stuchlik Fritz (Ausztria)
nézőszámok:
  1. MTI: 8.000
  2. cantab.net: 9.000
  3. nb1.hu: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.03.13, 13:14
    Bódog Tamás: Vasárnap kikaptunk az Union Berlintől, ezzel úgy csúsztunk le a feljutásról, hogy már hetekkel az előtt mindenki biztosra vette, hogy jövőre a Bundesliga I-ben szerepelhetünk. Képzelheti, milyen volt a hazaút Berlinből? Hétfőn viszont már a válogatottnál kellett jelentkeznem, és kérdezte is Gellei Imre szövetségi kapitány, hogy kihevertem-e a csalódást, vagyis képes leszek tökéletesen koncentrálni a horvátok elleni fellépésen. Mit válaszolhattam erre? Természetesen megviselt a kudarc, hiszen erkölcsi és anyagi értelemben is sokat veszítettünk az utolsó bajnokinkon, ugyanakkor a Horvátország elleni mérkőzésen szűkebb hazámban, Pécsett léphettem pályára második válogatottságom alkalmával. A helyemben ki hagyta volna ki ezt a lehetőséget? Arról nem is beszélve, egész pályafutásom során a válogatottságra vágytam, és Pécsett különösen isteni érzés volt a himnuszt hallgatni a gyepen. Erre tessék, a hetedik percben egy rossz becsúszást követően eltört a bokám és még mindig csak lábadozom. Kilencvenhat óra alatt az egész évi gürcölésem kárba veszett, pedig addig kifejezetten remek szezont tudhattam magam mögött.

    http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20021004bodog.html
     
  2. avatar: fgymat
    2013.05.26, 11:11 (szerk.: 2019.03.20, 12:00)
    Pécs, 2002. május 8., szerda (MTI) - Szinte az utolsó pillanatban, a délelőtti könnyű, átmozgató edzés után derült ki, hogy a 17 órakor kezdődő magyar-horvát válogatott labdarúgó mérkőzésen nem játszhat Lisztes Krisztián.

    A Werder Bremen középpályása már régebben bajlódik ágyékizomsérüléssel, s ez nem javult annyira, mint amennyire remélte, így nem tudja vállalni a játékot. Sőt, hosszabb pihenésre és kezelésre lesz szüksége.

    Helyére Gellei Imre szövetségi kapitány a Vasas játékosát, Tóth Norbertet állítja a kezdőcsapatba.

    Az előzetes érdeklődés alapján a pécsi rendezők legalább 5-6000 nézőre számítanak a város első válogatott meccsén.

    Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

    Magyarország-Horvátország 0-2 (0-2)
    Pécs, 8000 néző, V: Fritz Stuchlik (osztrák)
    gólszerzők: Dárdai (11., öngól), Kovac (24.)
    sárga lap: Leko (17.), Kovac (72.)

    Magyarország:
    Király Gábor (Babos Gábor, a szünetben) - Dragóner Attila, Juhár Tamás, Lőw Zsolt, Bódog Tamás (Korolovszky Gábor, 11.) - Pintér Zoltán (Rósa Henrik, 56.), Thomas Sowunmi (Böőr Zoltán, 74.), Dárdai Pál - Waltner Róbert (Gera Zoltán, a szünetben), Tököli Attila (Fehér Miklós, 61.), Tóth Norbert (Kuttor Attila, 90.)

