magyarfutball.hu

Magyarország - Fehéroroszország 2 : 5 17:30

   
   
  • Magyarország - Fehéroroszország 2002.04.17.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
762. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Mircea Salomir (Románia)
nézőszámok:
  1. nb1.hu: 4.000
  2. cantab.net: 4.500
  3. origo.hu: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.26, 10:24 (szerk.: 2018.03.22, 18:57)
    Debrecen, 2002. április 17., szerda (MTI) - Idei első hazai mérkőzésén csaknem telt ház, 8000 néző előtt lépett pályára Debrecenben a magyar labdarúgó-válogatott a fehéroroszok ellen.

    Barátságos mérkőzés:

    Magyarország-Fehéroroszország 2-5 (1-4)
    Debrecen, 8000 néző, V: Marian Salomir (román)
    gólszerzők: Kenesei (14.), Fehér M. (85. - 11-esből), illetve Gleb (22.), Kutuzov (29., 33.), Hackevics (44.), Kacsuro (75.)
    sárga lap: Tóth N. (85.), illetve Hackevics (26.), Gurenko (64.), Vologyenkov (91.)

    Magyarország:
    Király Gábor (Babos Gábor a szünetben) - Bodnár László (Fehér Csaba a szünetben), Kuttor Attila, Juhár Tamás, Mátyus János (Füzi Ákos a szünetben) - Kabát Péter (Böőr Zoltán a szünetben), Lisztes Krisztián, Gyepes Gábor (Tóth Norbert 41.), Dárdai Pál - Kenesei Krisztián (Fehér Miklós a szünetben), Gera Zoltán (Korolovszky Gábor 73.)

    Fehéroroszország:
    Gennagyij Tumilovics (Jurij Cigalko 82.) - Alekszandr Lukvics, Andrej Osztrovszkij, Szergej Sztanjuk - Alekszandr Kulcsij, Alekszandr Gleb (Vlagyimir Sunejko 65.), Makszim Romascsenko (Vitalij Vologyenkov 79.), Szergej Gurenko (Andrej Razin 75.), Valentyin Belkevics (Vlagyimir Koritko 80.) - Vitalij Kutuzov (Petr Kacsuro 61.), Alekszandr Hackevics

    14. perc: Lisztes indította a jobb szélen Bodnárt, aki középre adott, és Kenesei 5 m-ről, a kapust megelőzve fejelt a hálóba (1-0).
    22. perc: Kutuzov a jobboldalon megindult, majd a kapuval szemben egyedül álló Glebhez továbbított, aki 10 m-ről nem hibázott (1-1).
    29. perc: Hackevics tört be a magyar 16-osra, laposan Kutuzovhoz játszott, és a csatár 7 m-ről a jobb alsó sarokba gurított (1-2).
    33. perc: Kulcsij ugratta ki Kutuzovot, aki egyedül vezethette Királyra a labdát és 12 m-ről kilőtte a bal alsó sarkot (1-3).
    44. perc: a vendégek tetszetős támadás végén már Gleb lövéséből is gólt szerezhettek volna, de ezt még Király bravúrral hárította, a kipattanót azonban Hackevics a kapu jobb oldalába lőtte (1-4).

    A magyar vezető gól után a vendégek átvették a játék irányítását és magabiztos játékkal fordítottak, szinte tetszés szerint érve el találataikat.
    Súlyos vereséget szenvedett idei első hazai mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott Fehéroroszországtól.

    75. perc: Belkevics a bal oldalról középre adott, s a hosszú saroknál érkező Kacsuro 5 lépésről a kapuba továbbított (1-5).
    85. perc: Tóth Norbertet lökték fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Fehér Miklós a kapu bal oldalába lőtte (2-5).

    A második félidőben a cserékkel alaposan megváltoztatott magyar együttes mindössze annyit tudott elérni, hogy ne legyen nagyobb a különbség a két válogatott között. A fehérorosz csapat a játék minden elemében jobb volt, és ilyen arányban is megérdemelten győzött.

    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
    - A fehéroroszok igazolták a vb-selejtezőkön elért eredményeiket. A játék minden elemében jobbak voltak, az összes hibánkat góllal büntették. A középpályán az első félidő jelentős részében egyáltalán nem tudtunk labdát szerezni.

    Eduard Malofejev, a fehérorosz-válogatott szövetségi kapitánya:
    - Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, de szerencse is kellett a győzelemhez. A magyarok több labdát eladtak, és ez döntött a javunkra.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.05.01, 13:15
    Másik válogatott meccs élményem Debrecenben (kikaptunk 4 vagy 5 góllal a macedónoktól asszem) volt. Akkor még a hadosztály működött és volt köztük egy srác ,aki fel akart mászni a kerítésre, hogy szurkoltassa a tömeget és legyen valami. Mire a debreceniek odaugrottak és 1 mp alatt lekapták onnan, hogy oda pesti nem mehet fel. Lökdösődés stb.

    Kámpáj
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=57170&p=1
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.22, 19:29 (szerk.: 2018.01.13, 16:22)
    többféle fehérorosz címer ebből az évből:
    kép
    képkép
    kép
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 20:40
    Érdekesebb momentumok:

    1. p.: A mérkőzést a fehér szerelésben játszó fehéroroszok kezdték, a mieink piros-fehér-zöld szerelésben léptek pályára.

    5. p.: Mátyus a félpályáról indította a jobb oldalon előre induló Keneseit, aki visszagurított Bodnár elé, a védő egyből középre ívelt, az öt és feles bal oldali sarka felé ívelődő labdát Gera próbálta meg kapura ollózni, ám jobbal Luhvicset találta el.

    7. p.: Gyepes indította a bal oldalon Mátyust, aki elől azonban a visszazáró Osztrovszkij hazagurított. Tumilovics viszont nem volt erre felkészülve, így bizony nagy gondot okozott neki, hogy kirúgja a labdát az oldalvonalon kívülre.

    11. p.: Kotuzov vitte előre a labdát középen, négy magyar védő között cselezgetve egészen a 16-osig jutott, de mielőtt lőhetett volna, Kuttor becsúszva szerelte.

    13. p.: Nagyszerű, látványos és gyors akció végén megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Kabát a vendégek térfelének közepétől indította a jobb oldalon Bodnárt, aki az alapvonal mellől középre nyeste a labdát. Kenesei remekül mozgott a labda felé, így megelőzte a védőket, valamint a kapujából kilépő Tumilovicsot, és négy méterről a kapu bal oldalába bólintott, 1-0.

    17. p.: Kuttor vette észre, hogy Kabár ígéretes helyzetbe kerül a jobbösszekötő helyén, a 16-os előtt, ám az ívelődő labdát Kulcsij ollózve elrúgta a középpályás elől.

    20. p.: Juhár szerelése után Lisztes egyből a magyar térfélről a bal oldalon előre induló Gera elé lőtte a labdát, a ferencvárosi csatár egyből középre, Kenesei elé passzolt, aki 20 méterről jobbal egyből lőtt, de Tumilovics biztosan fogta a labdát.

    23. p.: Romascsenko vette észre, hogy Kuttor mellől üresbe lépett Gleb, és pontosan passzolta a társhoz a labdát. Gleb a kapu felé fordult, majd 12 méterről középről jobbal a kivetődő Király felett jobbal a kapu közepébe emelt, 1-1.

    25. p.: Bodnár hibája után Belkevics vitte fel a labdát a bal oldalon, az alapvonal közeléből laposan középre adott, Kulcsij 4 méteres, bal lábas perdítése után Király hatalmas bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ne szerezze meg a vezetést a vendégcsapat.

    27. p.: Hackevics kapott sárga lapot, mert visszahúzta Lisztest.