    Horvátország:
    Tomislav Butina (Vladimir Vasilj, 68.) - Daniel Saric, Robert Jarni (Marko Babic, a szünetben), Filip Tapalovic, Goran Sablic - Josip Simunic, Davor Vugrinec (Ivica Olic, 62.), Jerko Leko (Robert Prosinecki, 78.), Tomislav Maric (Mladen Petric, a szünetben) - Milan Rapaic (Jasmin Agic, 65.), Niko Kovac

    11. perc: Rapaic jobb oldalról középre lőtt szabadrúgásába Dárdai beleért, és a labda a kapu jobb sarkába pattant, öngól (0-1).
    20. perc: Waltner 10 m-es perdítését Butina szögletre tolta.
    24. perc: Rapaic bal oldali szabadrúgását Kovac 5 m-ről továbbította a kapuba (0-2).
    A 28. percben néhány horvát szurkoló megpróbált bejutni a pályára, és ezt követően a mintegy 2-300 fős vendég közönség kisebb összetűzésbe keveredett a szektorukba bevonuló rendőrséggel. A mérkőzés öt perc kényszerszünet után folytatódott.
    59. perc: Gera próbálkozott a 16-os bal oldaláról, ívelése azonban elkerülte a bal felső sarkot.
    71. perc: Simunic lőtt 9 m-ről, Babos bravúrral védett.
    81. perc: Lőw bal oldali beadása után Fehér fejesét védte szögletre Vasilj. A sarokrúgás után Korolovszky 16 m-ről próbálkozott, de a cserekapus ismét magabiztosan hárított.

    Annak ellenére, hogy a magyar válogatott előtt több gólszerzési lehetőség adódott, a mérkőzés folyamán végig az történt a pályán, amit a horvátok akartak. A világbajnokságra készülő vendégek két pontrúgás után szerezték góljaikat, és előnyüket magabiztosan őrizték. Az utolsó negyedórában talán túlságosan is elkényelmesedtek és ekkor lett volna lehetőség a szépítésre, de a hazaiaknak ebben a periódusban már semmi sem sikerült.

    Az első játékrészben, egy becsúszás után Bódog súlyos bokasérülést szenvedett.

    Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - Két balszerencsés gólt kaptunk. Több kulcsjátékosunk is sérült volt, így eleve nehéz helyzetből indultunk. Ami biztató, a ligaválogatottból többen is igazolták, hogy helyük van az A-csapat keretében. A horvátok jobbak, ezt eddig is tudtuk. Sajnos Bódog bokatörést szenvedett, így hosszú hetekre kiesett.

    Mirko Jozic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya:
    - Jó eredményt értünk el, igaz, amikor már a cserék voltak a pályán, a magyaroknak is adódtak helyzeteik. A vb-re Ausztriában készülünk tovább és ott döntöm el, hogy kik utaznak.

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 20:39 (szerk.: 2019.03.20, 11:44)
    Érdekesebb momentumok:

    A válogatott találkozója egyperces gyászszünettel kezdődött a tegnap eltemetett Simon Tibor emlékére.
    A találkozót a piros-fehér-zöld szerelésben játszó magyar csapat kezdte a tiszta kékbe öltözött horvátok ellen.

    1. p.: Tököli jobb oldali szöglete után Butina rosszul jött ki a kapujából, ám Simunic a kapus segítségére sietett, és kifejelte a labdát.
    4. p.: Jarni csavarta a labdát szabadrúgásból, a magyar térfél közepéről ballal a magyar kapu elé, de a labda elszállt a kapu és a horvát csatárok előtt.
    6. p.: Vugrinec kapott remek indítást a jobb oldalon, majd a védelem mögül, az alapvonal mellől jobbal középre emelt. Maric a kapunak háttal állva átvette a labdát, majd addig pepecselt, amíg Pintér szerelte.
    9. p.: Bódog próbálta szerelni a mellette megiramodó Jarnit, de a becsúszás közben leragadt a jobb bokája, ami kifordult. A játékost le kellett cserélni, és azonnal kórházba szállították.
    13. p.: Rapajic nyeste be a labdát a jobb oldalról, az oldalvonal mellől ballal. A szél picit megváltoztatta a labda ívét, ez megzavarta Dárdait, akinek a lábáról a kapunk jobb alsó sarkába pattant a labda, 0-1.
    16. p.: Leko kapott sárga lapot, mert hátulról beletalpalt Tóth Norbert vádlijába.
    19. p.: Lőw emelt a bal oldalról középre, de Tököli felett átszállt a labda. Simunic mellel maga elé tette a labdát, amit azonban a becsúszó Waltner 8 méterről jobbal kapura tudott kanalazni, Butina viszont a bal alsó sarok előtt szögletre mentett.
    20. p.: Tököli jobb oldali szöglete után Suwunmi előtt szállt el a labda centikkel.
    24. p.: Rapajic csavart a bal oldali oldalvonal mellől ballal a kapu elé. Nico Kovac a labda felé mozgott (ebben sajnos egyetlen magyar sem követte a példáját), majd 5 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába perdített, 0-2. Vajon hol voltak a védők?
    26. p.: Dárdai jobb oldali szabadrúgása után Dragóner fejelt kapura 6 méterről, de a labda sokkal a jobb kapufa mellett szállt el.
    28. p.: Tököli balról indulva a balösszekötő helyéről, 18 méterről jobbal lőtt kapura, de a labda a bal felső sarok mellett szállt el.