    29. p.: Hackevics futotta le Mátyust a jobb oldalon, majd laposan középre gurított, Kutuzov pedig a magyar védőket megelőzve 6 méterről a jobb alsóba gurított, 1-2.

    33. p.: Újabb nagy hiba a védekezésben, újabb fehérorosz gól: Osztrovszkij látta meg, hogy a lesre játszó védők között Kutuzov kiugrásra kész, majd jó ütemben passzolt a csatár elé. Ő egy nagy sprint után 14 méterről, jobbal a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-3.
    (Érdemes megemlíteni, hogy Kutuzov ezen a találkozón játszik először a válogatottban.)

    37. p.: Kutuzov próbálkozott egyéni kitöréssel a lesre játszó magyar védők között. A gondolatot megvalósítás követte, a csatár faképnél hagyta a védőket, de 20 méterre a kaputól Lisztes szerencsére beérte a nagyszerűen futballozó csatárt, és szerelte.

    41. p.: Gellei Imre cserélt: Gyepes helyett Tóth Norbert lépett pályára.

    44. p.: Belkevics jobb oldali szöglete után Kutuzov megelőzte a beadásra kilépő Királyt, és 6 méterről kapura fejelt, Kuttor azonban a gólvonal előtt mentett.

    45. p.: Szörnyű véget ért az első félidő. A szinte mindegyik vendégakcióban főszerepet vállaló Kotuzov Romascsenkóval passzolgatott a magyarok 16-osán, s amikor már szinte a teljes hazai védelem a földre került(!), a labda Hackevics elé pattant, aki Kuttor és Király között 4 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-4.

    46. p.: Gellei Imre alaposan átalakította a csapatát: lejött Király, Bodnár, Mátyus, Kabát és Kenesei, bejött Babos Gábor, Fehér Csaba, Fehér Miklós, Füzi Ákos és Böőr Zoltán.

    47. p.: Gleb indította a felezővonaltól, jobbról a bal oldalon Kutuzovot, de Babos kilépett a kapujából, és mentett.

    52. p.: Lisztes passzolt középről a támadáshoz a bal oldalon csatlakozó Füzi Ákos elé, aki 24 méterről, egyből ballal laposan kapura lőtt, Tumilovics azonban elvetődve megfogta a labdát a jobb alsó sarok előtt.

    53. p.: Lisztes 25 méterre a kaputól, a jobbösszekötő helyén szabadrúgásból legurította a labdát Tóth Norbertnek, aki ballal egyből lőtt, de a labda elszállt a jobb oldali kapufa mellett.

    56. p.: Tóth Norbertet húzta vissza Gurenko a 16-os sarkánál, a bal oldalon. Lisztes végezte el a szabadrúgást, jobbal a kapu jobb oldala felé nyeste a labdát, amit Tumilovics könnyedén megfogott.

    60. p.: Lisztes lőtt kapura középről, jobbal, 22 méterről, de Tumilovicsnak nem okozott gondot megfogni a kapu közepébe tartó labdát.

    61. p.: Cserélt Malofejev kapitány is: a két góllal debütáló Kutuzov helyett Kacsurót küldte pályára.

    65. p.: Gurenko időhúzás miatt kapott sárga lapot.

    66. p.: Újabb fehérorosz csere: Gleb helyett Sulejko folytatja.

    69. p.: Fehér buktatta Hackevicset, ezért sárga lapot kapott. Még ebben a percben Böőr egy jó csellel becsapta a jobb oldalon Stanyukot, majd középre emelt, Gera és Fehér Miklós azonban lemaradt az átadásról.

    70. p.: Kulcsij helyett Krapkovszkij játszik tovább.

    74. p.: Gerát Korolovszky váltotta.

    76. p.: Újabb gólt szerzett a fehérorosz válogatott. Belkevics vezetgette a labdát a bal oldalon, majd Fehér Csaba mellett laposan középre nyeste a labdát. Kuttor felszabadíthatott volna, de érthetetlen módon visszahúzta a labdát, s mert Babos a kapuban maradt, Kacsuro teljesen egyedül érkezve 4 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt, 1-5.