    Ekkor percekre leállt a játék, ugyanis tucatnyi horvát szurkoló átmászott a kerítésen, és közülük többen a pályán is flangáltak. A biztonsági emberek azonban nem tudtak rendet teremteni, ezt a horvátok szektorába vezényelt rendőröknek kellett megtenniük, amivel azonban elbíbelődtek egy darabig. Már újra tartott a mérkőzés, amikor a rendőrök még mindig a vendégszektorban akcióztak, végül sikerült rendet teremteniük.

    38. p.: Rapajic a bal oldali oldalvonaltól emelte középre a labdát, amit ezúttal Juhárnak sikerült kifejelnie.
    45. p.: Hosszú percek alatt a pályán alig-alig történt valami, többnyire csak a középső harmadban gyürkőztek a csapatok - ekkor a játékvezető 5 perc hosszabbítást rendelt el. Még ebben a percben Tököli bal oldali szöglete után Korolovszky ballal, 9 méterről lőtt a léc fölé.


    46. p.: Lőw futott el a bal oldalon, majd ballal középre ívelt, Tököli azonban 9 méterről a kapu bal oldala mellé fejelt.
    53. p.: Gera tartotta bent a labdát harcosan Rapajic mellett a jobb oldalon, majd elindult a kapu felé, de Saric a 16-os oldalvonala előtt buktatta. A szabadrúgásból Dárdai emelt a kapu elé, de Tapalovic fejjel tisztázott.
    54. p.: Dárdai jobb oldali szabadrúgása után Dragóner 7 méterről kevéssel a léc fölé fejelt.
    58. p.: Gera a bal oldalon szerezte meg a labdát, majd felnézett, és látta, hogy Butina kicsit kint helyezkedik a kapuból. Ezért jobbal, 26 méterre a kaputól kapura emelt, de a labda elszállt a bal kapufa mellett.
    59. p.: Tóth Norbert a kezdőkörből bal külsővel indította a bal oldalon sprintelő Gerát, akit Sablic ugyan egy pillanatra megállította a csatárt, aki azonban be tudott passzolni Tóth Norbert elé, aki egyből jobbra, Tököli felé emelt, de az átadás hosszúra sikeredett.
    70. p.: Nico Kovac a bal oldalról jobbal nyeste be a labdát, ami átszállt a túlsó oldalra. Petric az öt és feles oldalvonaláról jobbal egyből visszaemelt a kapu elé, de Babos kivetődött, és elütötte a labdát a veszélyes zónából.
    72. p.: Nico Kovac kapott sárga lapot Sowunmi buktatásáért.
    76. p.: Egy gyors magyar támadás végén Fehér Miklós 17 méterről, ballal laposan lőtt kapura, de a labda a bal alsó sarok mellé szállt.
    80. p.: Dragóner, Rósa, Lőw akció után az Újpest védője emelt balról, az alapvonal mellől vissza a kapu előtt üresen helyezkedő Fehér Miklós elé, aki 8 méterről határozottan bólintott a kapu bal oldala felé, de Vasilj védett.
    81. p.: Rósa emelte a labdát Böőr elé, aki a védők mögé lépve ziccerbe került a jobb oldalon, de 12 méterről, jobbal a vetődő kapusba lőtt.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020624013638/www.borsodiliga.hu/m/2002/0508magyar_horvat.htm
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 20:17 (szerk.: 2014.03.17, 12:00)
    Kulcsjátékosai nélkül érkezik a horvát labdarúgó-válogatott a május 8-i, Pécsett rendezendő Magyarország elleni barátságos mérkőzésre, jelentette be Mirko Jozic szövetségi kapitány. A szakvezető nem számíthat a Németországban és Angliában profiskodókra, azaz a világbajnoki keretből legalább tízen nem lépnek pályára ellenünk.

    "Sok játékosunk klubkötelezettsége miatt nem játszhat a magyarok ellen, így az Angliában és Németországban játszókra nem számíthatok. De nem gond, a csapat gerince úgyis adott. A legfontosabb, hogy a tíz-tizenkét pályázóból megtaláljam azt az öt kiegészítő embert, aki még utazik velünk a Távol-Keletre" - jelentette be Mirko Jozic szövetségi kapitány, aki hozzátette, ez az utolsó felkészülési mérkőzésük a világbajnokság előtt.

    A hírek szerint legalább tíz, nemzetközileg is jegyzett sztár nem szerepel a magyarok ellen. Így nem játszik Igor Tudor, aki az olasz Juventus csapatával az Olasz-kupa döntőjében érdekelt, vagy Davor Suker, aki állítólag a spanyol Real Madrid centenáriumi mérkőzésén szerepel. A németországi légósok közül Niko és Robert Kovac (Bayern München), Boris Zivkovic, Jurica Vranjes (Bayer Leverkusen) és Zvonimir Soldo (Stuttgart), míg az Angliában szereplők közül Mario Stanic (Chelsea), Alen Boksic (Middlesbrough), Bosko Balaban (Aston Villa), Igor Biscan (Liverpool), valamint Robert Prosinecki (Porthmouth) hiányozhat. Prosinecki egyébként bejelentette, hogy a vb-t követően a japán Nagoya Grampus Eight futballistája lesz. A britek szerették volna megtartani a játékmestert, aki ebben a szezonban érkezett a csapathoz, és azonnal a szurkolók egyik kedvence lett, de a japánok ajánlata túl csábító volt a középpályás számára.


    Több alapember nem lép pályára a nemzeti tizenegyben Pécsett.

    A jövő hét szerdán a horvátok ellen pályára lépő nemzeti tizenegyben az alapemberek közül ezúttal nem lép pályára klub elfoglaltság miatt Kabát Péter és Bodnár László (a mérkőzés időpontja nem hivatalos UEFA-meccsnap, így az egyesületek nem kötelesek elengedni a játékosaikat), valamint a sérült Pető Tamás, Sebők Vilmos és Lendvai Miklós sem. A legnagyobb meglepetést a keretben mindeneképpen Bódog Tamás neve jelenti.

    Kapusok: Babos Gábor (NAC Breda), Király Gábor (Hertha BSC)

    Védők: Bódog Tamás (Mainz), Dragóner Attila (Ferencváros), Fehér Csaba (NAC Breda), Füzi Ákos (MTK Hungária), Juhár Tamás (Vasas), Korolovszky Gábor (Újpest), Kuttor Attila Debreceni VSC), Lőw Zsolt (Újpest).

    Középpályások: Böőr Zoltán (Debreceni VSC), Dárdai Pál (Hertha BSC), Lisztes Krisztián Werder Bremen), Molnár Balázs (ZTE), Pintér Zoltán (Sopron), Rósa Henrik (Dunaferr) Tóth Norbert (Vasas).