    79. p.: Luhvics helyett Vologyenkov érkezett a pályára.

    80. p.: Tóth Norbert csapta be a bal oldalon, a 16-os sarkánál Krapkovszkijt, majd 15 méterről, a balösszekötő helyéről ballal laposan lőtt, Tumilovics azonban könnyedén védett.

    82. p.: Lisztes szabadrúgásból, középről, 21 méterről jobbal a bal felső sarok fölé lőtt.

    83. p.: Tumilovics helyett Ciganko állt a fehéroroszok kapujába.

    86. p.: Tóth Norbertet Sulejko rántotta le a bal oldalon, a 16-oson belül, amiért 11-est kapott a magyar válogatott (Tóth kakaskodásáért viszont sárga lap járt). A büntetőből Fehér Miklós a kapu bal oldalába lőtt, 2-5.

    91. p.: Vologyenkov kapott sárga lapot Böőr buktatásáért. A szabadrúgásból Tóth Norbert 19 méterről, a jobbösszekötő helyéről ballal a kapus kezébe emelt.

    93. p.: A román játékvezető három perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést.


    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020911162458/www.borsodiliga.hu/m/2002/0417magyar_feherorosz.htm
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 20:13 (szerk.: 2014.03.17, 12:14)
    A válogatott tegnap esti fiaskója után természetesen kikértük néhány játékos véleményét is.

    Gyepes Gábor: - Elnézést kérek a szurkolóktól ezért a szinte felháborító produkcióért. A vezetők egyébként azt mondták az öltözőben, hogy fel a fejjel, ez benne van a fociban. Sajnos számomra idegen poszton játszottam, a Fradiban – Dragóner mellett – „előrefelé” látom a játékot, itt pedig állandóan a hátam mögé kellett tekintgetnem, nem éreztem a különböző mozgásokat. Nem hinném, hogy le kellett volna, cserélnem, mert annyira nem voltam rossz, de el kell fogadnom Imre bácsi döntését, és nem haragszom rá ezért. Ha nem lenne a sajtó, könnyebben készülhetnénk a hétvégi derbire, de egy ilyen meccs után tényleg nem írhatnak sok jót, és ők is csak a munkájukat végzik.

    Király Gábor: - Nem is emlékszem arra, hogy mikor kaptam 20 perc alatt 4 gólt, és bár nem tört össze a dolog, kénytelen leszek elgondolkodni rajta. Pécsett, a horvátok ellen ki kell köszörülnünk a csorbát, ez a vereség amúgy nem könnyíti meg számomra a Bayern elleni rangadóra való felkészülést.

    Kenesei Krisztián: - A lehető legjobban indult számunkra a mérkőzés, hiszen az első veszélyes helyzetünket góllal fejeztük be. A találat azonban a fehéroroszokat hozta fel, mi viszont érthetetlen módon visszaestünk. A 30. perc környékén egy lövés elvitte a jobb térdemet, pedig szerettem volna végigjátszani a meccset.

    Gera Zoltán: - El kell gondolkodni azon, hogy miképpen történhetett meg mindez. Jól kezdtünk, lendületben voltunk, aztán villámgyorsan kaptunk négy gólt.

    Fehér Csaba: - Megfejthetetlen, hogy miért nem tudtunk élni azzal a lélektani előnnyel, hogy alig negyedórányi játék után, hazai pályán előnyhöz jutottunk. Amikor játéklehetőséghez jutottam, már a fehéroroszok uralták a pályát, ennek ellenére mindent megtettem, hogy betartsam a kapitány utasításait, vagyis zárjam le a jobboldalunkat a lendületes vendégtámadók előtt.

    Tóth Norbert: - Nem egy leányálom 4-1-es hátránynál pályára lépni, és az is nehezítette a dolgomat, hogy Juhár Tamáson kívül csak én voltam ballábas játékos. Egyértelmű feladatom volt, hogy a szélen szervezzem a támadásokat.

    Kabát Péter: - Megpróbáltam minden tőlem telhetők megtenni a számomra szokatlan poszton. Nem lepett meg, hogy lecserélt a szünetben a kapitány, hiszen ezt előre megbeszéltük. A hibáimból tanulnom kell, de már a horvátok elleni meccsre fel kell mutatnunk valamit.
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 19:58 (szerk.: 2014.03.17, 12:15)
    Szövetségi kapitányunk kijelölte a fehéroroszok ellen vasárnaptól készülő keretét.

    A kapitány egy újoncot is meghívott a keretbe, aki nem más, mint a ZTE középpályása, Molnár Balázs.
    A keret
    Kapusok: Babos Gábor (NAC Breda), Király Gábor (Hertha BSC)

    Védők: Bodnár László (Dinamo Kijev), Fehér Csaba (NAC Breda), Füzi Ákos (MTK Hungária), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhár Tamás (Vasas), Korolovszky Gábor (Újpest), Kuttor Attila (Debreceni VSC), Mátyus János (Energie Cottbus)

    Középpályások: Böőr Zoltán (Debrecen), Dárdai Pál (Hertha BSC), Kabát Péter (Levszki Szófia), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Pető Tamás (NAC Breda)

    Csatárok: Fehér Miklós (FC Porto), Gera Zoltán (Ferencváros), Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Vasas)

    Biztonsági tartalékok: Szűcs Lajos (Ferencváros), Bárányos Zsolt (Lommel), Ferenczi István (Levszki Szófia), Halmosi Péter (Haladás), Hrutka János (Vasas), Lőw Zsolt (Újpest), Simek Péter (Vasas), Tokody Tibor (Újpest), Tököli Attila (Dunaferr).

    A válogatott idén először játszik hazai közönség előtt. A Debrecenben 17.30-kor kezdődő találkozóra 800 és 2000 forint közötti áron lehet jegyet venni.


    kapus: Gennagyij Tumilovics (Rosztszelmas Rosztov)
    védők: Andrej Osztrovszkij (Maccabi Haifa), Vlagyimir Szunejko (Krilja Szovjetov), Alekszandr Lukvics (Torpedo Moszkva), Szergej Sztanjuk (Stock City), Alekszandr Krapkovszkij (Dinamo Minszk)
    középpályások: Szergej Gurenko (AC Parma), Vlagyimir Koritko (Rosztszelmas Rosztov), Alekszandr Hleb (VfB Stuttgart), Alekszandr Kulcsij (Sinnyik Jaroszlavl), Alekszandr Kackevics (Dinamo Kijev), Valentin Belkevics (Dinamo Kijev), Makszim Romascsenko (Gaziantepspor), Vitalij Vologyenkov (Dinamo Minszk)
    csatárok: Roman Vasziljuk (Szpartak Moszkva), Vitalij Kutuzov (AC Milan), Petr Kacsuro (Dinamo Minszk)
     
  9. avatar: fgymat
    2009.05.27, 20:43
    A DVSC alapításának száz éves évfordulóját ünnepelte. Ennek a jubileumnak lehetett a megkoronázása ez a találkozó.
    A vendég olyan nemzeti válogatott, amelyikhez még nem volt szerencsénk. Amit eddig tudni lehet róluk az óvatosságra int. Különben is mostanság már nincs olyan válogatott, amellyel szemben ne kellene nagyon óvatosan latolgatni az esélyeinket.