    Csatárok: Fehér Miklós (FC Porto), Gera Zoltán (Ferencváros) Kenesei Krisztián (ZTE), Tököli Attila (Dunaferr), Waltner Róbert (ZTE).
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.27, 20:50 (szerk.: 2019.03.20, 11:43)
    Pécsett még soha nem rendeztek válogatott találkozót. Most erre is sor került.
    Horvátország válogatottja legutóbb hat éve otthon fogadott bennünket és nagyarányú győzelmet aratott. Most olyan csapattal jöttek, amiről tudni lehetett, hogy nem a legütőképesebb összeállítás.
    A találkozó kezdete előtt egyperces gyászszünettel adóztak Simon Tibor emlékének.

    Ez a mérkőzés is a szokásos csendes ismerkedéssel kezdődött. Azután a horvát csapat jutott szabadrúgáshoz. Rapaic jobbról csavart középre. Dárdai tisztázni akart és ezért belenyúlt a labda útjába. Annak ívét azonban a szél kicsit megváltoztatta, így nem kifelé, hanem befelé perdült a tehetetlenül vetődő Király mellett. Újabb tizenkét perc telt el és ez alatt majdnem egyenlítettünk. Most viszont ismét horvát szabadrúgás következett. Rapaic ezúttal balról csavart középre. Az érkező labdára a védők nem, csak Kovac mozdult és hat méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Ezután alig történt valami. Adódott ugyan néhány magyar helyzet, de igazi veszélyt egyik sem jelentett. A legkomolyabb esemény az volt, amikor öt perccel a második gól után a horvát szurkolók bemásztak a pályára és eltávolításuk percekig tartó feladatot jelentett a rendfenntartóknak.
    A második játékrészben mintha nagyobb akarással játszott volna a magyar válogatott. Csapatjátékot, elképzelést, összehangolt akciókat azonban továbbra sem láthattunk. A vendégek tökéletesen elégedettek voltak az eredménnyel és egyáltalán nem igyekeztek mindenáron növelni előnyüket. Így kifejezetten gyenge, eseménytelen félidővel ért véget a találkozó.

    Mondhatták és mondták is többen a mérkőzés után, hogy a kis arányú vereség nem olyan rossz teljesítmény a jó hírű ellenféllel szemben. Az eredmény helyes értékeléséhez azonban az is hozzá tartozik, amit a horvátok szövetségi kapitánya mondott: Azoknak a játékosoknak adtam lehetőséget, akik nemigen fértek be a kezdőcsapatba.
    Ennyit tudunk most.