    Lassan, kényelmesen kezdődött a találkozó. Talán ezt szokás "tapogatózásnak" nevezni. Végre több mint tíz perc után történt valami érdekes és örömteli. Jobb oldalon Dárdai jött előre a labdával, majd az alapvonal közeléből középre adott. Bent Kenesei mindenkit megelőzött és öt méterről fejelt a kapu közepébe. Kicsit felszabadultabban kezdtünk játszani és újabb helyzeteink is adódtak. Lassan azonban a vendégek is "észbe kaptak". A félidő közepe táján jártunk, amikor Romascsenko az egyedül kilépő Hleb elé tálalt, aki a kapu felé iramodott. Király próbálta megzavarni és kivetődött, a középütt közeledő játékos elé. Hleb azonban tíz méterről, lövésszerű átemeléssel a hálóba juttatta a labdát. Lendületben maradtak a "beloruszok" és már két perc múlva Király bravúrjára volt szükség, hogy elkerüljük az újabb gólt. De már jött is a következő támadás. Belkevics elfutott a jobboldalon, beadott és Kutuzov megelőzve a magyar védőket hét méterről gurított a jobb sarokba. Kutuzov a lesre állítással kísérletező védők között remek ütemben lépett ki. A kaputól tizenkét méterre lövésre szánta el magát és növelte a vendégek előnyét. (Megjegyezzük, hogy Kutuzov először szerepelt a vendégek válogatottjában.) A továbbiakban is fölényes biztonsággal teremtettek helyzeteket a fehérorosz labdarúgók. A félidő utolsó perceiben pedig megadták a "kegyelemdöfést". Kutuzov és Romascsenko addig labdázgatott a magyar tizenhatosnál, amíg a teljes védelmet "elfektették". Ekkor Romascsenko négy méterről kapura lőtt, ám a lövésbe Király belevetődött. A kipattanó labdára azonban Hackevics csapott le leggyorsabban és öt méterről a kapu közepébe helyezett.
    A második játékrészre több mint a fél csapatot lecserélte a kapitány. Mintha kicsit jobban is játszanánk. Többet van nálunk a labda és akciókat is indítunk. Valószínű azonban, hogy ennek nem a mi feljavulásunk, hanem sokkal inkább a vendégek visszafogottá vált játéka az oka. Teljesen érthető, hogy már nem játszanak akkora erőbedobással, mint az első félidőben. Még így is újabb gólt szereztek. Öt perccel a vége előtt Tóth lerántásáért még büntetőhöz jutott válogatottunk. Ez a találat azonban már szépíteni sem nagyon tudott a végeredményen.

    Csak a csalódottság hangjait lehetett hallani. Pedig ez a mérkőzés pontosan illeszkedett az előzőek sorába. Csak remélhettük, hogy legalább ebből is lehetett valamit tanulni.
    Öt gólt legutóbb az MLSZ jubileumán rendezett mérkőzésen a német válogatottól kaptunk. Ha más tanulsággal nem is, annyival mindenképpen szolgált a mérkőzés, hogy ha örömteli ünnepséget akarunk rendezni, akkor ne akarjuk azt egy válogatott találkozóval megkoronázni.


    forrás:
    mafoci
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2008.12.29, 12:22
    Minden ultracsoport életében vannak kiemelten fontos, a jövőre nagy hatással lévő mérkőzések. Mi ezt, a barátságos találkozót akár ide sorolhatnánk, hiszen minden szempontból kiemelkedő volt. Debreceni rendezés miatt nagy megmérettetésnek tűnt a csoport számára, tudniillik még nem szerepeltünk fővárosi és vidéki stadionokon kívül sehol sem, ahol más a légkör, a felfogás, és a hangulat.
    A másik hatalmas apropója ennek a mérkőzésnek az időpont volt. A két választási forduló között, a hidegzuhanyszerű 7-e után tíz nappal volt a találkozó, ami politikai szempontból "kampánymeccsnek" is tekinthető.
    Most leírnánk, hogy mire számítottunk, mi is lett ezekből, és mi-miért történt úgy ahogy volt.
    - Szerettük volna, hogyha remek hangulatban, győztes meccset szurkolhattunk volna végig, bevonva a teljes kapu mögötti, főleg debreceni, publikumot.
    Nagy tervünk volt, hogy politikai beállítottságunknak is komoly teret szorítunk, ráébresztve a helyzet fontosságára azokat is, akik soha nem politizálnak a lelátókon. Debrecen optimális terület volt erre, hiszen elsősorban jobboldali nemzeti erejéről híres.
    - Szerettünk volna teljesen "pártatlanul" együttműködni a helyi ultrákkal, és mindenben közösen dolgozni... Fontos lett volna megmutatni, hogy a fővárosi "mozgástér" megfér a debreceni lelátón is, karöltve a hazaiakkal.
    Készültünk füsttel, üzenetekkel (Boldog Szülinapot Loki! - Létbiztonság? Jogbiztonság? Közbiztonság? Hazugság!!! - Kész átverés show: MSZP-SZDSZ kormány!) és egy nagyméretű, festett műanyag transzparenssel (felirat: Küzdünk Bízunk Győzünk!, két oldalán Szent László és Szent Korona alakkal) amit a kerítésre rögzítettünk. Vittünk néhány rudast, szócsövet és persze dobot.
    Hogy mi valósult meg mindezekből? Lássuk csak:
    - Mindannyian tudjuk: 1:4-el vonultunk ki a szünetben a pályáról, később pedig 2:5-re "muzsikáltunk". Ez több mint iszonyú gyenge és ez érthetően rányomta bélyegét a szurkolásra. A hazaiak bevonásával sok probléma volt, nem igazán fogadták el az idegen irányítást, és egyik pillanatról a másikra megmakacsolta magát az egész kanyar. Még az első félidőben feszültség bontakozott ki, miután az előénekesünk erősen bírálta debreceniek szurkolási stílusát (egyöntetűen a DVSC-t éltették). Ehhez nem kell külön kommentár kicsit kettévált a szektor...
    A politikai beállítottságnak nemcsak az üzenetekkel adtunk hangot, hanem szócsővel is. Bizony itt is negatívan reagált a tömeg, kezdett olyan érzésünk lenni, mintha nem is otthon lennénk, talán nem is voltunk!? A pártatlan együttműködés úgy tűnt, hogy sikerül. A Szívtiprók néhány tagja a vasútállomásra elénk jött, bekísértek minket a stadionhoz, becsempészték a kellékeinket, és ránk hagyták a szurkolást is. Ezúton is köszönet mindezért!
    Mégis miért lett ilyen keserű hangulatú a találkozó? Hiszen segítséget kaptunk, minden nyitott volt arra nézve, hogy jó találkozó, és remek este lesz.
    Először is: 2:5. Ez mindent megmagyaráz. Mindemellett nagy hiba volt, hogy mi, nagy naivitással kézbe akartuk venni a szektor irányítását, vadidegen létünkre... Jobb lett volna, hogyha ezt teljes mértékben rábízzuk a hazai szívtiprókra. Nem tudjuk, hogy ők hogyan viszonyultak az egész meccshez, tudtunkkal eszük ágában sem volt szurkolni...
    A legjobb az a 15 perc volt amikor az ő előénekesük is fent folt a kerítésen. A tömeg őt fogadta el, ekkor egész jó volt a hangulat.
    Hogy mi volt jó a találkozóban?
    - Jó volt a füst, a kezdeti hangulat (1:0), az üzenetek is rendben voltak. Persze a legjobb mégis az odafele vezető út, és a mérkőzés utáni óriási bulizás hajnalig a városban... Azt hiszem, ez marad meg mindenkiben, aki ott volt. Reméljük a pécsi rendezésű meccs sokkal jobb lesz, és győzünk is...


    forrás:
    http://www.freeweb.hu/hdo/beszamolok/020417hunfeh.shtml
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2008.09.17, 12:13
    A DVSC alapításának 100 éves évfordulójára rendezett válogatott mérkőzés.