    forrás:
    mafoci
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2008.12.29, 12:24 (szerk.: 2019.03.20, 11:41)
    Románia, Szlovákia, Jugoszlávia, Horvátország... Minden Magyar szurkoló naptárában kétszer alá van húzva az a dátum, mikor ezen országok válogatottjaival mérkőzünk...
    "Jó szomszédaink" soraiból most éppen a VB-re készülő Horvátország csapatával mérhettük össze tudásunkat, Délnyugat "fővárosában", Pécsen. Ha a dátumot nézzük, akkor kétes érzések lepnek (illetve lepték el egyesek fejét) el minket. Szerdai találkozó, késő délutáni időponttal. A hozzá kapcsolódó utazási lehetőségek eléggé kétesek, ráadásul éppen a ballagások, érettségik, felvételik dömpingjében bizony sokan úgy határoztak, hogy kihagyják a Pécsi kalandot.
    így csoportunkból is sajnos édeskevés vállalkozó akadt az utazásra (pedig itthon vagyunk...), mondjuk - őszintén szólva - semmilyen tömörülés nem erőltette meg magát.
    Kora reggel (8:00 vonat, Déli pu.) indultunk útnak. Már reggel jókat derültünk saját magunkon... mezben, hátitáskákkal, rudasokkal (és persze sörrel) a kézben álltunk az iskolába, munkába indulók zajos tömegében, a Déli pályaudvaron. Későbbi vonat csak Inter City volt így inkább előbb vágtunk neki a feladatnak. Az út persze (attól függetlenül, hogy kevesen voltunk) jó hangulatban telt. Pécsre érve rögtön a stadion felé vettük az irányt. Ott örömmel tapasztaltuk, hogy elég nagy a nyüzsgés, és a jegyvásárlási igény. Miután mi is beszereztük a belépőket, egy hűvös kocsmát kerestünk, ahol kellemesen múlathattuk az időt.
    A stadionba mindenféle kérdés és motozás nélkül jutottunk be. Már kiaggattuk a transzparenseket, mikor a vendégek is megjelentek. őket a tőlünk nem messze eső sarokba rakták be. Lehettek úgy 1000-1500-an, jutott belőlük az oldaltribünre is. Viszonylag csendesen érkeztek. Kezdéskor néhány lengetősünk és néhány - már szokásos - füst is életbe lépett. Igyekeztünk összefogni a mögöttünk álló tömött szektort, ezúttal sikerrel.
    A vendégek teleaggatva a kerítést már kezdés előtt hangoltak, a csapatok kivonulásakor néhány görögtüzet hoztak működésbe, melyekből egy a pályán landolt. Ha már a játéktér is szóba kerül, néhány dolog itt is említést érdemel: A fű itt is zöld, fúvósok játsszák itt is a Himnuszt, csak éppen csapat nem igazán van, akiért minden hivatalosan működik. A mieink ugyanis nem sokat szórakoztak, egy sztárok nélkül érkező Horvát válogatottól is simán kaptunk két gólt (több szerencsére nem esett) egy játékrész alatt. Ez persze hamar látszódott is a kilátogatók szurkolási kedvén. Azonban még így is elmondhatjuk, hogy többet énekeltünk, mint amit a csapat teljesítménye érdemelt volna. Az érdekességeket így nem a pálya, hanem a lelátó produkálta. A horvátok ugyanis dobálni kezdtek, minek következtében - tudomásunk szerint - két magyar szurkoló szerzett súlyosabb sérüléseket. A felforrósodott hangulatban némi harc a rendőrökkel és beugrálás is jellemezte a horvát oldalt. Utóbbiban mi is tettünk némi kísérletet, persze nem sok sikerrel. Két ember ne ugráljon be, ne induljon provokálni a horvátokat... a többiek ugyanis ugrani nem tudnak, ők a kerítés mögül, a "hűvösben" rázzák inkább az öklüket... így nem is érdemes. A szünetben persze könnyelmű bosszúállások történtek magyar oldalról, Néhány vendég ugyanis épp a magyar söröző előtt parkolt. A tudatlan autótulajdonosok valószínűleg otthon most busszal járnak...
    A második félidőben újult erővel vágtunk neki a "feladatnak"., próbáltuk felrázni a szurkolókat, és a játékosokat egyaránt. Ekkor persze már nem volt hatásos szinte már semmi, mégis azt hiszem, hogy a mi oldalunk jobb lelátói hangulatot produkált, mint a győztes vendégek. Az "eredmény" (a hangos lelátó) ezúttal sajnos attól függött, hogy ki nem néz fel az eredményjelzőre, ki nem néz a pályára, ki nem akarja, hogy a horvátok hangosabbak legyenek. Aki így próbált hozzáállni, az szurkolt is becsülettel. Itt külön kiemelhető a pécsi ultrák aktív munkája, akik tényleg teljes erővel - bár rettenetes elkeseredéssel - szurkoltak.
    A mérkőzés végén Gellei csapatának még volt képe kijönni, és megköszönni a bíztatást. Látszott az arcukon, hogy nekik is nagyon kellemetlen, nagyon fáj a vereség. Fiúk! Mi tényleg csak ennyit tudunk???
    A nap hátralevő része remek hangulatban telt, hiszen várt minket egy igényes belvárosi söröző, és persze az UEFA döntő a TV-n keresztül. A hajnali vonatig pedig sok idő volt...

    forrás:
    http://www.freeweb.hu/hdo/beszamolok/020508hunhor.shtml